Nije svejedno koji roler za lice birate! Naučite razlike!

Nije svejedno koji roler za lice birate! Naučite razlike!

Jasno je! Roler za lice pomaže nam oko masaže i nege lica. Ali oprezno! Nisu svi isti! Saznajte koje sve vrste postoje i koji je za vas pun pogodak.

Šta je roler za lice?

Roler za lice postigao neverovatnu popularnost. Dolazi u različitim oblicima i bojama,  ali namena im je slična. Tu su da bi nam pomogli da ulepšamo sebe i dobijemo najbolji efekat na koži i svežiji izgled lica.

Znate li da podmlađivanje počinje sa pravilnom negom? Ima li boljeg načina da započnemo beauty rutinu od nanošenja krema uz pomoć rolera?

I vrapci na grani znaju da je ovo “napravica” specifičnog oblika, koju primenjujemo za ulepšavanje. Nekada viđamo ovalne, nekada valjkaste predmete. Ponekad nam deluju poput male oklagije, ali svi oni imaju par zajedničkih karakteristika:

 • Imaju drškicu
 • Okreću se
 • Rade stimulaciju tkiva

U zavisnosti od vrste rolera zavisi i na koji način će delovati na naše lice.

Oni nam pomažu da poboljšamo izgled kože, zategnemo lice, pojačamo cirkulaciju, i povećamo uticaj proizvoda za negu.

Možda vam nabavka rolera za lice deluje suludo. Smatrate da se bore i ostale nesavšrenosti neće pojaviti vama?  Verujte nam, dešava se onima za koje to nikad ne biste rekli. Možda pravi primer za to je naša poznata glumica Lidija Vukičević. I ona je dugo ignorisala prve znake starenja, sve dok joj bore i podočnjaci nisu postali deo svakodnevice. Onda je jednog dana otkrila praktično rešenje koje  joj je ispunilo želju da ponovo ima negovano lice, bez dubokih bora. Ne krije svoju tajnu. Šta je to što joj je pomoglo, saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/lidija-vukicevic-moja-tajna-protiv-bora/

Čemu služi roler za lice?

Stimulisanje kože i tkiva jeste njihova primarna funkcija, ali sam učinak i namena zavise od vrste roelra koji nabavite. Sećate se priče da nisu sve naprave ove vrste iste? To se naročito vidi kada se gleda njihov uticaj, jer postoje:

 1. Roleri za podizanje tonusa lica – Kada naša koža nema dobar tonus dolazi do njenog opuštanja. Ovo se uglavnom dešava kada imamo lošu proizvodnju kolagena ili se smanjuje njegov kvalitet. Ova sprava pomaže da se zategne koža.
 2. Oni koji su namenjeni masaži lica – Ako ga upotrebljavate redovno on može da opusti napete mišiće lica, na taj način pomaže da se smanje kontrakcije. Ako nakon njegove primene osećate pojačan protok krvi u lice, niste jedine. On nam može dosta pomoći u poboljšanju cirkulacije.

Svrha njihove primene kada se radi o bjuti tretmanima i nezi:

 1. Dublje delovanje – Kada se koriste, oni pomažu da sastojci iz krema prodiru dublje u kožu.
 2. Upijanje – Pomažu nam da se proizvodi za negu lica (kreme na prirodnoj bazi na primer), brže absorbuju.
 3. Vraćaju osveženost lica – Čak i da ste ljubitelj bjuti tretama, morate priznati da ovo nije loša stvar. Osvežena, blistava koža uvek ima taj neki mladalački šmek, zbog kojeg nam se svi dive.

Imate proizvod za negu lica, ali želite da pojačate njegov efekat? Roleri za lice vam mogu pomoći oko toga. Samo ih kombinujte (nanosite na lice i masirajte rolerom) i blagotvorni sastojci iz kreme imaće još bolji efekat na lice.

Razlike između rolera za lice

Po čemu se razlikuju ove vrste rolera?

Pre svega u obliku, oni koji su namenjeni za poboljšavanje tonusa kože uglavnom su glatki.

