Probiotik za bubuljice ubija bakterije na licu! I to se vidi!

Probiotik za bubuljice ubija bakterije na licu! I to se vidi!

Autor:

Probiotik za bubuljice je moćno rešenje za vaše probleme koji se pojavljuju na licu. Bubuljice znaju da budu uporne, a probiotik ume da ih umiri.  Saznajte odmah kako deluje!

Bubuljice se najčešće javljaju u mladosti, ali nemojte se čuditi ako se one na vašem licu pojave posle tridesete ili četrdesete godine, to je sasvim normalno, jer ima toliko razloga za njihovu pojavu!

Ipak, kada se bubuljice pojave na licu, važno nam je da ih nekako uklonimo, zato smo uvek u potrazi za novim rešenjima. Ni ne stignemo mnogo da mozgamo o tome zbog čega su se pojavile, samo želimo da nestanu, što je pre moguće.

 Zato danas i govorimo o probiotiku za akne, koji je toliko hvaljen, a malo se o njemu zna.

Da li on može da izleči bubuljice? Da li će posle njega lice biti besprekorno čisto, da li će se koži povratiti zdravlje?

Otkrivamo u narednim redovima. Ove informacije će vam zaista biti od koristi, posebno ako trenutno na licu imate bubuljice i ne znate kako da ih se rešite. Možda je baš ovo rešenje koje ste čekali!

Kako pomaže probiotik za bubuljice?

 Za probiotik za bubuljice retko kada ćete čuti kako se reklamira, ali zaista treba da mu date šansu. Probiotik često koristimo kada imamo probleme sa stomakom, o njemu smo čuli da pravi balans između dobrih i loših bakterija, ali evo prave pozadine:

Probiotici su sastojci koji omogućavaju da zdrave ćelije neometano rastu, oni ih čak i podstiču na razvoj. 

Zdrave i dobre bakterije su neophodne našem organizmu za pravilno funkcionisanje. Baš zbog njih, naš imunitet postaje jak i zaštićen od raznih bolesti. Znate već da je slab imunitet podložan infekcijama, a to se neretko vidi i na licu.

Probiotici su bakterije koje doprinose opštem zdravlju. Najviše se koriste za pravilan rad creva i za regulisanje probave, ali oni itekako mogu da pomognu da se bubuljice izleče i da naša koža bude zdravija i lepša.

Na našoj koži živi mnogo bakterija, i možda vam to zvuči odvratno,  ali to je istina. Oko 1000 različitih bakterija je uvek na našoj koži, a neke od njih su dobre, a neke su loše. Već je poznato da bakterije itekako utiču na pojavu novih bubuljica i na pogoršanje bubuljica koje su već na koži.

Pročitajte više o bakterijskim aknama.

Probiotik za bubuljice pomaže tako što će umanjiti ili sprečiti dalju upalu na koži i suzbiti razvoj loših bakterija. 

Neretko ste čuli da lepota dolazi iznutra, u ovom slučaju to možemo i da potvrdimo.

Kada probiotik deluje, on ubija loše bakterije i kada ih izbacimo iz organizma, naša koža će prodisati. Zapravo, korišćenjem probiotika za internu upotrebu, mi čistimo telo, ubijamo loše bakterije i činimo da naš organizam bude zdraviji i da pravilno funkcioniše. Na taj način, mi lečimo bubujice, jer naše telo uspeva da se izbori sa upornim upalama i koža postaje čistija i blistavija.

Probiotici vam mogu pomoći pri lečenju bubuljica i površinski – nanošenjem na kožu. Oni će napraviti balans između bakterija i uspeće da koži vrate sjaj. Ako je vaš cilj da regenerišete kožu i da joj ponovo povratite zdravlje, probiotici vam mogu biti dobar saveznik na tom putu.

Danas se probiotici mogu naći u mnogim proizvodima, imamo ga i u jogurtu, a postoje i mnoge kreme koje ga sadrže. Studija objavljena u Internacionalnom žurnalu ženske dermatologije je pokazala da probiotici utiču na bakterije koje su zaslužne za stvaranje akni. One se zovu Propionibacterium acnes (p. acnes), a probiotici mogu da ih spreče da se razvijaju. Ove bakterije su gram pozitivne bakterije koje se nalaze u crevima, u usnoj šupljini. Ona može da izazove infekciju, a primećeno je da je često prisutna na koži koja je upaljena, pa tako i u samim aknama.

Takođe, dokazano je i da hrana ima uticaj na poboljšanje akni. Pročitajte koja je hrana najbolja za borbu protiv bubuljica. 

Studija je potvrdila da topikalna primena antibiotika ima efekta na sprečavanje širenja bakterija, pa samim tim se smanjuje upala, a bubuljica se leči.

Probiotici su već decenijama unazad rado korišćeni, jer mogu da pomognu, a ljudi lako i brzo uvide njihove efekte.

