Jednostavni načini da se primeni aloe vera za celulit!

Jednostavni načini da se primeni aloe vera za celulit!

Aloe Vera za celulit je nešto što morate isprobati! Zateže kožu, hidrira je, jednostavno čudo! Vidite kako se koristi ova magična biljka i rešite se celulita.

Svi su čuli za Aloe Veru, svi znaju kako izgleda. Verujem da ste je bar u nekom trenutku isprobali. Spada u veoma zastupljene sastojke u kozmetičkoj industriji. Ima dosta veliki uticaj na kožu. Ali znam zašto ste ovde. Zbog celulita … Ajde da vidimo kako ova biljka i njeni ekstrakti pomažu kod uklanjanja dosadnog celulita.

Kako deluje aloe vera za celulit?

Aloe vera treba da postane deo vaše rutine ! Njena sposobnost da utiče na nedostatke na našoj koži je hvaljena širom sveta.

aloe vera protiv celulita

Aloe vera pomaže našoj koži da:

 • Postane zategnuta
 • Hidrira je
 • Smanjuje iritaciju
 • Pomaže proizvodnji kolagena

Verovatno se pitate kakve veze imaju ove sposobnosti na celulit ?

 

Celulit je nesavršenost na koži koja je izraženija kod osoba sa manjkom kolagena.

Sposobnost aloe vere da podstiče proizvodnju kolagena automatski pomaže da se celulit manje primećuje.

Vezivna svojstva kože postaju jača, a celulit manje vidljiv.

Pored navedenog, ovaj sastojak pomaže i da koža dobije zategnutiji oblik. Zašto je to bitno za celulit ? Celulit se manje vidi kada je koža zategnuta. To se dešava zbog karakteristika celulita. P

Celulit se deklariše kao skupina masnih naslaga koje se nalaze između vezivnog tkiva. Kako masne ćelije povećavaju svoju zapreminu tako je celulit izraženiji. Ovo se pogoršava i iz nekog razloga dođe do slabljenja vezivnog tkiva ili opuštanja kože.

Celulit nije nešto što žene žele da vide na svom telu. On je uzrok mnogih nelagodnost i nesigurnosti. U pojedinim slučajevima čak izaziva i blagu bol. Pored što ne izgleda lepo, predstavlja i stalan podsetnik da nam životne navike nisu baš najbolje, i da treba da ih promenimo.

Zbog svega toga žene često pokušavaju da se reše upornog celulita. Jedan od metoda koje primenjuju je upravo i aloe vera.

Mnoge žene imaju problem sa celulitom. Naša poznata pevačica Goca Tržan je bila jedna od njih. A onda je otkrila nešto što joj je napokon rešilo problem. Celulit je napokon uklonila, koža joj je postala glatka i nežna. Ne krije šta joj pomaže u tome. Pogledajte koja je to “magija” koju je ona koristila na ovom linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Da bismo objasnili tu vezu između celulita i aloe, treba da znamo sledeće:

Sastav Aloe Vere i šta to ima pa deluje protiv celulita?

Aloe vera je puna lekovitih sastojaka, vitamina, minerala i amino kiselina. Ova biljka je prava mala riznica zdravlja. U njen sastav ulaze:

 • Izoleucin, leucin, licin, lizin, valin, fenilalanin itd. Sve ove susptance spadaju u aminokiseline.
 • Ostale kiseline – Ako ste mislili da se u njoj nalaze samo aminokiseline, pogrešili ste. Aloe vera je bogata mnogim sastojcima, pa se tako u njoj mogu pronaći i:
 1. Alanin
 2. Arginin
 3. Cistein
 4. Glicin
 5. Serin
 6. Tirozin
 7. Asparginsku kiselinu itd.
 • Antrakinonini (antracin, aloin- barbaloin, emodin itd.)
 • Enzime
 • Fitohormone
 • Salicilnu kiselinu – Ima sposobnost da poboljša proizvodnju prirodnog kolagena u koži. Na taj način može doći do obnove kolagenih mrežastih vlakana i značajne redukcije celulita.
 • Brojne vitamine (vitamin C, vitamin E, Vitamin A, folnu kiselinu itd.)

Vitamini igraju izuzetno bitnu ulogu u borbi protiv celulita, a aloe vera ih je puna.

