Beauty sleep daje fantastične rezultate. Nije mit! Uverite se!

Beauty sleep daje fantastične rezultate. Nije mit! Uverite se!

Obezbedite sebi raskošan izgled uz pomoć beauty sleep terapije. Ništa nam kao kvalitetan san ne može omogućiti da izgledamo i osećamo se lepo, zato prionite na posao. 

Posao, zapravo nije ni težak. Sve što treba da radite, je da spavate dovoljno, zarad lepote vašeg lica i tela, tj organizma u celosti. 

Lepota zaista dolazi iznutra. Tačno je da danas postoji puno preparata koji nam mogu olakšati da izgledamo bolje, ali ništa se ne može porediti sa činjenicom da smo odmorni, a kada smo odmorni stanje našeg duha i tela je na zavidnom i visokom nivou. 

Koža je organ na kome se ispisuju svakodnevni postupci nas samih i ona nas prva odaje kada nešto krene po zlu.

Nedovoljna nega i zaštita, nedovoljno sna i loša genetika kože, bitno utiču i na kvalitet i na izgled kože, zato joj treba omogućiti dobru fiziološku potporu. 

Ana je imala veliki problem sa svojom kožom lica. Imala je velike podočnjake i koža joj je bukvalno visila. Osim problema sa kožom na licu, javio joj se problem i sa samopouzdanjem koji nikako nije uspevala da reši. Međutim, danas kada je vidite , nikada ne biste ni pretpostavili da je imala sličnih problema. Ona sada izgleda kao devojka, koža lica joj je sjajna, jedra i besprekorna, bez bora i podočnjaka. Pogledajte njenu tajnu i kako je za kratko vreme uspela da dođe do fantastičnih rezultata i podmladi lice: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Šta je beauty sleep terapija i zašto je toliko važna? 

Možda zvuči kao kliše, ali san je najvažniji faktor kada govorimo o dobroj koncentraciji, dobroj energiji i dobrom izgledu. 

Ne postoji šminka, koji će našu kožu osvežiti u toj meri kao kvalitetan san. U principu, time možemo samo da sakrijemo i ublažimo znakove umora, ali da koži dubinski pomognemo, ne.

Šta tačno podrazumevamo kada kažemo kvalitetan, a šta dobar san? Ima li razlike, da li znate? 

Naravno da ima.

Dobar san podrazumeva neophodno spavanje koje ne sme biti kraće od 7-9 sati u toku noći. Kvalitetan san podrazumeva, da je vreme provedeno u spavanju, obilovalo i kvalitetom u smislu da ste se udobno smestili i dobro odmorili i da nije bilo spoljašnjih uticaja koji su ga kvarili i onesposobljavali. 

Zbog toga je, možda važno kombinovati ova dva termina. Dobar i kvalitetan san su nepogrešivi spoj koji sa sobom nosi mnoge dobrobiti po naš metabolizam i izgled naše kože. Dobar san podrazumeva i lepu kožu, jer se tokom sna čuva i nadograđuje kolagen i hijaluron koji su veoma važni za očuvanje hidratacije i sjaja kože. 

Gubitak ove dve prirodne supstance koje koža sadrži u sebi se vremenom, usled mnogih faktora gube, a konkretno manjak sna donosi određene upalne procese u našem telu koji rezultiraju pojavom bora i dubokih linija na licu i telu. 

Da bi terapija beauty sleep bila i uspešna, morati ispoštovati neke predloge, za vaše dobro i dobru iskoristljivost utrošenog vremena. 

Osim što treba da spavate minimum 7-9h dnevno, potrebno je još i da odaberete jastuk koji omogućava  fiziološki položaj vrata, da spavate u provetrenoj i prohladnoj prostoriji, da vam posteljina bude čista.

Napitke poput kafe i čajeva treba izbegavati, kao i alkohol i cigarete. Jaka i masna hrana takođe mogu smetati kvalitetnom snu, tako da se obrokovanje posle 19h ne savetuje. Unošenje svežih namirnica i dovoljne količine vode u toku dana i pred samo spavanje, može biti od pomoći da san bude dugotrajniji i kvalitetniji. 

Da li vi spavate dovoljno?

Jeste li primetili da vam se dešavaju promene na licu kada se ne naspavate? Znate li da se tamni i viseći podočnjaci javljaju upravo jer ne spavate kvalitetno? Morate to da primenite, što je pre moguće. 

Beauty sleep i podočnjaci

beauty sleep za lepotu

Veliki, izraženi podočnjaci jedan su od prvih znakova da se nismo dovoljno naspavali.

