Slepljena kosa više nije problem ako radite ovo!

Slepljena kosa više nije problem ako radite ovo!

Autor:

Ako vam je kosa slepljena i izgleda beživotno, ne očajavajte. Imamo rešenja i trikove koji će konačno vašoj kosi dati volumen i bujnost.

Da li se i vama dešava da operete kosu i sve je u red, prvih par sati, a onda  kosa postane slepljena i izgleda kao slama. Ako uz to imate masnu i retku kosu, moraćete da kosu perete svaki dan, nadajući se volumenu, bar na kratko.

Srećom, postoje trikovi koji mogu mnogo da vam olakšaju život i da srede vašu kosu, da ona bude lepa i negovana, kao i što priželjkujete.

Slepljena kosa – simptomi

 Ako nemate genetski gustu i bujnu kosu punu volumena, to ne znači da treba da zanemarite negu kose i da potpuno odustanete od ideje da imate kosu kao sa reklame. Čak i ako je vaš kosa nekada bila bujna, moguće je da će u nekom periodu života postati slepljena i beživotna.

Žene su jako nezadovoljne kada njihova kosa postane takva, jer imaju utisak da joj ne mogu ništa. I uz sav trud, uz oblikovanje, i redovno pranje, kosa nema volumena, jačinu i sjaj.

Da li je slepljena kosa prolazno stanje?

Uglavnom jeste, ali ako ne shvatite zbog čega je vaša kosa postala takva, problem se neće rešiti sam od sebe.

Kako izgleda ovakva kosa?

Slepljena kosa izgleda masno i bez volumena. Krajevi mogu da budu oštećeni, a i ne moraju. Problem je u temenu, jer ono narušava izgled celokupne frizure.

Slepljena kosa može da pojavi kao stanje na bilo kom tipu kose, ali je usko povezana sa masnom i retkom kosom.

Stalno ste pod pritiskom kako da zamaskirate slepljenu kosu? Neće vam to pomoći na duže staze. Morate da rešite problem iz korena, i kada to kažem, mislim baš iz korena.

Sara je dugo mislila da njenoj kosi nema spasa. Išla je na razne tretmane, ali ništa nije dalo dugotrajni efekat. Njena kosa je izgledala je masno i neuredno. Srećom, pronašla je nešto što joj je pomoglo. Na prirodan način je otklonila problem, i njena kosa je sada bujna, zdrava i puna volumena. I vi možete uraditi isto što i ona. Kliknite na sledeći link i pročitajte njeno iskustvo. https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

Uzroci slepljenje kose

Uzroci ovakvog stanja na kosi mogu da budu različiti. Zaista, na slepljenu kosu utiče sve i svašta. Možda je u pitanju genetika, možda su krivi podivljali hormoni, možda je krivac vaš jelovnik, možda je slepljena zbog stresa.

Jedno je sigurno os svega – nega je presudna.

Neadekvatna nega kose direktno deluje na to kako će kosa izgledati. Sebum na temenu je normalan, ali kada je kosa ređa ili kada je sebum baš nagomilan, onda je to na kosi i vidljivo. Sebum stvaraju naše lojne žlezde i on sam po sebi nije opasan. To su prirodna, odbrambena ulja koja naše telo proizvodi. Kako će to izgledati na vašoj kosi, zavisi od njene gustine i od same proizvodnje sebuma.

Ako je kosa retka, moguće je da izgleda i dosta slepljeno, kad se sebum nagomila. Ali, dešava se da i kada je gusta, dođe do povišene proizvodnje sebuma, pa i gušća kosa izgleda beživotno i slepljeno, uz teme.

I dok mnoge žene maštaju o lepršavoj i vidno čistoj kosi, dešava se da prave svakim danom nove greške koji ih koštaju. Kako biste izbegli najčešće greške koje dovode do slepljene kose, morate da promenite svoje navike, ali i preparate koje koristite za kosu.

Kako protiv slepljene kose?

slepljena kosa simptomi

I za slepljenu kosu postoje brojna rešenja koja će vam pomoći da dobijete volumen i sjaj koji želite.  Iako ste možda koristili proizvode baš za masnu i retku kosu, nešto ne štima.

