Aspirin za kosu i na koje sve načine ga možete koristiti?

Aspirin za kosu i na koje sve načine ga možete koristiti?

Autor:

Da li znate da aspirin za kosu može učiniti da ona izgleda kao da ste izašle iz frizerskog salona? Zablistajte! Efekat koji daje vredi isprobati.

Na tržištu postoji mnogo preparata za kosu. Žene vole da eksperimentišu, pa je sve više recepata koji su nastali isprobavanjem raznih sastojaka. Tako je “otkriven“ aspirin koji doprinosi kosi da bude sjajna i izgleda predivno.

U ovom tekstu bavićemo se receptom od aspirina za kosu, njegovim dejstvom i otkrićemo iskustva žena koje redovne koriste aspirin kao sredstvo za ulepšavanje i negu kose.

Da li je zaista moguće da je aspirin toliko delotvoran? To ćemo saznati i do detalja proučiti zašto ga treba uvrstiti u obavezan deo kada je reč o ritualima za kosu i šta je to u njemu što ćemo zavoleti.

Aspirin je jedan od najkorišćenijih i najprodavanijih lekova na svetu i prosto ne postoji kuća koja ga nema. Pored toga, vrlo je pristupačan po ceni, a dovoljno kvalitetan kada su u pitanju bolovi. Takođe, dovoljno je kvalitetan i kada je kosa u pitanju.

Kako koristiti aspirin za kosu?

Aspirin za kosu se koristi u tabletama, koje se isitnjavaju. Isitnjene tablete se mešaju sa šamponima ili u maskama za kosu. I jedan i drugi način su efektivni za kosu i pomažu vrlo brzo.

Već posle prvog korišćenja videćete razliku, jer će kosa biti mekanija, lepšavija i osetićete svežinu od samog temena.

Preporučujem da je koristite mesec dana, svake nedelje, da biste videli rezultate, a onda možete tek ponekad da ubacite aspirin prilikom pranja kose ili da ga pomešate sa nekom maskom. Bilo bi dobro da te maske budu na prirodnoj bazi i da sadrže prirodne sastojke.

Ivana je uspela da svoju kosu koja opada i koja je puna peruti, oporavi prirodnim putem i sada joj je kosa lepršava, zdrava i brzo raste. Kako je uspela? Saznajte! Pročitajte njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/masna-i-slaba-kosa-puna-peruti-vise-nije-moj-problem/

Poželjno je da se aspirin koristi na preporučeni način, koji je jako jednostavan i brz, a aspirin je jeftin i može se naći u svakoj apoteci.

Aspirin maska za kosu

Aspirin maska za kosu deluje već posle prve upotrebe i efekat je odmah uočljiv. Aspirin maska deluje na spoljašnji izgled kose i to je garantovano. Bujna, meka i vidno čista kosa su prvi rezultati koji će vas iznenaditi i oduševiti.

Aspirin je prvi put napravljen od vrbove kore, a kao prirodni analgetik ima dugu istoriju. On je jedan od najsvestranih lekova u medicini. Prva upotreba lekova sličnih aspirinu korišćena je još u Antičkoj Grčkoj.

Aspirin u sebi sadrži acetisalicilnu kiselinu, koja ima mnogo blagodeti za kosu. Ova kiselina je oblik salicilne kiseline i  pomaže da se oslobodimo peruti na lak i brz način. Salicilna kiselina čisti teme, ukljanja mrtve ćelije i ulja, daje porama kiseonik i otpušava pore. Štiti kožu od raznih upala i deluju kao piling na teme glave.

Aspirin za lice se takođe upotrebljava u širokoj meri i može da očisti lice dubinski, sužava pore na licu, sprečava stvaranje akni i bubuljica na licu, poboljšava ten i elastičnost kože.

slikaaa2

Postoji više načina na koje aspirin može da deluje. Prvi način je da izlomite dva ili tri aspirina i da ga pomešate sa određenom količinom šampona koju inače nanosite prilikom pranja kose. Posle nanošenja, dobro utrljajte po celom temenu i ostavite da deluje par minuta, a zatim detaljno isperite.