Roleri koje upotrebljavamo za masažu mogu biti od raznih materijala i imati malo čudniji oblik. Oni su često sa raznim brazdama, i ispupčenja koji nam pomažu u stimulaciji tačno određenih regija na licu.

Da li roler za lice utiče na bore?

Roleri ove vrste mogu uticati na brojne probleme na našem licu. Između ostalnog, mogu poboljšati i regeneraciju kože, a samim tim i smanjiti sitne bore na licu.

Kako bi imali efekat na jače bore neophodno je stalno i redovno korišćenje, uz dodatnu negu, zbog čega je bolje primenjivati u kombinaciji sa kremama protiv bora koje imaju aktivne sastojke poput Neodermyla, hijaluronske kiseline. U dobrim kremama ovog tipa mogu se naći i kombinacije sastojaka poput biopolimera i brojnih biljaka (masline, rodopske habarlele), koji pomažu da se koža zategne, ujednači ten i spreči nastanak bora.

Roleri za lice i podočnjaci

Pojačavanje cirkulacije može delovati blago i na tamne podočnjake.

Pored svog dobrog uticaja na protok krvi, nije baš preporučljivo da koristimo rolere za lice na području gde su podočnjaci.

Razlog za to jeste tanka i osetljiva koža, koja se može oštetiti, ako budemo previše agresivni prema njoj. Dodatan problem je i blizina oka, zbog čega je bezbednije koristiti kreme sa biljkama poput rabarbare ili ekstrakta sladića. Ovakve kreme će prodreti u dublje slojeve kože. Na taj način može se sprečiti vezivanje tamnog pigmenta. Smanjuje se verovatnoća da ćemo imati izražene podočnjake, ali nećemo oštetiti taj predeo.

Vrste rolera za lice

U zavisnosti od materijala od kojeg su napravljeni roleri koje koristimo, zavise i njihove mogućnosti. Imamo nekoliko različitih vrsta koje su specifične (svaki na svoj način):

Drveni roleri za lice

Ako vam liče pomalo na one koji se koriste za maderoterapiju, niste omašili. To su oni valjci koji imaju drvene brazde. Ne radi se o istoj vrsti koje primenjujemo za smanjenje celulita. Ovo su mnogo manji roleri koji su posebno namenjeni za lice. Njihove dimenzije odgovaraju našim konturama, konstruisani su da mogu dospeti do malih, i nežnih delova lica. Oni koje najčešće viđamo su mali drveni valjci u obliku čekića (ili slova T), napravljeni od breze. Primenom ovih rolera postiže se aktiviranje kože i  izbacivanje toksina koje smo gomilali, ali nam se i oblikuju mišići lica.

Pročitajte više o maderoterapiji lica.

Roler za lice od žada

Ovo je verovatno najčešći roler za lice koji se viđa na tržištu. Glatke je teksture, zelene boje i ima veoma elegantan izgled. Često mu je čak i deo drščice od žada.

roleri za lice

Valjak ove vrste pruža glatku i laganu masažu lica. Povlačenjem preko željenih površina omogućava se da se podstakne stimulacija regeneracije kože. Vrši se pritisak na određene delove, gde se omogućava poboljšanje zategnutosti.

Zašto baš žad?

Verovatno ste odavno čuli za ovo, ali postoji verovanje da određeno drago i poludrago kamenje ima dobar efekat na stanje naše kože. Energija koja može cirkulisati kroz njih, omogućava nam da se pojača prirodno obnavljanje tkiva, isceljivanje i smirenje upala. Postoje verovanja da stalnom upotrebom dolazi do pojačanja proizvodnje kolagena, i da se zbog toga lice zateže, i bore smanjuju. Ovakvi efekti nisu samo vezani za žad, mada je on bio jedan od prvih rolera za lice.

Vremenom smo na tržištu dobili i od drugih materijala poput sledećeg…

Roler za lice od rozenkvarca

Rozenkvarc takođe ima svoja pozitivna svojstva, ako ga koristimo pravilno. I u ovde imamo slučaj sa spravicom koja ima dva valjka (manji i veći), napravljeni su od poludragog kamena. Stručnjaci tvrde da nam ova spravica može pomoći oko protoka krvi. Indirektno, trebalo bi da nam pomogne i oko smanjenja vidljivosti prvih bora i uklanjanja toksina.

