Masaža usana za volumen i ružičastu boju

Masaža usana za volumen i ružičastu boju

Neka vaše usne budu vaš najlepši ukras. Učimo vas kako se radi masaža usana. Steknite volumen, boju i oblik bez bora, lakim prirodnim sredstvom. 

Oblik i volumen usana su individualni. Međutim, svima nam je zajedničko da protokom vremena usne gube volumen i čvrstinu.

Estetska hirurgija, srećom, nije jedini način da se biološki sat zaustavi i vrati unazad.

Učinite da vaše usne budu vaš prvi adut

Usne su onaj deo lica koji obično prvo primetimo na drugoj osobi. Drevna kineska veština čitanja lica nas uči da su karakteristike usana direktno povezane sa našim identitetom i načinom na koji nas ljudi vide.

masiranje usana

Sve u vezi usana, od veličine i oblika, punoće i boje šalje neku poruku. Sa druge strane, usne su najosetljiviji deo lica jer je koža koja ih pokriva najtanja na čitavom ljudskom telu. 

Uz to, dok jedni ne pitaju za cenu kako bi svoje usne uskladili sa trendom i učinili ih što senzualnijim, mnoge dame nekako zaboravljaju da je usnama potrebna zaista posebna nega.

Ipak, svima nam je zajednička želja za punim senzualnim usnama. Da bi želja postala stvarnost nije uvek neophodno otići pod nož ili ubrizgati u usne hijaluron.Postoje prirodni načini brige za usne koji za rezultat imaju pre svega negovanu delikatnu kožu usana a zatim i njihov volumen i mladalački senzualni izgled usana. Masaža usana je jedan od njih.

Boja usana je još jedan cilj koji želimo da postignemo.

Sanja je uspela i mnogo više. Ona je na prirodan i bezbolan način postigla da njene tanke usne postanu punije, senzualnije i savršene ružičaste boje! Oduševljena je njihovim izgledom. I vi možete isprobati njen trik. Stvarno je super. O čemu se radi, možete pročitati na sledećem linku:https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

Prednosti masaže usana

Znamo da je svaki vid masaže vrlo prijatno i nadasve korisno iskustvo, zato hajde da vidimo kako masaža usana može doprineti njihovom boljem izgledu, sprečavanju starenja.

Ukoliko vam postane dobra navika, može isključiti potrebu za skupim invazivnim metodama ulepšavanja usana.

Smatra se da su žene punih usana hrabre, samouverene, cene prijateljstvo i društvene veze. One su velikodušne i duboko brinu o drugim ljudima. Negovane su i prirodno streme ka materinstvu. Što su usne punije to se žena smatra strastvenijom.

Nemojte da vas ovaj opis ljuti ukoliko vaše usne još nisu pune i senzualne, a vi znate da ste zaista dobra osoba i sve ovo iz gornjeg opisa. Latite se masaže usana, kako biste se i fizički uskladile sa svojim predivnnim osobinama.

Masaža usana je korisna na više načina:

Dubinski hidrira usne

Za masažu usana koristite prirodna ulja, balzam ili serum za usne.

Masaža trenjem zagreva kožu i aktivne materije iz sredstva za masažu prodiru dublje u kožu hraneći je i hidrirajući.

Nakon masaže usana one su manje sklone isušivanju nego kada samo nanesete balzam. 

Umočite prst u med kad god u kuhinji sretnete teglu. Pređite prestom preko usana a zatim brzinski izmasirajte i osravite tako. Budite slatki po ceo dan. Med će hraniti vaše usne.

Ovde smo pisali o medu za usne.

Usne su najosetljiviji deo ljudske kože na kojima je smešteno dosta senzora za dodir i temperaturu. Koža usana gubi vlažnost 10 puta brže od ostatka kože.

Kad smo već kod hidratacije i povećanja usana, moram da vam otkrijem tajnu: Pronašla sam preparat koji hidrira, hrani, neguje i povećava usne. Na izgled običan, mali balzam za usne a u sebi krije čudesna svojstva. Ono što ja mogu da vam kažem da sadrži bioaktivne sastojke i da zaista radi.

Popravlja cirkulaciju i vraća im prirodnu ružičastu boju

Benefit svake masaže je bolja prokrvljenost kože i tkiva. Isto važi i za usne.