Vitamin C – deluje pozitivno na kožu tako što pospešuje produkciju kolagena. Tako koža dobija mladalački izgled i postaje zategnutija, a celulit manje vidljiv.

Vitamin E i borba protiv celulita su usko povezani. Kao izuzetno jak antioksidans, ovaj vitamin ima antiaging efekat, hidrira kožu i pomaže joj da ostane glatka.

Od elemenata ima:

 • Kalijum
 • Magnezijum
 • Cink – spada u elemente koji utiču na kolagen, održavaju kolagena vlakna i pomažu da koža postane zategnuta. S obzirom da se celulit manje primećuje kada je koža mladolika i zategnuta, cink je pravi mineral za vas.
 • Mangan
 • Fosfor itd. – On je jedan od ključnih minerala zaduženih za regenerisanje ćelija kože. Zbog svoje funkcije spada u izuzetno bitne elemente za održavanje vitalnosti i elastičnosti kože.

Ok, dosta hemije! Samo sam htela da vam pokažem kako upotreba aloe vere za celulit ima smisla. O tome smo na našem kanalu pričali sa stručnjacima, pa pogledajte video:

Hajde da pređemo na konkretne stvari.

Kako se koristi aloe vera protiv celulita?

Aloe Vera za celulit se može koristiti na više načina. Način primene zavisi dosta od metode koju planirate da koristite za uklanjanje nesavršenosti na koži. Međutim, postoje načini koji su univerzalni za skoro sve:

Direktna primena

Ako imate u kući ovu biljku, ili je možete nabaviti ovo je onda jedan od najlakših načina korišćenja. Svi koji su bar jednom stupili u kontakt sa ovom biljkom znaju kako ona ima specifičan izgled. Ako isečete list videćete da iz nje curi gelasta supstanca. Upravo ona je to na šta morate obratiti pažnju i obavezno koristiti prilikom borbe protiv celulita.

Način primene je sledeći: Istuširajte se, očistite kožu. Isecite list sa biljke. Primetićete da iz nje curi taj gel. Nanesite ga sa tuferom ili direktno na mesto pogođeno celulitom i masirajte blagim kružnim pokretima. Najbolje je ako ste ikako u mogućnosti da radite blagu limfnu drenažu kako bi se poboljšala cirkulacija i izbacili toksini.

Nakon masaže možete uviti predeo u prijanjajuću foliju, ili se odmah istuširati. Izbor je na vama.

Istina, retko ko od nas baš ima dovoljne zalihe ove biljke za svakodnevno eksploatisanje, pa je onda rešenje sledeće…

Primena ekstrakta aloe vere

Nije lako pronaći čist ekstrakt aloe vere. Ako ga ipak kojim slučajem pronađete preporučujem da ga probate. Videćete da je aloe vera za celulit prava stvar. Ekstrakte možete potražiti u zdravoj hrani, drogerijama ili na internetu.

Primena je krajnje jednostavna. Može se raditi na više načina:

 • Napraviti tonik sa aloe verom – Tonik sa aloe verom se lako pravi. Sve što vam je neophodno jeste da pomešate:
 1. Ekstrakt aloe vere
 2. Kokosovo mleko
 3. Maslinovo ulje
 4. Limunov sok

Tonik možete primenjivati na čistu kožu (poželjno je da se prvo istuširate kako bi se proširile pore i omekšala koža). Za nanošenje se preporučuje primena prskalice ili nanošenje na tufer. Obavezno umasirajte tonik, laganim kružnim pokretima. Ako imate vremena, preporučuje se limfna drenaža kao jedan od efikasnijih vidova eliminacije toksina i borbe protiv celulita.

 • Napraviti piling sa aloe verom protiv celulita- Pilingom se podstiče poboljšanje cirkulacije, omekšavanje kože i smanjenje vidljivosti celulita. Dobra cirkulacija spada u jednu od ključnih stvari za borbu protiv celulita. Naravno, za piling morate dodati par sastojaka:
 1. Ekstrakt aloe vere
 2. Šećer ili kafa
 3. Par kapi maslinovog ulja

Kafa je odlična za primenu kada je reč o prirodnom pilingu. Kako bi napravili ovakav piling morate prvo skuvati kafu. Sipajte malo veću količinu kako bi taloga bilo dovoljno. Sačekajte da se ohladi i dodajte ostale sastojke.

