Šaljićev melem za strije: upotreba, cena i iskustva

Šaljićev melem za strije: upotreba, cena i iskustva

Autor:

Šaljićev melem za strije već dugo je poznat i svi znaju za njega, a šta ga u stvari čini tako čarobnim preparatom kada je problem strija u pitanju? Evo odgovora za vas.

U ranijim tekstovima smo se više puta bavili temom strija, njihovim nastankom i ono što je najbitnije lečenjem strija.

Postoje mnogi tretmani u kozmetičkim salonima koji obećavaju uklanjanje strija, kao i kreme koje možete da koristite kod kuće. Ovde pročitajte kako se sve možete rešiti strija.

Ali, da li se strije zaista mogu trajno izbrisati?

Hajde ipak da se podsetimo kako strije nastaju, da biste bolji razumeli kako se leče i da li se mogu trajno izbrisati.

Strije su takvi poremećaji koji nastaju u koži kod kojih dolazi do deformisanja kolagenskih vlakana u dubljem sloju kože.

One se mogu pojaviti bilo gde na telu, najčešće na rukama, butinama i stomaku. Strije mogu da bude roze, ljubičaste i crvene. Ovako strije izgledaju u početnoj fazi, dakle kada se tek pojave na koži i smatraju se mladjim strijama. One su posledica reorganizacije dubljeg kolagena i elastina.

Saznajte kako uopšte dolazi do toga da dobijete crvene strije.

Dalje, postoje bele strije, koje osim navedenih pojava uključuju i atrofiju epiderma. Upravo zbog toga one su dublje i podsećaju na ožiljke.

One uglavnom nastaju kao posledica genetske predispozicije, naglog rasta, naglog gubitka kilograma ili usled gojaznosti. Takođe, najčešće se javljaju tokom i posle trudnoće, upotrebom steroida, nekih lekova, ali i kao posledica pojedinih organskih oboljenja. Javljaju na zadnjici, butinama, stomaku, grudima i donjem delu leđa.

Kada poredimo ove dve vrste strija, mlađe i starije,istina je da je najveća šansa da kod mlađih strija mogu da vam pomognu tretmani, dok su kod belih strija šanse veoma male.

Obzirom da smo rekli da su to zapravo ožiljci, njihovo lečenje je dosta teže i dugotrajnije. Najuspešniji tretmani mogu ih izbledeti, kada se koža zategne i na taj način se njihov izgled smanji.U tom smislu je dobro lasersko uklanjanje strija.

Šaljićev melem je jedan od kućnih načina lečenja, a za najbolje razultate je dobro da se koristi preventivno. Ovaj melem za strije je već svima, sigurni smo, jako poznat. To ne znači da druge preparate na prirodnoj bazi treba da zaobilazite. Svašta imate na raspolaganju i Nevena se uverila u to. Njene strije došle su u paketu sa trudnoćom.  Kako ih se rešila, saznajte u njenom iskustvu koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/

Zbog čega i kako striet melem od Šaljića uspeva da traje toliko dugo i koje su prednosti, otkrivamo u nastavku.

Šaljić melem protiv strija – upoznajte ga bolje

Osim Šaljićevog melema za strije, postoje i melemi za opekotine, sunčanje i negu lica i tela. Melop G je melem za opekotine I, II i III stepena i Melop E, melem za otklanjanje ožiljaka i posledica od opekotina I stepena. Pored ovih preparata, jedan od najpoznatijih jeste i Pronasol – prirodni melem za sunčanje sa i bez zaštitnog faktora i melem Striet za sprečavanje nastanka i otklanjanje postojećih strija.

šaljićev melem za strije

To su tradicionalni prirodni melemi napravljeni od ekstrakta lekovitog bilja u prirodnom nerafinisanom maslinovom ulju.

Na našem tržištu postoje preko trideset godina i kao takvi stekli su veliku popularnost i ono što je najbitnije veliko poverenje kod korisnika.

