Pojas za mršavljenje radi umesto vas!

Pojas za mršavljenje radi umesto vas!

Pojas za mršavljenje jedan je od dobrih saveznika u borbi protiv viška kilograma. Možda baš on može rešiti vaše probleme sa viškom sala i pomoći vam da budete zadovoljniji svojim fizičkim izgledom. Niste razmišljali o tome? Onda, vreme je.

Zima, slavski period ili jednostavno, hedonizam, uživanje u hrani, sve doprinosi udebljavanju. Ono što jedemo hrani ne samo naša usta i stomak, već i naše oči. Ponekad je prejedanje stvar psihološkog nezadovoljstva. To je vrlo važna tema, ali je potrebno posvetiti joj posebnu pažnju. Možda nekom drugom prilikom.

Naša tema je višak kilograma, koji, pored fizičkih nezadovoljstava sobom, može doneti i neke zdravstvene probleme. Kupovina većih brojeva, pojava celulita i strija, samo su neke od bolnih tema svake gojazne osobe.

Kada dođe do hipertenzije i masnoće u krvi, za koje znamo da mogu biti uzročnici mnogih hroničnih i opasnih, bolesti, onda stvar nije za šalu. Treba se svim tim izboriti. Nešto ide lakše, a nešto je teže. U svemu tome nam može i te kako pomoći pojas za mršavljenje.

Šta je pojas za mršavljenje?

Ako do sada niste imali prilike da se informišete, objasnićemo vam detaljno. Pojas za mršavljenje je jedna tkanina, napravljena od gume, ali i nekih prirodnih materijala, kao što je pamuk.

pojas za skidanje sala

Ona je predviđena, da se, kao i većina pojaseva, stavlja oko struka.

Uloga pojasa za mršavljenje je da dodatno zagreva predeo na koji je stavljena. To dodatno zagrevanje izaziva znojenje, a dodatno znojenje je dobro za izbacivanje viška toksina.

Samim ti, mršavljenje je na taj način efikasnije i izvesnije. Sada govorimo o samom nošenju ovog pojasa, dakle, kada mirujete. Međutim, pojas za mršavljenje se može nositi i kada trenirate. Možete ga nositi, a da ste prethodno namazali neku kremu ispod njega. Proverite kako vam kokosovo ulje može pomoći da smršate i otklonite nepravilnosti.

Rezultati će u poslednja dva slučaja biti još efikasniji, nego da ga samo stavite.

Da li pojas za mršavljenje pomaže?

Jedno je sigurno, pojas za mršavljenje svakako ne odmaže. To, naravno, nije dovoljno, kada kupite proizvod, očekujete od njega neke konkretne rezultate. Zato ćemo vam iskreno reći.

Ako nosite pojas za mršavljenje u toku dana, ispod odeće,  pošto se ne vidi i apsolutno je komotan, ima određenog napretka.

Šta više, prikriva određene nedostatke, čini vas vizuelno zategnutijima.

Kada je u pitanju veliko gubljenje kilograma, nemojte očekivati čuda.

Posle nekoliko meseci nošenja pojasa za mršavljenje tokom dnevnih aktivnosti, možete očekivati da ćete izgubiti nekoliko centimetara u zadatom predelu. Međutim, nemojte se zavaravati da će samo nošenje da doprinese tome da vi budete mršaviji. Pošto neće.

Potrebno je da nošenje pojasa uskladite sa nekom fizičkom aktivnošću, koja ne mora biti svakodnevna. Možda samo nekoliko puta tokom nedelje.

Kada ste na bilo koji način fizički aktivni, a u isto vreme nosite pojas, onda je i mogućnost da se kilogrami izgube, znatno veća.

Naravno, i do redukcije ishrane mora da dođe. Ako nastavite da jedete u uobičajenom ritmu, ništa od toga. Ako, pak, povedete računa o kalorijama, bez restriktivnih dijeta, onda je napredak više nego izvestan. Saznajte kako izgleda zdrava dijeta za gubitak kilograma

Eto kako može pomoći najbolje pojas za mršavljenje. Na sličan način radi i folija za mršavljenje

Kako radi pojas za mršavljenje?

Kada ga stavite na stomak, ispod odeće, vaš će se stomak pojačano znojiti, bez obzira da li je hladno ili toplo. Gumeni materijali će doprineti da se to dešava jer oni sami po sebi zagrevaju kožu.