Kao kod gore navedenog rolera, i za ovaj kristalni valjak postoji priča da kanališe našu energiju i usmerava je. Verovanja za rozenkvarc vezana su za naše oslobađanje od loše energije, loših emocija i kanalisanje ljubavi. Zašto je to bitno za kožu? Pa recimo, da direktno verovatno i nije, ali indirektno kristal poput ovog mogao bi da smanji uticaj toksina i stresa na nas . Na taj način moglo bi da se smanji uticaj preranog starenja kože.

Pored navedenih, među mineralima i dragim kamenjem nalaze se oni napravljeni od opsidijana, može se nabaviti i od topaza, ametista i mnogih drugih materijala.

Razlika između rolera za lice od žada i rozenkvarca odigrava se u kristalima od kojih su napravljeni, zbog “energije” koju bi trebalo da kanališu. Fizički uticaj na našu kožu im je skoro potpuno isti.

Ovo poludrago kamenje koristi se i za gua sha masažu lica.

Roler sa iglicama za lice (dermaroller)

Ako ste kao ja, verujem da niste baš oduševljeni kada čujete da se radi o iglicama. Koliko god ne želela da koristim nešto što je bodljikavo, moram priznati da dermaroller zvuči primamljivo.

roler za lice sa iglicama

Svrha ove naprave je u tome da svesno dopustimo ovom roleru da nam napravi mikro povrede na površinskom delu kože.

Ne brinite, povrede ne bi trebalo da budu duboke, one su jako male, ali dovoljno efektne za nas.

Znam šta mislite. Zašto bi bilo ko pristao na ovo?

Stvar je u tome da te male povrede na koži u stvari ubrzavaju proces regeneracije našeg lica. Kada ga primenjujemo redovno, dolazi do pojačane proizvodnje kolagena i elastina.

Tako možemo dobiti zategnutu i mladalačku kožu, ali oprez! Ako ste previše grubi možete oštetiti kožu i napraviti previše duboke ubode.

Pročitajte više o dermaroleru za lice.

3D roler za lice

Ono što je karakteristično kod njih jeste oblik, jer odstupaju od većine spravica koje smo do sada koristili. Oni imaju dva “rogića”, na čijim vrhovima su smeštene kuglice koje možemo rotirati. Njihova svrha je da poboljšamo konture lica, pojačamo cirkulaciju i lakše utrljamo kreme.

Kako se koristi roler za lice?

U zavisnosti od vrste rolera zavisi i kako ih koristimo. Naravno neke stvari su univerzalne kod svih:

 • Skidanje šminke – Ovo je veoma bitna stavka kada radimo bilo koji tretman. Kako bi spravica mogla pravilno da funkcioniše neophodno je da imamo čisto lice.
 • Pravilno umivanje – Uvek je potrebno, jer na taj način možemo osvežiti kožu, i isprati prljavštvinu.

Ostala pravila zavise od vrste rolera koji koristite:

Korišćenje rolera za lice od poludragog kamenja

Možete naneti kremu protiv bora, ili serum za lice. Svrha ovog koraka ogleda se u tome da proizvodi dublje prodiru, imaju brže dejstvo, ali i da koža upije brže aktivne sastojke. Primena ovih proizvoda sprečava da se koža ošteti prilikom sprovođenja masaže. Ovaj korak je pogodan i kod 3D rolera za lice.

Primetile ste da postoje dva valjka na roleru?

To je zato što se ne primenjuju za iste delove na licu. Manji deo koristimo za nos, oči, slepoočnice. Veći valjak tebalo bi da koristimo za: obraze, čelo, bradu.

Pazite na pokrete !Mada deluje jednostavno, određene pokrete trebalo bi da izbegavamo . Za zatezanje, i podmlađujuće efekte bolje je koristiti pokret od dole ka gore. Tako se može stimulisati i limfna drenaža lica.

