Zatezanje kolena za fenomenalan izgled nogu!

Zatezanje kolena za fenomenalan izgled nogu!

Zatezanje kolena je spas za vrećasta, izborana kolena. Povratite zategnuta kolena. Saznajte na koji način. Podmlađivanje kolena izgleda ovako.

Ovakva kolena deluju sve samo ne privlačno i lepo. Znam, to muči brojne žene. Čak smo videli i poznate ličnosti sa ovim problemom. Ali kako to da se čak i njima dešavaju vrećasta kolena, kako postižu zatezanje kolena i zašto nastaje ovaj problem?

Šta su vrećasta kolena?

Koliko puta ste primetile lepu, negovanu ženu koja se šeta ulicom, bacili pogled na njena kolena i primetili da nešto tu ne štima? Takva kolena jednostavno ne idu uz takvu ženu ? Ili možda grešimo ? Kada primetite naslage na kolenima, tako da ona deluju punije i nekako disproporcionalno znajte da je reč o vrećastim kolenima.

Radi se o fenomenu koji pogađa mnoge žene. Ovo je uzrok brojnih nesigurnosti.  Verujem da vam deluje kao beznačajan problem, međutim mnoge žene ga ne doživljavaju tako. Naročito mlade žene, često osečaju nelagodnost kada im se javi ovakav problem. Primer za to je i moja drugarica Irena, koja već duže vreme ima vrećasta kolena. U početku nije znala šta joj se dešava. Pokušala je da ignoriše, međutim svaki put kada obuče šorc, ili suknju, setila bi se da joj kolena i ne deluju baš privlačno.

Ovo joj je naročito smetalo prilikom nekog slikanja. Jer slike su “večne”, a ko želi neku fotografiju gde su vaši nedostaci vidljivi iz aviona. Pitala me je u par navrata da li imam ideju, o čemu je reč i kako da ih ukloni. Rekla sam joj sledeće:

Kako nastaju opuštena kolena?

Vrećasta kolena mogu nastati iz više razloga. Ako je reč o klasičnoj varijanti vrećastih kolena radi se o :

 • Naslagama masnoće
 • Celulita

Do ovakvog vida vrećastih nogu dolazi kada se naglo ugojimo ili smršamo. Tada se stvara višak masnih naslaga u ovom predelu i pojava celulita. Kod nekih žena ovakve promene se ne primećuju sve dok ne odluče da smršaju. Kada izgube kilažu, ove nesavršenosti postanu uočljivije i žene žele da ga se reše.

vrećasta kolena

Pogledajte za više o uklanjanju celulita.

Međutim, postoje i nesavršenosti na kolenima koja se javljaju usled:

Prilikom starenja kože dolazi do smanjene proizvodnje kolagena, pri čemu naša koža gubi elastičnost. Ovo se naravno dešava i u predelu kolena . Ono što je specifično kod ovog predela je to što su kolena deo tela koji je izložen velikom teretu i stresu. Ovaj predeo nosi težinu dobrog dela našeg tela, dok se zbog stalnog savijanja, hodanja itd. koža stalno pomera, rasteže i vraća u prvobitni oblik. Zato nije ni malo čudno što nam se tu vide znaci starenja i što je taj predeo podložan jakim promenama, ako ne vodimo računa.

Mora se napomenuti da se ovakve promene na kolenima ne dešavaju samo gojaznim osobama. Mnoge žene koje se po današnjim standardima vode kao mršave isto moraju da rade neku vrstu zatezanja kolena.

Moja prijateljica Irena nikad nije imala višak kilograma. Međutim naslage sala su joj se iz nekog razloga javljale baš na tom području. Recimo da je reč o njenoj slaboj tački. Kada vam se masnoće gomilaju na određenom delu tela, otežava se način na koji možete da ih se otarasite.  Ipak rešenje za ovaj problem postoji, a kako bi znali tačno šta da radite morate znati i o kom tipu nedostatka je reč.