Osobe koje koriste meleme, rado se vraćaju svaki put kada postoji potreba . Pozitivni efekti su upravo ono zbog čega im ljudi najviše veruju.

Šaljićev melem za strije najviše koriste trudnice kao vid prevencije, osobe koje imaju problem sa kilogramima (naglo se ugoje, pa smršaju) kao i osobe koje su naglo izrasle (strije se mogu pojaviti na leđima). Kod ovog melema za strije ne postoji određeno vreme kada treba da se koristi, niti koliko često u toku dana.

Za najbolje i najbrže rezultate, preporučuje se da se koristi ujutru i uveče, nakon tuširanja. Jednostavno, sadržaj melema nanesete na ruku i utrljate nežno na svim onim delovima gde se strije nalaze.

Ukoliko Šaljićev melem za strije koristite preventivno, slobodno namažite sva ona na kojima se strije najčešće i pojavljuju, dakle: zadnjica, butine, stomak i ruke. Za trudnice, preporučuje se da se mažu i grudi, jer strije na grudima nisu retkost.

U svakom slučaju, bilo koji preparat da izaberete tokom trudnoće, savet je da se konsultujete sa lekarom.

Nije potreban nikakav jak pritisak, već samo nežno kružnim pokretima, trljajte Šaljićev striet prirodni melem, sve dok se dobro ne upije u kožu. Ono što takođe brine mnoge dame jeste da li ostaje masan trag? Bez brige, nakon mazanja, možete slobodno da se obučete . Mastan trag ne ostaje ako ste lepo utrljali.

Šaljićev striet melem u trudnoći

Kako beba raste, tako raste i vaš stomak. Mnoge trudnice tokom drugog stanja dobiju koji kilogram i ugoje se. A onda nije samo problem stomak, već i butine, grudi, zadnjica i ruke. Šanse su veoma velike da će se pojaviti strije na stomaku.

Kako se koristi Šaljićev melem za strije u toku trudnoće?

Ovaj prirodni melem za strije koristi svako veče. Pre upotrebe,  istuširajte se toplom vodom, a nakon toga telo dobro obrišite mekanim, pamučnim peškirom. Kada je telo sasvim suvo i nema vode, sipajte manji sadržaj melema u ruke. Nakon toga,  blagim utrljavanjem nanosite melem na telo. Pravite kružne pokrete,lagano, kao da se masirate .

saljicev striet melem

Ovakvom upotrebom Šaljićevog melema za strije pomažete koži da ostane nepromenjena i da se strije ne pojave. Najčešće nakon porođaja nema potrebe za njim.

Uputstvo za upotrebu melema posle porođaja

Ukoliko tokom trudnoće niste koristile Šaljićev melem, slobodno možete to učiniti nakon porođaja ako ima potrebe i ako su se strije pojavile. U ovom periodu, postupak upotrebe je isti . Koristite istu količinu nakon tuširanja i utrljavajte po svim onim mestima gde se strije nalaze na telu. Jedina mala razlika jeste što se nanošenje melema na kožu sada vrši utrljavanje pod malo jačim pritiskom. To ne znači da treba da pritiskate jako i da budete grubi – dovoljno je samo malo jači pritisak. Ovaj način upotrebe ponavljate sve vreme sve dok strije ne nestanu.

Šaljićeva mast za strije – prednosti

Ukoliko se odlučite ovaj proizvod, možete očekivati dobre rezultate.

Koje su prednosti  ovog melema za strije:

  • prirodni preparat je u pitanju
  • blago neguje i hrani kožu
  • podstiče kožu na aktivnost
  • čuva vlažnost
  • koža izgleda mlađe i zdravije
  • može se koristiti svaki dan, bez ikakvih nuspojava

A kad već pominjemo da je prirodan, hajde da vidimo analiziramo sledeće.

