Uklanjanje celulita laserom, kako vam to zvuči?

Uklanjanje celulita laserom, kako vam to zvuči?

Autor:

Da li ste znali da celulit može da se otkloni laserom, bez operacija i noža? Ovaj metod je jedan od najsavremenijih i daje odlične rezultate.

Kada bih vam rekla da potpuno možete da otklonite celulit sa tela, da li biste mi verovali? U svakom slučaju, trebalo bi, jer se laserom celulit doslovno razbija. Celulit jeste problem, posebno ženama koje se trude da dostignu što bolji izgled. Ipak, skoro sve žene imaju celulit i to im jednostavno smeta.

Ove vizuelno neprihvatljive grudvice najčešće se pojavljuju na butinama i zadnjici, ali i na kukovima, na stomaku, na rukama. Jedan je od najčešćih estetskih problema i na sve moguće načine pokušavamo da ga se rešimo. Hajde da vidimo kakvo je uklanjanje celulita laserom, šta sve možemo da očekujemo od ovakvog tretmana i da li će celulit nestati zauvek?

Lasersko uklanjanje celulita

Lasersko uklanjanje celulita je tretman za eliminisanje celulita, i smatra se jednim od najbržih i najefikasnijih načina za otklanjanje ovog čuda sa kojim se stalno mučimo.

Uklanjanje se radi nehirurškim putem, pa je zato ovaj laserski metod mnogo traženiji i prihvatljiviji od noža i operacije.

Otkloniti celulit nije nimalo lako i vi to dobro znate. Prvo što morate da znate jeste da celulit neće nestati sam od sebe, nikada se to nikome nije dogodilo. On je uporan, a vi morate da budete još uporniji ako hoćete da ga se rešite. Čak 90% žena ima celulit, tako da ako ste žena i sada čitate ovaj tekst, verovatno i vas muči celulit.

Baš na mestima gde imate celulit vaša koža nije zategnuta i ravna. Ispod naše kože nalaze se masne naslage, one se različito raspoređuju ispod površine kože, pa nam to deluje neravno. Ipak, celulit nije prisutan samo kod žena koje imaju višak kilograma. Čak i mršave žene mogu da imaju celulit.  

Kada se celulit pojavi, on je skoro pa neprimetan na prvi pogled. Kada stisnete kožu, onda ćete videti naznake pomorandžine kore, mala udubljenja i nabore. Ipak, i ovi prvi znaci mogu da vas uznemire i stvore paniku. Kasnije, celulit postaje sve izraženiji jer koža postaje sve opuštenija. Bez adekvatne nege, celulit je sve vidljiviji i uporniji i stvara se takozvani fibrozni celulit. Moramo ga se rešiti na vreme, jer će uskoro početi da boli jer koža postaje osetljiva i sve je tanja.

Neverovatno je kako celulit može da deluje na vaše samopozdanje. Jelena je godinama vodila borbu sa celulitom, čak je zbog njega izbegavala i da ode na letovanje. Ipak, pronašla je rešenje! Ona nam je ispričala kako se ona rešila celulita i strija, a njeno iskustvo možete pročitati na sledećem linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Laser obećava da će nam se celulit smajiti i da neće biti toliko vidljiv. Lasersko uklanjanje celulita nije bolno, ono ne zagreva i ne ošećuje tkiva, pa je tako idealno za osobe koje su osetljive i ne trpe bolove.

Lipo laser – šta je to i kako radi?

Lipo laser služi za otklanjanje masnih naslaga na telu. Kada vam je potrebno zatezanje opuštene kože, onda vam ovaj laser itekako može pomoći u tome.

laser protiv celulita

U odnosu na tradicionalnu liposukciju, za koju je potreban duži oporavak, kada se odlučite da celulit razbijate laserom, onda ćete naići na brdo prednosti koje laser nudi. Masne naslage se uspešno redukuju bez neželjenih efekata.

Postupak uklanjanja celulita laserom

Laser za razbijanje celulita prvo se pojavio u SAD-u, a dostpan je i u našoj zemlji.

Višak masnoća upakovan je na našem telu baš tamo gde ga najmanje želimo. Topli svetlosni snop prodire do masne ćelije i otvara je, a zatim je topi. Laser čini da masti unutar kože postanu tečnije nego što jesu. Nakon što mast iscuri iz masne ćelije, prirudnim putem, pomoću limfnog sistema šalje se do jetre i tamo se sagoreva kao energija.