Naša cirkulacija zna da se uspava iz raznih razloga. Najčešće su to naše pogubne savremene navike koje uključuju premalo kretanja, fizičkih napora i boravka na svežem vazduhu.

Masaža usana je način da se pokrene i ubrza protok krvi u perifernim krvnim sudovima. Uz to ona budi i vaš limfni sistem koji pospešuje razmenu tečnosti u usnama. Efikasna limfna drenaža odnosi toksine nakupljene u koži i tkivu usana. Ovi toksini su zaslužni za izmenjenu tamnu boju usana.

Detoks plus bolja cirkulacija trebalo bi da vam vrate mladalački ružičaste usne.

Opušta mišiće oko usana

Drage moje, kada biste imale prilike da vidite svoje lice u nekim trenucima, ne bi vam bilo dobro.

Da li vas je neko upravo dobro iznervirao ili ste se zamislili nad projektom koji nikako ne odmiče a rok se bliži. Živimo živote koji pružaju mnogo više napetih nego opuštenih trenutaka. Mišići lica su često zgrčeni, zubi stisnuti, usta skupljena. Ovo se ponavlja svakoga dana a opušteni trenuci postaju retkost koju pamtimo kao praznik. Masaža relaksira mišiće oko usana. U nastavku ćemo vam uz masažu usana pokazati i masažu regije oko usana. Za potpuni efekat ovo dvoje treba da ide zajedno. Opušteni facijalni mišići i usne su manje skloni gubitku volumena i boranju kože na njima.

Dodaje volumen usnama i čini ih atraktivnijim

Masaža usana treba da postane vaša navika. Mi često upadamo u zabludu kad pomislimo da je dovoljno uraditi nešto za svoju lepotu samo onda kad smo baš besposleni. Uvrstite masažu usana u svoju svakodnevnu rutinu kako bi imala efekta.

Svakodnevno podsticanje svih gore navedenih benefita, masažom usana obezbediće vam usne bogatog volumena i privlačiće poglede.

Masaža usana ne oduzima mnogo vremena, a efekti su dugotrajni u smislu sprečavanja pojave znakova starenja.

Uklanja bore na usnama

Opuštanje mišića, bolja ishranjenost tkiva i negovana hidrirana koža su najbolja odbrana od bora na usnama.

Kako se radi masaža usana? 

Da biste pripremili usne za masažu prvo uradite piling. Međutim, usne možete masirati svakodnevno ali piling upražnjavajte dva puta nedeljno.

Ovde imate više ingormacija o pilingu za usne.

Važno je da piling bude prirodan, dovojno blag,a opet efikasan. U tu svrhu pomešajte braon kristal šećer i med. Nanesite obilno na usne i masirajte blago malim kružnim pokretima. Vidite već je počela vaša masaža usana. 

Smeđi šećer je odlična namirnica za piling osetljive kože usana, jer je prirodni hidratator koji privlači u kožu vlagu iz okoline. Sičušne šećerne čestice blago šmirglaju površinu usana uklanjajući odumrle ćelije. U kombinaciji sa medom koji hrani, hidrira i omekšava usne, sa ovim pilingom nikada nećete pogrešiti.

Nakon završene masaže pilingom usne su već nabubrele, ružičaste i prosto ožive.

Predlaže se da se masaža usana izvodi svakoga dana. Piling nemojte raditi svakodnevno, jer nema potrebe.

Tanka koža usana bi se mogle oštetiti svakodnevnim pilingom. Dovoljno je da piling odradite dva puta nedeljno.

Nanesite na njih ulje za masažu, na primer organsko kokosovo ulje. Nemojte štedeti, stavite ga obilato i na usne i oko usana. Umesto kokosovog možete koristiti bilo koje drugo ulje, vašu kremu za lice, balzam za usne ili prosto opet umočite prst u med pa njime namažite usne pre masaže.

Postavite jagodice oba kažiprsta na sredinu usana. Klizajte njima simetrično ka uglovima usana  Ponovite tri puta.Kakda ovo uradite izdignite uglove usana 

Razvucite usne u i nastavite masažu malim kružnim pokretima po donjoj usni. Vodite računa da usne budu obilno natopljene preparatom koji ste odabrali za masažu, kako njihova tanka kože ne bi popucala. Ponovite tri puta i na gornjoj usni.

Uzmite još malo ulja i pređite na sledeću fazu masaže usana, a to je štipkanje.

