Thiomucase gel za celulit: iskustva cena i upotreba

Thiomucase gel za celulit: iskustva cena i upotreba

Thiomucase gel za celulit je sve traženiji. Veruje mu se, jer pripada grupi lekova. Da li je za vas? Pre nego što kupite, otkrijte u čemu je njegova tajna.

Celulit ili “pomorandžina kora”, ugrožava izgled više od 80% žena, nezavisno od uzrasta, telesne težine ili fizičke kondicije.  To je “bolest” modernog doba, od koje „oboleva“ većinski deo ženske polulacije. Borba sa njim je teška. Nikakvo opuštanje se ovde ne toleriše i jako je važno ispoštovati neke norme, koje dovode do olakšavanja simptoma.

Verovatno ste i vi samo još jedna u nizu od žena koja muči muku sa neravninama po koži i dosadnom narandžinom korom, ali ne očajavajte. Rešenje za celulit postoji! Možda ste upravo kliknuli na ono koje vas dovodi do uspeha. Na vama je da pročitate, kasnije možda i isprobate, a ako vas ne oduševi – ne brinite! Imamo i alternativu.

Šta je Thiomucase gel?

U pitanju je medicinski preparat u obliku gela, koji se koristi za razbijanje određenih količina masti i razmekšavanje kolagena vezivnog tkiva.

Ovako grubo rečeno, verovatno nikome od vas nije baš najjasnije šta on tačno radi, zato ćemo pokušati da pojednostavimo.

Thiomucase gel, kao aktivnu komponentu sadrži u svom sastavu enzim mukopolisaharidazu, čija je glavna uloga da razbija masne naslage u koži. Tkivo tada postaje propustljivo za različite tečnosti i tako se uspešno vrši sagorevanje masti .

Kada se uspešno uspostavi čitav ovaj proces u organizmu, pretpostavljate šta se sa kožom dešava. Uglačavaju se sve površinske i one dubinske neravnine, koža vidno gubi na obimu, a površinski sloj biva ravan, gladak i neprikosnoveno sjajan. 

Ovaj anticelulit gel, osim što savršeno prodire u dubinske slojeve kože, ima tu prednost i da je registrovan kao lek, pa ga mnoga stručna lica preporučuju i za rešavanje nekih većih zdravstvenih problema, koji nisu estetske prirode. Tako ga na primer, mnogi dijabetičari koriste za razbijanje grudvica od insulina, gde se pokazao kao jako efikasan.

Njegova efikasnost, ogleda se u njegovom bogatom sastavu koji mu upravo i omogućava široku efikasnost .

Postoje i drugi preparati koji su podjednako dobri kao i thiomucase gel. Ako niste pristalica lekova i lekovitih supstanci, razmislite i o drugim rešenjima koji vam sigurno mogu pomoći, a prirodna su. To je dobar izbor, jer se može koristiti u svakodnevnoj nezi,  a upornost i kontinuitet su veoma važni u borbi sa celulitom.

Naša poznata manekanka, Ivana Stamenković Sindi je upravo tako uspela da uništi celulit.  Sasvim prirodno i sasvim lako! Njena koža je sada zategnuta, bez trunke neravnina. Oduševljena je. To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama. Pogledajte o čemu se radi na sledećem linku: https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

A evo i detalja o Thiomacase gelu.

Thiomucase gel: sastav

Ovaj gel u sastavu sadrži aktivnu supstancu  pod nazivom mukopolisaharidaza. Ona se u celokupnoj zapremini ovog preparata nalazi u onolikoj količini koja je potrebna da se kompletno kolagensko vezivno tkivo razbije na najsitnije komade.

U 200gr gela, nalazi se 10.000 TJ mukopolisaharidaze.

Nanošenjem gela, ovaj enzim mekša kožu, olakšava da tečnost uđe u dublje slojeve kože, a zatim utiče i na to da se smanje masti i masne naslage u koži, kao i da se sagore masti i uporni celulit. 

Ostali sastojci thiomicase gela su: Voda, parfem 237191, C12-15 alkyl benzoate, Propylene glycole, dimetilkrilamid, trigliceride, polysorbat.

Kako funkcioniše Thiomucase gel za celulit?

Još davne 1980. kada je prvi put plasiran kao lek za razbijanje masnih naslaga pokazao kao jako delotvoran i do dana današnjeg nije pao u zaborav. Da li znate zbog čega?

thiomucase anticelulit gel

Zato što mu je dejstvo specifično u odnosu na sve druge alternative za suzbijanje celulita.

Enzimi koje ima deluju na razbijanje masnih naslaga i tako smanjuju vidljivost celulita. Mukopolisaharidaza je poznata po tome da svoim delovanjem razmekšava kolagen vezivnog tkiva i omogućava prodiranje tečnosti u ćeliju. Time se takođe postiže i bolja cirkulacija na nivou ćelije, a razmena materija unutar kože se obavlja na mnogo kvalitetniji način. Masne naslage su razbijene, čvorići su rastavljeni na mnogo sitnih delova, koji pod dejstvom leka skoro i da nestaju u potpunosti. Ovim se omogućava lakša mobilizacija masti. 

