Kako se našminkati za Novu godinu – korak po korak!

Kako se našminkati za Novu godinu – korak po korak!

Novogodišnje veče je blizu. Ushićeni smo i pitamo se kako bi trebalo da izgledamo, šta da obučeno, kakva da nam bude šminka za Novu godinu? Ako i vas muče ova pitanja, na pravom ste mestu. Nudimo vam pregršt korisnih saveta koje možete poslušati i iskoristiti prilikom doterivanja, ne samo za Novu godinu, nego u mnogim svečanim prilikama.

Kakva treba da je šminka za Novu godinu?

Vreme praznika zapravo je pravo vreme da izađemo iz zone komfora, naročito kada je šminkanje u pitanju. Radnim danima nosimo svedeniji make up, što zbog okolnosti i situacije, što zbog toga što ne stižemo preterano da se doterujemo.

Kada kažemo preterano, mislimo na činjenicu da nemamo vremena za sve korake koje profesionalni šminkeri poduzimaju kada nas ulepšavaju, nego stavimo osnovne stvari, ono što spada u našu rutinu šminkanja i idemo dalje.

Zato su praznici vreme kada možemo da se opustimo i kada natenane možemo maltene profesionalno sebe da našminkamo. Potrebno je malo strpljenja da sve bude kao na Instagramu.

Novogodišnji make up može biti malo sjajniji i lepršaviji nego što je uobičajeno.

Čime to možemo postići?

To možemo postići na različite načine, malo jačim karminom, malo sjajnijom, šljokičavijom senkom, malo istaknutijim konturama lica, upadljiviim očima.

Budite kreativni, budite maštoviti i vaša novogodišnja šminka će biti drugačija od uobičajenog!

Važno je ponekad izaći iz zone komfora, upravo zato što je ta zona nešto što nas sputava.

Kada ako ne tokom praznika?

Budite slobodni i videćete koliko vam to znači!

Kako se našminkati za Novu godinu?

E sada, da ne bude samo tih teoretskih saveta koji vam ni u čemu ne mogu pomoći, daćemo vam neke praktične savete kako da se našminkate i da vaš novogodišnji make up bude primećen.

Korak po korak i doći ćemo do fantastičnog novogodišnjeg izgleda.

1. korak: besprekoran ten

Kako novogodišnje veče može da potraje do jutarnjih časova, onda šminka treba da bude baš dugotrajna. Pre svega, ten. Ten zaslužuje da bude blistav, zato ga morate doterati.

Pre svega, čišćenje lica. Nikada nemojte nanositi šminku, ako lice niste prethodno dobro iznegovali. Šminka dođe i prođe, a problemi sa licem, kao što su bubuljice, ostaju. Zato, uvek prvo umivanje lica, zatim čišćenje pora, koje su vrlo verovatno u mnogim situacijama zapušene.

Kada ih otpušite, nanesite blagu, biljnu, hidrantnu kremu na lice, a onda prajmer, koji će doprineti da šminka bude postojanija.

Kada ste lepo pripremili podlogu lica, onda prelazimo na konkretne stvari, kao što je nanošenje pudera.

Oko toga takođe imamo nekoliko saveta. U poslednje vreme je vrlo moderno da imate veoma matirano lice, tako da su i puderi koji se nanose mat. To izgleda lepo, ali zahteva zaista specifičnu negu, tako da, ako ste pobornik mat pudera, onda hidrirajte lice redovno. Oni umeju da isuše lice ako ih svakodnevno nanosite.

Ako ste pobornik prirodnijeg i blistavijeg izgleda, onda možete koristiti i obične tečne pudere. Ovde saznajte kako birati puder za masnu kožu lica.

Ono što takođe morate pogoditi, to je nijansa.

Ne možete stalno menjati puder, tako da je najbolje da imate jedan u vrlo svetloj i jedan u tamnoj nijansi i da kombinujete boju.

Kako je zima, prirodno nam ten malo izbledi. Pomešajte na ruci pudere i dodajite sve dok ne dobijete onu nijansu koja vam u potpunosti odgovara.

Puder nanosite sunđerčićem, takozvanim beauty blenderom. Ovo vam savetujemo iz nekoliko razloga. Četke za puder takođe mogu biti korisne, ali njima se ponekad, naročito ako nemate iskustva, samo razmaže puder, razvuče po licu.

Blenderom ćete puder laganim pokretima jako lepo utapkati i sliti, tako da neće biti većih razlika između delova.

Uzmite neki puder dobre pokrivne moći i obavezno napravite sunđerčićem prelaz od brade ga vratu i ka kosi, kako se ne bi desilo da deluje kao da imate masku na licu. Dobar korektivni puder pokriće i mladeže i fleke na licu.

Dakle, spuštajte lagano puder na dole, možete i dublje, ako je dekolte dubok, a kasnije ćete i bronzerom blago preći, da ujednačite boju.

Još smo kod tena.

