Vodič za kupovinu push up brusa bez greške

Vodič za kupovinu push up brusa bez greške

Samo push up brus ponekad je potreban da bi nam grudi delovale savršeno. Zato je važno odabrati pravi, a mi ćemo vam pomoći u tome!

Nekrunisani kralj svakog ženskog ormana – push up brus!

Iako se misli pogrešno da je on važan isključivo za male grudi, to nije tako. On je bitan i za žene koje imaju velike grudi, ali nisu zadovoljne njihovim oblikom. Posebno je potreban kada odaberemo da nosimo dekoltirane majice i haljine, a ne znamo koji trik da odaberemo da grudi deluju veće.

Izazovno poprsje je jedan od najseksi auduta većine žena. Muškarci vole obrise lepih grudi, zato mnoge žene u poslednje vreme idu i „pod nož”. Svedoci smo poplave implanata u grudima. Ranije su bili rezervisani za estradne ličnosti, a danas sve dostupniji „običnim” ženama.

Da ne mora uopšte biti frke i panike, pokazaće push up brus.

Važno je ko može da ga koristi, kada i kako sve to funkcioniše na pravi način.

Evo detalja!

Push up brus i kako on grudi čini većim?

Za slučaj da ima nekoga ko možda ne zna šta znači, sam prevod sa engleskog govori da ovaj brus ima ulogu da podigne grudi. Ovo „up“ bi značilo da ih gura na gore, što opet svedoči o njihovoj podignutosti.

najbolji push up brus

Kako on funkcioniše?

Ovaj grudnjak ima u sebi jastučiće koji guraju grudi ka unutra i blago ka gore, praveći time istaknutiji dekolte. Pojačivači podrške u odnosu na obične grudnjake su upravo ti jastučići koji mogu biti ugrađeni u grudnjak ili se mogu stavljati i vaditi po potrebi.

Oni se nalaze na donjem delu grudnjaka, ali sa strane. Pod uglom su i zato oni daju grudima ono što im treba, a to je zaobljen izgled.

Pogrešno se misli da oni povećavaju grudi. Ne!

Oni samo vizuelno čine grude većima, gore ih zaobljavaju, tamo gde je i najpotrebnije da budu zaokrugljene.

Da je vizuelni identitet grudi najvažniji, podelila je sa nama i Dragica. Ona je devojka koja nikako nije bila zadovoljna svojim poprsjem. Želela je čak da ide na operaciju, ali nije imala hrabrosti, kao i mnoge žene. Srećom da ju je to zadržalo jer je pronašla nešto mnogo bolje – prirodno sredstvo koje je pomoglo da njene grudi budu punije i dobiju bujnost i volumen. Sada se oseća mnogo sigurnije i bolje u svojoj koži. Izlečilo je njene komplekse.

Evo linka, pročitajte šta ju je zauvek odvuklo od noža: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Kada su grudi bujne i čvrste, nekad se može i bez grudnjaka.

Međutim, kada nisu, ova stvarčica je spas.

Zašto push up grudnjak?

Push up grudnjak je dobar jer on:

 • pruža udobnost
 • podiže poprsje
 • može da se nosi uz bilo šta

Veoma je važno da ovi brushalteri nisu i ne moraju da budu nužno zlo, nose se podjednako udobno kao i svaki drugi brushalter. On podiže poprsje i dobro stoji kada se nosi otvorena garderoba, mada postoje i trake za podizanje grudi.

Ipak, može postati navika i da se nosi i ispod zimske odeće, koja ne otkriva telo. Tome naročito pribegavaju mršave devojke, kako bi popravile držanje.

Neke devojke jednostavno i ne vole velike grudi.

Kako odabrati odgovarajući push up brus?

Žene greše kada biraju pus up brus. Ova se greška najčešće ogleda u tome što one ni same ne znaju koju veličinu grudnjaka nose. Morate odvojiti vreme da pronađete sebi veličinu brushaltera.

Naše telo se menja sa godinama, pa time se menjaju i veličine veša koje nosimo.

Veoma vodite računa o materijalima. Neki brusevi su neudobni, pa se grudi u njima veoma znoje. Neki se taru o vaše telo, pa vas grebu. To u grudnom delu nikako ne želite jer biste morali po čitav dan da se drapate, češete.

Bretele umeju biti najgore po pitanju materijala, pa žuljaju i stvaraju nelagodu. Proverite to dobro.

Kad smo kod žica, od načina pranja zavisi da li će one brzo iskočiti ili ne. Neki su push up brusevi nekvalitetni, a to se najbolje vidi po žicama koje imaju tendenciju da žuljaju čim ih kupite. Lako se opipaju. Mogu učiniti i da se povredite.

