Ojačajte tanke trepavice na ove načine!

Ojačajte tanke trepavice na ove načine!

Veliki broj devojaka muči problem tankih trepavica. Ako spadate u tu grupu, ostanite sa nama! Preporučitćemo vam neke od najboljih recepata kako da tanke trepavice učinite debljim. Postoje neki jednostavni načini kako da one budu gušće i da vaše lice, bez obzira da li ima šminku ili ne, bude blistavo, a vaše oči izazovne.

Uzrok tankih trepavica

Ne možemo sa sigurnošću reći koji su direktni uzroci toga da neko ima tanke trepavice. Možemo navesti neke od pretpostavki koje dovode do toga da budete nezadovoljni gustinom i dužinom trepavica, samim tim i definicijom oka.

Genetika je jedan od ključnih faktora da se tako nešto dogodi. Naime, ako u porodici imate one koji se nisu isticali lepotom trepavica, ne treba da vas čudi što se slična stvar dešava i vama.

Veliki postotak karakteristika nasleđujemo od svojih bližnjih, tako da će se i po ovom pitanju desiti slična stvar. Ne treba to naročito da vas brine, postoje brojni načini na koje možete nadoknaditi, odnosno, progustiti trepavice i doprineti da one izgldaju bolje.

Nedostatak vitamina, ponekad uzrokovan nepravilnom ishranom, može doprineti da sve vidljive dlake na telu budu slabije i tanje. To se odnosi na kosu, obrve, a onda i trepavice.

Ne treba posebno isticati koliko je važno da vaša ishrana bude bazirana na voću i povrću, da bude bogata hranljivim sastojcima koji će negovati vaše telo spolja i iznutra. Neka od istraživanja ishranu svrstavaju u najveći problem dvadeset prvog veka. Skloni smo instant obrocima, koji, pored toga što nas zasite, nemaju nikakve hranljive vrednosti za naše ćelije. A njima treba ishrana. Zato je važno da koristite što prirodnije i kvalitetnije namirnice u ishrani, kako biste bili što zdraviji i kako bi vaše telo i vaše lice bili što lepši.

Ono što mi radimo da bismo se ulepšale, takođe može negativno uticati na telo. Jedna od tih stvari je šminkanje.

Nanošenjem šminke, mi u stvari činimo da naše trepavice budu tanje i slabije.

Kako to?

Naime, ako se svakodnevno šminkate, onda morate redovno i otklanjati šminku sa očiju. Prilikom brisanja šminke, trepavice bivaju u nezavidnoj situaciji, lome se i tako postaju tanje nego što su bile. Anđela je to iskustvo priuštila svojim trepavicama. Ono što je joj je jedno vreme bilo lepo, donelo joj je takve nevolje sa trepavicama i obrvama kakve nije ni sanjala. Sve što je želela jesu prirodno duge i lepe trepavice i savršen luk obrva. Uspela je da ostvari svoju želju. Ono što joj je pomoglo u tome je nešto sasvim prirodno! Presrećna je jer su joj se i obrve oporavile i trepavice su guste i duge – a njene su. O čemu se radi? I vi možete isprobati njen trik. Pročitajte šta je ona radila u njenom ličnom iskustvu na ovom linku: https://minutzamene.com/imam-duge-i-guste-trepavice/

Ponekad lomimo trepavice i uvijačem za trepavice. Iako je dobar, može u ovom slučaju smetati.

U tom smislu je važno pomenuti i ulogu maskare u tome. Maskare su različite, ali im je zajednička karakteristika to što oblože trepavice, svaku pojedinačno. Što je oblaganje čvršće, to se maskara smatra boljom. Zvog toga je važno istaći da, kada se maskara prilepi za trepavice, nekada je teško skinuti je.

Ponekad su nam potrebna jača sredstva i više pritiskanja da to rešimo. Kada to radimo, imamo običaj da jako lomimo trepavice i da ih činimo ređima nego što jesu, a to je jedan od glavnih razloga što smo nezadovoljni svojim pogledom.

Nanoseći mnogo maskare, u stvari, vaše tanke trepavice stradaju. A kada nanosite dosta maskare, ona može da se razmazuje na donje delove lica, samim tim da i vaši podočnjaci deluju istaknutije i da više dolaze do izražaja. Zato se onima koji imaju podočnjake i ne preporučuje mazanje maskare na donje trepavice. Često se desi kontraefekat i onda podočnjaci deluju mnogo izraženije kada se maskara razlije.

Tanke trepavice i starenje

Usled starenja,dešavaju se raznolike promene u i na našem telu. Kako vreme prolazi, gube se neki od značajnih minerala za funkcionisanje našeg organizma, zato sve vitalne funkcije povremeno slabe.

Sa godinama, opada stuktura noktiju i kože, ali i struktura dlaka, kose, obrva i trepavica. Kako starimo, dešava se da više dlake nemaju istu gustinu kao ranije.

Tome su krivi i određeni hormoni u telu čija vrednost opada.