Izaberite dobar šampon

Pranje kose je osnova reševanja problema. Za to vam je potreban kvalitetan šampon. Ako niste postigli mnogo sa šamponima koji obećavaju volumen ili sa proizvodima koji su namenjeni samo za masnu kosu , imajte na umu sledeće:

 Kada je kosa slepljena, ne treba joj nikakva hemija! Ona je već dovoljno zatrpana sebumom i koža ne može da diše na temenu.

Treba vam prirodni šampon. Takvi šamponi ne sadrže sulfate, parabene i dodatnu hemiju koja još više utiče na proizvodnju sebuma. Oni su napravljeni od prirodnih, biljnih sastojaka iz prirode. Oni mogu da utiču i na smanjeje drugih problema, kao što su perut, opadanje kose,  mašćenje ili preterana suvoća. Sve u svemu, ovo je najbolji izbor za bilo koji tip kose, a itekako vam može pomoći da se izborite sa slepljenom i beživotnom kosom.

Preporučujemo i da obavezno koristite maske za kosu.

Ispiranje kose treba da se obavlja hladnom vodom, nikako vrelom. Ako ne volite da ispirate kosu hladnom vodom, neka bar bude mlaka. Što hladnija voda, to je sve bolja cirkulacija, čime se uspostavlja ravnoteža proizvodnje sebuma.

Prirodni šampon utiče na oporavak i na obnavljanje kose, i ojačava kosu. Ono što je možda i najvažnije u ovom slučaju jeste da kosa postaje dubinski čista, pa nećete morati da je perete svakog dana. Prirodni sastojci utiču na ravnotežu sebuma, pa redovnom upotrebom dolazimo do toga da će se kosa sve manje mastiti, manje lepiti za teme i doći do normalnog stanja.

Savetujemo i da jedno mesec-dva odmorite kosu od farbanja, stilizovanja, peglanja i kovrdžanja. Znam da će to biti težak period, ali kosa mora da se oporavi na prirodan način. Jedino tako ćete je pustiti da prodiše i da ponovo bude lepa, zdrava i puna volumena, a ne slepljena.

Isprobajte flising protiv slepljene kose

Flising kose ili ruski tretman je tretman namenjen volumenu. Ovaj tretman se radi specijalnim preparatima. Stiže nam iz Rusije, a sada ga već mnogi saloni praktikuju kod nas u zemlji. Za volumen se koriste posebni Puffy preparati koji se stavljaju na teme, a onda se pravi frizura koja stoji tako da nije slepljena uz teme. Preparati se nanose na mokru kosu i vrlo su jaki, pa kosa ostaje u tom stanju duže vreme. Posle toga se ispira, fenira, oblikuje.

Flising utiče i na to da se kosa masti manje i zato ga i biraju žene čija kosa izgleda beživotno i slepljeno.

Žene sa tankom, slepljenom kosom, traže načine da poboljšaju stanje na svojoj glavi i to može da bude zaista izazovan i dugotrajan proces.

Mekana slepljena kosa

masna i slepljena kosa

Kosa uopšte ne mora da bude gruba, kako bi na temenu bila slepljena. Ona može da bude meka, a kada je takva još je teža za oblikovanje i stilizovanje. Ovo je najčešći slučaj kod izrazito tanke i retke kose.

Ovde se javlja još jedan problem, kosa može da počne opada više no što je to normalno. A pročitajte šta je normalno opadanje kose.

Ovo je česta posledica korišćenja regeneratora. Regeneratori jesu super za kosu, ali mogu da budu potpuno pogrešni. Dok vi očekujete da će kosa biti lepršava, ona postaje zamršena, masna i slepljena.

Kada vam je kosa ovakva, treba da izbegavate teške regeneratore. Takođe, nemojte ih stavljati na teme, ako već vidite da oni ostavljaju masnoću na vlasima. Oni će slepiti kosu i oduzeće vam i to malo volumena na glavi. Možete da izaberete negu laganiju, prirodnu formulu i da nanosite regenerator od polovine kose, pa sve do krajeva.

Postoje i preparati za kosu u spreju koji se ne ispiraju, pa oni mogu da budu super rešenje za krajeve kose.

I ono što je bitno, nemojte preterivati. Dovoljno je samo malo ovog preparata.

