Da li je LED terapija lica revolucionarno rešenje za kožu?

Da li je LED terapija lica revolucionarno rešenje za kožu?

LED terapija lica objedinjava svetlo i boje koji  peglaju bore, uklanjaju bubuljice i fleke i druge nepravilnosti na licu. Na sva vaša pitanja odgovor se nalazi u nastavku.

Od pamtiveka žene su u potrazi za preparatima i metodama koji će njihovu kožu održati zdravom, blistavom i mladom. Dosadašnja medicina ima mnoštvo načina za uspešno održavanje zdravlja i vitalnosti kože našeg lica. Ali ako vam do sada ništa nije pomoglo, nastavite sa čitanjem jer u nastavku sledi nešto novo.

Većina žena se plaši medicinskih tretmana na svom licu. Ali danas žene mogu da odahnu jer se na tržištu pojavilo bezbolno rešenje za sve vaše probleme.

Šta  je to o čemu ovih dana svi pričaju?!

Da li biste mi poverovali kada bih vam rekla da samo različite boje svetla uperene u vašu kožu mogu da reše veliki broj problema na vašim licima? Verovatno ne!

Svi znamo šta su LED sijalice i većina nas ih koristi u svom životu. Ali uperiti plavo led svetlo u lice i rešiti se akni?

Priznaćete, zvuči neverovatno.

Jedna engleska kuća, koja se bavi neinvazivnim i inovativnim tehnologijama u službi lepote, dizajnirala je specijalnu masku koja emituje svetla različite boje i tako tretira probleme na koži, postižući podmlađen i zdrav izgled lica.

Šta je LED terapija lica?

Naučno je dokazano da LED svetla koja rade na različitim frekvencijama i prodiru u različite dubine naše kože, blagotvorno deluju na probleme naše kože.

Odomaćeni termin LED predstavlja skraćenicu od Light-emitting diodes, diode koje emituju svetlost. One su poluprovodnici. Kako elektroni prelaze preko ovog tipa poluprovodnika pretvaraju se u svetlost.Led terapija je još poznata  i kao fotodinamička terapija koja podrazumeva usmeravanje led svetla u našu kožu u različitim bojama.. Ova svetla mogu da se koriste samostalno, zatim kombinacijom  više boja, ili usmeravanjem samo jedne određene boje, ali takođe i u kombinaciji sa nekim drugim tretmanom.

Ova metoda nudi pet različitih tretmana u zavisnosti od boje koju koriste, a one su plava, crvena, zelena, žuta i narandžasta.

Svakoga dana naše lice je podložno znojenju, sitnim prljavštinama, i ono što svaka žena najviše voli, a to je šminka. Svi ovi faktori utiču manje ili više na izgled naše kože. Međutim, usled svih ovih faktora koža je podložna pojavi raznih vrsta akni i mitisera.

Ukoliko baš nemate poverenja u nove tehnologije ili vam se svetlost u boji čini isuviše slabim sredstvom za uklanjanje bubuljica, Ksenijina priča vam nudi jednostavno, a vrlo efikasno rešenje problema. Kako je ona ponovo zadobila besprekoran ten saznajte na sledećem linku:https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Plavo LED svetlo ukljanja akne

Svetlosna terapija lica

Plavo LED svetlo radi po principu emitovanja svetla određene frekvencije koje direktno prodire u sloj kože gde se nalaze bakterije koje uzrokuju pojavu akni.

Ovo svetlo pokreće različite mehanizme unutar kože koji ubijaju bakterije koje izazivaju akne, ne uništavajući zdravo okolno tkivo. Najveći uzročnici akni su bakterije iz reda P. acnes koje su fotosenzibilne i koje u kontaktu sa ovom bojom svetla oslobađaju kiseonik. S obzirom da su ove bakterije anaerobne, tj. ne opstaju u prisustvu kiseonika, LED terapija lica svetlom plave boje dovodi do njihovog uništenja.