Postoji sukob mišljenja oko toga da li bi trebalo da koristimo kreme nakon već urađene masaže, ili pre nje. Čak i ako spadate u dame koje stavljaju kreme nakon rolera za lice, nemojte očajavati. Njihovim korišćenjem pojačava se cirkulacija, zbog čega će se proizvod brže upiti.

Maderomasaža za lice u par koraka

 • Pripremiti rolere – oni moraju biti dezinfikovani i čisti.
 • Umijte se, i očistite lice od šminke i prljavštine
 • Uradite piling lica – kako bi pripremili kožu
 • Stavite serum i utrljajte laganim pokretima preko lica
 • Krenite sa laganom masažom uz pomoć drvenih rolera

Pazite da pokreti budu od dole ka gore. Nemojte da pravite previše jake pokrete, da ne bi oštetili tkivo. Ovaj tretman bi trebalo da traje oko 60 minuta.

Primena dermarolera za lice

 • Čišćenje opreme i lica
 • Lagano prelaženje rolerom preko osetljivih područja
 • Pazite na smer kretanja valjka (od dole ka višim delovima lica)

Morate obavezno voditi računa o pritisku na kožu. Previše jako pritiskanje, i ubodi na vašoj koži neće biti samo na površini.

3D roler za lice

Ovaj valjak moramo primenjivati uz neki serum, ili kremu protiv bora.

3d roler za lice

Kao i kod drugih rolera i ovde treba uraditi sledeće:

 • Hidrirati kožu – Valjak je takav, da teško prelazi preko našeg lica ako nije nauljeno.
 • Držite valjak u pravom položaju – Uspravno držanje je veoma bitno. Ovi roleri se ne koriste pod uglom, jer tada nije skroz efikasan.
 • Pokreti – Prelazite rolerom u smeru od dole ka gornjim delovima lice
 • Umivajte se – Kada završite tretman isperite se vodom

Najbolji roler za lice

Svaki roler ima svoju namenu. Teško je odlučiti se samo za jedan zbog čega u najbolji roler spada onaj koji odgovara vama. U zavisnosti od vaših potreba, zavisi i vaš odabir valjka.

Oni koji su zainteresovani za zatezanje lica mogu pokušati sa valjkom od žada. Izenandićete se koliko je praktičan. Ako ste ipak među onima koji imaju podočnjake, imate dermaroller.

Iskustva, cena i gde kupiti roler za lice

Gabrijela: “Koža je krenula da mi se opušta zbog čega sam rešila da uzmem roler za lice. Svaki dan sam ga koristila redovno, ali bez uspeha. Onda sam otkrila da nije loše pokušati i sa kremom za lice. Moja je na prirodnoj bazi, i odlična je. Koristim je redovno i rešila sam se bora. ”

Tamara – “ Imala sam roler za lice i ništa posebno nije bio. Moje bore su postale veoma izražene, zbog čega sam htela da ih umanjim. Redovnom primenom uspela sam da ih malo ublažim, da ne budu toliko vidljive, i dobila sam bolju zategnutost, ali su bore i dalje bile tu. Sada koristim serum za lice na prirodnoj bazi, i napokon sam uspela da umanjim vidljivost nesavršenosti na koži.”

Roza – “Jooooj, dobila sam roler za lice na poklon. Super mi se pokazao. Lice mi je postalo svežije i odmornije. Mada ga nisam koristila redovno, brazde na licu su ipak krenule da se smanuju. “

Roler za lice možete ga nabaviti u drogerijama ili online. Cena im se kreće od oko 1500 dinara, pa na više. Koliko će koštati varira. Ona zavisi od mesta gde ga nabavljate, marke ili tipa rolera za lice. Mogu se naći i jeftiniji, posebno oni koji imitiraju rozenkvarc i žad. Ipak, pitanje je da li ćete postići i efekat. Masaža i poboljšana cirkulacija su izvesne, ali onaj „energetski“ momenat i ne baš.

Roler za lice može biti odlična stvar. Najbolje od svega, praktičan je, manjih dimenzija i može svuda sa vama. Oni koji su probali, ne odvajaju se od njega. Probajte i vi, pa javite utiske!