Otkrivamo kako starenje utiče na izgled grudi!

Otkrivamo kako starenje utiče na izgled grudi!

Autor:

Izgled naših grudi se menja sa godinama. Danas vam otkrivamo kako starenje utiče na njih i kako da učinite da vaše grudi izgledaju lepo kao nekada!

Kako starimo, tkivo i struktura naših grudi počinju da se menjaju. Grudi gube čvrstinu i punoću, i to vam se nikako neće dopasti. Lako ćete to primetiti već posle četrdesete godine, a možda i ranije.

Sa godinama, naše telo proizvodi manje reproduktivnih hormona, a to može dovesti do promene teksture i oblika grudi.Postoje razne metode koje mogu da podmlade vaše grudi i koje će učiniti da one izgledaju kao nekada.

Starenje utiče na sve nas različito. Moramo i da kažemo da je ovo sasvim normalna pojava i da ne možete da je savim zaustavite. Njega možemo samo da usporimo, ali će ono uvek biti korak ispred nas.

Kako starenje utiče na grudi?

 Elastičnost kože se smanjuje, što može dovesti do toga da grudi izgledaju manje i niže nego što je bilo ranije. Bradavice se takođe mogu promeniti u izgledu.

Ono što nas najviše brine kada govorimo o ovoj temi jesu i problemi koji nastaju sa godinama. Otprilike oko 40. godine možete očekivati da će se vaše grudi promeniti u veličini i obliku.

Sa godinama, takođe postoji povećan rizik od abnormalnog rasta u dojci. To su često bezopasne kvržice na dojkama, poput cista, ali mogu biti znak ozbiljnih stanja kao što je rak dojke. Zato uvek savetujemo da odlazite na redovan pregled dojki kod svog lekara i da vodite računa o njima.

Kako godine prolaze, možda ćete primetiti i širi prostor između grudi. Područje oko bradavice obično postaje manje. Mnoge promene na dojkama koje se dešavaju sa starenjem uzrokovane su hormonskim promenama. Snižavanje nivoa estrogena u menopauzi dovodi do dehidratacije i manje elastičnosti tkiva dojke, tako da vaše grudi gube zaobljeni oblik i počinju da propadaju. Dobro je da znate ove načine za podizanje grudi.

Jasno nam je da se starenje lako ocrtava na licu. Starenje kože lica i nije neka novost – kad vidimo bore, odmah se uključuje alarm koji nalaže da nešto moramo pod hitno da promenimo. Isti je slučaj i sa grudima. Samo vi ćete videti koliko su vaše grudi ostarile i koliko su promenile oblik.

Dragica je imala problema sa opuštenim grudima i osećala je zbog njih veliko nezadovoljstvo. Ona je dokaz da grudi mogu biti podmlađene, podignutije i lepše, za kratko vreme. Uspela je da im povrati jedrinu i poveća ih i to sasvim bezbolno! Ako i vi imate problema sa opuštenim grudima, njeno iskustvo će vam biti od velike koristi! Kliknite na sledeći link i saznajte o čemu je reč: https://minutzamene.com/kako-sam-prirodno-podigla-opustene-grudi-i-povecala-ih/

Naravno, mnoge žene nemaju ni tokom mladosti grudi kakve bi volele. Retko koja žena je u potpunosti zadovoljna oblikom grudi  i veličinom. Većina žena doživljava promene u grudima koje su uzrokovane mesečnim ciklusom, tokom trudnoće i dojenja. Pisali smo o tome kako zategnuti grudi posle porođaja. Žene, takođe, mogu očekivati da će im se grudi promeniti kako stare.

Ali, verujte, uvek postoji rešenje za vaš dekolte. Grudi mogu da izgledaju bolje i lepše, što ćemo vam u narednim redovima i dokazati.

