Magnezijumovo mleko za akne ekonomično i sjajno!

Magnezijumovo mleko za akne ekonomično i sjajno!

Kako i koliko je dobro magnezijumovo mleko za akne? U poslednje vreme veoma se proširila upotreba ovog sredstva. Njegova moć je višestruka! Ono je dobro za masnu kožu i za matiranje lica, a saznajte i kako se koristi.

Šta je to magnezijumovo mleko?

Kada je u pitanju borba sa bubuljicama, moramo pucati iz svih oružja. Iznalaze se različita sredstva koja bi makar na kratko umirila upaljenu kožu, a jedno od boljih i ekonomičnijih je magnezijumovo mleko za akne.

Magnezijumovo mleko u stvari je suspenzija magnezijum hidroksida u vodi.

Da, nama koji ne znamo hemiju ovo ništa ne znači. U principu, to su čestice magnezijum hidroksida koje se rastvore u vodi, a ako malo duže stoje, onda se natalože na dnu. Nešto poput peska u plićaku mora.

Kada se promućka, te sitne čestice se ponovo razlože, a pošto su bele boje, one boje tečnost u belo i zato ih zovu mlekom.

Ovaj magnezijum hidroksid može se koristiti na više načina. Prilikom osipa nanosi se u tankom sloju, u cilju smirivanja kože. Pošto ima izbeljujući efekat, može se koristiti i kao izbeljivač odeće, koncentrovaniji, ali je i dobar za uklanjanje i izbeljivanje fleka na licu.

Još jedna od namena je i kao antiperspirant jer efikasno uklanja neprijatne mirise, nema negativno dejstvo na kožu, takoreći, potpuno je bezbedan za deo potpazušne regije.

Jedan od načina kako se koristi ovo sredstvo, jeste za matiranje masne kože lica. Naime, ono jako lepo isušuje lice i bubuljice, na vrlo prirodan način, tako da ga možete koristiti na dva načina.

  • Jedan je ujutru, posle umivanja, nanošenje na čitavo lice, nekim tuferom ili maramicom,
  • Drugi, koji mnoge devojke upražnjavaju, jeste nanošenje na šminku. Kada se našminkate i sredite onako kako ste planirali, nanesete preko toja magnezijumovo mleko, opet nekim tuferom. Možete ga naneti i preko pudera. Ono će jednostavno, zaustaviti mašćenje i pomoći da koža čitavog dana deluje blistavo.

Nema prljanja i razmazivanja šminke, ono će je držati na najbolji mogući način na licu.

Da li magnezijumovo mleko pomaže kod bubuljica?

Kao što rekosmo, pojedine bubuljice mogu biti baš izazov. Ne samo što se vraćaju, već i što njihova upaljenost može da potraje dugo vremena, a niko ne želi da ih gaji na licu.

Lice podložno aknama takođe ima običaj jako da se masti, tako da je i to problem sa kojim se treba izboriti.

Magnezijumovo mleko deluje tako da isušuje bubuljicu i da smiruje njenu početnu upalu, što je, složićete se, najvažniji deo priče kada su bubuljice u pitanju.

Ono svojim aktivnim sastojcima deluje direktno na onaj deo kože koji je crven i upaljen i izvlači „vatru” iz njega, tako da bubuljica veoma brzo splasne i biva manje upaljena, samim tim i manje vidljiva na licu.

Kod onih bubuljica koje imaju iscedak, kao cistične akne , zahvaljujući magnezijumovom mleku, on se brzo gubi, tako da ostaje samo trag bubuljice u začetku. Naravno, on se sam od sebe povlači kada delujete na vreme i sprečite  širenje akni i bubuljica.

Naša čitateljka Nina imala je problem sa cističnim aknama, za koje znamo da, ukoliko proliju svoj sadržaj na „zdravu” kožu, mogu da je zaraze bakterijama koje se unutra nalaze. Ona je morala jako brzo da nađe sredstvo koje joj odgovara jer stvari nije smela da prepušta slučaju. Izborila se i njeno lice je sada blitsavo, čisto i bez bubuljica. I vaše može biti takvo. Nininu priču pročitajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Kako se koristi magnezijumovo mleko za akne?

Procedura korišćenja veoma je jednostavna. Ono se baš ne nalazi lako, a kada ga nađete, čuvajte ga na hladnom i tamnom mestu.

Možete ga koristiti na nekoliko načina, kada su akne u pitanju.

Pre svega, naglasićemo vam da, iako bele boje, ono je kada se nanese na lice neprovidno, tako da možete da ga nosite kada god vam se prohte.