Od aspirina može se napraviti i maska za kosu. Potrebno je malo vode, kašičica meda i dve aspirin tablete. Ove sastojke treba pomešati i naneti na vlažnu kosu, kako bi bolje upilo i ostaviti da odstoji dvadesetak minuta, a onda detaljno isprati šamponom i vodom.

Ukoliko koristite neku drugu masku za kosu, jednostavno možete dodati izmrvljen aspirin i efekat će biti potpuno isti. Aspirin deluje u svakoj situaciji i poželjno je da se ove maske stavljaju jednom nedeljno kako biste preko cele nedelje imale kosu koja izgleda negovano i zdravo.

Većina šampona protiv peruti sadrži salicilnu kiselinu, a aspirin je direktni izvor ove kiseline, tako je delovanje jače i vidljivije. Suvišna masnoća iz kose će se povući.

Aspirin ne hrani kosu iz korena. On utiče na spoljašnji izgled i dlaka izgleda jače, sjajnije i gušće.

Ukoliko imate tanku, suvu i oštećenu kosu, salicilna kiselina nije preporučljiva za vas. Tanka kosa može da bude u još većem problemu ako se koristi aspirin u bilo kom obliku, nevažno da li je to maska ili šampon.

Aspirin je najbolji za masnu kosu jer će je očistiti i sprečiti da se ona brzo masti. Ređe ćete prati kosu nego inače, što je odlična stvar. Žene sa masnom kosom peru kosu i do pet puta nedeljno, što utiče da se ona sve više masti i da se oštećuje.

Aspirin i šampon za kosu

Sigurno se pitate koji je šampon najbolji u kombinaciji sa aspirinom. Mi uvek savetujemo da šamponi budu bez sulfata i parabena.

Vi svakako možete pomešati aspirin sa standardnim šamponom koji koristite i inače, ali ako zaista imate problem sa povećanjem peruti ili preteranim mašćenjem kose, najbolje je da potpuno promenite dosadašnju negu i da se usmerite na rešavanje pravog problema i uzroka.

Uzroci mogu biti različiti, i važno je utvrditi koji je pravi kako bi se lakše rešio. Masna kosa i perut idu zajednu, u paketu. Takva kosa izgleda neuredno, slepljeno. Višak sebuma koji se izlučuje kroz lojne žlezde stvara masnoću i na telu i na glavi i to dovodi do kose nije nimalo laka za održavanje. Višak sebuma se završava na korenu glave pa tako ide niz dlaku, samim tim dobija se masna kosa.

Uzroci mogu biti genetske prirode, mogu biti hormonske promene, neadekvatna nega ili ishrana.

Ukoliko se nezdravo hranite, a svakodnevno perete kosu, ništa nećete postići. Važno je da utičete na sve na šta možete, kako bi vaš organizam vratio u normalu, a s tim će se i kvalitet kose mnogo poboljšati.

Birajte šampone koji su prirodni, koji u sebi ne sadrže parabene i sulfate. Ovi sastojci su hemijski napravljeni i mogu učiniti da se pojavi perut ili naglasi masnoća.

slikaaaa1

Kada birate šampon, izaberite onaj na prirodnoj bazi i onda uključite aspirin u svoju redovnu negu kosu. Svideće vam se način na koji aspirin čisti i daje kosi novi izgled. Zaista, kao da ste izašli iz salona. Taj osećaj čiste kose nema cenu, posebno ako vam se masti i uvek imate osećaj da nije dovoljno čista.

Aspirin za plavu kosu

Što se tiče plave kose, na njenu boju utiče i hlor, i sunce i ostali vremenski uslovi. Plava kosa je najosetljivija od svih boja i za njenu negu potrebno je uvek malo više nego za neku drugu nijansu.

Teško je plavu kosu održati svetlucavom i svežom, uvek lepršavom. 

Aspirin pomaže u očuvanju plave boje.

Potrebno je rastvoriti tri aspirina u vodi, a zatim naneti na kosu, umasirati u teme glave, a zatim isprati mlakom vodom. Potrebno je da maska pre ispiranja odstoji na glavi desetak minuta.

Ukoliko imate dugačku i gustu kosu, onda možete staviti i pet aspirina. Smesa od aspirina i vode nanosi se preko cele kose, tako da se određuje odakativnom metodom koliko je aspirina potrebno za određenu dužinu.

