Klompe protiv celulita nisu fora samo u Holandiji!

Klompe protiv celulita nisu fora samo u Holandiji!

Klompe protiv celulita nisu samo za hodanje! Ove “cipele” pomažu da dobijete glatku kožu o kojoj ste sanjali. Pogledajte zašto nećete moći da se odvojite od njih!

Klompe protiv celulita deluju nam tako jednostavno, a postižu tako veliki efekat kod smanjenja masnih naslaga. Pokretanje procesa izbacivanja toksina iz organizma i zatezanje kože, mogu biti prava misterija, naročito ako imamo uporan i izražen celulit. Naše male “ženske tajne”, poput ovih klompi pomažu dosta u smanjenju masnih naslaga. Kako bi bile najefikasnije potrebno je da ih koristimo na pravi način. Dajemo vam sve što bi trebalo da znate o uklanjanju celulita uz pomoć ove obuće.

Šta su klompe protiv celulita?

Na prvi pogled nam deluju poput bilo kojih drugih klompi – ali samo na prvi. Radi se o revolucionarnim papučama koje su zasluženo dobile svoju ulogu u našim bjuti navikama. Naime, one su dizajnirane tako da je zadnji deo malo spušten u odnosu na prednji. Hodanjem u njima zapravo se za mišiće stvara napor kao kada hodamo uzbrdo. To poboljšava tonus mišića na butinama i nogama i ciruklulacija. Ove klompe na taj način pomažu da naša koža postane negovana, dobrog tonusa i da se kvržice od celulita manje vide.

Šta zahtevaju kako bi imale efekat?

Verovatno ste već pretpostavili, ali taj uporan celulit neće nestati sam od sebe. Kako bi vaše klompe protiv celulita mogle da pokažu svoju pravu “moć”, neophodno je:

 • Hodanje u njima – Pritisak koji se vrši na naša stopala prilikom hodanja pomaže da se isprave leđa, podigne zadnjica, i popravi celokupno držanje tela.
 • Upornost – Efekti se neće videti odmah nakon nošenja. Kako bi se pokazale promene na vašem telu, morate ih nositi svaki dan bar mesec-dva.
 • Pomaganje – Klompe su dobar izbor kada se radi o blagim promenama na koži, ali za uporne duboke promene na koži neće imati jak efekat. U takvim slučajevima preporuka je koristiti i anticelulit gel na prirodnoj bazi. Sastojci poput ekstrakta bršljana, hrasta ili mente, samo su neki koji mogu značajno poboljšati izgled naše kože. U kombinaciji sa klompama protiv celulita možemo postići jaču zategnutost i izbacivanje toksina. Bolja elastičnost kože, omogućava nam da masne naslage ne budu toliko izražene, i da se koža lakše oporavi.

Kako pomažu klompe protiv celulita?

Smatrate da nije bitno da li nosite klompe protiv celulita povremeno, ili preko dobrog dela dana? Verujete da će celulit nestati u kratkom vremenskom roku? Klompe ove vrste mogu biti vaš saveznik u lepoti, ali nisu svemoguće. Način na koji deluju na naše telo može dati efekat zbog:

Pritisak koji se vrši prilikom nošenja klompi protiv celulita, daje određen nivo stimulacije na naša stopala. Ovaj pritisak utiče na naše držanje, limfne čvorove i mišiće. To su razlozi zbog čega naše noge, butine, zadnjica postaju zategnute, a koža glatka.

Napokon imamo priliku da zategnemo telo, bez napornih vežbi i tretmana. Zar ovo ne deluje kao dobar razlog da probamo ove klompe?

klompe za celulit

Klompe protiv celulita, koje koristimo, spadaju uglavnom u anatomsku obuću koja ima odgovarajuću podlogu za cipele. Odgovarajući oblik je neophodan kako bi postigli uticaj na kičmu. Kada primenjujemo ova jednostavna “pomagala” dolazi do zatezanja mišića na zadnjici, nogama i butinama. Naši mišići se oblikuju dužim nošenjem ovakve obuće, a samim tim i koža dobija bolji tonus.

Pored navedenog efekta, postoje tipovi klompi protiv celulita koji pojačavaju i cirkulaciju kože.

Da li ste čuli za akupresuru? Verujem da jeste. Ovakve klompe možda nisu direktno kao ova metoda, ali ima sličan princip. Pritiskom na određene tačke u stopalima moguće je da pokrenute bolje izbacivanje toksina i tako smanjite celulit. Stručnjaci veruju da se ovom metodom možemo uticati i na auru kao i čakre.