Podočnjaci su uvek problem, zato bi trebalo da ih pokrijete korektorom, koji uvek mora za nijansu – dve biti bleđi od boje pudera. Korektor za podočnjake nanesite u obliku trougla okrenutog vrhom na dole i dobro ga stopite sa puderom, tačnije, utrljajte blenderom ispod očnih kapaka. Ako ste preterali sa bledom bojom korektora, možete samo da ponovo pređete puderom po onim delovima koji nisu kako treba i sredili ste situaciju.

Ovde saznajte još saveta kako ukloniti podočnjake.

2 korak: Novogodišnja šminka – konture

Kada ste naneli puder i korektor, onda ste stigli na pola puta sređivanja tena jer su sledeće na redu konture. Poslednjih godina se dosta potencira na tome prilikom šminkanja i sa pravom pojedini šminkeri misle da konture mogu značajno da promene izgled lica.

Biće vam potreban bronzer, rumenilo i hajlajter.

Ten smo poprilično matirali. Ako niste zadovoljni koliko vam je ten mat, možete proći puderom u kamenu još jedanput preko lica, a može vam poslužiti i magnezijumovo mleko, pošto ono savršeno matira izuzetno masnu kožu.

Ostalo što stavljamo, naročito u novogodišnjoj noći, treba da bude šimerasto i sjajno.

  • Bronzer u nekoj toploj, braon boji, nanesite na jagodične kosti, počev od sredine obraza ka kosi. Nemojte naneti velike količine, nego nanosite sloj po sloj i kružnim pokretima, utrljavajući, vucite ka ušima.Nemojte spuštati bronzer previše nisko, već vodite računa da on ne ide ispod jagodica.
  • Na same jagodice nanesite malo ružičastog rumenila. Iako je Nova godina, nemojte preterivati, samo dajte malo živosti toj braon boji koju ste iskoristili. Dobro utrljajte i spojite sa bronzerom.
  • Bronzer nanesite u tankom sloju i tik uz liniju kose, svuda okolo, kako biste puder dobro ujednačili, a bronzerom pređite i preko kostiju brade, vrata i dekoltea. Daćete im dodatan sjaj, ali ćete i učiniti da se ten slije i deluje blistavije.
  • Na sam vrh nosa nanesite malo bronzera. Tako ćete vizuelno skratiti nos. A ako imate problema sa širokim nsem, onda bronzer nanesite vukući od obe nozdrve gore ka obrvama.
  • Hajlajter će dati dodatni efekat. Kako je novogodišnja šminka u pitanju, nemojte ga štedeti. On treba da ide iznad bronzera, malo čak i preko, a možete ga dodati i ispod očnih kapaka, kao i iznad Kupidonovog luka (gornje linije usana), jer će dati dodatan sjaj i učiniti da usne deluju punije.

3. korak: novogodišnji make up obrva

Obrve su jedan zaista važan deo šminke i potrebno je da za novogodišnji make up budu savršene. Odaberite onaj proizvod koji vam najviše prija. Imate razne – senke za obrve, olovke, čak i maskare kojima možete iščešljavati sitne dlačice obrva.

Bitno je da pogodite savršenu nijansu.

Pomalo je ružno ako su obrve suviše tamne. Zato birajte malo braonkastije tonove. Ovo posebno važi za plavuše. Nađite svoju savršenu nijansu.

Kada ste to uradili, iščupajte suvišne dlačice i popunite one delove obrve koji nedostaju. Ako vam se oblik vaše obrve ne dopada i njega možete da menjate. Iscrtajte obrve kako vam odgovara i popunite ih bojom.

Koristite što postojanija make upa sredstva, kako vam se novogodšnja šminka ne bi razlila od znoja. A, pošto, pomenuli smo, za Novu godinu šminka treba da traje 5-6 sati, uradite to što je preciznije moguće.

4. korak: kako našminkati oči za Novu godinu

Jedan od veoma važnih segmenata svake šminke, bilo da je novogodišnja ili svakodnevna, jesu oči. Kada su oči lepo našminkane, onda je celokupni make up podignut na viši nivo.

Za Novu godinu preporučujemo da to bude jača šminka za oči, bar kada su u pitanju boje.

Krenite od podloge za senku. Ona će šminku držati duže na očima. Zatim, krenite od neke bele – bež senke, koja će biti podloga. Nju nanesite na ceo očni kapak, zato što ćete na nju nadograđivati dalji make up. Naročito lepo iscrtajte deo ispod obrva. Izvucite belom senkom jer na taj način, obrva će izgledati savršenije, kao i vaša šminka.

Potom nanesite neku tamnu senku u uglove očiju i okruglom četkicom ublendajte sve to lepo. To može biti crna, braon ili tamnosiva senka, koja će očima dati potrebnu dubinu, a šminki upečatljiviji izgled.

Na sredinu očnog kapka stavite neku sivkastu nijansu, dobro je mešajući sa već postojećom senkom koja je u uglovima očiju.