Dobro je da ga nanosite pred spavanje. Umijete lice i očistite nekim blagim, po mogućstvu pirodnim sredstvom i nanesite ga na lice zahvaćeno bubuljicama. Pod pretpostavkom da vam je zahvaćen veći deo lica i da vam je lice masnjikavo, možete ga naneti ovako. Pustite ga da se osuši, vrlo kratko i možete na spavanje.

Isto to uradite i ujutru, na očišćeno lice. To će matirati kožu i isušiti bubuljice. Nemojte preko toga nanositi šminku, barem dok vam se lice lepo ne smiri.

Ako nemate veliku količinu bubuljica i vaše lice nije previše masno, nemate problema sa viškom sebuma, onda možete magnezijumovo mleko naneti parcijalno, tačnije, na ciljana mesta. To su upravo mesta gde se bubuljice nalaze.

Uzmite tufer i nanesite magezijumovo mleko baš na bubuljicu. To obavezno učinite pred spavanje, a možete ga naneti i više puta na dan ako želite. Ono će vam osušiti bubuljicu i deo oko bubuljice, ali taj deo neće biti isperutan, već će biti samo matiran. Videćete da će bubuljica već za jedan dan biti daleko manje vidljiva nego što je bila.

Prednost korišćenja magnezijumovog mleka za kožu sklonu bubuljicama i aknama je što ono ne ostavlja nikakve tragove. Sa njim ste potpuno sigurni, možete ploviti kroz svoj dan opušteno, a da ni u jednom trenutku ne brinete da li vam se ono vidi na licu.

Ono radi za vas tokom čitavog dana, bez opterećenja. Nije li to sjajno?

Magnezijumovo mleko za ožiljke od akni

Akne umeju biti veoma nezgodne. One mogu da ostave posledice na licu, zato ih se treba što pre otarasiti, kako bi posledice bile manje.

Te se poledice ogledaju u ožiljcima koji na licu mogu biti tamniji od samog pigmenta vaše kože. Zato vam magnezijumovo mleko može pomoći čak i u tome. Iako je bolje sprečiti nego lečiti, dakle, mnogo je bolje da ga koristite dok imate akne, kako ne bi bilo posledica, možete ga mazati i ako ste već zakasnili i ožiljci od akni su vam se već pojavili.

Objasnićemo vam detaljno.

Naime, pošto magnezijum hidroksid ima izbeljujuća svojstva, kada ga naneste na ožiljak, ono može taj ožiljak izbeleti i učiniti ga manje vidljivim. Znate na šta mislimo, kada se ožiljci i fleke pokažu kao tamni, pa ih možete sakriti puderom za lice?

Međutim, šta ćemo na plaži?

U tom smislu ovo sredstvo svojim redovnim korišćenjem izbeljuje regiju na koju se nanosi, što je spas za promene koje su potamnele. Vremenom, one izblede, tako da je ožiljak manje ili gotovo uopšte nevidljiv.

Ali to nije sve!

Pored toga što izbeljuje, on ima i regenerativna svojstva, da popunjava prostor oko ožiljka, tako da se koža izniveliše i bude savršeno glatka. U tom smislu se u kozmetičkoj industriji polako, ali sve više, koristi i kod zaglađivanja bora, zato što deluje umirujuće i regenerativno na kožu.

Upravo tako! Ako je ožiljak malo dublji, magnezijumovo mleko će tu novu kožu podići na površinu. Mlada koža će biti ista kao i koža oko bubljice, samim tim, vaš estetski problem će biti rešen.

Interesantno je šta bi kozmetička industrija mogla po tom pitanju, kao i po pitanju bora još da uradi u nednom periodu, kada je magnezijumovo mleko u pitanju.

Magnezijumovo mleko za akne u kombinaciji sa drugim preparatima

Kao što znate, probleme koje imamo treba napasti sa svih strana, ne samo sa jedne. Zato je i magnezijumovo mleko za akne najbolje koristiti u kombinaciji sa drugim proizvodima, koji će pored efekta isušivanja bubuljice, imati i negujući karakter.

Naročito je važno da proizvod ima antibakterijska svojstva. Tu dobro dođe neki tonik za čišćenje lica, a preporuke idu u pravcu prirodnih sastojaka, bilo da se radi o tonicima, losionima, kremama ili sapunima.