Ovo može da se javi svima, čak i mnogim poznatim ličnostima.

Ivana Stamenković “Sindi” iz grupe Models, je osoba za koju nikada ne bismo rekli da je imala problem ovakve prirode. Ona uvek deluje negovano i lepo. A opet celulit na ovoj regiji se javio i njoj. Probala je sve samo da bi ga se rešila. Ne priliči poznatoj ličnosti da ima takve nedostatke… I onda je jednog dana saznala za nešto što joj je pomoglo na sasvim prirodan način. Sada joj je koža glatka i negovana. Ono što je rešilo njen problem sa celulitom iznad kolena, rešiće i vaš. Pogledajte šta je Ivana koristila i koja je njena priča: https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Opuštena koža na kolenima

Ovaj deo tela često zanemarimo i ne posvećujemo mu dovoljno nege. Kao rezultat javlja se opuštena koža na kolenima. Kao i ostali delovi na našem telu i koža na kolenima zna da pokaže znakove:

 • dehidratacije,
 • starenja,
 • oštećenja od trenja itd.

I tada nam je neophodno zatezanje kolena.

Opuštena koža iznad kolena se češće javlja kada je reč o:

 • Naglim promenama težine
 • Celulitu

Mnoge žene primećuju ovu nesavršenost kada su suočene sa gojenjem, ili naglim mršavljenjem. Kada nam se jave takve nesavršenosti noge automatski deluju starije. Samo ovaj mali detalj može znatno uticati na oblik nogu i doživljavanje toga koliko je neka osoba stara.

Naša težina zna da varira u zavisnosti od brojnih faktora. Zato je sasvim normalno da se ponekad desi da naše telo ima neku promenu kao rezultat toga. Kao što se radi i sa drugim nesavršenostima, mnoge žene pokušavaju da se reše opuštene kože iznad kolena.

I načini postoje, ali pre nego što se odlučite za neki od njih morate znati par stvari.

Kome je namenjeno zatezanje kože kolena?

Zatezanje kože kolena je namenjeno svim ženama koje su nezadovoljne izgledom svojih kolena. Sve žene koje iskuse problem vrećastih i izboranih kolena mogu da probaju neki metod koji ima za cilj zatezanje kolena.

Kako podmladiti kolena?

Mnoge od nas postavljaju ovo pitanje, pa tako i gore pomenuta Irena. S obzirom da se sa ovim muči već duže vreme interesovalo ju je na koji način može sprečiti ili smanjiti ovu pojavu.

podmlađivanje kolena

Mogućnosti su da primeni:

Vežbe za zatezanje kože kolena

Zvuči šašavo, ali žene pokušavaju na svakakve načine da se reše vrećastih kolena. Tako su i vežbe za zatezanje kože kolena došle na red.

Ali od čega tačno zavisi da li će biti uspešne i kakve vežbe su u pitanju ?

Kardio vežbe za zatezanje kože kolena – Kardio vežbe su izuzetno poznate u fitnes svetu. Njihov cilj je uglavnom da se zategnete i da postignete definicuju. Ako ne spadate u ljude koji vole da vežbaju dajem vam par malih saveta kako da postignete maksimalni efekat:

 • Trening otpora – Za zatezanje kože kolena dobra opcija je da par puta nedeljno radite vežbe sa tegovima i na taj način povećate otpor. Ovakva vežba je odlična za zatezanje kože. Početnici bi trebali da praktikuju vežbe od oko 30 minuta kako bi izbegli preforsiranje i bol u mišićima. Zapamtite, nije cilj da se preforsirate, nego da postignete dobar efekat! Ovakve vežbe su odlične i za dobijanje mišićne mase, tako da ako želite fit telo, samo napred.
 • Trčanje na traci – Svi smo ovo radili bar nekad u životu. Iskreno trake me malo plaše, imam utisak da ću udariti u zid ako ne prilagodim brzinu. Ali za one kojima je teretana sinonim za drugu kuću predlažem da je isprobaju. Ova vežba je učinkovita u sagorevanju masnih naslaga. Samim tim smanjuje celulit i pomaže pravilnom razvoju mišića. Radi se u više intervala od oko 10-30 minuta.
 • Kućni bicikl – Za ljude koji ne vole teretanu može poslužiti i klasičan bicikl. Efekat koji se postiže ovakvim vežbanjem je sličan kao onaj kod pokretne trake. Kolena vam na taj način dobijaju na zategnutosti, i smanjuje se uporan celulit (na ovoj, ali i ostalim regijama).
 • vežbe za zatezanje kolena