Starenje grudi – uzroci

Da li će vam grudi ostariti u pedesetima ili ranije, zavisi od mnogo faktora. Genetska predispozicija je jedan od uzročnika, ali i stil života može da ima velikog uticaja na izgled grudi. Postoje stvari kojih možda niste ni svesni, a itekako utiču na izgled grudi.

starenje grudi uzroci

Vremenom, se mogu javiti strije ili nabori na dojkama, grudi mogu da postanu spljoštene, izdužene, opuštene. To nije nimalo lep i ohrabrujući prizor. Mnoge žene se baš zbog toga i odlučuju za plastičnu operaciju i ugradnju silikona u grudi.

Sem klasične plastične operacije, postoji i lasersko povećanje grudi, kao i povećanje grudi masnim tkivom.

Do promena u izgledu grudi može doći zbog:

Niskog nivoa estrogena

Kako žene stare, njihova tela počinju da stvaraju manje reproduktivnih hormona – estrogena nego ranije. Estrogen podstiče rast tkiva dojke, dok nizak nivo ovog hormona uzrokuje njihovo smanjenje. Upravo je jedan oblik estrogena glavni sastojak tableta za rast grudi. Masnoća može da napuni novi prostor, čineći grudi mekšima i manje ispunjenim. Nizak nivo estrogena takođe može uzrokovati da vezivno tkivo u dojci izgubi elastičnost i postane dehidrirano.

Vremenom koža počinje da bude tanja, gubi masnoću i razvijaju se bore. Na isti način, grudi počinju da gube masnoću, a tkiva gube elastičnost. Kao rezultat toga, izgledaju manje i opuštenije.

Grudi mogu vremenom i da se povećaju!

Jeste da je češći slučaj da se grudi vremenom smanje, ali postoje mogućnost i da se povećaju. To se dešava usled dobijanja kilograma. Čak i to ne mora da znači da će grudi ostati jedre i čvrste. Velike grude prave još veće probleme kako godine prolaze i kako one stare.

Postoje i žene koje u kasnijim godinama idu na operaciju smanjivanja dojki koja se suprotan zahvat mastopeksiji. Često se žale na bolove u kičmi i vratu. One osećaju veliki teret, jer su njihove grudi prevelike i otežavaju im normalno fukcionisanje.

Jednostavno rečeno, velike grudi , ako su ogromne, čine da izgledate veće nego što stvarno jeste. Posle smanjivanja grudi, žena izgleda mnogo slabije i zgodnije. Velike grudi ne samo da dodaju pravu težinu, već nameću i nošenje veće odeće koja je nesrazmerno veća od stvarne veličine.

I nakon toga, grudi mogu da budu opuštene, naborane i bez jedrine. Starenje ne možemo da zaustavimo, ali možemo da grudima vratimo lep izgled.

Životni stil

Cigarete, loše ishrana, pojačan stres, manjak sna – sve to utiče na izgled našeg tela. Nekad i ne razmišljamo o tome da nas nezdrave navike koštaju i manje lepih grudi. Grudi će se menjati tokom trudnoće, ali i posle svake dijete ili naglog dobijanja kilograma. Sve to ima uticaja .

Kako sprečiti starenje grudi?

Ono što nas sve zanima jeste – kako da povratimo lep izgled grudi i kako da one ponovo postanu čvrste i pune?

Neki misle da je odgovor na to pitanje nošenje grudnjaka 24 sata.

Drugi tvrde da nošenje grudnjaka može da ima i kontra efekta i da može smanjiti ženske grudi, posebno ako izaberete pogrešan model.

Veća elastičnost kože, veličina i gustina tkiva dojke doprinose njihovoj punoći i većem, mladalačkom izgledu.  Dodajte gravitaciju ovoj jednačini i videćete da i nije čudo što grudi počinju da izgledaju mekano i opušteno.

Kreme za grudi mogu biti odlično rešenje!

Kada govorimo o prirodnom povećanju i učvršćivanju grudi, najbolje rešenje je svakako krema za grudi. Ove kreme su napravljene tako da neguju kožu dekoltea i da direktno utiču da dojke postanu čvršće, veće i lepše.

