Hmelj za rast grudi – istina ili mit?

Hmelj za rast grudi – istina ili mit?

Da li je hmelj za rast grudi prirodno rešenje koje ste čekali? Najpoznatiji po svojoj ulozi u nastanku piva, ženski cvetovi hmelja su izvor fitoestrogena i u narodu poznati kao biljka za rast grudi. A šta vam zaista može pružiti? Saznajte!

Pune jedre grudi želi svaka žena.Zašto je to tako može se tumačiti na mnogo načina.

Prvi, čisto biološki govori o tome da jedre velike grudi signaliziraju plodnu ženu koja je sposobna da doji dete. U Darvinovom duhu ima smisla da mužjak bira ženku koja je sposobna da othrani potomstvo.

Sigurna sam, drage moje da danas malo koja od nas razmišlja u tom pravcu, a ipak su velike, lepo oblikovane čvrste grudi san svake ili gotovo svake žene.

Ostavimo li po strani vaše razloge, sudaramo se sa frustracjom da naše grudi nisu uvek one veličine koju bismo želele. Ili pak, bile su pa su se vremenom smanjile, opustile… 

A onda ste čule da je hmelj za grudi prava stvar!

Jedina asocijacija koju kod većine nas izaziva reč hmelj je pivo. Što se mene tiče, do nedavno sam mislila da je žitarica. Osim što znamo da je osnovni sastojak neophodan za nastanak dobre krigle piva, šta zapravo znamo o hmelju?

Šuška se da od njega rastu grudi. Budući da se hmelj ne jede ne ostaje nam ništa drugo do da se bacimo na pivo. Ili možda postoji i drug način da se hmelj upotrebi u ovoj nama ženama važnoj misiji.

Elem,krenimo redom sa odgovorima!

Da li od hmelja rastu grudi?

Hmelj sadrži flavonoid, ksanthohumol, koji može delovati antiviralno, protiv zgrušavanja, protivupalno.

U narodnoj medicini, hmelj se koristi protiv nesanice, često u kombinaciji sa valerijanom. Uz to, hmelj smanjuje anksioznost, što objašnjava naš osećaj smirenosti nakon popijenog piva.

Hmelj ima još jedan efekat koji nas posebno interesuje- fitoestrogen.

Prema istraživanju koje je sproveo slavni herbalist Stephen Harrod Buhner, hmelj utiče na rast i razvoj grudi. Prema ovom autoru neumereno ispijanje piva može dovesti do rasta grudi kod muškaraca.

Grudi rastu kao odgovor na povećan nivo hormona estrogena i progesterona u organizmu.

Kako ulazimo u pubertet, nivoi ovih hormona se kod žena povećavaju što stimuliše rast grudi. Nivo hormona se menja tokom menstrualnog ciklusa, trudnoće, dojenja i menopauze. Vi ste verovatno primetili da se vaše grudi trpe promene u svakom od ovih perioda.

Dakle, kako bismo prirodno povećali grudi potrebno je da unesemo dodatne količine estrogena u organizam.

Hormonske terapije su veoma klizav teren. Naime, za pravilno funkcionisanje organizma veoma je važan balans hormona. To znači da odnosi pojedinih hormona u organizmu moraju biti u prirodnoj ravnoteže.

Drugim rečima hormonskoj terapiji se ne pristupa tako lako za svaku sitnicu i ne za povećanje grudi.

Šta su fitoestrogeni?

Fitoestrogeni su sastojci pojedinih biljaka koji u organizmu imitiraju hormon estrogen.

Na temelju činjenice da hormoni doprinose povećanju grudi, okrećemo se biljkama za rast grudi koje bi eventualno mogle imati sličan efekat kao hormon estrogen. Oni mogu umanjiti simptome izazvane nedostatkom estrogena. Ovo se pre svega odnosi na simptome menopauze kao što su valunzi, noćno znojenje i nervoza.

Fitoestrogeni bi mogli pomiriti našu potrebu za dodatnim estrogenom na prirodan i bezbedan način.

Estrogen je hormon koji izlučuje žensko telo. On kontroliše menstrualni ciklus. Proizvode ga endokrine žlezde.

Kada osoba konzumira biljne namirnice  koje sadrže fitoestrogene oni mogiu delovati  na sličan način kao hormon estrogen koji se prirodno sintetiše u telu. Zato su neke biljke posebno cenjene u narodnoj medicini posebno za tretman ženskih tegoba. Takođe se smatra da određena hrana deluje na rast grudi.