Kozmetika za zatezanje kolena

Naravno, ne vole svi da treniraju. Dame koje jednostavno nemaju vremena, ili ne vole da idu na treninge, mogu pokušati da uklone (ili smanje), vrećasta kolena uz pomoć kozmetičkih preparata.

Kozmetika protiv celulita – S obzirom da se problem vrećastih kolena javlja kada se pojavi celulit na ovom području, možemo koristiti proizvode protiv celulita za njihovo uklanjanje i smanjenje vidljivosti. Oni su namenjeni upravo za uklanjanje masnih naslaga, poboljšavaju cirkulaciju, vraćaju elastičnost kože itd.

Saznajte koje su najbolje kreme za celulit.

Ako se promene na predelu kolena jave usled nedostatka kolagena, satrenja, kao posledica trenja itd. Možete probati neki kozmetički proizvod kako bi smanjili ovaj problem. U tu svrhu možete koristiti:

 • Kreme i losione za zatezanje kože
 • Kreme sa kolagenom (ili koje stimulišu proizvodnju kolagena i elastina)
 • Kreme sa hijaluronom
 • Prirodnu kozmetiku
 • Kozmetiku protiv celulita

Kreme i losioni za zatezanje kolena – Ako želite zatezanje kolena možete isprobati neku od krema ili losiona sa efektom zatezanja kože. Postoje brojni proizvodi koji su namenjeni zatezanju kože i sadrže neki aktivan sastojak:

 • Koenzim Q10 (može se naći u kremama za lice)
 • Vitamin C
 • Vitamin E
 • Peptide
 • Aminokiseline

Losioni za telo, omekšavaju, zatežu i hidriraju kožu, tako da je njihova funkcija višestruka. Gledajte da proizvodi ne sadrže parabene i ostale štetne sastojke.

Kreme sa kolagenom – Ovi proizvodi stimulišu proizvodnju kolagena ili hrane kožu sa ovim bitnim sastojkom. Ova bioaktivna supstanca se nalazi prirodno u našem telu. Veoma je bitan za elastičnost, mladolikost, ali i samu strukturu kože.

Kreme sa hijaluronom – još jedan od sastojaka koje imamo u našem telu i koži. Hijaluronska kiselina ima izuzetno bitnu ulogu za vlagu naše kože. Možda se pitate zašto je ovo uopšte bitno? Opuštena i izborana koža na kolenima može se pojaviti kao posledica dehidratacije kože. Hijaluron je sastojak koji pomaže našoj koži da održi vlagu i samim tim da održi njen izgled i teksturu.

Prirodna kozmetika za zatezanje kolena – Mnoge proizvode za telo možemo koristiti i za zatezanje kolena. Uglavnom se radi o višenamenskim proizvodima. Upravo tu dolazi i prirodna kozmetika. Takve kreme, tonici i losioni imaju zdrav uticaj na kožu. Oni je zatežu, hidriraju i na taj način pomažu da se manje primećuju vrećasta kolena. Ovakvi proizvodi nemaju veštačke aditive i štetne supstance zbog čega se preporučuje njihova upotreba.