Toplotna energija prodire u kožu i menja metabolizam u ćelijama kože i sintetiše novi kolagen. U isto vreme, smanjuje masne naslage i zateže našu kožu. Ne brinite, nema pregrejavanja dubljih struktura u koži, tako da ne dolazi do oštećenja.

Nakon pregleda i razgovora sa lekarom, vi se udobno smestite u određeni položaj i laser počinje da radi svoj posao. Vreme tretmana je oko sat vremena i terapija se izvodi na onim mestima gde imate najviše celulita, na zadnjici, butinama, stomaku.

Tretman ne boli, i pošto je u pitanju topli laser, ništa specijalno nećete osećati, samo ćete po završetku tretmana biti lakši i poletniji, upravo zbog biostimulacije koja je započeta u telu.

Naravno, ono što sve zanima jeste šta mogu da očekuju od ovakvog tretmana i šta dobijamo kada krenemo u borbu protiv celulita laserom.

Prvo, morate da znate da ne postoji magični tretman koji će vam obezbediti lepo telo, a usput vi ćete da nastavite sa svojim lošim navikama koje pomažu celulitu da bude veći i izraženiji. Sa celulitom se možete boriti i kod kuće, i ne smete da zaboravite na pravilnu ishranu, na dosta tečnosti i na redovno vežbanje.

Budući da je tretman laserom neinvazivan, odmah ćete moći da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima. Preporučuje se da se radi od 5 do 10 tretmana, a možete ih raditi svakoga dana.

Prednosti laserskog uklanjanja celulita

Jedna od glavnih prednosti jeste što se smanjuju masne naslage na tretiranim regijama. Kvalitet kože se poboljšava i ona postaje zategnutija. Takođe, i elastičnost kože se povećava, pa ćete uvideti kako vam je koža mekša i lepša. Zdraviji izgled kože je prisutan, ali i brzo ćete videti kako se obim smanjuje.

Priznajmo, sve mi sanjamo o zategnutom i telu i savršeno oblikovanoj figuri, ali nekad ne možemo da to dostignemo ako se dobro ne namučimo. Postoje tretmani poput ovog koji ne zahtevaju nikakav napor i potpuno su bezbolni.

Prednosti lipo lasera su mnogobrojne, a najbolje je od svega jeste što su rezultati vidljivi posle prvog tretmana. Rešenje postoji za sva ona kritična mesta na vašem telu. Dobro je što se laser može primeniti na svakom delu vašeg tela, jer celulit kog nekog može da se pojavi i na kolenima, na rukama, leđima. Čak i ako imate problema sa proširenim venama, možete da koristite ove tretmane.

Mane uklanjanja celulita laserom

Kada pričamo o manama, moramo da napomenemo da možete osetiti neke nelegadonosti, ako ste inače osetljiviji. Osećaj toplote nije jak i ne bi trebalo da vas ometa, ali postoje osobe kojima ovo može izuzetno smeta.

Još jedna stvar koju bih predočila kao manu jeste što vam mogu ostati modrice ili se koža može naduti. Ovo sve prolazi relativno brzo, i moguće je da vam se na koži baš ništa neće pojaviti, ali na nama je da vas obavestimo o mogućim posledicama.

Mana je što telo bez celulita ne traje zauvek. Ako redovno ne brinete o celulitu, on će se uvek vraćati.

 Jednostavno, ne smete da zanemarujete važnost redovne brige, jer čim prestanete da vodite računa, celulit zakuca na butine ili zadnjicu.

Čak i klasične anticelulit masaže mogu da ostave modrice, kao i popularna maderoterapija. Kada vidite poboljšanje, važno je da se pridržavate nekih zlatnih pravila kako vam se celulit ne bi ponovo vratio.

