Maskara za kosu prekriva izrastak u trenu!

Maskara za kosu prekriva izrastak u trenu!

Autor:

Maskara za kosu je pravi hit na našem tržištu, obojiće vaše sede vlasi, a može i da sanira izrastak. Ona služi za šminkanje kose, i koliko god da to ludo zvuči, žene je koriste više nego ikada.

Kada smo čuli za maskaru za kosu, pomilsili smo da je u pitanju neka greška, jer se maskara koristi isključivo za trepavice. Ipak, to nije baš tako. Maskara za kosu je revolucionarni proizvod koji je namenjen ženama koje žele da na brzinu da poprave stanje svoje kose.

Ipak, ova maskara obećava čuda, pa smo rešili da je detaljno istražimo i da vidimo da li je ona tako dobra kao što se priča. Saznajte odmah šta sve može , kako se koristi i da li će zbog nje vaša kosa zablistati, kao nikada do sad ili je u pitanju samo još jedan proizvod koji ne donosi neke posebne rezultate!

Šta je maskara za kosu i kome je namenjena?

 Maskara za kosu postoji u mnogim nijansama, ali pretežno je namenjena prikrivanju sedih vlasi, posebno onih koje primetimo posle klasičnog farbanja.

Mnoge žene farbaju kosu. Neke to rade kako bi prekrile sede vlasi, a neke to rade zato što žele da osveže svoju prirodnu boju ili da je jednostavno transformišu. Već znamo da farbe mogu da doprinesu tome da kosa postane oštećenija, pa zato i moramo da vodimo računa o izboru farbe. Pročitajte i koja je farba najbolja za kosu.

Maskara za kosu namenjena je i ženama koje ne mogu da izdrže da sačekaju zakazani termin kod frizera jer imaju važan sastanak i moraju brzo da sakriju tamniju ili svetliju nijansu koja se nazire na temenu.Ovaj kozmetički proizvod idealan je za brzinske reakcije kada ste u potrazi za nečim što će na kratko odložiti farbanje kose ili će vam pomoći da doterate frizuru pred važan događaj. 

Maskara za kosu pojavila se još devedesetih godina, ali je bila mnogo drugačija nego što je sada. Tada je bila lepljiva i nije baš fukcionisala kako je zamišljeno, pa su je u međuvremenu unapredili, toliko da su se žene ponovo zaljubile u nju i njen efekat.

Sada postoje maskare koje su namenjene ravnoj, ali i kovrdžavoj kosi, pa i o tome treba da vodite računa. Žene zaista mnogo brinu o boji kose, pa odlaze na silne tretmane kako bi dobile željenu nijansu. Ipak, bitnije od same farbe jeste da je kosa istinski zdrava i lepa, jer bez toga, džaba nam sva farba ovog sveta, uvek će se videti oštećenja.

Znate i sami da kosa može da bude problematična. Zorana Pavić, naša pevačica, je imala dugu kosu – ali ne baš u sjajnom stanju. Bila je oštećena, iskrzana i suva i vapila je „upomoć“. Danas to nikad ne biste rekli, jer je njena kosa fascinantna, sjajna i sasvim oporavljena. Ne, nije u pitanju šišanje ni neko „maskiranje“ kose. Njena tajna je u prirodnoj regeneraciji koju i vi možete postići na svojoj kosi. Kako? Pročitajte njeno lično iskustvo i saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/zorana-pavic-ovaj-sampon-mi-je-spasio-kosu/

Ova maskara lako će postati deo vaše kozmetičke torbice, jer je dosta praktična i laka za nanošenje, ali ne zaboravite da ona ne može da popravi stanje same kose, može samo da pokrije sede. Uvek očekujemo mnogo od kozmetičkih preparata, a istina je da je jednostavnija i prirodnija nega najbolja za našu kosu.

