Bubuljice na grudima i kako da nestanu!

Bubuljice na grudima i kako da nestanu!

Autor:

Na pravom ste mestu ukoliko želite da se zauvek bubuljica na grudima! Krećemo u borbu protiv upornih bubuljica koje se uvek istaknu kada su najmanje potrebne.

Bubuljice se mogu javiti na bilo kom delu telu, ali nije na svakom području lečenje i nega bubuljica ista. Ima mnogo razloga zbog kojih one nastaju, i ovde ćemo se baviti nastankom i uklanjanjem bubuljica koje se javljaju na grudima.

Osim što ovaj prizor nikako nije privlačan, ume biti bolan, često upaljen i neprijatan. Predeo grudi i dekoltea je osetljiv i potrebna mu je odgovarajuća nega, baš kao i našem licu. Ne brinite, imamo savete za adekvatnu negu i odgovore na sva vaša pitanja u vezi sa bubuljicama na grudima.

Bubuljice u grudima mogu se javiti bilo kada, bez obzira koliko imate godina i zato je važno da pazite i mislite o svojoj koži na vreme.

Hajde za početak da vidimo koji je uzrok, zbog čega nam se javljaju bubuljice na grudima.

Bubuljice na grudima uzrok

Bubuljice na grudima su česta pojava, one se mogu pojaviti i povući, a mogu biti i veoma uporne i dugo vas mogu mučiti. Sve bubuljice imaju zajedničke osobine, a to je da nastaju zbog začepljenih pora, zbog nepravilne nege, nastanka bakterija ili gomilanja mrtvih ćelija kože. Smetaće vam i kada ih zatvorite odećom i kada ih otvorite, pa posmatrate crvene tačke koje ne izgledaju ni malo lepo. To može uticati na samopouzdanje, ali i na menjanje svakodnevnih navika. Da se to ne bi dogodilo, utvrdićemo uzroke, a zatim i metode za lečenje bubuljica na grudima.

Bubuljice se mogu javiti usled pojačanog znojenja i znoj pomešan sa bakterijama ili prljavštinom je jedan od glavnih uzročnika nastajanja bubuljica na grudima. Lučenje sebuma je usled znojenja pojačano i pore mogu da se zapuše, a ako ste izloženi bilo kakvoj prljavštini, doćiće do pojave bubuljica ili čak upaljenih akni. Usled fizičke aktivnosti poput treninga ili napornog fizičkog rada, sigurno ćete se oznojiti.

Savetujemo da se istuširate odmah po završetku fizičke aktivnosti kako biste eliminisali znoj i nataloženu prljavštinu.

Uvek se istuširajte, čak i  kada mislite da ima vremena i da to možete da odložite, jer baš tada se formiraju bubuljice na grudima.

Hormonski poremećaji mogu da utiču na to da vam se bubuljice stvore same od sebe i u ovo slučaju one će dugo biti na tom mestu. Kada dođe do hormonskog disbalansa, primetićete i na koži i na kosi. Ako vam se kosa masti, sve su češće bubuljice na grudima ili na licu, treba da ispitate svoje hormone i da proverite da li je sve u redu.

Bubuljice na grudima mogu se pojaviti i zbog uzimanja određenih lekova, pa je dobro da pitate svog lekara da li postoji neka alternativa, jer vam lek u tom slučaju ne odgovara. Lekovi umeju da izazovu mnoge nuspojave i alergije, a dešava se da od njih izbiju bubuljice. Ako primetite to prilikom uzimanja određenog leka, obavezno se posavetujte sa lekarom.

Zdravstveni problemi se itekako mogu odraziti na našu kožu i biće veoma vidljivi. Ukoliko imate problema sa pojedinim organima, kao što su štitna žlezda ili jetra, vaša koža će odreagovati i bubuljice će se pojaviti na mestima gde ih najmanje očekujete. Ukoliko imate probleme sa bubrezima ili mokraćnim kanalima, dolazi do začepljenja pora zato što toksini ne mogu na pravilan način da izađu iz organizma, nego izlaze kroz jetru, koja postaje preopterećena.

Genetska predispozicija nije zanemarljiva. Ako je neko iz vaše porodice imao bubuljice na grudima, vrlo je moguće da ćete ih i vi imati, i to ne treba da vas čudi.