Da rezimiramo. Pravi push up brus:

 • ima odgovarajuću veličinu
 • kvalitetnog je materijala (svila, pamuk)
 • udoban je, dobro se osećate u njemu

Vrste push up bruseva

Nije jednostavan izbor, pošto postoji veći broj bruseva koji se mogu pronaći na tržištu. Hajdemo nekim redom!

veličina push up brusa

Vrste po nivou podizanja push up brusa

Oni stručniji kažu da ima 3 nivoa podizanja grudi push up brusom.

 • Nivo 1 je onaj koji nema velike jastučiće i on vizuelno povećava grudi za pola broja. Pogodan je za one koji već imaju velike grudi, samo im je potrebno da malo bolje stoje.
 • Nivo 2 takođe nose žene sa relativno mali grudima. Namenjen je onim ženama koje nose B i C korpe. Tu jastučići sežu do ispod bradavice. Oni oblikuju grudi taman toliko da ne deluju vulgarno već izazovno.
 • Kod nivoa 3 treba biti obazriv. To je takozvani „bomba brushalter” jer povećava grudi za do dva broja. Odličan je za one dame koje imaju male grudi, a htele bi nekad da osete čari velikog poprsja. Ipak, obazrivost treba da se tiče prelaska u vulgarnost. Ako su grudi spuštene, ovaj grudnjak moće biti spas za mnoge situacije jer će grudi oblikovati i istaći.

Žene koje imaju podignute čašice, odnosno manje, ali čvrte grudi, mogu dosegnuti određeni nivo nelagodnosti, svoje i prisutnih. Zato se ovaj brushalter poslednjoj kategoriji nikako ne preporučuje.

Vrste push up bruseva prema obliku

U odnosu na to kako izgledaju, imamo nekoliko vrsta push up bruseva.

Push up sa bretelama

Ovo je najklasičniji push up koji imamo. Izgleda kao klasičan brushalter sa bretelama, s tim da ima jastučiće u korpama.

Već smo pomenuli nivoe, ali hajde da se osvrnemo na još ponešto. Postoje:

 • push up brusevi sa bretelama koji su dublji, za majice sa V-izrazom i baš otvoren dekolte.One nisu dobre za žene koje imaju spuštene grudi, ali su idealne za one malo čvršće.
 • Push up brusevi koji nisu duboki, a pogodni su za ne tako otvorene, ali pripijene majice.

Žene koje imaju malo veće grudi imaju problema da im se one kao talasi provide ispod majice, što može biti ružno. Oni nivoa 1 mogu biti pogodni kako bi majica bila potpuno pripijena i kako ne bi ocrtavala onu neprijatnu liniju između brusa i grudi.

Push up bez bretela

Jedna od najvećih noćnih mora svake žene je i to što otvorene majice i haljine veoma ružno deluju ako se vide bretele od brusa. Pri tom, ne možete ih nositi bez bretela jer se provide. Tu je spas push up brus bez pretela.

Podsetimo se providnih bretela od Kineza, koji su svojevremeno bili ht. Proglašeni su modnim promašajem i otišli u zaborav, a pojavio se dovoljno stabilan brus koji stoji lepo i dovoljno podiže grudi čak i posle dojenja.

Uglavnom se kopčaju standardno, kao i ostali brusevi. Neki od njih nemaju bretele, nego se pertlaju gore i deluju kao ukras, a deo su brusa. Ovo može biti veoma zanimljivo, ali nije uvek praktično. Uz neku odeću verovatno ide, a uz neku ga je nemoguće primeniti, zato je bolji brus koji nema bretele.

Ima i onih push up bruseva čije bretele mogu da se stave i da se skinu. Po nekom nepisanom pravilu, kada se skinu bretele, ovi brusevi nisu dovoljno čvrsti, ali verovatno mogu poslužiti kao prva pomoć.

Push up bez žice

Ovi brushalteri izgledaju kao i svi klasični, a predsnost je u tome što nema žica. Kažemo prednost, jer žice umeju ponekad da žuljaju. Kada je brus nov, onda uglavnom nema problema. Međutim, posle pranja, hoće žica da izviri i da žulja.

U tom smislu je brus bez žice udobniji, a korpe su podešene tako da lepo podignu grudi. Izdržljive su i  rade podjednako dobar posao. Primetna je tendencija da se žice više i ne koriste u brusevima, već da svi oni budu bez žica, radi udobnosti. Važno je i da se izbegnu povređivanja, koja su sa žicama moguća.

Push up bez leđa

Malopre smo pomenuli providne bretele. Ima bruseva bez bretela kojima se leđni deo ne vidi, za potrebe neke otvorene haljine. Ta leđa mogu biti providna, što se ne smatra baš neukusom, kao kada je reč o bretelama. Ipak, nije toliko ni česta varijanta.

Dosta češća je onaj koji se samo zalepi preko grudi, a leđa uopšte nema, Zovu ga silikonski brus. Zalepi se tako da lepo prione i da dobro podigne grudi. Praktičan je za haljine i poprilično siguran, ne odlepljuje se i ne pada. Sjajno za gola leđa ili ramena, a i za dubok dekolte.