Maskara za kosu u boji

Maskare za kosu u boji služe za kolorizaciju kose. Možete ih pronaći u raznim nijansama, od tamne, do svetlo smeđe, pa čak i plave. Namenjene su prvenstveno farbanju izrastka između dva farbanja kose, ali mogu da posluže i kada želite da stilizujete kosu na drugačiji način, da je dodatno prošarate ukoliko već imate pramenove.

maskara za kosu u boji

Korišćenje maskare za kosu može da bude zanimljivo, jer vam daje mogućnost da stilizujete kosu kako god želite. Možete samo da odvojite nekoliko pramenova i da ih ofarbate u svetliju boju, a možete i da naglasite pramenove oko lica, kako bi kosa delovala interesantnije. Mogućnosti ima mnogo, sve zavisi od vaše kreativnosti i želje.

Ako volite da eksperimentišete i volite šarene boje, ove maskare su dostupne i u roze, crvenoj, zelenoj, svetlo plavoj nijansi. Pogodne su za žurke ili događaje na kojima želite da vaša frizura bude u prvom planu.

Ipak, kada je vaša namera prvenstveno da pokrijete izrastak, onda je najbolje da birate maskaru za kosu približne nijanse u kakvoj je i boja sa kojom je farbate.

Maskara za sedu kosu

 Maskara za sedu kosu namenjena je samo pokrivanju sedih dlaka na vašoj kosi. Nju ćete pronaći u prirodnim, klasičnim nijansama. Ove maskare se koriste i za obrve i za trepavice, ali su prvenstveno namenjene za kosu. 

Pročitajte više o maskarama za obrve.

Seda kosa mnogim ženama predstavlja problem jer ona nas upozorava na starenje, a niko ne voli starenje. Seda kosa može da bude vidljiva i posle farbanja, jer su neke sede toliko jake, da ih ništa ne može prekriti.

Kada organizam prestane da proizvodi melanin, naša kosa počne da sedi, a to može da se desi i posle tridesete godine. Naravno, tada žene i počnu da redovno odlaze kod frizera, u potrazi za profesionalnom negom kose.

Protiv sede kose teško se borimo, ali ipak, možemo da sačuvamo njeno zdravlje. Što se manje farbamo i što manje stilizujemo kosu, ona će biti jača, lepša i zdravija. Pošto mnogi ne mogu da zamisle svoj život bez farbane kose, uzalud je da vas savetujemo da proredite farbanje kose, jer to deluje skoro, pa nemoguće, posebno kada želite da zadržite određenu nijasnu. Možete eventualno da probate sa šamponima protiv starenja kose.

Maskara za neposlušnu kosu

 Maskara za neposlušnu kosu namenjena je ženama koje se bore sa onim kraćim, letećim dlačicama koje ne mogu da ukrote.

Taj problem je posebno naglašen kada vam je kosa ravna ili kada je peglate, da bi izgledala ravno.

Pročitajte i najbolje savete za ravnu kosu.

Ove maskare sadrže u sebi biljna ulja, pa mogu da slepe kosu, ali da to ne izgleda ružno, već prirodno. Ipak, i standardna ulja za kosu mogu da urade isto to, a ne morate trošiti novac na maskaru za kosu.

Ulja za kosu mogu da budu pravo rešenje kada želite da vam kosa brže raste, može da vas oslobodi peruti, može da utiče da kosa prodiše i da bude lepša. Ipak, maskara nije dovoljna moćna da zameni prirodna ulja. Ona sadrži vrlo mali procenat ulja i nije rešenje za negu kose, ali može da posluži kada vam je kosa neposlušna.

Maskara za neposlušnu kosu ne masti kosu, ali ako imate već masnu kosu, onda je bolje da razmislite o nekoj alternative. Masna kosa je komplikovana za negu, ali i za nju ima rešenja, a tajna se krije u pravilnoj nezi. Pročitajte kako se neguje masna kosa i isprobajte naše savete!

Kako se koristi maskara za kosu?

 Još jedna prednost maskare za kosu jeste što se jednostavno koristi. Iako mnogi misle da je mogu koristiti i kad nisu kod kuće, to nije baš pametno, jer će vam svakako trebati fen za kosu. Bez njega, maskara nema željeni efekat.

Za početak, treba da izaberete dobru maskaru za kosu. Treba da pogodite nijansu koja odgovara boji koja vam je već na glavi. Maskara se stavlja na određeni pramen ili na sede. Nanosite je uvek na suvu kosu. Kosa treba da bude očešljana, kako bi se maskara ravnomerna stavila.