Krema za grudi vratiće vašim grudima volumen, biće punije i koža će biti mnogo zategnutija nego pre. Uvek savetujemo da birate kreme od prirodnih sastojaka, jer su dojke vrlo osetljive i ne bi trebalo da ih mažete kremama koje u sebi sadrže puno štetnih, hemijskih sastojaka.

Masaža grudi učiniće da one postaju bujnije i čvršće

 Masaža grudi će blagotvorno delovati na grudi koje stare. Čim vidite da vaše grudi postaju opuštene i da menjaju oblik, treba da počnete sa masažom grudi. Najprijatnije će vam biti da ovu masažu sprovodite kod kuće.

Ipak, moramo priznati da masaža nije dovoljna. Potrebno je da se pobrinete za svoju ishranu – da bude laganija i zdravija. Pisali smo već o namirnicama dobrim za rast grudi. Takođe,  potrebno je da nabavite dobar preparat za mazanje grudi, da počnete redovno da vežbate i da smanjite sve štetne navike koje doprinose ubrzanom starenju kože i tela.

Masažom grudi pokrenućete bolju cirkulaciju, i učinićete da one za kratko vreme postanu čvršće. Savetujemo vam da vam uđe u naviku, jer će ona sačuvati vaše grudi od propadanja.

Fizička aktivnost za lepše grudi

 Najbolja vežba za grudi jeste plivanje. Plivanjem pokrećete svaki mišić u telu. Sem lepših grudi, uspećete da oblikujete svoje telo i da se brzo vratite u formu. Kada je zima, idite na zatvoreni bazen nekoliko puta nedeljno, a kada je leto, uživajte na plaži i što više plivajte!

Ako ste tip koji obožava da ide u teretanu, onda što više radite vežbe za ruke, jer ćete na taj način i učvrstiti grudi.

Saznajte i koje su najbolje vežbe za grudi

 

Tuširanje toplom i hladnom vodom

 Ako želite da vaše grudi odole godinama, onda možete da isprobate jedan trik koji garantovano uspeva. Dok se tuširate, tuširajte se neizmenično toplom i hladnom vodom. Ovo će dodatno stimulisati kožu i pomoći da učvrstite grudi.

Posle tuširanja, namažite kremu za učvršćivanje grudi i nastavite da ih blago masirate kružnim pokretima. Videćete rezultate za kratko vreme!

Starenje grudi i iskustva

Sanja nam je ispričala svoje iskustvo sa starenjem grudi. Njena priča može da vam pomogne da ovaj problem sprečite na vreme.

„Moje grudi počele su da stare pre četrdesete godine. Iskrena da budem, zaista sam bila očajna. Kada bih obukla haljinu sa dubljim prorezom, jasno bi se ocrtavali nabori na dekolteu. Činilo mi se da je koža na tom delu bila grublja i izgledala je suvo. Grudi su se opustile i visile su. Nisam imala nikad prevelike grudi, ali kada sam ih videla u tom opuštenom izdanju, izgledale su užasno.

Nisam imala ni hrabrosti ni novca da razmišljam o plastičnim operacijama ili o nekim drugim, skupim metodama povećanja grudi. Želela sam da sama probam da svoje grudi povratim u dobro stanje. Moram da priznam, svašta sam isprobala.

Redovno sam pila čaj od piskavice, a on je odličan za povećanje grudi! Sem toga, upisala sam se u fitnes studio i vežbala sam dva puta nedeljno. Na treningu su bile žene mojih godina koje isti problem imaju kao i ja. Samo da znate, nikom grudi nisu baš savršene!

Jedna žena mi je rekla za kremu Megagrudin i od kad samo počela da je koristim, primetila sam znatno poboljšanje. Moje grudi su postale čvršće i lepše!

Sem toga, izbacila sam cigarete i počela sam mnogo zdravije da jedem. Posle tri meseca moje grudi izgledaju mlađe bar za jedno 5 godina. Ponovo verujem u sebe i zadovoljna sam svojim izgledom.“

Starenje grudi je neminovno i svi ćemo kroz to proći. Kao što vidite, postoje načini da održimo bujan dekolte malo duže no što priroda nalaže. Mislite na vreme o tome!