Fitoestrogeni imitiraju pravi estrogen zahvaljujući vrlo sličnoj hemijskoj strukturi.

Kada unesete estrogen biljnog porekla hranom ili suplementima, receptori za estrogen u telu ga tretiraju kao pravi. 

U izvesnim godinama, nivo estrogena značajno pada u ženskom telu ovo može biti značajna pomoć u ublažavanju neprijatnih simptoma nedostatka estrogena.

Hmelj nije jedina fitoestrogena bilka. U narodu a i u stručnoj literaturi pominju se još i soja, piskavica, crvena detelina kao izvori biljnog estrogena. 

Soja ili hmelj za povećanje grudi?

Soja je još jedna fitoestrogena biljka. 

Iako ne postoje validni medicinski dokazi da će vam, jedete li soju, tkivo dojki porasti, valja znati sledeće:

Soja je bogata izoflavonima koji su biljni molekuli nalik estrogenu.

Unos izoflavona ne može povećati gustinu tkiva dojki žena u postmenopauzi. Žene koje su mlađe, dakle u dobi pre menopauze, mogle bi iskusiti blago povećanje i čvršće grudi zahvaljujući soji. Međutim, potrbna su dugoročna istarživanja koja bi potvrdila da li su ovi mali efekti klinički dokazani.

Ukoliko treba da birate između soje i hmelja, soja ima manje negativnih sporednih efekata. 

Generalno, fitoestrogeni su korisni i dobri ženski prijatelji. Ukoliko ne preterate i koristite fitoestrogene biljke uz savet stručnjaka i umereno, grudi bi vam mogle blago nabujati i očvrsnuti.

Neozbiljno bi bilo da očekujete da vam se grudi povećaju za dva broja samo uz pomoć hmelja, soje ili crvene deteline.

Daniljela je obrazovana devojka i stavila je na vagu za i protiv plastične hirurgije, remećenja hormonskog balansa i drugih metoda povečanja grudi. Znate šta? Odlučila se za prirodno povećanje grudi koje je potpuno neškodljivo. Kada otkrijete njen savršen trik i vi ćete ga primeniti. Evo njene priče na ovom linku:https://minutzamene.com/krema-koja-mi-je-povecala-grudi/

Fitoestrogeni se ne vezuju za estrogenske receptore tako jako te je njihov efekat slabiji.

Smatra se da hmelj ima snažnu estrogensku aktivnost. U njemu se nalazi snažan fitoestrogen- 8-prenylnaringenin, koji ima jače dejstvo od drugih fitoestrogena.

Ovaj sastojak se nalazi i u pivu ali u vrlo maloj količini. 

Ne postoje pouzdane naučne studije da ispijanje piva može značajno uticati na nivo hormona u organizmu a time i na rast grudi.

Dakle povećan nivo estrogena zaista povećava grudi, ali pivo to ne može učiniti, bar ne ukoliko ga ispijamo povremeno i u razumnim količinama.

pivo od hmelja za grudi

Pa kako onda iskoristiti hmelj za grudi?

Pilule za prirodno povećanje grudi se nude na internetu, televiziji i ženskim magazinima. Mnoge reklame ciljaju na žensku nesigurnost u svoj izgled nakon porođaja, dojenja, naglog gubitka težine ili vađenja implantata.

Žene koje traže alternativu plastičnoj hirurgiji neretko podležu iskušenju ne razmišljajući da postoji vrlo malo dokaza o efikasnosti ovakvih preparata. Pri tom, one se uvek reklamiraju kao potpuno zdrave i bez ikakovog potencijalnog rizika.

Hmelj sadrži moćan fitoestrogen 8-prenylnaringenin koji ima 2-20% potencijala estradiola, glavnog humanog estrogena.

Čaj od hmelja za rast grudi

Čaj od hmelja se u narodnoj medicini smatra prirodnim sredstvom za povećanje grudi. Ovo nije jedina biljka koju bije takav glas. Ukoliko ispoštujete sve restrikcije i mere opreza, čaj od hmelja vam neće škoditi.

Priprema se jednostavno tako što se jedna kašičica suvih šišarica hmelja prelije sa 150ml ključale vode. Nakon 10 minuta se procedi. Piju se 2-3 šolje dnevno. U apoteci košta 130 dinara.

Osim čaja dostupne su i kapi hmelja u vidu alkoholne tinkture. Uzimaju se 1-3 puta dnevno po 10-30 kapi.