Dobre vs. loše bakterije i akne

Verujem da ovo nije prvi put da čujete kako disbalans bakterija na koži uzrokuje bubuljice. Smatra se da akne nastaju zbog različitih faktora, a imunitet i bakterije igraju važnu ulogu kada govorimo o glavnim uzročnicima.

probiotik za lice

Itekako je moguće da upale na koži traju dugo i da se lako šire kada je vaš imunitet oslabljen. Kada loše bakterije preovladaju na koži, logično je da će se bubuljice širiti . Kako brinete o svom imunitetu i opštem zdravlju, tako treba da brinete i o nezi lica.

***Kada govorimo o nezi i dobrim i lošim bakterijama, mi lako možemo da ih poremetimo nepravilnom negom. Nina je godinama imala probleme sa aknama i nije ni čudo što nam je odmah poslala svoje iskustvo, koje joj je promenilo život iz korena. Ona je pronašla prirodno rešenje za akne i konačno ih je izlečila. Pogledajte kako njeno lice sada blista i pročitajte o čemu se radi. Kliknite na link: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Pošto su probiotici dobre bakterije, one se bore sa lošim bakterijama u organizmu. Nekada će im trebati više vremena, nekada manje, ali one dokazano jesu moćne i zaista rade svoj posao.

Pitate se sigurno kako se stvaraju loše bakterije u našem organizmu?

One se lako stvaraju, a na njih utiču sve naše nezdrave navike, stres, način života. One se lako množe, a kada nedostaje dobrih bakterija, stvara se disbalans. Naš zadatak je da organizmu, pa zatim i samoj koži povratimo balans.

Kada se ravnoteža između dobrih i loših bakterija poremeti, dolazi do stanja u kome ne možemo da primimo sve neophodne vitamine koji su nam potrebni. Koža može da postane suva, mogu da se javljaju akne, može da strada i kvalitet kose, lice može da brže ostari.

Kada creva ne rade pravilno, dolazi do učestalih upala u organizmu, a akne lako mogu biti upaljene i bolne. Na rad naših creva može da utiče i stres, loša ishrana, nedovoljno sna. Možda niste ni slutili da su creva usko povezana sa aknama, ali kao što vidite – jesu i mogu da budu.

Ipak, ni probiotici koje pijemo nisu svemogući! Bez adekvatne nege, nećete uspeti da se izborite sa problemima na licu. Probiotici za akne su samo dodatak za lečenje akni, ali je izuzetno važno da svakodnevno brinete o svojoj koži i da redovno koristite tretmane protiv bubuljica, jer su oni broj 1, kada pričamo o uklanjanju akni.

Probiotik za cistične akne

Cistične akne zaista mogu da nas dovedu do ludila! One su toliko bolne i vidljive, da ih ne možemo sakriti. Čak i ako pokušate da se sa njima izborite dok ste ljuti zbog svog novog izgleda, ceđenje će samo pogoršati stvari i raširiće upalu. Najbolji savet – držite ruke dalje od lica i nastavite sa čitanjem teksta, jer probiotici za bubuljice možda mogu da ih izleče.

 Cistične akne su zapravo potkožne bubuljice koje mogu da danima stvaraju bol i da budu crvene i proširene na veliku regiju. Nekad im uzrok nije sasvim jasan. Njih možete da probate da sanirate probiotikom.

Prijateljske bakterije u probiotiku mogu da značajno umanje upalu na koži i da izleče infekciju.

Sigurna sam da ste probiotik koristili mnogo puta, uvek nam savetuju da ga pijemo uz antibiotik. Upoznati ste sa njegovim delovanjem, ali važno je da rezimiramo kako utiče na cistične akne.

Kada popijete probiotik, vi time omogućavate pravilno funkcionisanje crevne flore. Kliničke studije su pokazale da probiotici mogu pozitivno da deluju na upaljene akne. 45 žena su bile ispitanici, a koristile su probiotike ili kombinaciju lekova sa probioticima. Za 4 nedelje, pokazala se značajna razlika u smanjenu akni u odnosu na one koji su koritili antibiotike bez probiotika.

Probiotik za ožiljke od akni

 Ožiljci od akni nisu retka pojava i mnoge žene ih svakodnevno prekrivaju tečnim puderima i jačom šminkom. Oni mogu da traju godinama na licu i mnoge kreme neće pomoći u otklanjanju. Najbolje kreme za obnovu kožu i za njeno regenerisanje su prirodne kreme sa aktivnim, biljnim sastojcima.

Saznajte više o najboljim kremama za ožiljke.

Probiotici mogu da učine da koža bude lepša i da ožiljci postanu manji. Bez regenerecije kože, nije moguće da se ožiljci povuku, niti smanje. Za dubinsku regeneraciju i obnovu kože, trebaće vam i dobra krema koja će uspeti da koži vrati prirodni balans.

Probiotici direktno deluju na obnavljanje kože, pa tako i ožiljci bivaju manje vidljivi. Najlepše od svega je što rezultati brzo dolaze

Kreme koje u sebi sadrže probiotike mogu da budu dobro rešenje. Istina je da je moguće da se ožiljci nikada u potpunosti neće povući sa kože, ali znatno mogu da se umanje ako koristite kreme koje su za to namenjene i mažete ih svakodnevno. Biće potrebno dosta vremena, ali nemojte odustajati.