To je proces koji, koliko god se trudili, ne možemo da sprečimo. Možemo unositi određene vitamine i minerale preko hrane ili tableta, ali ne možemo da ih u potpunosti nadoknadimo. Neminovni procesi starenja svakako dolaze po svoje.

Možemo se truditi da održavamo telo u što boljoj formi, samim tim će i sve ostalo bolje funkcionisati. Jedna od stvari koja je važna i na koju možete i trebalo bi da utičete je forma vašeg tela. Koliko god da imate godina, pravilna ishrana i neki vid bavljenja sportom ne treba da izostanu. Potrudite se da rekreacija postane deo vaše svakodnevice i videćete kako vaše telo i vaše lice neće stariti velikom brzinom.

Šta kad imate i tanke i kratke trepavice?

Nekako, ako ćemo biti potpuno iskreni, najvažnije u svemu je da barem jedan aspekt vaših trepavica bude kako treba.

Na koji to način?

Recimo, ako su trepavice tanke, barem bi bilo lepo da su duge. Ako su kratke, onda bi bilo dobro da su barem guste. Ako nemate sreće pa su vam trepavice i tanke i kratke, onda to zaista može biti problem. Nije nerešiv, ali jeste veoma neprijatan.

Dobra maskara može u tome pomoći. Kada se proguste, barem će malo izgledati bolje. Ulaganje u maskaru koja je kvalitetna će biti od koristi.

Međutim, u nekim svečanim prilikama, još će bolje biti ako posegnete za veštačkim trepavicama.

Veoma bi značilo ako biste koristili neku od varijanti veštačkih trepavica, bilo da su pojedinačne ili trepavice koje se stavljaju na celo oko.

Kao su vaše trepavice i tanke i kratke, najbolje je da odaberete neke trepavice koje se stavljaju na celu površinu oka, a koje će vam odgovarati po dužini i strukturi. To je porilično individualno, zato morate probati trepavice koje će za vas biti odgovarajuće i baš te uvek kupovati.

Možete i eksperimentisati sa nekim otkačenim i šašavim dezenima, ali vodite računa da to bude u skladu sa prilikom na koju idete.

Ako su vaše trepavice samo tanke, a odgovarajuće dužine, onda možda ne bi bilo loše da za sebe uzmete pakovanje pojedinačnih trepavica. One se veoma lako nanose na one delove oka gde trepavice baš nedostaju, odnosno, u ovom slučaju, gde su trepavice izuzetno tanke.

Samo nanesite malo lepka na kraj trepavice, sačekajte nekoliko trenutaka i onda nanesite deo veštačke trepavice na onaj deo oka gde primećujete da su vaše trepavice izrazito tanke. To je najčeće u uglovima oka, dakle pri kraju, tu je najlepše kada su trepavice istaknute, ali tožete ih naneti i na druge delove oka, po želji.

Vodite računa da trepavice koje koristite budu kvalitetne, odnosno, da nisu plastične.  One će smetati oku i mogu mu stvoriti iritacije. Idite na prirodniju varijantu i sigurno se nećete pokajati.

Pravo rešenje mogu biti svilene trepavice.

Ovo nije trajno rešenje, ali je dobro za one prilike u kojima je potrebno posebno da zablistate.

Jedna od modernih stvari za kojom takođe možete posegnuti su magnetne trepavice.

Rešenje za tanke trepavice i obrve!

Nekako, očekivano je da jedan problem prati drugi, odnosno, da ako imate tanke trepavice, onda imate i tanke obrve. Ne mora da bude slučaj, ali je često tako.

Kako rešiti ovaj problem?

Pre svega, ne postoji jedinstven razlog zašto vam se ovo dešava i ne postoji konkretno rešenje koje morate upotrebiti. Jednostavno, svako postupa prema svojim afinitetima.

Šta to tačno znači?

Nekima više smeta tankoća trepavica, a nekima tankoća obrva, pa će shodno tome rešavati problem. Naime, pre određenog broja godina, bile su u modi veoma tanke obrve. Zato, ako volite ovako nešto, nećete se previše obazirati na to i tanke obrve neće biti problem.

Ako ste ljubitelj debljih obrva, onda možete pomoć potražiti u japanskom tetoviranju obrva ili svoje obrve možete docrtavati olovkom za oči. Zavisi od oblika obrva, ali i od boje.

Ako tanke dlake na obrvama nisu baš retke, samo ćete malo dodati boje, a ako su retke, onda je možda bolje pronaći neko trajno rešenje.

Isti je slučaj i sa trepavicama. Doduše, nikada u modi nisu bile tanke i majušne trepavice, ali, ako je problem tankih trepavica iskombinovan sa još nekim problemom, kao što su tanke i retke trepavice, onda tu maskara, kao ni veštačke trepavice, ne mogu ništa.

Neko trajno rešenje može se potražiti u vidu preparata ili u vidu nadogradnje trepavica. Tako će vaš problem biti trajno rešen.