Ovaj način se primenjuje nakon tuširanja. Najbolje u kadi jer se piling rasipa svuda. Obavezno isperite nakon primene i čuvajte odvode !

 • Samostalna primena ekstrakta aloe vere bazira se uglavnom na masaži bez dodatnih sastojaka uz blago masiranje. Postupak možete ponavljati više puta tokom nedelje.

Primena losiona (ili drugog proizvoda) sa aloe verom protiv celulita 

Dovoljno je da privirite u prodavnicu i da vidite da smo okruženi gomilom losiona i krema koji sadrže ovu biljku bar u nekom obliku. Većinu tih proizvoda možete iskoristiti za uklanjnaje celulita. Sve što vam treba je malo znanja i vremena.

Možete primenjivati mešanje sa:

 • Kafom ili nekim drugim česticama u svrhu dobijanja pilinga
 • Masiranje uz primenu losiona
 • Pravljenje jačeg sredstva za uklanjnaje celulita sa aloe verom uz dodavanje nekog ulja itd:
 1. Bršljanovo ulje
 2. Limunovo ulje
 3. Lavandino ulje

Naravno, ako vam se dopada proizvod možete se odlučiti i za jednostavnu limfnu drenažu . Ono što ćete primenjivati zavisi od vas, ali i od težine celulita koji imate i vremena kojim raspolažete. Neke od navedenih metoda zahtevaju malo više vremena. Naročito ako želite uspešne i dugoročne rezultate.Uz njihovu primenu možete ubaciti i vežbe za celulit.

Aloe Vera i kokosovo ulje za celulit

Oba sastojka su izuzetno cenjeni za kožu i imaju brojne pogodnosti. Kokosovo ulje za celulit omekšava, hidrira i neguje kožu. Ova sastojka su izuzetno lagane teksture, tako da čine savršenu kombinaciju.

Može se koristiti na sledeće načine:

 • Kao deo pilinga
 • Kao tonik
 • Kao mleko za telo ili losion

Ako se primenjuje kao piling imajte na umu da je najbolje odabrati sastojke koji nisu previše agresivni po kožu.

Preporučujem da izbegavate previše grube sastojke poput soli. Šećer je odlična opcija, ili talog od kafe itd. Naravno, tu možete dodati i sastojke poput limunovog soka koji je bogat vitaminom C itd.

Tonik sa aloe verom i kokosovim uljem

Spada u nešto što komotno možete napraviti kod kuće. Na ovaj način možete se rešiti celulita prirodnim putem. Sve što vam treba malo aloe vere. Uz ovaj glavni sastojak možete dodati i:

 • Kokosovo ulje – (ne mleko, ulje).
 • Čaj od kamilice – skuvajte čaj od kamilice tako što ćete u ključalu vodu staviti 2-3 kesice čaja. Sačekati do 15 minuta, da se ohladi i dodati u posudu sa ostalim sastojcima.
 • Sok od limuna – Limun ima odlično dejstvo na kožu. Pun je vitamina C koji je prirodni antioksidans, zateže kožu, neguje je… Koristi se već duže vreme u borbi protiv celulita.

Priprema: Sjediniti sastojke, promućkati i naneti na telo. Utrljajte laganim pokretima uz blagu masažu. Nakon 15-ak minuta možete se okupati.

Mleko za telo sa aloe verom protiv celulita

Za ovu primenu neophodni su vam proizvodi iz prodavnice. Odaberite neki dobar losion za telo sa učvršćujućim efektom. Znam, aloe vera može i sama zategnuti kožu, ali krema sadrži aktivne supstance koje brže deluju. Zašto ih ne iskoristiti ?

aloe vera za celulit upotreba

Sastojci:

 1. Mleko za telo sa koenzimom Q10 (ne mora koenzim Q10, ali može da ima neku aktivnu supstancu).
 2. Aloe vera
 3. Lavandino ulje

Priprema: Stavite sve sastojke u jednu dublju posudu i lagano promešajte.

Aloe vera obloge za celulit

Obloge protiv celulita su jedan od načina borbe.