Šaljićev melem sastav

Sastojci ovog prirodnog  melema su maslinovo i ricinusovo ulje. Maslinovo ulje sadrži mnogo hranjivih materija i antioksidanata koji pomažu u poboljšanju kod različitih problema kože. Upravo, jedan od tih problema jesu i strije. ONo bogato je vitaminima A,D i E. Na sličan način deluje i ulje ricinusa . Ono je moćno u izbleđivanju tamnijih strija ako su nastale.  Još neki od sastojaka melema za strije su, ekstrakt ruzmarina koji povećava cirkulaciju u koži. OVo je bitno jer se dobro prokrvljena koža brže oporavlja.

Sadržaj bočice čini 200 ml, što je dovoljno za mesec do mesec i po dana upotrebe. Melem se čuva na sobnoj temperaturi i treba da bude zaštićen od svetla.

Ono što je mana ovom melemu jeste činjenica da sadrži parabene koji imaju i svoju dobru i svoju lošu stranu.

Postoje ovi prirodni melemi za strije! Možete ih sami napraviti!

A dobro je da znate i ovo

Alternativa Šaljić melemu protiv strija

Striet melemi su hvaljeni proizvodi, ali u novije vreme pojavio se a tržištu revolucionarniji proizvod za koji će tek da se čuje. Ono koji su čili probali – oduševljeni su.

U pitanju je Dr Pilar krema za kožu sklonu strijama.

Kao i Šaljić proizvod i ovo je preparat na biljnoj bazi i na bazi prirodnih ulja. No, ono što ga čini naprednijim jeste dodatak hijaluronske kiseline, alantoina, aloe vere koji hidriraju kožu dubinki, dok prirodna ulja obezbeđuju masnoću. Pritom, krema je lagana i lepo se upija, nema parabena ni  veštačkih boja i alergenih mirisa i posebno je pogodna za žene koje su u drugom stanju. Mesto gde ćete naći ovu kremu nije apoteka, nego se poručuje samo online.

Iskustva sa Šaljićevim melemom za strije

O ovom melemu postoji toliko priča i tumačenja, kako na forumima, na nekom razgovoru sa prijateljicama, bilo gde možete da čujete neko iskustvo. Uvek su iskustva drugih dobra stvar.

Kao što i sami znate, nikada se neće desiti da jednoglasno neki preparat dobije kritike, ili obrnuto samo pohvale. Uostalom, kao i za sve stvari u životu, tako ovo važi i za kreme protiv strija kojih ima dosta.

Izdvojili smo samo neka od iskustva, jer ih zaista ima mnogo.

Biljana je koristila Šaljićev melem samo mesec dana i kaže da je brzo videla rezultate. Želela je da podeli svoje iskustvo na jednom forumu i videla je da mnogo žena zaista ima samo reči hvale za ovaj proizvod. Premda ima i drugih dobrih melema za strije, ovaj Šaljićev je postao već standard i nešto za šta svi znaju.

Sandra je dobila 20+ kilograma u trudnoći, ali strije – ne. Sama je kupila Šaljićev melem kako bi ublažila svrab kože, a onda joj je prijateljica za rođendan kupila i Dr Pilar kremu za strije. Kaže da je ona neprocenjivo blago. Dan danas koristi ovu kremu za negu svoje kože, jer joj ni jedan proizvod do sada nije toliko prijao.

Šaljićev melem za strije: gde kupiti i cena

Možete ga naći u manjim i većim apotekama, u poznatim drogerijama, čak i u nekim radnjama gde se prodaju kozmetički proizvodi. Cena oscilira, ali je oko 700-800 dinara.

Pakovanje, kao što smo rekli sadrži 200 ml i kao takvo, jedino je. Ne postoji veće ili manje pakovanje, Ovo je jedno jedino koje se već godinama proizvodi i pakuje na isti način.

Drage dame, šta god da izaberete za strije, znajte da je najbitnije da budete uporne, baš kao i same strije mogu da budu.

I za kraj, uvek reagujte na vreme. Kada su strije u pitanju, to je onda pre nego što se pojave!