Kada se celokupni ovaj proces razbijanja masnih naslaga ponavlja svakoga dana, dva puta dnevno, masne naslage i celulit nemaju šanse.  Deluje i na adipozni celulit. Kao krajni rezultat možete očekivati povećanu elastičnost i tonus kože.

Kako se koristi i koliko često?

Thiomucase anticelulit gel je veoma lagan za upotrebu. U zavisnosti od količine i vrste celulita koji imate, može se nanositi, za manje površine jedanput dnevno, a kod većih naslaga, dva puta u toku jednog dana.

Ovaj anticelulit gel, pogodan je za nanošenje na svim predelima tela, počevši od bedara, zadnjice, stomaka, kukova, nogu, do butina, pa čak i na pojedinim delovima ruku. Nanosi se na prethodno čistu i osušenu kožu. Obično odmah nakon tuširanja, dok su pore još otvorene i spremne da lepo upiju i iskoriste aktivne komponente ovog prepatata. Još je bolje ako prethodno na koži odradite piling protiv celulita i uklonite sve mrtve ćelije sa površine kože i omogućite gelu prodiranje do dubljih slojeva.

Kada nanosite gel, radite to jako nežno, kao da blago masirate površinski sloj kože, vucite odozdo na gore, da bi prokrvljenost i cirkulacija bila bolja.  Ovde pročitajte kako masažer deluje na celulit. 

U trenucima nanošenja gela, odmah možete primetiti da je koža mekanija, lepša i sjajnija, zateže se spontano i vrlo je lepo hidrirana.

Thiomucase  je krem-gel lagane strukture, veoma se lepo nanosi i razmazuje po koži, ne stvara iritaciju i veoma lepo miriše. Nije težak, ne ostavlja trag na koži i pogodan je za sve oblike celulita.

Da li je Thiomucase gel lek za celulit?

Ovaj anticelulit gel jeste odrađen kao lek za celulit. Nije lek koji se pije,  već je lek koji se maže, utrljava i razmazuje po koži i samim tim uspešno smanjuje sve neravnine i svu nagomilanu masnoću sa površine.

Pakovan je u bočicama od po 200ml što je dovoljno za mazanje od 21 dan, ako se koristi svakodnevno.

Njegova dugotrajna upotreba se ne savetuje svima, pogotovo ako pripadate onoj grupi koja nema velikih problema sa celulitom. Duže ga mogu mazati oni koji imaju dobre rezerve masnoće, ali takođe ne neprekidno. Hajde da pogledamo detalje o dužoj primeni.

Da li je bezbedan za čestu upotrebu?

Dugotrajna upotreba nije škodljiva, s tim što bi bilo dobro, s vremena na vreme praviti pauzu bar od pet dana, zato što je dovoljno jak da ukloni čak i najtvrđe naslage.

Ovaj gel nema termalni efekat (ne greje, ne hladi), pa se preporučuje osobama sa proširenim venama i osobama sa suvom i osetljivom kožom.

Kao lek, nije štetan za čestu upotrebu, potpuno je bezbedan, samo pažnju treba obratiti osobe koje su eventualno alergične na neki od sastojaka.

Da li se može koristiti Thiomucase gel za stomak?

Možete ga mazati na svim predelima koji su prekriveni celulitom, uključujući i proširene vene, modrice, otekline, kao i ubode od insulina i injekcija, jer uspešno razbija potkožne grudvice.

Za upotrebu i mazanje stomaka, prvenstveno ga mažu dijabetičari, koji koriste insulin više puta dnevno, pa se na mestima uboda javljaju čvorići koje treba razbiti.

Thiomucase forte krem

Treba da znate da pored gela, postoji i Thiomucase forte krem. Dakle, ista marka, ali tekstura proizvoda drugačija. I jačina nije ista. Krem je dosta jači, jer sadrži veću koncentraciju aktivnog sastojka –  13 500 T.J. mukopolisaharidaze na 100 g krema.

Krema deluje tako što pomaže razmenu materija u potkožnom tkivu i topljenje naslaga masnoće.

I šta onda izabrati? Kremu ili gel?

Razlike između Thiomucase gela i kreme

 

Dok Thiomucase gel ima laganu teksturu koja se brzo upija, Thiomucase krema je bogatija i pruža intenzivniji tretman zahvaljujući većoj koncentraciji aktivnih sastojaka. Krema je idealna za osobe sa izraženijim celulitom i može se koristiti kao prvi korak u tretmanu, dok gel može služiti kao održavanje postignutih rezultata. Izbor između gela i kreme zavisi od tipa vaše kože, stepena celulita i ličnih preferencija.

Ako je u pitanju izraženiji problem sa celulitom, preporuka je da krenete sa kremom, a da nakon što da iskoristite nastavite tretman Thiomucase gelom.