Bubuljice na grudima mogu biti različite strukture i različitog trajanja. Svaka vrsta se drugačije tretira i sve zavisi kakva je vaša koža, koji je tip i koliko će joj vremena trebati da se regeneriše.Ono što se pokazalo efikasno kod svih bubuljica jeste prirodan tretman koji nije agresivan za kožu. Ksenija je isprobala jedan i zahvaljujući njemu rešila se bubuljica i mitisera i koža je prestala da joj se masti. Pre toga nije mogla da izađe na kraj sa njima i užasno se loše osećala zbog akni. Sada je sve to iza nje i njena koža je potpuno čista. Bubuljice su nestale k’o rukom odnešene. I vi se možete rešiti bubuljica na bilo kom delu tela na njen način! Provereno! Zato, pročitajte njenu priču i saznajte o čemu se radi. Nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bubuljica-mitisera-masne-koze-lica/

Potkožne bubuljice na grudima

Potkožne bubuljice su upaljene, bolne i nekad ih ne možemo videti golim okom. One se mogu javiti i na grudima. Dermatolozi i kozmetičari strogo zabranjuju da se bubuljice cede u kućnoj varijanti, a to posebno važi za potkožne bubuljice. Napravićete još veći problem i zaista će vas mnogo boleti.

Najbrojali smo razloge zbog kojih se javljaju bubuljice na grudima, a kada pričamo o potkožnim bubuljicama, treba dodati da se one javljaju i usled stresa, nepravilne, nezdrave ishrane ili slabog imunog sistema. Potkožne bubuljice su znak da se u telu događa nešto što nije u balansu i na čemu treba poraditi.

Gnoj, crvenilo i bol prateća su pojave potkožne bubuljica na grudima. Može biti velika, pa ćete pokušati da je sakrijete delom odeće, što je još više može iziritirati. One mogu da budu upornije i od dosadnih mitisera i mogu da traju i do nekoliko meseci.

Nemojte cediti potkožnu bubuljicu jer ćete proširiti upalu i tako se ova neprijatna pojava može raširiti po celim grudima, a to nikako ne želite.

Umesto toga, pogledajte ovaj video i saznajte bolje rešenje.

 

 

Kada vam se pojavi ovakva bubuljica, važno je da pravilno delujete. Za početak, oslobodite se bola. Med će vam dosta pomoći i smriće upalu. Dovoljno je da nanesete malo meda i da ostavite što duže na upaljenom mestu. Led ili hladna obloga će vam takođe pomoći da se oslobodite bola i da smirite situaciju.

Kako biste bubuljicu doveli do površine kože potrebno je da zagrejete mesto na kome je potkožna bubuljica. Čaj od kamilice je odlično rešenje za to. Na pamučni pečkirić stavite čaj i držite dok se ne ohladi. Radite to par puta i videćete kako se upaljena potkožna bubuljica transformiše i „izlazi“ na površinu kože. Pazite da se ne opečete jer je koža na grudima osetljiva. Bubuljica treba da pukne na kraju, da gnoj iscuri, bez ceđenja.

Bubuljice na grudima kod žena

Bubuljice na grudima kod pripadnica lepšeg pola mogu itekako da izazovu probleme. Prva stvar je što ne izgledaju lepo i žene polude kada im je dekolte obasut bilo kojom vrstom bubuljica.

rešenje za bubuljice na grudima

Bubuljice na grudima kod žena nastaju i zbog neadekvatne higijene, stresa, a mogu biti i zbog upotrebe pudera u prahu. Razmislite o svojim svakodnevnim navikama i proverite da li vam proizvodi koje koristite zaista odgovaraju. Birajte kupke i šampone koje u sebi ne sadrže sulfate i parabene i koji su rađeni na biljnoj bazi.

Hormonske promene su češće kod žena nego kod muškaraca i vidljivije su, tako da o tome morate voditi računa. Ako primetite da su vaše bubuljice česte i da ne prolaze, obavezno posetite lekara i uradite pregled hormona.

Stres je uzročnik mnogih zdravstvenih problema, ali i bubuljica na grudima kod žena. Jeste li primetili da vam izlaze bubuljice ili vam se naprasno izmasti kosa kada imate probleme sa partnerom, imate zahtevne zadatke na poslu ili kod kuće? To je od stresa, ceo organizam reaguje kada ste nervozni i kada nemate dovoljno vremena za sebe. Ova upozorenja su vidljiva i treba da ih ispratite i prvo lečite uzroke, pa tek onda posledice bubuljica od stresa.

Bubuljice na grudima kod muškaraca

I muškarci pate od pojave bubuljica na grudima, i to se dešava često. Većina muškaraca ima bubuljice u tinejdžerskom periodu, ali ne treba da vas čudi kada se pojave bubuljice na grudima i u kasnijem periodu životu.

