Povećanje usana lepkom? Zbogom pameti!

Povećanje usana lepkom? Zbogom pameti!

Koliko je ženska upornost za lepotom istrajna, pokazuje i činjenica da je najnoviji popularni trend u svetu, a i kod nas,  povećanje usana lepkom! Načuli ste nešto o tome, ali nije vam baš sve najjasnije?! Evo o čemu se radi!

Menjanje oblika i veličine usana, veoma je popularno u poslednjih par godina. Gotovo je nezamislivo da se jedna top, sređena ženska osoba nije podvrgla operaciji usana ili je možda promenu na svom licu odradila na neki drugi način. Sasvim je razumljivo da se korekcija odradi ukoliko postoji određeni zdravstveni problem ili očigledan estetski problem. 

Najpre bi bilo razumljivo da sebe prihvatimo takvima kakvi jesmo i da ne diramo ono što je Bogom dato, ne bismo li sačuvali prirodan izgled i mladalački duh. Problem zapravo nastaje, kada zbog manjka samopouzdanja uvek želimo nešto više i uzore tražimo putem medija, a nismo ni svesni da izgled “starlete” i nije baš tako privlačan kako se nama sa druge strane ekrana čini. 

Mnogo mladih devojaka je spremno “na sve” ne bi li postigle izgled kakav se danas promoviše, još ako se do takvih rezultata dođe na što jeftiniji način, otuda bolje. Upravo iz takvih izvora smo naleteli na ovaj “jeftin” način povećanja usana, a radi se o povećanju usana (super) lepkom. 

Šta podrazumeva povećanje usana lepkom?

Povećanje usana lepkom je metoda koju ne preporučujemo da radite. Može imati opasne posledice. 

Bilo koliko da su vaše usne tanke ili male, nikako se ne opredeljujte za ovaj način povećanja usana. Postupak omogućava dve stvari za kojima su se devojke pomamile.

  • Brzo se postiže efekat debelih usana,
  • Jeftino je. Za samo par desetina dinara dolazi do rezultata.

A sada ćemo objasniti i kako se ovo radi.

Kako povećati usne lepkom?

Nanesete malu količinu super lepka na gornju usnu i okrenete je naopako da se zalepi za prostor između nosa i usana. Svega nekoliko minuta je potrebno da se usna zalepi i odmah dobijate željene rezultate. Isto to možete uraditi i sa donjom usnom, s tim što se donja usna na ivicama namaže super lepkom i zalepi za bradu. 

S obzirom da je neinvazivna metoda, naišla je da na odobravanje ženske populacije i sve češće se primenjuje na našim prostorima. 

Deluje bizarno?

Pre nego što probate ovo, bacite pogled na Sanjino iskustvo!Ona je imala problem sa samopouzdanjem zbog svojih usana, koje nisu izgledale onako kako je ona to želela. Međutim, ona je danas jedna srećna i ispunjena devojka, jer je svoj cilj dostigla i njene usne izgledaju upravo po njenoj meri. Povećala je usne prirodno, bezbolno i bez lepka i opasnosti koje ovaj način nosi sa sobom. I vi možete tako, a u čemu leži tajna njenog uspeha, pročitajte na sledećem linku:https://minutzamene.com/kako-sam-povecala-usne-prirodnim-putem/

A onda dobro i pažljivo pročitjte sledeće:

Kakve su posledice lepljenja usana lepkom?

lepak za usne

Nismo do sada imali prilike da se sretnemo sa problemima ovog tipa i na početku apelujemo da se povećanje usana lepkom ne savetuje nikome, pogotovo zato što može da dovede do ozbiljnih oštećenja kože i sluzokože.

Svi znamo da je super lepak izuzetno jak preparat koji u dodiru sa kožom dovodi do njenog oštećenja. Pored oštećenja kože, upotrebom lepka direktno na kožu, može doći do kidanja prvog sloja epiderma i izazvati veliko krvarenje.

Na mestu gde se stvori rana od lepka, povređeno mesto se tretira kao opekotina i tada je potrebno podvrgnuti se totalnoj medicinskoj proceduri lečenja, što uključuje primenu antibiotika zarad infekcije i lečenja otvorene rane. Još jedna loša karakteristika je to što se na oštećenom mestu kasnije stvara ožiljak koji je gotovo nemoguće ukoliti sa lica. Zato mislimo da je bezbolnije da metodu povećanja usana lepkom odložite za neki drugi momenat i pogledate koji sve načini za povećanje usana postoje i pokazali su se veoma uspešnim i istrajnim.  

Povećanje usana lepkom nije dobar izbor iz još jednog razloga, a odnosi se na to da postignuti efekat povećanih usana traje jako kratko, tačnije do prvog osmeha.