Nežno stegnite gornju usnu izmneđu palca i kažiprsta, ištipkajte celu gornju usnu, prođite celu dužinu usne tri prta. Ponovite i na donjoj usni tri puta.

Pogledajte se u ogledalu!  Eto vaših sočnih, punih, seksi usana.

Pročitah vrlo zaniljivu tvrdnju: Ukoliko se često i mnogo smejete nema šanse da dobijete bore na usnama. Ima li lepše gimnastike za lice i usne od neobuzdanog smeha. Smeh je lek protiv starenja.

Masaža usana podrazumeva ne samo masiranje usana već i regije lica oko usana.

Cilj je ojačati mišiće raspoređene oko usana koji podržavaju njihov oblik i sprečavaju nastanak bora oko usana.

Evo par jednostavnih poteza za nmasažu koja stimuliše usne i jača mišiće oko usana:

Pokrijte cele usne jednom šakom i povucite horizontalno na strenu. Ovako masiramo ne samo usne već i regiju oko usana. U ovom delu lica se skuplja najviše tenzije izazvane stresom i zato su vam usne često stuisnute. Pošto je ovo siguran put za dobijanje bora. Ovim masažnim pokretom oslobađate se napetosti u predelu usta.

Sada ponovite postupak drugom rukom vukući na drugu stranu

Broj ponavljanja po 10 puta jednom i drugom rukom.

Masaža za veće usne

Pored želje za negovanim ružičastim usnama bez bora, svi bismo želeli bar malčice veće usne. Šta da radimo kada su se estetski standardi promenili. Oko nas šetaju neke napućene lepotice.

Kažu da masažom možemo povećati usne.

Korak 1: Zagrejte površinu usana tapkanjem jagodicama oba kažiprsta.Pritiskajte nežno. Ovo podstiče cirkulaciju i opušta usne i mišiće oko usana.

Korak 2: Pritisnitekažiprste na uglove usana i razvucite usne. Držite 15 sekundi.Ovaj pokret opušta usne i podiže opuštene uglove usana.

Korak 3: Postavite jagodice kažiprsta iznad usana na sredinu, masirajte kružnim pokretima pomerajući se ka ivicama usana. Fokusirajte se na tri tačke na nausnicama. Ponovite tri puta.

Korak 4: Ponovite korak tri ispod donje usne.

Korak 5: Postavite kažiprste na nausnicu paralelno sa gornjom usnom. Palčevimauhvatite gornju usnu i povucite je preko kažiprsta. Ovo je jedan dodatni, napredan korak u masaži usan akoji ima za cilj povećanje usana. Držite usnu u tom položaju 3 sekunde ali budite nežne.

Korak 6. 3X3 ponavljanja uvrtanja donje usne (Vidite položaj prstiju na videu).

Korak 7: Uštipnite palcem i kažiprstom sredinu gornje usne i držite 15 sekundi. Ovo dodaje boju i volumen u usne. Bezbedno je i bez rizika za razliku od vakuma za usne.

Korak 8: Ponovite postupak na donjoj usni

Korak 9: Palcem i kažiprstom uštipnite deo usne i držite 5 sekundi. Pomerajte se od sredine ka krajevima. Ponovite na obe usne. Ovaj masažni pokret pomaže u kreiranju prirodno primamljivog oblika usana.

Masaža usana nakon hijalurona

masaža za veće usne

Masaža usana u koje je sveže ubačen filer može dovesti do pomeranja ubrizganog sadržaja i neželjenih estetskih promena. 

Međutim, u nekim slučajevima masaža usana nakon ubrizgavanja hijaluraona je neophodna. Ovo će biti takoreći deo postoperativne nege. Naime, moguće je da se stvore grudvice u usnama ili da hijaluron ne bude ravnomerno raspoređen.

Kako i kada masirati usne nakon ubrizgavanja hijalurona reći će vam lekar. Svakako mora proći nekoliko dana.

Savet je da ne preduzimate ništa na svoju ruku bez konsultacije sa lekraom.

Drage moje, priroda je svakome podarila po nešto božanstveno. Ukoliko to u vašem slučaju nisu usne probajte sa masažom usana i prirodnim preparatima za negu i povećanje usana, pre no što se odlučite za radikalnije mere. I, ne zaboravite da sijate iznutra, svakoga dana bez obzira na sve.