Plavo LED svetlo uništava bakterije, a pogodno je i za već upaljene bubuljice. Takođe ima i antibakterijsko dejstvo, pa tako vrši i prevenciju daljeg nastanka akni. Ne isušuje kožu, nema neželjenih dejstava, tako da ne postoji proces oporavka i potpuno je bezbolno. 

Ovo svetlo vrši dezinfekciju kože pa je pogodno i kao priprema za druge tretmane.

Ali to nije sve što LED terapija lica nudi!

Danas su među ženama bore tema broj jedan. A ako vam kažem da jedna boja ovog svetla može da reši i taj problem, priča postaje još zanimljivija.

LED terapija crvenim svetlom pegla bore

LED svetlo za lice

Crveno led svetlo, emituje svetlo određene frekvencije i direktno prodire u sloj kože gde se odigravaju različiti procesi zaduženi za proizvodnju elastina i kolagena

Podsticanjem umnožavanja ovih proteina, postepeno dolazi do smanjenja dubokih bora. Takođe, u kombinaciji sa drugim tretmanima moguće je postići i efekat liftinga.

Crveno led svetlo podstiče cirkulaciju, proizvodnju dodatnog kolagena i elastina tako da pomaže opštem stanju kože. Bore postaju pliće, a vrši se i prevencija nastanka novih. 

Terapija svetlom crvene boje pogodna je i za suvu kožu.

Evo kako još možete povratiti elastičnost kože.

Svetlosna terapija ljubičastom bojom uklanja ožiljke

Ljubičasto LED svetlo: ova boja nastaje u kombinaciji crvene i plave, pa samim tim nudi i dvostruko dejstvo, antibakterijsko i regenerišuće.

Ono prodire u kožu i tako deluje na bakterije koje izazivaju akne, ali pomaže i u regeneraciji već oštećene kože. Preporučuje se za kožu koja je sklona aknama, i za prevenciju nastanka novih,a takođe deluje i na uklanjanje plićih ožiljaka nastalih pri zarastanju akni.  Bitno je da znamo da ovo svetlo ne može ukloniti sve ožiljke. LED terapija lica ljubičastim svetlom u suštini ubrzava proces regeneracije kože. Na sledećem linku vam nudim još jedan način za rešavanje problema ožiljaka od akni.

Ono što je za veliki broj žena najveći problem , jesu fleke na licu . Ne brinite, rešenje je stiglo u vidu zelenog led svetla.

Foto terapija lica

LED terapija lica zelenim svetlom uklanja fleke na licu

Zeleno led svetlo ima umirujuće dejstvo i otklanja veliki broj fleka sa našeg lica.

Prodirući u kožu, fototerapija zelenim svetlom, utiče na samu proizvodnju, a i na nagomilavanje melanina, od čije prekomerne zastupljenosti u koži fleke i nastaju.

Takođe uspešno uklanja i staračke pege (fleke), kao i sitne ožiljke nastale od akni.

Kada dođemo u neke godine kada koža počinje da gubi na svojoj elastičnosti i počne da se opušta, svi bismo voleli da se vratimo u vreme kada smo imali mladu i zategnutu kožu. Mnoge žene se opredeljuju za botoks ili lifting, ali zašto to kada nam je stiglo žuto led svetlo.

Foto terapija žutim svetlom podstiče mikrocirkulaciju

Žuto led svetlo podstiče mikrocirkulaciju, dovodeći kiseonik do ćelija i podstičući međućelijsku razmenu u koži.

Ovim procesima podiže se nivo energije u ćelijama, podstiče limfna drenaža, pa je pogodno i za vrstu kože koja ima problem sa zadržavanjem tečnosti. Takođe, uspešno uklanja crvene tačkice koje nastaju kao posledica loše mikrocirkulacije kože. Ovo svetlo omogućava vraćanje boljeg tonusa kože, a ona postaje zategnutija.