Izbacujući znoj, izbacujemo višak toksina, a time se sagorevaju masne naslage.

Kada se pojas nosi tokom vežbanja, situacija je još bolja i upečatljivija. Vežbanjem aktiviramo razne grupe mišića i tako se pojačano znojimo. Nošeći paralelno i pojas za mršavljenje, mi u stvari to znojenje maksimalno aktiviramo. Samim tim, mršavljenje je ubrzava i intenzivira.

Pomenuli smo stomak kao kritičnu zonu. Kod žena, a i kod muškaraca, jeste stomak taj koji je problem. Na njemu se sakupljaju svi viškovi masnoće i salo na stomku. Tačnije, na njemu se prvo primećuju.

Ipak, i butine mogu biti te koje zadaju problem. Zato pojas, bez obzira što najčešće ide preko stomaka, možete staviti i na butine.

Imate pojaseve koji su sa čičkom i koje obmotate na kritične regije, koje god da su i na taj način ih se postepeno rešavate. U slučaju butina, efikasno se pojasom za mršavljenje može umanjiti i pojava celulita. Samo treba redovno stavljati pojas na to mesto.

Još je bolje da, ako već stavljate pojas, na to mesto nanesete i neku kremu ili gel za celulit. Efekat će biti bolji jer će preparati dublje prodreti u kožu.

Ovde vam od koristi može biti iskustvo onih kojima je lep izgled tela profesija. Ivana Stamenković Sindi kaže da joj pomaže izuzetno sredstvo zahvaljujući kojem nema celulit.  Ne odvaja se od njega. Prirodno je i lako. Znate i sami koliko savršeno ova žena izgleda. To što njoj pomaže, i vama je dostupno.  O čemu se radi? Pročitajte iz njene lične priče na linku: https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Kako se koristi pojas za mršavljenje stomaka?

Evo jednog od najćešće korišćenih načina pojasa za mršavljenje. To je oko stomaka. Salo se kod žena taloži i na zadnjici, ali je stomak ključan.

Prvo treba reći da se neki od njih navuku preko glave, neki imaju dugmad za zakopčavanje, a neki čičak, takođe za zakopčavanje. Odaberite onaj za koji smatrate da vam najviše odgovara. I namena je važna. Ako ga stavljate samo kad vežbate, nije važno kakav je.Tada ste u nekoj opremi i on može da se nabudži, da se vidi, svejedno je. Dakle, može imati zakačke za zakopčavanje. Ili čičak.

Ipak, ako želite da ga nosite nekoliko sati, dok nešto radite i izlazite iz kuće, onda bi trebalo da vodite računa o tome da li se on vidi ispod odeće ili ne. Tada bi bio pogodniji onaj koji se navuče odozdo ili preko glave.

Ako ste se odlučili da pojas koristite dok obavljete aktivnosti ili sedite ispred TV-a, onda samo navucite i provedite tako neko vreme. Pojas za mršavljenje će pojačati znojenje i samim tim ćete izbaciti neke štetne materije napolje. Slično rade i helanke za mršavljenje.

Ako ga nosite dok radite vežbe za mršavljenje, navucite ga oko stomaka i podvrgnite se fizičkoj aktivnosti, koja god da je ona. Možete preko njega imati majicu i ne morate.

Svakako ćete primetiti da je znojenje duplo jače kada ga imate. To ćete primetiti i zbog znojave majice, a i inače na svojoj opremi.

Naravno, posle svakog korišćenja operite svoj pojas za mršavljenje.Najbolje ručno, bez jakih hemijskih sredstava. Možete ga staviti i u mašinu, ali na 30 stepeni, bez omekšivača.

Posle nošenja pojasa za mršavljenje, obavezno je tuširanje. Ne smete dozvoliti da se znoj zalepi i  sa sobom povuče bakterije. Rizikujete osipe i bubuljice od znoja.

Koliko sati dnevno koristiti pojas za mršavljenje?

Ponekad se pogrešno misli kako pojas ispod odeće možete nositi neograničeno, odnosno, čitav dan. Nije tako.

Iako koristan i na neko vreme može pomoći izbacivanju toksina, pojas za mršavljenje, ako se nosi non-stop, može doneti i neke probleme.