Nakon nekoliko tretmana, zelenkasti pigmenti se mogu povući. Boja se vraća u prvobitno stanje i vraća se sjaj kosi.

Preporučuje se da stavljate aspirin na plavu kosu bar jednom nedeljno.

Šumeći aspirin za kosu

Šumeći aspirin može se naći u slobodnoj prodaji. Sadži acetilsalicilnu i aksorbinsku kiselinu, odnosno vitamin C.

Vitamin C je odličan u uklanjanju ostataka neželjene farbe sa kose. Treba da znate da je potpuno bezbedam za upotrebu i da neće posvetliti vašu prirodnu boju kose, i da svaki rezultat zavisi od kvaliteta vaše kose.

Kada govorimo o posvetljivanju kose na prirodan način, onda je vitamin C pravo rešenje, ali u kombinaciji sa aspirinom, on neće delovati tako očigledno na posvetljivanje kose.

Vitamin C sa aspirinom pojačava izvlačenje masti iz kose.

Šumeća tableta ima drugačiju pripremu od običnog aspirina. Ona stvara penu i lakše se ispira, jer nema grudvica, baš nikakvih grudvica. Potrebno je otopiti šumeću tabletu u malo vode, u manje od pola čaše, a zatim staviti na glavu, i masirati teme. Ova tečnost treba da obuhvati celu kosu, pa je pravilno rasporedite.

Masirajte glavu kružnim pokretima, a zatim isperite mlakom ili hladnom vodom. Posle toga možete naneti neki prirodni šampon, pa isprati. Imaćete osećaj da vam dlaka klizi pod prstima, jer će biti očišćena, a peruti neće biti.

Ukoliko imate tamniju kosu, ne preporučujemo da koristite šumeću tabletu, da vam kosa ne bi posvetlela , ali ukoliko nemate ništa protiv i vaša nijansa zahteva posvetljivanje, evo jednog prirodnog načina koji će vam to obezbediti.

Žene sa svetlijim nijansama kose obožavaju da se igraju sa prirodnim receptima koji im pomažu da održavaju plave i svetlo braon kako se ne bi javljali žuti i zelenkasti odsjaji, koji su česti od potrebe jakih hemijskih preparata ili od previše sunca.

Aspirin za kosu iskustva

“Imala sam masnu kosu koja je zahtevala pranje na svakih dva dana, a nekad se izmasti od ujutru do uveče. Slepljena kosa, beživotna i puna peruti bila je od pevelikog stresa koji sam proživljavala u tom period. Masna kosa je veliki problem. To se odrazilo na to da moja kosa potpuno izgubi energiju i da izgleda baš grozno, pa sam stalno tražila neke alternativne načine za poboljšanje. Verujem i da su cigarete krivac za takvo stanje, jer sam pušila baš mnogo u tom periodu. Znala sam da stres neće nestati preko noći,a očekivala sam od svoje kose da se oporavi preko noći.

 Maske za rast kose i šamponi su mi dosta pomogli, i naravno, probala sam aspirin za kosu. Koristila sam ga aktivno dva meseca, a onda sam prešla na prirodne maske koje su mi zaista poboljalšale stanje. Aspirin mi je pomogao da se rešim masnoće koja me je izluđivala. Moram da napomenem da je važno da se ne preteruje sa aspirinom i da je u najgorim slučajevima dovoljno da se koristi do par meseci, jednom nedeljno. U zavisnosti kakva vam je kosa, može se desiti da je mnogo isuši, a onda nastaju drugačiji problemi. Da ne bi došlo do toga, pratite stanje vaše kose, jer ona u svakom trenutku poručuje šta joj zapravo treba.”  ispričala nam je Dara, koja se mučila sa masnom kosom.

Tatjana, moja frizerka mi je ispričala da rado preporučuje aspirin za kosu svojim mušterijama, ali pod uslovom da nemaju jako tanku kosu koja je slaba i suva. Otklanja  perut i masnoću i dovoljno je da se nanosi kroz maske ili da se meša sa šamponom. Ne traži mnogo vremena i truda, a daje zadovoljavajuće rezultate.

Brinite o vašoj kosi i uvek birajte prirodne proizvode!