Hormoni utiču na bubuljice kod muškaraca, baš kao i kod žena, samo su ti hormoni drugačiji. Znojenje prilikom fizičkog rada ili prilikom treninga može izazvati bubuljice i na grudima, leđima i licu. Bubuljice od znoja su najčešća vrsta bubuljica kod muškaraca.

Savetujemo da perete dva puta dnevno mesto na grudima gde su se bubuljice javile i da uve brišite čistim, pamučnim peškirom. Depilacija ove zone može da uzrokuje bubuljice, kao i urasle dlake na grudima. Kada su bubuljice aktivne treba nosite pamučne majice i potkošulje  kako se koža ne bi iritirala.

Muška koža se razlikuje od ženske, masnija je, jača, otpornija na spoljašnje uticaje. Nega je obavezna, za sve tipove kože.

Sitne bubuljice na grudima

Bubuljice na grudima ne moraju da budu potkožne i velike, mogu da budu baš sitne. Na njih se ne obraća tolika pažnja kao kada se jave bolne i crvene bubuljice, ali su svakako neprijatne na dodir i odraz su zdravstvenog stanja.

Čak i sitne bubuljice na telu mogu biti potkožne, nestandardnih veličina. Ne možete je iscediti, kruta je i samo postoji na grudima. U pubertetu je vrlo česta pojava ovakvih bubuljica. Kada se jave u kasnijim godinama umeju baš da smetaju. I ovde je reč o nagomilanom sebumu, samo nije upaljen kao obična bubuljica.

akne na grudima

Sitne bubuljice mogu i d svrbe i tada je reč o alergiji. Možda se alergični na neki perfem, konzervans ili kiselinu koja se nalazi u gelu za tuširanje ili u nekoj kremi koju koristite u predelu grudi. Problem može biti i u hrani, pa je bitno da se hranite zdravo. Sitne bubuljice nastaju i na nervnoj bazi a mogu biti i bubuljice od sunca, pa je važno utvrditi tačan uzrok kako bi se ova pojava rešila što pre.

Alergijska reakcija može biti i odgovor imunog sistema na potencijalnu opasnost, pa nas na ovaj način organizam štiti. Treba prestati sa upotrebom proizvoda koji je doveo do ove reakcije.

Sitne bubuljice leče se tako što ćete izbaciti sve preparate koje vam smetaju. Nemojte koristiti bronzere ili bilo kakvu šminku na tom delu gde su se bubuljice pojavile. Žene često tokom šminkanja, obuhvate vrat i grudi, a možd koži na grudima ne odgovara ono što odgovara vašem licu. Koristite samo toplu vodu, biljne sapune i prirodnu kozmetiku.

Izbacite previše slanu i začinjenu hranu i nikako ne dirajte sitne bubuljice. Ne možete ih istisnuti, a ne želite da se upale i da napravite velike bolne bubuljice. Ako se pridržavate ovih saveta, sitne bubuljice biće vaša prošlost. Ukoliko vam baš ništa ne pomogne, a poštovali ste sva pravila, onda se javite dermatologu.

Bubuljice na grudima lečenje

Da biste izlečili bubuljice na grudima treba da promenite način na koji se negujete.

Koristite proizvode koji vam odgovaraju, koji su blagi, pH neutralni i koji ne sadrže sulfate i parabene.

Kreme protiv bubuljica biće pravo rešenje i za ovo područje, pa savetujemo da ih koristite. Nekad i kosa može da uzrokuje bubuljice na grudima, posebno ako je duga i ako prekriva grudi. Perite kosu redovno i dobro je ispirajte, jer vam možda smeta regenerator ili šampon.

Bitno je i čime se mažete. Izbegavajte neko vreme ulja za telo i birajte proizvode koji nežno hidratiraju kožu, bez mašćenja. Izbegavajte kozmetičke proizvode za telo koji u sebi sadrže alkohol jer vam mogu isušiti kožu.

Posle znojenja obavezno se istuširajte, što pre je moguće, kako vam se pore na koži ne bi zapušile.

Pridržavajte se pravilne higijene, eliminišete stres i obratite pažnjuu na vaše zdravstveno stanje. Ne ignorišite bubuljice na grudima jer one često umeju da ukaže na druge probleme koji se nalaze u našem organizmu. Rešavajte problem sa bubuljicama postepeno kako se ne bi vratile ponovo.