Procedure za podmlađivanje kolena

U procedure za podmlađivanje kolena spadaju:

 • Operacije
 • Mezoniti
 • Laser
 • Radiotalasni lifting
 • Forma & plus tretman
 • Vakumska terapija

Operacije za podmlađivanje kolena – Ranije najčešće zastupljen način uklanjanja vrećastih kolena. Danas se podmlađivanje kolena radi uglavnom neinvazivnim metodama. Mada hirurška metoda jeste efikasna proces oporavka je dug, i zahteva veliku stručnost lekara. Za one koji ne vole da idu pod nož, postoje i novije manje invazivne metode koje mogu razmotriti.

Mezoniti za zatezanje kolena – Ako nikad niste čuli za ovo, ne krivim vas. Ni ja nisam čula za nju, do pre nekoliko dana. Mezoniti su metoda zatezanja predela tela biorazgradivim nitima. Po čemu se razlikuju od drugih metoda ? Upravo u tim nitima. Biorazgradiva vlakna se razgrađuju nakon određenog vremena ( uglavnom do 200 dana). Koža oko kolena primenom ove metode postaje mladolika, bez nabora, zategnuta sa obnovljenim kolagenom. Na taj način postiže se efekat zatezanja kolena, a da ne morate pod nož.

Lasersko podmlađivanje kolena – Nije bajka. Lepo ste pročitali. Laser ima i ovu mogućnost. Laser možete kombinovati uz mezoniti. Međutim, moguća je i samostalna upotreba. Laserom dolazi do regeneracije epiderma čime se podstiče stvaranje novog kolagena i elastina (čiji je nedostatak i uzrok ovog problema). Za razliku od hirurške metode, laser je potpuno bezbolan i oporavak traje mnogo kraće.

Radiotalasni lifting i zatezanje kolena – Radi se upotrebom struje visokih frekvencija koja vrši podsticanje proizvodnje prirodnog kolagena, ali se i ubrzavaju lipolitički efekti i metabolizam samoh ćelija. Koža, primenom ovog tretmana, postaje zategnutija i vraća joj se izgubljena čvrstina. Ovakav način podmlađivanja kolena je lak i bezbolan.

Forma & plus tretman za kolena – Ovaj vid tretmana bazira se na radiofrekventnoj energiji. Ovakvim tretmanom dolazi do poboljšanja proizvodnje kolagena . Njenom primenom smanjuje se opuštena koža na kolenima, koža postaje glatkija, bez nabora i revitalizovana. Koriste je osobe koje ne žele da se podvrgavaju klasičnoj hirurškoj metodi, a neophodno im je uklanjanje masnih naslaga oko regije kolena.

Vakumska metoda zatezanja kolenaUklanjanje masnih naslaga vakumom nije neka velika novost. S obzirom da se vrećasta kolena javljaju upravo kao njihova posledica vakum predstavlja dobar način da se smanje posledice celulita i vrati koži mladalački izgled. Vakum masaža izvlači masne naslage na površinu, i na taj način rešava ovaj problem. Ako se uz to kombinuje sa anticelulit gelom uspešnost se povećava.

Iskustva sa zatezanjem kolena 

Taša – “ Koristila sam radiotalasni lifting jer sam želela da postignem zatezanje kolena. Ova metoda mi jeste zategla taj predeo, međutim problem mi se još uvek nije skroz otklonio, pošto moram na još par tretmana. “

Mirela -” Godinama imam problem sa “vrećastim” kolenima. Odlučila sam da isprobam tretman protiv celulita na prirodnoj bazi. Koža mi izgleda bolje, zategnutija je i problem je gotovo rešen. Istrajaću da kraja. Baš sam oduševljena “

Ivana – “Išla sam na laser da bih zategla kolena. Meni odgovara. Problem mi je rešen, ali je cena jako visoka za naš standard!”

Postoji veliki broj metoda između kojih možete birati kako bi ublažili i otklonili ovaj problem. Zatezanje kolena više nije naučna fantastika! Iako imate puno raznih tretmana na raspolaganju, danas su dostupne i kreme sa prirodnim sastojcima koji vam mogu pomoći.

Koji god način da odaberete najbitnije je da se osećate ugodno u svojoj koži.