Kada stavite maskaru na željena mesta, onda treba da uključite fen i dobro isfenirate ta područja. Biće vam potrebna i četka za dodatno račščešljavanje. Kao i kada govorimo o trepavicama, i ovde treba da napomenemo da ne nanosite maskaru u debelom sloju, jer se onda neće rasporediti kako treba po vlasima. Mogu da se stvore i grudvice, pa je najbolje da se potrudite da budete precizni.

Boja će biti postojana do nekoliko dana, zavisi od same maskare. Ona se skida kada perete kosu. 

Za neke maskare potrebno je više šamponiranja. Pošto je potrebno više šampona, bilo bi dobro da ne koristite šampone sa sulfatima i parabenima. Birajte nežne, prirodne šampone koji neće uticati na kvalitet vaše kose.

Zanimljivo je i što ova maskara izgleda isto kao i obična, pa morate da pazite da ih ne pomešate. Četkica je sličnih dimenzija, što mnogi vide kao manu ovog proizvoda, jer treba dosta vremena da popunite izrastak ili da pokrijete sve sede, ako ih imate mnogo.

Koliko traje efekat maskare za kosu?

 Magija traje sve do sledećeg pranja. Okvirno – dva do tri dana. Mnoge žene bi volele da ona traje duže i da zameni farbu za kosu, ali to nije moguće. Kada operete kosu, ispraće se i maskara, što znači, da ako je redovno koristite, dosta para ćete na nju i trošiti.

Jeftinije i zdravije rešenje može da bude kana za kosu.

Najbolja maskara za kosu

maskara za sedu kosu

 Najbolja maskara za kosu je ona koja će ispuniti vaše zahteve. Ako je vaša želja da sakrijete sede, onda morate da izaberete onu koja je namenjena baš za to. Ako ipak želite da potamnite ili posvetlite vlasi koje su narasle, onda morate da birate tu vrstu.

Na tržištu postoji dosta maskara za kosu i one su ocenjivane po postojanosti i po samo kvalitetu.

Najbolje maskare na tržištu su: Muller, Loeral, Grey Free, Comair play maskara, Irene Gari Cover Your Gray Mascara.

Ove maskare mogu da posluže i za vraćanja sjaja kosi. Kada izađemo iz salona, uvek imamo blistavu kosu i u taj osećaj u koji smo se zaljubile. Maskare na kratko mogu da vrate sjaj kosi, tako da ona izgleda osveženo.

Gde kupiti maskaru za kosu i po kojoj ceni?

Maskare za kosu naći ćete u većim drogerijama. Dostupne su u svim gradovima i nećete se mnogo mučiti da ih pronađete.Koštaju oko 700 dinara, neke više, neke manje. U zavisnosti koliko često bi je koristili, izračunajte da li vam se isplati. Ako je koristite posle svakog pranja, biće ova skupa investicija. Onda vam se više isplati da odete na farbanje kose.

Iskustva sa maskarama za kosu

Jana je jedno vreme redovno koristila maskaru za kosu, pa verujemo da će vam njeno iskustvo biti od značaja ako razmišljate da nabavite maskaru.

„Maskara za kosu je bio proizvod koji me je na prvi pogled osvojio. Pojavile su mi se sede posle 35-te godine. Čak i ako se redovno farbam, neke sede se baš vide i ne mogu da ih sakrijem. Maskara mi je bila dobro rešenje, ali ne za duže staze.

Shvatila sam da je trošim u velikoj meri i sa jedne strane, ona zahteva vreme. Znate, morate da čekate da se kosa osuši, pa posle morate da je češljate, peglate, morate da izdvojite pramen, da pronađete svaku sedu. To mi je nekad bila naporno, pa sam vremenom ređe koristila maskaru. Nije uticala na kvalitet moje kose, ali sam rešila da više novca uložim u negu svoje kose, to je na kraju i najisplativije!“

Maskara za kosu može da se nađe u vašem neseseru, verujemo da ćete je ponekad koristiti, bar u hitnim situacijama. Ipak, od svega je najvažnije da brinete o zdravlju svoje kose i da se trudite da ona uvek bude lepa, bez ikakve farbe!