Čim razvučete osmeh, usne padaju. Tako da, samo ukoliko želite da izgledate kao “mrgud” možete se opredeliti da na ovaj način povećate kratkotrajno svoje usne. Možda će i ovo zvučati interesantno, ali bolje je svoj široki osmeh upotrebiti kao oružije za lepotu, umesto veštački zalepljenih usana. 

Ako želite da zablistate na društvenim mrežama, i samo dok napravite par fotografija za tu namenu,  povećati usne lepkom, imajte na umu isti efekat možete postići i upotrebom fotošopa, a posledice ćete smaniti na minimum. Kako god da okrenete, nikakve efikasne namene nema upravo ova metoda povećanja usana. 

Za racionalno i prirodno povećanje usana možete upotrebiti , jedinstveni preparat u stiku, koji je na našem tržištu doživeo ekspanziju i zabeležio fantastične rezultate. Lipolea je specijalna formulacija u stiku, napravljena na prirodnoj osnovi sa velikom količinom aktivnih sastojaka koji odmah povećavaju volumen usana.

Usne možete povećati na više različitih načina, samo je pitanje da li želite da se opredelite za povećanje usana prirodnim putem ili ćete se pak podvrgnuti nekim hirurškim intervencijama. Ovde smo pisali o korekciji usana.

Ne zaboravite da, bilo šta što uradite ili ugradite u svoje lice, nosi sa sobom određene potencijalne neželjene posledice, na koje morate biti spremni ukoliko se odlučite za veštačku metodu ulepšavanja. Ono što nam je priroda sama podarila samo treba negovati i tretirati na pravi način i željeni rezultati neće izostati. 

 Usne možete povećati i prirodnim putem, bez lepka za usne, a preparati koji vam u tome mogu pomoći su: 

  • Med-dobro poznato lekovito sredstvo, koje se koristi uspešno i u prehrambenoj industriji, a i u kozmetičkoj. Med hrani kožu, oslobađa telo od toksina, dobar je antioksidans. Može se koristiti kao jedinstven u svojoj nameni ili u kombinaciji sa određenim biljkama kada postiže još bolje rezultate. U kombinaciji sa nevenom, predstavlja melem za rane, a kada mu se dodaje menta, tada postiže rezultate koje mi danas istražujemo. Nekoliko grančica mente se pomeša sa medom, i utrljava se na usne direktno. Hladni i ujedno ljut efekat dovodi oteklih usana kada postižemo da one izgledaju punije i veće. Ako želite brze rezultate, eto jednog malog trika! Jedini je problem što je nepraktično za izlazak.
  • Piling za usne-trebalo bi da bude deo vaše rutine kada su nega i higijena usana u pitanju. Piling za usne treba raditi bar jedanput sedmično, a njime se postiže da usne imaju jedar i zdrav izgled. 
  • Kokosovo ulje-je ulje koje je najbogatije vitaminom E, uspešno popunjava šupljine na usnama i one dobijaju puniji izgled. time se postiže veći izgled usana, a ukoliko često primenjujete metodu mazanja , možete povećati usne za ceo jedan stepen. 
  • Ako niste bile upućene, možete i cimetom do punijih usana. 
  • Možete takođe primenjivati i vežbe za oblikovanje i povećanje usana-što ustvari i predstavlja najbezazleniju metodu, a opet jako uspešnu. 

Tretman usana možete raditi na još mnogo načina. Danas je baš u trendu da svi imaju debele, pune usne, a šta je sa onima koji imaju pune, a žele tanje usne? 

 Evo odgovora koji oblici usana postoje!Sada nam je jasno da ih ima raznolikih i zanimljivih. Samo se treba osvrnuti malo oko sebe i shvatiti da su svi na svoje načine lepi i interesantni, jedinstveni i upečatljivi.  U redu je malo ih povećati prirodnim putem, ali ne moramo sve izgledati kao da smo izašle ispod nekog kalupa. Lepota je u različitosti!

Dosta smo govorili o prirodnom povećanju usana, osvrnimo se malo na neinvazivne  zahvate koji povećavaju usne uspešno , bez upotrebe lepka za usne.  Jedan od načina koji se , kao i lepak, zloupotrebljava, jeste i vakum za usne.

Kada vidimo posledice nekih jeftinih izbora, jasno je da je bolje otići na nešto konkretno!U uži i najčešće primenjivani izbor spadaju:

Hijaluron za povećanje usana

Hijaluron je prirodni, sastavni vezivni sastojak svakog živog organizma. Normalno se nalazi u našem telu i ima ulogu da podstiče stvaranje kolagena i održava elastičnost i vlažnost kože. Kako starimo, tako se i potrošnja prirodnog hijalurona povećava, a naše telo trpi posledice, poznatije danas kao starenje. Koža gubi svoju elastičnost i stvaraju se bore na mestima gde ga najmanje ima.