Pravila ponašanja nakon uklanjanja celulita laserom

  • Fizička aktivnost. Možda smo dosadni, ali zaista morate da vežbate. Bar tri puta nedeljno. Ako želite savršeno telo, onda odvojite malo vremena za trčanje, teretanu ili brzo hodanje. Birajte da idete na posao pešaka, da se penjete uz stepenice, da što više vremena provodite u prirodi. Fizička aktivnost povoljno utiče na zdravlje celog organizma, a za liniju je itekako neophodno.

laserski tretman celulita

  • Pijte voduDnevno popijte bar dve litre vode. Izbacite gazirana pića, smanjite alkohol i ako volite sokove, onda ih pravite od svežeg voća. Ako unosite dovoljno vode, toksini iz tela se brže izbacuju i na ovaj način nadoknađujete vodu koju ste izgubili vežbanjem. Ako ipak niste navikli na toliko vode tokom dana, onda morate da počnete postepeno da pijete jednu čašu više nego inače.Pored vode, dobra opcija su čajevi. Zeleni čaj je odličan protiv celulita, ali pijte ga bez šećera. To je samo jedan, ima još dosta čajeva protiv celulita koji su zaista sjajni!
  • Koristite anticelulit gelove i kreme. Izaberite dobru anticelulit kremu ili gel i nanosite je svakodnevno. Oni su savršeni za nanošenje posle tuširanja, momentalno hlade kožu i ne ostavljaju masne tragove, tako da odmah možete da se obučete i krenete u nove radne pobede. Ove kreme hrane kožu, pa ona postaje glatka i mekana. Verujem da volite da noge, butine i zadnjica budu svilenkaste i baršunaste, i ove kreme vam to mogu omogućiti.
  • Redukujte ishranuIshrana protiv celulita mora biti uravnotežena. Smnjite nezdravu hranu i slatkiše i jedite što više voća i povrća. Prijaće vam!Znajte da čak ni žene sa najmanje sala nisu pošteđene ove pojave. Imajte na umu da sa ovim tretmanom ne možete baš 100% otkloniti celulit, ali ga možete značajno smanjiti i sprečiti njegovo pogoršanje i njegov rast.

Cena tretmana

Cena laserskog uklanjanja celulita ide od 5000 do 10.000 po paketu (5 obaveznih tretmana), u zavisnosti od salona.

U salonu će vam reći da ove tretmane treba raditi raditi redovno, bar jednom u godini dana, kada situacija bude zadovoljavajuća. Ipak, u međuvremenu, morate da se pridržavate nekih stvari. Masnoće se talože svakoga dana i celulit se brzo može vratiti.

Uklanjanje celulita laserom iskustva

Za uklanjanje celulita laserom imamo dosta pozitivnih, ali i negativnih komentara. Očekivanja su prevelika, pa se često razočaramo ako iz salona ne izađemo bar par kilograma slabiji i zategnutiji.

Hajde da vidimo šta su žene rekle o ovom tretmanu:

„Moj celulit se godinama gomilao i nisam baš pazila na njega. Iskrena da budem, nisam marila uopšte dok nije potpuno isplivao na površinu. Nikada nisam bila preterano gojazna, ali celulit imam oduvek. Htela sam da isprobam laser za uklanjanje celulita, zato što je obećavao mnogo. Celulit se jeste smanjio, ali nije potpuno nestao, izgleda da ga mnogo ima u dubini kože.

Posle tretmana, koža mi je bila meka, ali i prilično osetljiva nekoliko dana. Nije mi se svidelo što sam imala par modrica, ali ne od samog tretmana, već zbog toga što je koža bila preosetljiva i na malo jači dodir. Dobro je što nema nekog specijalnog oporavka i što sam odmah mogla da nastavim da funkcionišem, bez ležanja i lekova.

Tretman ne boli, ali se oseća toplota, čula sam da je mnogim ženama to smetalo i da im je bilo nezgodno da izdrže. Ipak, sve zavisi od vaše tolerancije i kože. Najbolje je da se posavetujete sa stručnim ljudima koji rade ovaj tretman.

Moj savet ženama jeste takođe i da se dobro raspitaju u koji salon idu i da provere da li su lica u salonu zaista stručna za izvođenje ovakvih tretmana, jer ne odgovaraju laseri svima.“ Ispričala nam je Snežana.

Kada se odlučite na lasersko uklanjanje celulita, znajte da ćete sigurno videti rezultate, ali morate da ih održavate. Redovno ići na ove tretmane je obavezno ako želite da održite lepo i zategnuto telo.

Znajte i to da postoji još mnogo načina na koji možete da se oslobodite celulita, ali je prvenstveno važno da stvorite zdrave navike i da promenite sve ono što je loše i što doprinosi da pomorandžina kora bude vidljiva i dosadna.