Naravno, ima još dobrih načina za zatezanje kože lica.

Siva koža traži LED terapiju lica narandžastom bojom

Ako imate problem u vidu sive boje kože usled konzumacije cigareta, ili kože koja je predugo bila izložena suncu, tretman narandžastim led svetlom je ono što je neophodno vašoj koži.

Narandžasto led svetlo utiče na revitalizaciju naše kože.

Ovo svetlo podstiče procese zadužene za ozdravljenje kože tako što poveća energiju u ćelijama kože.Pošto utiče na hidrataciju, pogodno je i za suvu kožu.

Koliko često ponavljati LED tretman lica?

Svi reaguju drugačije u zavisnosti od starosne dobi i vrste kože. Bitno je napomenuti da tretman bilo kojom bojom led svetla najbolje rezultate daje ako tretman traje bar 30min. Za najbolje rezultate potrebno ga je ponavljati,  4-6 tretmana, dva puta nedeljno.

Cena ovog tretmana varira od salona do salona, ali neka prosečna cena je oko 1000 dinara za 30min tretmana.

Da li možemo kombinovati retinol sa LED svetlima?

Retinol je jedan od glavnih sastojaka proizvoda za negu kože, naročito lica. Dobijen je iz vitamina A i pospešuje proizvodnju kolagena.

Retinol u kremama za lice se ponaša tako što smanjuje vidljivost sitnih bora na licu, posebno u predelu usana i čela. Uspešno uklanja i fleke jer sprečava proizvodnju melanina koji je glavni uzročnik fleka na licu. 

Prema tome, odgovor je da, može se kombinovati. 

Imajte na umu ako se retinol primeni pre upotrebe svetlosne terapije vaša koža može reagovati. Tako da se retinol može sigurno koristi po zavrženom tretmanu LED svetlom.

Iskustvo žene koja se usudila da proba

Jedna hrvatska novinarka odlučila je da proba ovaj tretman i njeno iskustvo vam prenosim u celosti. 

Tretman počinje čišćenjem lica gelom. Ona kaže da ovaj proces nije ništa drugačiji od onoga kada vi sami kući svojim gelom očistite lice.Po završenom čišćenju usledio je tretman vakuumom. Kozmetičarka je koristila hidrafacijalni aparat. Ovaj aparat radi na principu vakuuma, te se njime iz kože izvlače mitiseri i sva prljavština koja se nalazi na našoj koži.

Zatim je usledilo postavljanje LED maske na lice. Bitno je da znate da maska ne emituje UV zrake i da je potpuno bezbedna za kožu. Pre stavljanja maske za svetlosnu terapijz na lice, oči se moraju zaštiti maskom. Što se samog osećaja maske na licu tiče, ova novinarka kaže da se osećala isto kao i da je nema. Maska niti greje niti hladi, nema peckanja ili osećaja zatezanja kože. Po završenom tretmanu ona kaže da joj je lice imalo neverovatan sjaj i da joj koža na dodir nije bila masna. Lice joj je bilo mekano i glatko. Ona tvrdi da se najbolji rezultati vide nakon 2 dana kada se lice malo umiri, ali da joj je i nakon 7 dana od tretmana koža i dalje blistala.

Možda ova terapija lica svetlom izgleda bizarno, ali holivudske glumice znaju šta rade sa svojom kožom.

Zato drage moje dame, ako još niste smislile idwalan poklon za rođendan, godišnjicu braka ili već neki drugi datum, poželite od svog dragog jedan ovakav tretman. Jer žena pre svega treba da bude lepa sebi, i zadovoljna sobom da bi je i drugi tako videli.

U slučaju da ipak smatrate da ovaj tretman ne može da poboljša stanje kože vašeg lica, ili niste u situaciji da ga priuštite, uvek postoje alternativna rešenja. 

Najbolja opcija su prirodni preparati za negu lica plus LED terapija, vaše bore i bubuljice neće odoleti ovoj kombinaciji.