Ako imate i tanke trepavice i tanke obrve, nemojte neprirodno progustiti i jedno i drugo, delovaće loše na vašem licu, potrudite se da to bude neka prirodna varijanta, koja će vašem licu dati sjaj. Izbegavajte veštački i estradni izgled jer on u devedeset posto slučajeva deluje veoma loše.

Ako niste znali, trepavice možete i farbati.

Tanke trepavice nakon nadogradnje

Kao što smo pomenuli, nadogradnja trepavica može biti sjajna opcija, ali da znate da kada se uradi nadogradnja, posle toga su male šanse da trepavice ponovo budu prirodne i zdrave.

Posle nadogradnje, veoma je često da trepavice budu još tanje nego što su bile ranije, tako da ćete morati iz nadogradnje u nadogradnju da idete.

To je tako zato što praktično ugrađivanjem trepavica, vi u stvari blokirate kanale kojima mogu da stignu nove prirodne trepavice, tako da, maltene, zaustavljate razvoj već postojećih dlaka.

Kao što znamo, nagograđene trepavice ne traju dugo, odnosno, proces se mora ponavljati s vremena na vreme. U stvari, na nekoliko meseci. Samim tim, kada se odlučite na takav korak, gotovo da ste izgubili mogućnost da vaše prirodne trepavice budu ponovo lepe. Kažemo „gotovo“, zato što postoje neki načini, kojih, ako se pridržavate, možete doći ponovo u situaciju da vam neće trebati nadogradnja i da vaše trepavice mogu opet biti ne tako tanke i mnogo lepše.

Kako da tanke trepavice postanu deblje?

Evo i tog famoznog rešenja koje ne podrazumeva stavljanje veštačkih trepavica i ne podrazumeva da se trepavice nadograđuju.

Prirodan način da trepavice dostignu ponovo odgovarajuću debljinu, a zove serum za trepavice.

Baš tako.

Pomoću seruma za trepavice, možete očekivati sledeće:

Vaše trepavice će za neko vreme biti mnogo gušće i dlaka će biti mnogo postojanija nego pre. Sve to zahvaljujući prirodnim sastojcima koji će učiniti da dlaka na trepavicama bude obložena i obnovljena. Važno je da to sredstvo koje koristite ne bude agresivno, pošto se stavlja na oči, a svi znamo da su oči jedan od najosetljivijih organa na licu.

Pažljivo birani prirodni sastojci učiniće da oko ne bude iritirano, a da dlaka, posle određenog broja korišćenja, potrebno je strpljenje, bude opet zdrava.

Kako se upotrebljava serum za trepavice koje su tanke?

Veoma jednostavno. Bitno je da na neko vreme zaboravite na šminkanje, naročito na maskaru, ali se to odnosi i na senke, kao i olovke za oči. Ne smete ničim nadraživati taj predeo dok je pod terapijom.

Skidanje šminke takođe u mnogome kida tanke trepavice, zato se sve ovo mora izbeći.

Pre nanošenja seruma, morate lepo oprati lice jer ne samo da ne sme biti šminke na očima, ne sme biti ni bilo kojeg drugog vida prljavštine. Serum nanosite ujutru, ako znate da nećete previše vremena provesti na ulici, gde bi izduvni gasovi i prljavština dogli da dopru do oka.

Obavezno, serum naneti pre spavanja na očišćene trepavice, tako što ćete bukvalno kap protrljati među prste i onda naneti na svoje tanke trepavice. Tom prilikom bi trebalo da žmurite, da što manje tečnosti probre do oka.

Sačekajte nekoliko minuta da dlake dobro upiju serum i onda lezite. Primetićete kako se vaše trepavice nakon određenog vremena progušćuju i kako su opet lepe. Sa tretmanom nemojte prestajati sve dok se ne uverite da je situacija bolja.

Posle toga možete nastaviti sa uobičajenim aktivnostima, tako što ćete se šminkati kao i ranije.

Prirodno rešenje za bolje trepavice

Nemojte dozvoliti da ovaj problem utiče na vaše samopouzdanje. Iako svaka žena voli da njen pogled bude zavodljiv i neodoljiv, a u tome joj trepavice i te kako pomažu, pronađite neki od načina da vaše tanke trepavice budu deblje i gušće.

Serumi za tanke trepavice, kao i neka prirodna ulja, poput ricinusovog, mogu veoma pomoći. Jednostavan savet koji se tiče ricinusovog ulja podrazumeva da imate neku istrošenu maskaru čiju ćete kutiju i četkicu lepo oprati, zatim uliti malo ricinusovog ulja i pre spavanja naneti kao da stavljate maskaru.

Vodite računa da dobro operete četkicu i kutiju jer se ricinusovo ulje veoma razmazuje, pa može biti baš nehigijenski ako maskara ostane. Videćete kako za neko vreme vaše trepavice postaju gušće i čvršće.

Nemojte preterivati sa količinom, jer mnogo ricinusovog ulja može iritirati oko. Dovoljna je mala količina da vaše tanke trepavice ponovo zablistaju u punom sjaju.

Tanke trepavice zaista ne treba da budu problem. Treba samo da nađete odgovarjući način kako da ih prevaziđete.