Najbolji push up brushalter za male grudi

Već smo pomenuli da je push up mnogo korisniji onim ženama koje imaju male grudi, mada nije nekoristan i onima drugima. Kada su grudi male, onda i figura može delovati neprivlačno, držanje može biti loše.

Ako se dobro odabere, push up brus može vizuelno povećati grudi za dva broja.

Za male grudi, to bi trebalo da bude brus sa bretelama, koji spada u nivo 3. Da bi se grudi lepo podigle, ako su male, potpora mora da ide od donjeg dela, pa sve do polovine korpi. Iako su korpe sa žicama čvršće, dobro može stajati i kvalitetan bris bez žica.

Ovakva potpora grudnjaka će zaobliti i stvoriti vizuelno veće poprsje. Važno je uzeti brus u svojoj veličini, onoj koju inače koristite, samo sa debljim korpama. Korpe bez žica takođe dolaze u obzir, ali će efekat sa njima biti verovatno malo slabiji.

Naravno, tu su i druge opcije. Neko jednostavno ne voli svoje male grudi, a ne bi eksperimentisao sa ozbiljnim stvarima kao što su silikoni, ipak anestezija i to…

Dobra alternativa su prirodna sredstva za povećanje grudi, kao što je krema za bujno poprsje. One su pravljene na bazi biljaka, a mogu promeniti vaš dekolte za nekoliko brojeva. Razmislite o tome, jer kada skinete brus, grudi nemaju tu veličinu.

Najbolji push up za velike grudi

Žene sa velikim grudima imaju problema sa tim da im grudi deluju mlohavo i opušteno. Njima je potrebna potpora u ovom smislu i zato one treba da budu obazrivije. Ako odaberu pogrešno, sve može delovati neukusno, čak i vulgarno.

Ako grudi ne deluju opušteno, onda i nema potrebe za push upom.

I za ove žene je najbolje da koriste bruseve sa bretelama, ali ovoga puta korpe mogu biti nivoa 1 ili 2. Sigurnija je varijanta 1 jer će ona doprineti da grudi izgledaju bujnije, ali ne i ogromno.

Ujedno, ovim načinom se izbegava i mastopleksija, proces podizanja grudi, najčeće kod žena koje su rađale i dojile.

Kako nositi push up grudnjak?

Ovde nema velike filozofije – push up brus treba nositi kao i svaki drugi brushalter.

 • Kada ga obučete i zakopčate, proverite da li ste ga na leđima zakopčali kako treba. Nagnite se malo napred, neka grudi lepo upadnu, a onda se ispravite i zakopčajte tako da vas ne steže.
 • Onda pređite na bretele. Podesite visinu bretela, tako da vas ne seku, ali i da ne budu labave i da ne spadaju sa ramena svaki čas.

Ako vas brus useca, onda je sva prilika da ste uzeli broj manje. Ipak, to može značiti da vam taj oblik ne odgovara, zato i to proverite.

Kada se sve ovo prilagodi, onda ove bruseve možete nositi kao i sve druge, koje ste koristili i do sada.

Prednosti push up grudnjaka

Push up je dobar trik za veće grudi. Sa njim ćete možda i zaboraviti da ste nekada žalili što vas Bog nije odbario u ovom predelu jer ćete biti zadovoljne u odeći koju nosite.

Neki smatraju da žene ove bruseve nose zbog muškaraca. Možda u nekom procentu i jeste tako. Ipak, pretežno ga žene nose jer su zadovoljnije svojim izgledom kada ga imaju.

Pojedinci takođe misle da je push up nošenje nečeg neudobnog radi boljeg izgleda. To nije tako. Ovakav brus je podjednako udoban kao i običan, čak udobniji. Savetuje se jedino da ga ne nose žene sa velikim razmakom među grudima, kako ne bi stvorile sebi probleme sa žlezdama.

Nije namenjen samo ženama sa malim grudima jer su i one sa bujnim poprsjem često nezadovoljne svojim dekolteom. I nije namenjen samo za posebne prilike, može se nositi svakog dana. Pronađite samo udobnu i kvalitetnu varijantu.

Naravno, nedostatak push up bruseva ogleda se u tome što kada se on skine, grudi su i dalje male.

Zato bi možda bilo korisno i da razmislite o preparatima za povećanje grudi. Tu su tablete za povećanje grudi , ali mi vam ipak preporučujemo kreme. Probajte, rezultati će vas prijatno iznenaditi. Mnogima posle krema za povećanje grudi push up grudjak nije ni trebao više!

Sa kremama za povećanje grudi ćete dobiti ono što želite – grudi će biti veće, podignutije, a onda biste mogli s vremena na vreme da koristite push up brus, onda kada dekolte treba da zasija i ostavi utisak. Razmislite!