Koža nam izgleda sprčeno , a veliki udeo ima i kada je oblik i veličina naših usana u pitanju. Osim za podmlađivanje i peglanje bora, hijaluron fileri se danas uspešno koriste kao metoda povećanja usana i slobodno možemo da kažemo da jedna od najprimenjenivanih u svetu.

Postupak ubrizgavanja hijalurona u usne se izvodi veoma jednostavno. Određena kubikaža se ubrizga u sredinu usne, a onda se ostatak raspodeli ka ivicama da to izgleda kako treba.

Velika prednost kod ove metode je ta što, ukoliko vam se postignuti rezultat ne dopadne, postoji supstanca koja se ubrizga da apsorbuje hijaluron i vraća se prvobitni izgled usana. 

Silikoni za povećanje usana

Silikoni u usnama su možda malo “izvikani” u narodu. Ne zbog svog lošeg iskustva, već zato što asociraju na plastiku i na nešto neprirodno. No, veoma su popularni i dalje kod žena, a ukoliko se upotrebi određena količina materije i provereni stručnjak radi intervenciju, može to sasvim lepo i pristojno da izgleda.

Nekada je postavljanje silikona u usnama bila jako skupa intervencija, danas se to svelo na svega nekoliko desetina eura. Najčešće se koristi metakril i bipolimer kao glavna supstanca, a ukoliko se upotrebi pristojna količina materije, usne poprimaju lep oblik. 

I dalje ste za lepak? Hajde da objasnimo i ovo!

Koji se lepak koristi za veće usne?

Da se opet malo vratimo na tematiku povećanja usana lepkom. Možda se sada neko zapitao da li se možda još neki brend lepka koristi u ove svrhe?! Nismo li samo prostudirali super lepak i shvatili da nije dobar u toj nameni?! Šta se dešava sa lepkom za trepavice ili možda čak Oho lepkom?!

Oho lepak smo svi u školama koristili i znamo da se njime može zalepiti samo papir. Znači on kao solucija otpada, a u svakom slučaju se ne preporučuje njegova česta upotreba, čak ni kod ostalih aktivnosti, zbog svog lošeg delovanja na ljudski organizam. 

Lepak koji koristimo da bismo zalepili veštačke trepavice je donekle najprihvatljiviji izbor kada se radi o primeni lepka za lice.

Lepkovi koji se koriste u te svrhe su prošli određene alergo testove i u njihovom sastavu nema ničega što bi možda naštetilo koži i sluzokoži.

Međutim, da li su oni dovoljno snažni da izdrže pritisak usana, koje po svojoj prirodi ne stoje u fiziološki položaj? Naravno da nisu. Ni približno blizu ne mogu da zalepe gornju usnu izvrnutu na gore i da u tom položaju ostane duže od nekoliko sekundi. 

Iskustva lepljenja usana lepkom

Po društvenim mrežama haraju snimci devojaka koje su pokušale da svoje usne prilepe lepkom i da tako ostanu bar neki određeni period i to nas je i navelo da pišemo o ovome.Neke od njih su čak i uspevale u svojoj nameri da podignu gornju usnu, čak su na njih uspevale i karmin da namažu i olovkom za usne  pojačaju efekat.

Koliko ih je držalo uzbuđenje i uspeh, možemo zajedno da pogledamo na sledećem snimku:

Jedna mama je podelila svoje iskustvo, prvo je isprobala na ćerki, a zatim i na sinu. Na njihovim licima to deluje veoma uspešno. 

Mi smo odradili neko malo istraživanje i postavili pitanje slučajnim prolaznicima šta misle o inovativnoj metodi za povećavanje usana, lepkom.

  • Mnogo njih je odgovorilo da mu se ne dopada ideja, čak ubedljivih 95% .
  • Međutim,  ima i onih koji su oberučke prihvatili ovu metodu i veoma su zadovoljni njom. Neki su nas i preduhitrili i već je isprobali, ali napominjemo da je to svega samo 5%.

To je dovoljan pokazatelj da nije pouzdano upuštati se baš u sve što kruži internetom i da u mnogim situacijama treba zdrav razum staviti ispred adrenalina i nemogućih želja. Poslušajte druge, ako nekada niste u sebe sigurni. 

Bilo kako bilo, u pređašnjem tekstu smo obradili višestruke načine za povećanje usana. Ukoliko je vaš izbor pao na neku metodu od pominjanih danas, čak je to možda i povećanje usana lepkom, predlažemo vam da se dobro informišete o svim mogućim dobrim i lošim posledicama koje mogu da vas zadese, da ne bi došlo do iznenađenja. U svakom slučaju, ne zaboravite da vam je zdravlje na prvom mestu i da prvo njega treba da negujete, a kada budete uspeli u tome, posvetite se i nezi lica i tela, po mogućstvu na što prirodniji način.