Da li je hmelj za rast grudi bezbedan?

hmelj za grudi

Hmelj se smatra bezbednim kada se konzumira u količini koja se uobičajeno nalazi u hrani. Generalno je bezbedan i kada se uzima oralno u medicinske svrhe.

Upozorenje

Trudnoća i dojenje: Ne postoji dovoljno pouzdanih informacija o bezbednosti konzumacije hmelja tokom trudnoće i dojenja. Zato ostanite na bezbednoj strani i za svaki slučaj izbegavajte suplemente hmelja tokom ovog važnog životnog perioda.

Depresija: Hmelj može pogoršati stanje depresije. Izbegavajte ga.

Kanceri i druga oboljenja povezana sa hormonima: Hmelj sadrži hemikalije nalik estrogenu. Osobe koje imaju rak dojke, endometriozu ili druge bolesti koje hormonska neravnoteža može pogoršati ne treba da konzumiraju hmelj za rast grudi.

Hmelj ima isti samo blaži efekat kao i estrogen. Njegova konzumacija zajedno sa pilulama estrogena može umanjiti dejstvo pilula.On može smanjiti brzinu razlaganja pojedinih lekova u organizmu.

Pre no što se odlučite za uzimanje ovog suplemenata, konsultujte lekara. Upoznajte ga sa lekovima koje eventualno uzimate.

Hmelj može izazvati alergijsku reakciju kod osoba koje su alergične na polen breze.

Nije do kraja ispitano koje doze suplemenata hmelja su korisne, a na kojoj tački mogu postati štetne.

Generalno se prodaju u dozama od 300-500 mg i u ovom rasponu se smatraju bezbednim.

Dijetetski suplementi ne moraju biti podvrgavani tako strogim testiranjima  kao lekovi. Iz tog razloga kvalitet im varira od proizvođača do proizvođača.

Zato ukoliko se odlučite za tablete hmelja kako biste povećale grudi, kupujte ih od proverenih proizvođača.

Iskustva

Ukoliko ste već rešili da odustanete, postoje izvori koji kažu da im grudi bride jutro nakon večernje krigle piva.

Spominje se izvesno bugarsko pivo, raspitajte se, navodno postoje svedočenja o povećanju grudi za čak dva broja zahvaljujući njemu.

Ovaj specifični fitoestrogen koji potiče iz hmelja nalazi se i u mnogim pilulama za povećanje grudi.

Jedna Saška nam je poverila svoje iskustvo: Pijem čaj od hmelja već drugi mesec. Grudi su mi punije i čvršće kao pred menstruaciju samo što nema one karakteristične osetljivosti i bola. Nastaviću da ga pijem do kraja trećeg meseca. 

Gde kupiti hmelj za rast grudi?

Čaj od hmelja se može kupiti u apoteci i to je uvek naša preporuka. Prosto taj spakovani iza koga stoji provereni proizvođač je kvalitetniji nego onaj rinfuz u zdravoj hrani.

Tablete hmelja se kupuju u apotekama bez lekarskog recepta mada je i na internetu vrlo bogata ponuda na raznim online apotekama.

Preporuka je da suplemente uvek kupujete kod svog apotekara od poverenja.

Prirodan i bezbedan način za povećanje grudi

Pre no što sam sve ovo saznala o hmelju, možda bih i sama posegnula za ovim načinom ulepšavanja poprsja. Sad kada znam na šta sve treba obratiti pažnju, uz šta hmelj ne ide i da može napraviti više štete nego koristi, tri puta bih razmislila.

Srećom, naučnici,lekari, kozmetičari su tu da znaju ono što mi možda ne znamo.

Sada postoji mnogo bezbedniji način prirodnog povećanja grudi. Reč je o kremama za prirodno povećanje grudi. One  sadrže takođe prirodne, biljne sastojke koji deluju na povećanje grudi. Primena je jednostavna, brza i vrlo prijatna. Istuširate se a nakon toga uz pomoć ove krerme pristupite masaži za povećanje grudi. Videćete, ovo je korisno i nadasve prijatno iskustvo.

Uz to praktikujte vežbe za rast grudi, hranite se zdravo i nosite dobar grudnjak. Rezultati neće izostati. Najbolje od svega je što ne morate razmišljati o sporednim efektima i hormonskom haosu koje bi nesmotreno uneti u organizam mogli izazvati razni oralni preparati za rast grudi.