U pitanju je metoda slična primeni sheet maski za lice. Samo što se u ovom slučaju radi o primeni za celulit. Sve što vam treba jeste:

 • Ekstrakt aloe
 • Ulje (maslinovo, bršljenovo itd.)
 • Sok od agruma (limeta ili limun)
 • Obloge (može da se radi sa maramicama, toalet papirom, vlažnim maramicama… Bitno je da je neki tanji papir).
 • Prijanjajuća folija

Priprema se tako što se sjedini aloe vera, ulje i sok. Dobro promeša, a zatim sipa u posudu. Obloge treba umakati u tečnost i detaljno postaviti na kožu. Nakon toga neophodno je umotati predeo tela na kome su obloge i ostaviti da prenoći. Kada se probudite možete se istuširati.

Piling sa lanom i aloe verom za celulit

Ne, lan nije samo za ishranu protiv celulita. Ovu vrstu pilinga možete praviti i sa ostalim semenkama. Seme lana odgovara jer je reč o vrsti koja ima dobar efekat na celulit, i na pilinge.

Sastojci:

 • Laneno seme
 • Aloe vera
 • Sok od limuna

Priprema: Laneno seme iseckajte u blenderu ili ručno. Neophodno je da nema celih semenki kada se aplicira. Kada to odradite možete sjediniti sve i naneti lagano na telo.

Napomena: Gledajte obavezno da semenke budu dovoljno usitnjene, ali da to ujedno ne bude ni previše. Semenke u ovom slučaju služi kao abrazivno sredstvo.

Aloe Vera u kozmetici za celulit

Danas nije ništa neobično da je vidimo u sastavu krema za celulit. Ipak, do skoro je bila druga priča. Bitno je odabrati kozmetiku koja ima dobre sastojke i ne nadražuje kožu. Lično, volim kada proizvodi koje koristim sadrže prirodne supstance jer imaju laganu teksturu, ne maste kožu i zdravi su. Za sebe biram one na prirodnoj bazi sa aktivnim supstancama.

Aloe vera za celulit nalazi se u mnogim proizvodima te vrste. A ako se ne nalazi uvek možete da je dodate.

Kozmetika ovog tipa često dolazi u kombinaciji sa nekim anticelulit masažerom.Aloe vera se dobro pokazala kada je u pitanju površinska nega kože i površinski celulit.

Za ozbiljniju borbu protiv celulita bolji efekat su imali proizvodi koji imaju dubinski uticaj na razlaganje masnoća, a ne samo površinski.

Kreme i gelovi koje sadrže u sebi bršljan pomažu u borbi protiv celulita jer pomažu da se poboljša stanje kapilara, pojačava cirkulaciju i utiče na lipolizu. Kada se koristi dolazi do boljeg izbacivanja toksina iz ćelija i kao rezultat koža dobija na zategnutosti i postaje glatkija.

Ako u anticelulit gelu spazite divlji kesten znaćete da je to pravi proizvod za vas. Aescin iz divljeg kestena spada u antioksidanse, on čisti i hridrira kožu i podstiče da se ubrza cirkulacija. U proizvodima koji prodiru dubinski u kožu mogu se naći i ekstrakti arnike, kora hrasta, menta itd. Svi oni imaju odličan uticaj na kožu koji razlažu masne ćelije i smanjuju ih.

Iskustva sa aloe verom protiv celulita

Jana – “Dugo sam se borila sa upornim celulitom i odlučila da probam aloe veru za celulit. Telo mi je dosta zategnutije, ali onaj najuporniji celulit se i dalje vidi.”

Živka – “ Pravila sam sama piling sa aloe verom par meseci. Koža mi je bila mekana i nežna. Ok nije baš da mi je uklonio skroz celulit, ali je bilo bolje nego ranije. Nisam uspela da izdržim taj tempo zbog obaveza pa sam prestala. “

Nena – “Aloe vera za celulit sam koristila pre jedno godinu dana. Nije mi odgovaralo jer sam imala utisak da ništa ne radi. Bolje su mi se pokazale kupovne kreme namenjene celulitu “

Celulit zna da bude izuzetno neprijatan. Zato mnoge žene osećaju sramotu kada im se pojavi na telu. Pokušavaju da ga se reše na sve načine, pa tako nalete i na aloe veru protiv celulita. Proizvodi na prirodnoj bazi koji sadrže aktivne materije su odličan izbor za borbu protiv njega. Sve što treba da radite jeste da budete uporni i odaberete pravi proizvod za vas. Da li je to aloe vera? Ne škodi da probate!