Slepljena kosa na temenu

Masna kosa može da bude lepljiva na temenu. Ovakva izgleda ne može da izgleda lepršavo i živahno, uz sav trud. Ostatak kose može da bude u solidnom, čak odličnom stanju.

I već znamo da svakodnevno pranje kose nije preporučljivo, ali kada imamo slepljenu kosu, ni ne vidimo neko drugo rešenje. Ako već morate, birajte što kvalitetnije šampone koji vam u potpunosti odgovaraju. Stručnjaci kažu da je zdravo pranje kose ono koje obavljamo dva do tri puta nedeljno. Žene koje su probale da peru kosu jednom nedeljno, došle su do zaključka da im je kosa postala jača i da se mnogo manje masti. 7 dana nam izgleda kao večnost kada imamo masnu kosu, jer se ona izmasti već posle nekoliko sati.

Za slepljenu kosu na temenu dobro je da bar jednom nedeljno koristimo masku za masnu kosu. Te maske možete da kupite, a možete i da ih pravite kod kuće. Pakovanja treba da stoje na glavi pola sata ili duže, a zatim se ispiraju mlakom vodom.

Maska za kosu koja je masna treba da ima u sebi sastojke koji će razložiti masnoću i koji će očistiti dubinski teme.

Možete da koristite sodu bikarbonu, limun, med, ricinusovo ulje.

Trikovi za slepljenu kosu kojoj fali volumen

Donosimo vam i nekoliko trikova koji će vam olakšati život. Uz njih, vaša kosa više neće biti slepljena i neće izgledati masno.

Sušenje kose je važno

Sušenje kose izgleda tako jednostavno, ali i tu postoje određena pravila. Naime, ako kosu sušite naopačke, imaćete mnogo više volumena. Okrenite kosu i tako je osušite. Pazite i na to da razmak od fena bude bar 30 cm, kako fen ne bi oštetio vaše vlasi.

Koristite suvi šampon za pranje kose

Suvi šampon za pranje kose je odlična stvar kada treba da operete kosu, a želite da to pranje odložite. On se koristi za masnu i slepljenu kosu jer joj daje volumen, a i čini da bude čista. Na ovaj način, kosu nećete morati da perete svakoga dana i ona neće biti baš toliko loša na izgled.

Ne dirajte kosu rukama

Ako imate naviku da non stop dirate kosu, to bi trebalo da prestanete da radite. Kad se kosa masti, i kada je stalno diramo, utičemo na to mašćenje još više.

Napravite drugačiju frizuru

Nova frizura može da utiče na to da kosa ne bude toliko slepljena. Ako ste dugo imali razdeljak na sredini, sada je pravo vreme da prebacite kosu na stranu. Ovo je lak i jednostavan način da vaša kosa dobije instant volumen. Biće potrebno par meseci da se kosa skroz navikne na novi razdeljak.

Zaboravite na često češljanje

Kada je kosa slepljena, ako je stalno češljate, izgledaće zalizano. Pustite je nekoliko dana da se sama oblikuje i nemojte da je češljate. Kada ne diramo i ne stilizujemo mnogo kosu, ona polako vraća svoj prirodni volumen.

Koristite sprej za volumen

Sprejevi za volumen su fantastični i treba da ih koristite ako vam je kosa slepljena. Ima ih mnogo na tržištu i tu ne možete da omanete, jer slično „rade“. Ipak, ako vidite da ne daje dobre rezultate, nema poente da ga koristite. Možda vašoj kosi sprej ne odgovara.

Probajte šampon za volumen kose

Uloga ovakvog šampona je upravo da pomogne da kosa ne bude slepljena. Pročitajte sve o šamponima za volumen.

Prestanite da se nervirate

Stres uzrokuje mašćenje i opadanje kose. Zbog stresa, naša kosa postaje i seda ranije nego što je to trebalo da se desi. Kontrolišete negativnu energiju i bes, i ne dajte da vas stres savlada. Šetajte, vežbajte, meditirajte i ne zaboravite koliko stres utiče na lepotu i zdravlje.

I za kraj, znajte da je ovo stanje prolazno i da uz ove trikove možete da oporavite svoju slepljenu kosu brzo i lako.