Kada se odlučite koja od boja treba da preovlada na vašim očima, onda izaberite tu senku u nijansi koja je šljokičasta i šimerasta. Nju nanesite samo po očnom kapku, dakle na sredinu oka, tamo gde je malopre bila ona sivkasta. Za koju god nijansu da ste se odlučili, sivkasta će služiti da ona lepo prione na oko i zato će tokom čitave večeri savršeno stajati.

U delu koji je iznad samog očnog kapka, nanesite neku neutralnu, beličastu šljokičastu senku, koja će vam oko još više otvoriti.

U unutrašnje uglove oka takođe nanesite beličastu, sjajnu senku, koja će otvoriti pogled.

Donja linija je takođe važna, naročito ako imate sitne oči. Ispod donjih trepavica tankom četkicom nanesite neku tamnu, opet sivu ili braon senku. Crna bi bila suviše jaka za donji deo oka. Lagano povucite liniju tankom četkicom, a zatim ublendajte i tu senku ispod oka.

Još jedan dobar trik za žene koje imaju sitne oči je da belim kreonom iscrtaju suznu liniju. To će doprineti da vaše oko vizuelno bude krupnije. Istaknite sve svoje vrline, a mane sakrijte.

Kada smo lepo naneli senku, ostaje nam još jedan važan deo, a to su trepavice.

Prvo izvucite trepavice svojom omiljenom maskarom. To uradite 2 – 3 puta, i gore i dole. Važno je da lepo izvučete i donje trepavice, to oko čini mnogo lepšim.

Potom, ako želite, zalepite veštačke trepavice po želji. Ako niste taj tip, uradite to kao iskakanje iz rutine. To će za vas biti sjajno, verujte. Veštačke trepavice su final tach svakog make up – a, naročito novogodišnjeg i ne smete propustiti da ih stavite. Upozoravamo vas! Postoji mogućnost da se zaljubite u njih, tako da više nećete moći da zamislite drugačije svoje šminkanje. Ipak, nemojte ovo raditi svaki dan jer nije baš preporučljivo. Bolje nabavite serum za trepavice.Negujte ih da prirodno porastu.

Dakle, uzmite odgovarajući lepak, nanesite ga na veštačke trepavice, sačekajte desetak sekundi i onda zalepite trepavice na gornju liniju, što bliže svojim trepavicama. Bićete oduševljeni rezultatom.

Ako vas zabrinjava stavljanje lepka na oči, znajte da postoje i trepavice na magnet.

novogodišnji make up

5. korak:Kako našminkati usne za Novu godinu?

Ostao nam je još jedan deo lica, koji je važno da lepo doteramo, a to su usne. Pored očiju, najupečatljiviji deo lica, koji mora biti savršeno našminkan.

Ako nemate pune usne, verovatno vas zanima kako da usne deluju punije? Odgovor možete naći u adekvatnom izvlačenju kontura usana, a možete i u prirodnim balzamima za trenutno puniji efekat usana, kao što je Lipolea.

Lipolea je savršen proizvod koji za samo nekoliko sekundi od mazanja učini da vaše usne deluju instant punije. Sve što treba da radite je da ga nanesete na usta, a potom da olovkom, kao i odgovarajućim karminom, iscrtate svoje usne. 

Kada odaberete savršenu nijansu, u skladu sa kombinacijom, a predlažemo da budete hrabri, pa da to budu neke crvene nijanse karmina ili bar neke tamnije, onda uzmite i olovku u istoj boji.

Prvo njome iscrtajte usta, a zatim popunite karminom one delove koje niste olovkom za usne i lepo razmažite. Ako želite poseban glamur i sjaj, onda možete preko karmina naneti i sjaj za usne, za savršen efekat.

Saznajte detaljno kako našminkati usne da izgledaju punije.

I, vi ste spremni. Stavite kap svog omiljenog parfema, obujte udobne cipele, omiljenu haljinu i spremni ste za uživanje u novogodišnjoj noći!

Šminka za Novu godinu i radost

Nadamo se da smo vaše pripremanje za novogodišnju proslavu učinili malo lakšim i da smo vam dali korisne savete. A evo još nekih za koje se nadamo da će postati deo vaše rutine tokom 2020. godine.

Šminka je efektna ako je i unutrašnji osećaj spokojstva tu. Zato vodite računa kako izgledate, ali više od svega vodite računa kako se osećate. Šminka za Novu godinu je važna, ali nega, spolja i iznutra je ključ za uspeh i sreću svake osobe.

Pošto je ovo novogodišnji make up, moramo da pomenemo i neke novogodišnje želje koje imamo za vas.

Želimo vam da budete negovani i da se tako osećate.

Da sledite svoje srce i svoje snove.

Da prilikom kupovine proizvoda uvek odaberete prirodne stvari, koje su dobre za vas. Bolje samo jedan proizvod, ali kavalitetan, nego gomila nekvalitetnih. Isto kao i sa prijateljima. 😉

I zapamtite, imate puno pravo da budete „sebični” i da volite i negujete sebe. Mi smo tu u tome da vam pomognemo. Želimo vam da budete srećni i uspešni, zdravi i negovani i za Novogodišnje veče i svaki drugi dan!