Rezultat nošenja tih klompi trebalo bi da bude:

 1. Bolje raspoloženje, želja za vežbanjem.
 2. Glatka i osvežena kož

Kakav će efekat imati na nas zavisi od vrste obuće, ali i od toga da li je celulit pogodan za ovakav tretman. Masne naslage koje su jake, dugotrajne, i uporne, adipozni i fibrozni celulit važe za one koje će nam biti teže za uklanjanje.

Pitate se zašto?

Iskustva pokazuju da se takav celulit ne uklanja lako bez primene anticelulit gelova.

Razlog za neophodnost ovakvog pristupa ogleda se u samom celulitu. Kada nam se stvori celulit dolazi do poremećaja normalnog funkcionisanja tkiva. Cirkulacija postaje loša, i toksične supstance ne možemo izbaciti na klasičan način. Bez anticelulit gela, trebaće jako dug vremenski period da se sve vrati u normalu.

Mislili ste da se celulit javlja samo kod gojaznih ljudi? Prevarili ste se. On se može pojaviti kod bilo koga i veoma je čest. Jelena, kao i mnoge druge žene borila se sa upornim celulitom. Loš stil života doprineo je do toga da su joj se pojavile ove nesavršenosti na koži. Celulit nikada nije prijatna pojava. Jelena je to shvatila na malo teži način. Ranije je imala dobar izgled kože, sve dok se nije opustila. Tada je doživela da joj se pojavila ova “napast”. Koža koja je hrapava, deformisano telo, rupe na butinama, sve su to simptomi koje je imala. Prva reakcija bila joj je da spreči dalji nastanak, u ukloni ga. Uspela je. Otkrila je prirodan i jednostavan načina koji joj je omogućio da ponovo ima lepu i negovanu kožu. Sada je ponosna na svoje zategnuto glatko telo, bez celulita. To što je njoj pomoglo, može pomoći vama. Saznajte o čemu se radi na ovom linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Koliko često se upotrebljavaju anticelulit klompe?

Prema savetima stručnih lica, ove proizvode bi trebalo početi sa umerenim korišćenjem.

Ako niste ranje koristile ovu obuću, savetuje se da krenete sa oko 30 minuta nošenja, a vremenom povećavate lagano (za oko 30 minuta). Kasnije se može povećati do vremena koje vama odgovara.

Čemu postepeno povećavanje? Ako se kojim slučajem pretera sa nošenjem ovih klompi, moguća je pojava upale mišića, istezanje ligamenata i tetiva, bola u zglobovima.

Da li mogu raditi redovne obaveze uz ove klompe? Naravno da možete, ova obuća vas ne sprečava da se držite dnevne rutine.

Kome su namenjene klompe za celulit?

Ove klompe namenjene su svima nama koji bi voleli da poboljšaju izgled svoje kože. Najbolji efekat postižete ako imate na blago izražen celulit, koji nije jak, ili površinski celulit.

Kome se ne preporučuju?

Ako nosite ove klompe ne brinite, jer se one generalno smatraju za jako bezbednu metodu rešavanja problematičnih masnih naslaga. Preporučljivo je voditi računa ako imate problem sa mišićima, ili cirkulacijom u predelima zadnjice, butina, nogu. Ako sumnjate da postoji šansa za neželjenim reakcijama, obratite se stručnoj osobi za savet.

Klompe i slaba cirkulacija

Imate slabu cirkulaciju? Bez brige, klompe vam mogu pomoći i oko ovog problema. Pritisak koji daje đon od drveta bukve (uglavnom se prave od njega), može stimulisati vašu cirkulaciju. Tajna se krije u efektu “masaže”, koji se dobija uz pomoć ovih klompi. Tačke na stopalima, koje su stimulisane prilikom nošenja ove obuće, pomaže da se oslobodi kiseonik, i pojača protok krvi.

Svi znamo kako toksične materije mogu da se talože u organizmu, zbog čega je ovo jako pozitivna osobina. Redovnom primenom postižete redukciju masnih naslaga, ali i smanjenje telesne težine. Prilikom dobrog cirkulisanja materija dolazi do smanjenja veličine masnih ćelija. Kada redovno uklanjamo toksine iz tela, masne naslage su sve manje, koža dobija svežinu i deluje zdravije. U tom slučaju, vaš kolagen kreće sa ubrzanom proizvodnjom, i postaje kvalitetniji, zbog čega je telo zategnutije.

Klompe i čarape protiv celulita – dobitna kombinacija!