Alternativa Thiomucase gelu – šta još pomaže?

Na našem tržištu postoji mnogo preparata i krema za celulit. Samo par odabranih preparata mogu mu parirati, a nekima su se pokazali i kao bolja varijanta. Individualno je.

thiomucase gel za celulit

Najsličniji po delovanju gel jeste iz iste proizvodnje koju radi Hemofarm, a i zove se slično, Thiomucase forte krema, koji deluje isto, samo mu je konstrukcija i sastav malo drugačija.

Zatim, tu je potpuno prirodni, a jadnako snažan preparat, za koji su verujemo već svi čuli, dobro poznati Celuleks gel koji briše celulit kao od šale, kao i nemački Krauterhof anticelulit gel.

Ako bismo morali da biramo između ovih alternativnih rešenja, sigurno da bi to bio, bar za mene Celuleks gel , koji je potpuno prirodan, bez veštačkih boja i mirisa, parabena. Njegovo je dejstvo već dobro poznato svim damama koje su vodile borbu sa upornim celulitom, i mi vrlo dobro znamo da su sve one iz borbe izašle kao pobednice. Na sličan način, samo sasvim prirodnim putem, Celuleks topi potkožne masne naslage. Ono što je po meni prednost jeste to što je termolabilan, podstiče cirkulaciju ( tako da to i osetite) i na taj način ubrzava i eliminisanje masnih naslaga.

Thiomucase gel u trudnoći

Trudnoća je period kada žene posebno vode računa o svojoj ishrani, zdravlju i korišćenju kozmetičkih proizvoda. Thiomucase gel je popularan proizvod za borbu protiv celulita, ali je važno razumeti njegovu sigurnost i primenu tokom trudnoće. Naime, oslobađanje toksina u krvotok , možda u ovom periodu i nije najbolja ideja pa je najsigurnije da sa tim sačekate nakon perioda trudnoće i dojenja.

Postoje druge metode koje možete razmotriti za upravljanje celulitom tokom drugog stanja:

  • Fizička aktivnost: Lagane vežbe, poput hodanja i plivanja, mogu pomoći u poboljšanju cirkulacije i smanjenju celulita.
  • Balansirana ishrana: Ishrana bogata vlaknima, vitaminima i mineralima može pomoći u održavanju zdrave težine i smanjenju celulita.
  • Hidratacija: Pijenje dovoljno vode je ključno za održavanje zdravlja kože i može pomoći u smanjenju izgleda celulita.

Korišćenje Thiomucase gela tokom trudnoće treba pažljivo razmotriti i uskladiti sa savetima vašeg lekara. Bezbednost i zdravlje kako majke tako i deteta su najvažniji, stoga je važno pridržavati se preporučenih zdravstvenih smernica tokom ovog posebnog perioda i ne koristiti ovakve preparate na svoju ruku

Gde kupiti Thiomucase gel za celulit? Kakva su iskustva?

Ovaj gel je lako dostupan svima i da ga ima svaka bolje opremljena apoteka ili drogerija. Cena mu je oko 2100 rsd, dok je cena Thiomucase forte krema oko 2200 rsd.

Može se naći , kao i većina preparata za negu i ulepšavanja, poručiti on line, putem interneta.

Korisnice koje su ga koristile, uglavnom su sve zadovoljne, jer im je gel eliminisao celulit, a koža je povratila mekoću i sjaj.

Iskustva korisnika je uvek najbolje preneti u celosti, direktno od onih koji su iskusili spominjani preparat.

Anja, 35 godina

„Celulit je moja noćna mora još iz dana gimnazije, kada sam prvi put primetila te neravnine po zadnjici i nogama. Dugo nisam obraćala pažnju na to, jer kako mi se činilo, nije opasno. međutim, kako su godine prolazile, dodavali su se kilogrami, a celulit se samo gomilao na mojoj koži. Onda je zaista počeo da mi smeta, i estetski nije dobro izgledao. Nisam mogla da obučem omiljenu haljinu, niti da obučem kupaći a da me ne bude sramota. I onda sam rešila da potražim rešenje. Prijateljica mi je preporučila Thiomucase gel forte, koji sam odmah kupila u obližnjoj apoteci. Mazala sam nekih mesec dana, kada sam primetila da mi je koža čvršća, uglačenija i gipkija. Čak je i spolja bila boljeg izgleda. Od tada, pred svaku letnju sezonu počinjem sa mazanjem ovog gela i spremna dočekujem leto. “

Nina, 45 godina

„Moje iskustvo sa ovim gelom nije sjajno. Bolje mi se pokazao prirodan anticelulit gel. Nisam gojazna – mršava sam, a imam celulit. Možda je do toga! Meni iz nekog razloga nije pomogao. “

Mišljenja su podeljena.  Nekima pomogne, nekima možda malo manje, a na vama je da ga isprobate, pa da nam javite vaše utiske.