Izražena pigmentacija oko očiju može biti uzrokovana i pojačanim lučenjem melanina, genetskom predispozicijom, godinama starosti, ali i može biti dosta umanjena ako joj prirodnim putem nadoknadimo kolagen i elastičnost koja joj nedostaje. To ćemo postići isključivo spavanjem, jer ono podstiče cirkulaciju  i stimuliše proizvodnju prirodnih jedinjenja u koži. To je deo procesa obnavljanja, jer više elastina podrazumeva i manje nabora i suvoće, ali i nadutosti. 

Otekline oko očiju i spuštene kapke, možete umanjiti ako pijete dovoljno vode, ali i ako spavate na visokom jastuku. 

Ako vam je teško da uskladite odjedanput dovoljnu satnicu sna, krenite sa postepenim povećanjem od po sat vremena i veoma brzo ćete primetiti razliku. U prvoj nedelji će taj jedan sat biti i te kako dovoljan da se u koži odigraju bitne promene koje će je učiniti svežijim i glatkom, sa više sjaja. Neka naredne nedelje taj sat spavanja bude duži za još sat i to će biti odličan vremenski sklop za savršen izgled. 

Savršen izgled ne podrazumeva samo neimanje podočnjaka, već i savršen ten, lice bez bora i sjajnu kožu koja lepo izgleda u svakom trenutku. 

Beauty sleep i bore

Najvažniji momenat kada je u pitanju lice bez bora je dovoljna hidratacija i ishrana lica na nivou zaštitnog površinskog sloja kože. Međutim, pored spoljašnje nege i hidratacije, kožu je neophodno negovati i iznutra i pružiti joj zaštitu kakvu zaslužuje. 

Kada ne spavamo dovoljno, dolazi do smanjenog lučenja hormona kortizola koji je zadužen za oporavak ćelija od svakodnevnog stresa. Manjak sna je još jedan stres za organizam koji bitno može ugroziti imunitet i može dovesti do brojnih problema sa kožom, od ekcema, pojave akni do razgradnje hijalurona i kolagena koji bitno utiču na smanjenje lepote naše kože. U toku sna, koža je u stanju da zadrži vlagu, a višak vode se prerađuje za eliminaciju. 

Nedovoljno sna i manje kortizola, remete ovu izbalansiranu ravnotežu i dovode do zadržavanja vode bez mogućnosti da se izbaci iz organizma, a kao posledicu toga imamo naduto i podbulo lice i otečene oči.

Tokom dubokog sna dolazi do porasta lučenja hormona rasta i još jednog pozitivnog uticaja sna na regeneraciju kože. Tako, manjak sna prouzrokuje nastanak novih i pojačava vidljivost starih bora. 

Ako ste pažljivo pratili, mogli ste da primetite da je san jednostavno savršen, a složićete se i nimalo težak zadatak za svakoga od nas. Zato, bacite se na krevet i uživajte u rezultatima.

No, ne zaboravite da je važno i da pravilno spavate za lepotu.

Evo kako. 

Kako pravilno treba spavati za lepotu?

Neke savete o tome kako spavati i kako zaspati na vreme da bi se probudili lepi i odmornog izgleda, naći ćete u ovom videu:

Definicija za pravilno spavanje ne postoji. Neko podrazumeva da pravilno spavanje treba da bude na podignutom jastuku, za nekoga je to spavanje na ravnom, neko voli spavanje na boku, a neko na leđima. 

Ono što je zaista važno je da je vama udobno dok spavate. Mnogi kažu da je za lice bez bora potrebno da spavate na leđima. Spavanje na boku može izazvati, zbog nabora na posteljini i stalnog pritiska na kožu, linije u vidu bora, koje stalnim ponavljanjem postaju izraženije. 

Ako patite od nesanice i imate problem da se lako uspavate, boravite pola sata pre planiranog odlaska u krevet na svežem vazduhu, jer će se na taj način ćelije obogatiti kiseonikom i lakše ćete utonuti u san. 

Odlazak na vreme u krevet je takođe od izuzetne važnosti, a disciplina u vidu svakovečernjeg spavanja u isto vreme je od neprocenjive važnosti. Veoma je važno zaspati pre 23h uveče, jer je period između 23-01h vreme kada se kortizol u najvećoj meri razmnožava i tada nakupljate energiju za novi dan.  

Budite disciplinovani zbog vas, a ako vam fali motivacija, neka vam mladalački izgled vaše kože bude podsetnik za sve što radite za sebe i svoje zdravlje. 

Šta se dešava sa kožom dok spavamo?

beauty sleep terapija

Kao što sam i spomenula malopre, svaki deo noći je od izuzetne važnosti za oporavak i regeneraciju kože koja tokom dana upije i prebrodi brdo problema i uticaja i preživi kojekakve stresove. 