Koliko puta sam se samo zapitala da li je uopšte moguće koristiti ovu kombinaciju. Zapravo radi se o dva totalno različita proizvoda, koji nam udruženim snagama mogu dati jači efekat.

anticelulit klompe

Čarape protiv celulita mogu imati određenu količinu ulja koje pomažu zategnutosti, i opštem stanje kože. Njihova tajna se ogleda u kompresiji koju vrše na krvne sudove, i tkiva. Na taj način pomažu da cirkulacija bude dobra, i da se ubrza izbacivanje štetnih supstanci.

Kako ih možemo kombinovati? – Primenjujemo ih na veoma jednostavan način. Kako bi dobile zadovoljavajuće rezultate možete :

 1. Uraditi blagi piling kože
 2. Istuširati se
 3. Navući čarape protiv celulita
 4. Obujte anticelulit klompe

Napomena: Kako bi imalo efekta morate se kretati, i to dosta. Sedenje neće dati željene rezultate.

Alternativa anticelulit klompama

Anticelulit klompe imaju mnoga alternativna rešenja, među njih ubrajamo:

 • Primenu anticelulit krema sa prirodnim komponentama
 • Kozmetičke tretmane
 • Anticelulit masažu

Anticelulit krema je veoma jednostavno, a izuzetno efikasno rešenje uklanjanja celulita. Njena prednost se ogleda u dubinskom dejstvu na masne ćelije, gde dolazi do njihovog razlaganja i umanjenja. Ovo sredstvo pomaže i da se koža zategne, uz pomoć jačanja, bolje proizvodnje kolagena i elastina. Ovako tretirana koža postaje glatka, nežnija i svežijeg izgleda.

Kozmetički tretmani pogodni za borbu protiv celulita su:

 • Kriolipoliza protiv celulita – ovaj način smanjenja masnih naslaga celulita primenjujemo uz pomoć hladnih tretmana.
 • Kavitacija – čest i dobro poznat tretman kojeg koristimo ako smo nezadovoljni težinom ili celulitom. Efekat umanjenja vidljivosti naših nesavršenosti postiže se uz pomoć talasa visoke energije koji su usmereni na željeni predeo.
 • Lpg anticelulit tretman – Ako se odlučite za ovaj tretman dobićete glatku i svežu kožu sa manje izraženim celulitom. On se zasniva na masaži, kojoj je cilj da se pojača izbacivanje štetnih supstanci iz organizma.
 • Maderoterapiju – Ova masaža se sprovodi uz pomoć specijalnih masažera u vidu oklagija koje pomažu da se celulit razbije, i stimulišu limfne čvorove.

Anticelulit masaža je jedan od čestih i najpoznatijih načina da se rešimo ovog problema. Ako je urađena kako treba, ovaj tretman vas može osloboditi viška tečnosti, štetnih materija i omogućiti bolji prohod limfe. Ovu masažu možemo koristiti i prilikom stavljanja proizvoda poput gela protiv celulita. Mada mogu imati efekat na ulepšavanje kože, ove metode su često jako skupe, i zahtevaju više termina za prave efekte.

Pogledajte više o anticelulit tretmanima.

Iskustva sa klompama protiv celulita

Kristina – “Čula sam za ovu šašavu metodu uklanjanja celulita i vagala sam da li da ih probam. Nisam imala šta da izgubim osim vremena i novca, a celulit mi je bio sve izraženiji, i odlučila sam da ih uzmem. Obuće nikad dosta zar ne? Nabavila sam ih, i deluju slabije na moju kožu nego što sam očekivala. Moj uporan celulit je i dalje tu, ok malo mi je koža glatkija, ali to je to. Zato sam prešla na gel protiv celulita koji na bazi biljnih sastojaka. Aktivne supstance u njemu su mi zagladile kožu, i ona je mekša i nežnija. “

Rusana – “Ništa posebno od ovih klompi. Uzela sam par za sestru koja je u pubertetu i celulit joj je jako izražen. Ima, jake neravnine na koži i smetaju joj. Te “grudvice” deluju ružno, i upadljivo, pa sam mislila da će joj klompe protiv celulita pomoći.  “

Živka – “Kupila sam anticelulit klompe pre par meseci, jer je krenuo da mi se javlja blag celulit. Moje noge su zategnutije nego ranije.Vidim blago poboljšanje. Celulit mi se nije mnogo primećivao ni ranije. Nisam želela da čekam da se stvori u velikoj količini.”

Klompe protiv celulita mogu delovati dobro na slab celulit, ako krenemo da ih koristimo na vreme. Glatka i negovana koža su cilj svih nas, ali se za ozbiljnije slučajeve ipak preporučuje primena bar još jednog načina nege kože. Celulit je opasan igrač. Napdanite ga sa svih stranama. I klompama – zašto da ne!