Pomenuli smo, a verujemo da i sami znate kako je nega i priprema kože za nanošenje preparata od izuzetnog značaja, zato je izbor pravih čistača kože, naročito one sklone aknama i bubuljicama, od izuzetne važnosti.

Naša preporuka za negu koja je sama po sebi odlična, a koja će u kombinaciji sa nekim drugim preparatom dati još bolje rezultate, zove se Aknolin. To je set preparata, utemeljen isključivo na biljnim sastojcima, potpuno neškodljivim za vašu kožu, a specijalizovan da otkloni i najveće probleme sa bubuljicama.Birani sastojci ovog preparata doprineće da se vaša koža u kratkom vremenskom roku regeneriše, a bubuljice posanu vaša prošlost.

U kombinaciji sa magnezijumovim mlekom za bubuljice, vaša koža će biti umirena. Ako delujete brzo, ona neće ni stići do nekog visokog stadijuma upale. Masna koža biće dovedena u normalu, a vi ćete moći da funkcionišete bez suvišnog stresa. Neće biti bojazni da će šminka da se razmaže, da niste dovoljno dobro prekrili sve bubuljice i nepravilnosti na njoj. Jednostavno, vaš svakodnevni život biće značajno olakšan zahvaljujući ovim preparatima.

Ostaje vam samo da se informišete i odaberete ono što je za vas najbolje!

Cena magnezijumovog mleka i gde kupiti?

Ranije ga nije baš bilo lako nabaviti , pošto ga nije veliki proj trgovina imao u prodaji. Sada ga možete nabaviti u bolje snabdevenim apotekama, naročito onim koje imaju svoju laboratoriju.

Cena za ovaj proizvod je vrlo povoljna, od 250 do 300 dinara. Prava sitnica za posao koji radi vašem licu i vašim bubuljicama. Razlog više da ga nabavite i isprobate. Dobre stvari najčešće ne moraju biti preterano skupe, naprotiv.

Magnezijumovo mleko za bubuljice – iskustva

Rezultati su više nego zadovoljavajući, zato pročitajte neka od njihovih iskustava, možda pomognu i vama u rešavanju problema.

Lazar

Nažalost, spadam u onu grupu tinejdžera koja je zbog akni mnogo propatila i veliki sam trud, kao i novac uložio da bih taj problem rešio. Da ne pominjem vreme provedeno kod dermatologa i sve to, ponekad uzaludno, dok nisam naišao na pravog.

Između brojnih preparata koje sam koristio, a neki od njih su i pomogli, bilo je i magnezijumovo mleko. Naime, počeo sam da ga koristim pre medicinskih masti, a posle detaljnog čišćenja klindamicin losionom za lice. Ono mi je davalo neki osečaj sigrunosti. Ponašalo se na mom licu kao neka nevidljiva opna, koja je štitila lice od prljavštine iz vazduha.

Potpuno sam ubeđen da mi je ono veoma pomoglo, zato vam ga toplo preporučujem.

Slađa

Magnezijumovo mleko sam koristila kada su bubuljice bile baš napale moje lice, ali mi je previše isušivalo kožu. Nisam zadovoljna, nisam nastavila da ga koristim.

Marina

Kupila sam magnezijumovo mleko protiv bubuljica u gradskoj apoteci i u početku sam ga stavljala samo na bubuljice koje sam imala. Pošto sam shvatila da je neškodljivo, a da moja masna koža odlično deluje na njega, ja sam počela da ga mažem na celo lice, naročito u tom periodu masne, a kože sklone aknama. Rezultat je bio zadivljujuć.

Pored toga što mi je sušilo bubuljice, na neki odličan način mi je matiralo kožu. Samo ga namažem i posle toga ne moram da brinem da li ću sijati od masnoće ili da mi trba puder za masnu kožu. Da ne pominjem da sam pre toga posle dva sata od izlaska iz kuče bila masna, kao da se nisam ni umila. Sve preporuke od mene.

Tijana

Koristila sam magnezijumovo mleko za pubertetske bubuljice. Nekoliko godina je prošlo od tada, ali mogu da kažem da je to retko dobar proizvod koji, mojoj inače osetljivoj koži, nimalo nije škodio. Brzo sam se ja izlečila od tih hormonskih bubuljica, sva sreća te ih sada uopšte nema, ali se jako dobro sećam tog magnezijumovog mleka. Preporučujem ga.

Ovo su bila neka od iskustava. Zanimaju nas i vaša. Volimo da preporučimo neki dobar, a ekonomičan proizvod, što ovo mleko svakako jeste. Tu smo za sva pitanja i nedoumice. Javite se!