Naša koža, u periodu od 21-23h ulazi u fazu oporavka i pokušava da se oporav od dnevnog opterećenja. 

Period između 23-01h je ključan jer se mrtve ćelije na licu zamenjuju novim i zato je to vreme najidealnije da se nanese hranljiva krema, maska ili serum koja ostaje na licu celu noć. Tada je pravo vreme da utonete u san kako biste sutradan i u narednim danima videli zavidne rezultate na svom licu. 

U ostatku noći, dolazi do razgradnje i dobre iskoristljivosti apsolutno svega što ste naneli na svoje lice. Upravo je noć idealno vreme za primenu anti-age preparata koji su bogati sastojcima poput retinola i glikola, jer osim što će ih koža odlično upiti, zbog odsustva sunčeve energije, minimalna je šansa da se javi bilo kakva alergijska reakcija na koži. 

U isto vreme, idealna prilika za kožu je upravo noć da se oporavi od zagađenja u vazduhu i ostalih elemenata od kojih ne možemo da je zaštitimo preko dana. Danju, ne možemo ljudski da nanesemo ni kremu na lice, jer će neprijatno da sija, da se lepi i da stvara osećaj nelagodnosti. 

Zato je možemo naneti tokom noći i možemo biti sigurni da će se na pravilan način upotrebiti. Noćna krema za lice treba da bude nezaobilazni korak i rutina pred odlazak na spavanje. 

Noćna krema i beauty sleep

Beauty sleep je sam po sebi jako koristan i zdrav za oporavak naše kože. Kada ste dovoljno mladi, neće vam biti potrebna dodatna zaštita i nega, jer je koža sposobna da se sama izbori sa svim što je opterećuje. 

Kada govorimo o koži koja je zrelija, misli se na kožu 35+, noćna hranljiva krema je nezaobilazni korak pre odlaska u krevet. Pogotovo ako se radi o koži koja je suva i neprijatno zateže, nemoguće je zamisliti da nemate kremu na sebi. Taj neprijatan osećaj zatezanja veoma dobro poznaju osobe koje imaju suvu i izrazito suvu kožu, sklonu pucanju. 

Sa druge strane, osobe sa masnim tipom kože takođe mogu biti u problemu, jer je noć vreme kada se pojačano izlučuje sebum na licu. Sa jakom i teškom teksturom noćne kreme možete pogrešiti i napraviti joj još veći problem. Budite oprezni u odabiru. 

Noć je vreme kada koža upija sve hranljive sastojke iz kreme koju joj nanesete i ne treba praviti grešku i stavljati uveče dnevnu kremu. Ona nije tako bogate strukture kao noćna, već je zadužena da hidrira lice. Noću dolazi do opuštanja svih nervnih stanica i mišića na licu. Noćna krema obiluje regenerativnim sastojcima, antioksidansima, vitaminima i mineralima i mnogim anti-age sastojcima. Vrlo efikasno vas može osloboditi i crvenila i iritacije, tako da neka ona bude vaš pametan izbor. 

Ukoliko vam koža ne podnosi teške kreme, opredelite se za noćnu masku, koja može biti savršena alternativa, a isto tako delotvorna u najbitnijem delu oporavka. 

Noćna maska i beauty sleep

Noćna maska se od hranljive noćne kreme razlikuje u teksturi i načinu na koji ga koža aplikuje. Noćna maska je lagana, puna hranljivih aktivnih sastojaka koje koža jako lepo upija. Podseća na serum i jako su joj čestice sitne građe, pa ih koža dobro aplikuje, na dubinskom nivou. 

Razlikuje se još od noćne kreme, jer se ne nanosi svake večeri pred spavanje, već je dovoljno naneti je dva puta nedeljno. Noćna maska za lice je napravljena kao koncentrat i svi hranljivi sastojci iz nje su dosta jači za kožu, pa ih ne treba često nanositi. 

S obzirom da je noć idealan period da regenerišemo kožu, ne želimo da je opterećujemo jakim preparatima, već joj omogućiti prostora da diše. Istovremeno je bitno da dobije svu neophodnu negu i zaštitu, koja, bilo bi idealno da bude što prirodnija. 

Bilo za koji “noćni preparat” da se odlučite, setite se da pogledate etiketu i uverite se da je potpuno prirodan, da vašoj koži ne može naneti nikakvu štetu. Kad već koristite čari beauty sleep tretmana, potrudite se da negu kože podignete na najviši mogući nivo.

Beauty sleep nije teško uklopiti, tako da vam lep i mladalački izgled takođe neće teško pasti. On vam je na dohvat ruke. Sve što treba da uradite je, da spavate. Laku noć!