Probiotici mogu da utiču na brže zarastanje rana i na obnavljanje kože, pa svakako treba da isprobate maske ili kreme koje u sebi sadrže probiotike.

Kako se koristi probiotik za bubuljice?

Probiotik za bubuljice se može koristiti na više načina.

  • Prvi način jeste da ga uzimate oralno, u tabletama. Ipak, nikako ne treba da ga uzimate na svoju ruku, najbolje je da se posavetujete sa lekarom ili sa dermatologom.
  • Drugi i jednostavniji način jeste da probiotik unosite putem ishrane. Njihovo antimikrobno dejstvo može da savlada loše bakterije i da napravi pozitivni balans između loših i dobrih bakterija.

Namirnice bogate probiotskom kulturom su: kefir, jogurt, kiseli kupus, domaće kiselo mleko, mladi beli sir, kozja surutka, turšija, maslone, crna čokolada, kvas. Sve ove namirnice su prilično ukusne i zdrave i prijaće vam njihova upotreba.

Probiotik za bubuljice može i da se koristi direktno, tako što ćete mazati kreme ili serume koji ih u sebi sadrže.

Probiotik krema za lice

Probiotik kreme su uglavnom namenjene za obnavljanje kože i imaju ulogu da hidriraju i zadržavaju vlažnost. One mogu da smanje upalu na koži i da je regenerišu. Posebno kada su bubuljice u pitanju, ovakve kreme mogu da imaju brzo dejstvo jer će zaustaviti širenje bakterija i radiće na tome da se akne smire. 

probiotik za akne

Bilo bi dobro da isprobate i kremu sa aktivnim dejstvima cikorije. Cikorija je biljka koja leči mnoge bolesti, a itekako je uspešna pri lečenju akni. Ona u sebi sadrži inulin – polisaharid biljne fruktoze koji ima probiotičko delovanje. Na ovaj način, neguju se dobre bakterije na koži.

Dokazano je da je probiotik delotvoran i kod psorijaze, jer ona može zahvatiti i delove lica i vrata, čak i kada se pojavi na glavi. Takođe, kreme sa probioticima mogu da oporave suvu kožu koja je sklona perutanju i crvenilu.

Probiotik serum za lice

Probiotici su postali baš popularni u svetu lepote, pa se tako i pojavljuje sve više proizvoda koji ga sadrže. Možete ga naći i u obliku seruma. 

Lako se upijaju i štite kožu tokom celog dana. Serumi imaju i dosta dodatnih sastojaka, koji utiču na hidrataciju i na dubinsku negu, koja je preko potrebna licu koje ima problema sa bubuljicama, borama, ožiljcima ili nekim drugim nedostacima.

Iskustvo sa probiotikom za akne – pre i posle

Lena nam je ispričala kako je izgledala njena upotreba probiotika za akne:

„Dugo sam se borila sa aknama. Prvi put sam ih dobila u 25-toj godini, a ni 2 godine kasnije situacija nije bila bolja. Isprobala sam sve i svašta, ali mi se činilo da ništa ne pomaže. Koža mi je bar jednom mesečnom bila pod upalom, koja je bila praćena crvenilom i bolom. Dugo sam se pitala: “ Gde ja grešim?“

Probiotike mi je prepisala doktorka, posle dužeg vremena, jer smo teško uspevali da pronađemo glavni uzrok problema. Kako mnoge stvari nisu dale dugotrajne rezultate, odlučila sam da probam probiotik za akne i da ga redovno koristim.

Desetak dana sam ga pila, svakoga dana i primetila sam da više nemam toliko bubuljica. Kasnije sam nabavila kremu koja u sebi sadrže probiotike i koristila je svakodnevno.

Poboljšanje se videlo i osetilo u prvih mesec dana. Upale su se brže stišavale, a bubuljice nisu tako često izlazile. Probiotik mi je dosta pomogao. Sem toga, osećam se bolje, imam više energije i moje zdravlje je stabilno.“

Ipak, sa korišćenjem probiotika interni ne treba preterivati, jer oni mogu da imaju i nus pojave. Probiotici se deklarišu kao sigurni, ali takođe mogu da izazovu blage do umerene alergije, koje se pojavljuju usled izbacivanja toksina. Tako se lako mogu javiti i mučnine, i proliv, pa čak i povraćanje. Zato je bitno da probiotik ne koristite na svoju ruku, već da se pre njegovog korišćenja posavetujete sa vašim lekarom.

Najbolje i najbezbednije jeste da za bubuljice koristite anti akne tretmane, odnosno kreme koje u sebi sadrže probiotsku kulturu. To će biti pun pogodak!

Probiotik za akne može da bude dobro rešenje! Ako ništa nije dalo rezultate, obavezno ga probajte! Možda je baš to ono što ste čekali.