Naime, kada ga imate, on veoma opterećuje koži i „ne da joj da diše”. Kratkotrajno vas oznoji, osnaži za izbacivanje toksina, ali ako stoji celi dan, začepiće pore. Biće još gore nego što je bilo.

Nosite ga najviše dva sata neprekidno. Onda napravite pauzu tokom dana, pa ga nosite još nekoliko sati. Ako se nekada i desi da bude na vama duže nego što bi trebalo, potrudite se da poslle toga barem 24 sata odmorite od njega. Potrebno je da se tkiva, ali i koža, odmore i regenerišu.

Pojas za mršavljenje tokom spavanja

Neki praktikuju da pojas za mršavljenje nose tokom spavanja. O tome bismo vam imali reći nekoliko rečenica.

Pojas za mršavvljenje koji stoji tokom noći i koji pomaže da se dodatno oznojite i ujutru, bez po muke,  primetite boljitak, nije loša ideja. Može biti korisno.Međutim, može vas pre svega stezati i pritiskati, samim tim, remetiti san. Ako ste u godinama ili ako imate veći višak kilograma, to može biti loše i za vaše srce. Ono se u snu, a usled pojačanog znojenja, može umoriti.

Neka aritmija ili poremečaj rada takođe mogu biti potencijalna opasnost za vaš organizam.

Iako se ne isključuje nošenje noču, ipak dobro procenite. Vidite u kojoj ste od navedenih kategorija i da li to sa sobom nosi potencijalni rizik. Ako jeste, ne preporučujemo vam da se opasujete pojasom za mršavljenje tokom noći.

Sačekajte dan i onda spokojno krenite u nove pobede mršavljenja.

Pojas za mršavljenje kod muškaraca

Mogli bismo odmah na početku naglasiti da sve što smo rekli za žene, odnosi se i na muškarce. Muškarci mnogo više problema sa kilogramima imaju u predelu stomaka, dok su noge i ruke udebljane samo u retkim situacijama.

pojas za mrsavljenje za muškarce

Celulit je kod muškaraca veoma retka pojava. Bele strije se ponekad i javljaju.

Raspodela hormona kod žena i muškaraca različito deluje. Postoje neke studije koje kažu da muškarci, naravno, uz trud, pre mogu smršati nego žene. Ženama su hormoni ponekad saveznik, a ponekad neprijatelj. U ovom slučaju, hormoni ženi usporavaju mršavljenje, pa i kada je korišćenje pokasa za mršavljenje u pitanju.

Električni pojas za mršavljenje radi umesto vas

Jedno vreme veliki hit, mada ni sada ne možemo reći da je nepopularan, vibrirajući pojas za mršavljenje radi. On, u stvari, radi za vas, i to vrlo konkretno, dok vi sedite ili ležite.

Električni pojas za mršavljenje ima dva domena delovanja. Jedan je elektrostimulacija mišića, a drugi je zagrevanje.

Eletrostimulacija mišića slična je onoj kad idete na fizioterapijsku rehabilitaciju, usled neke povrede ili istegnuća mišića. Naime, on, uz pomoć struje koju ima, omogućava da trenirate i dok sedite. Mišići dobijaju elektrostimulaciju koja može zameniti nekoliko sati intenzivnog treninga u teretani ili kod kuće.

 U isto vreme, visoka temperatura ovog zagrevajućeg pojasa čini da se znojite više nego da trenirate, što je još jedan od dobrih načina kako da pomognete sebi u ubrzanom gubljenju kilograma.

Za one najambcioznije, vibrirajući pojas za mršavljenje možete koristiti i tokom treninga. Sve zavisi koji i kakav trening je u pitanju. Na primer, ako nemate vremena za zagrevanje, samo stavite pojas.

Ne morate ga ni skidati dok ste u teretani i dok radite neke vežbe, na primer vežbe izdržljivosti. Tegovi i ostala oprema, uz električni pojas za mršavljenje, mogu dati jako dobre rezultate.

Da li je bezbedan električni pojas za mršavljenje?

Zagrevajući i vibrirajući pojas je za najveći broj ljudi bezbedan. Međutim, on može veoma loše uticati na one koji imaju problema sa srcem.

Fizičari i ljudi koji se razumeju u elekktromagnetne talase kažu da, ako se ne poklope vibracije ovog aparata i one koje emituje ljudsko srce, može doći do ozbiljnih problema. Ti se problemi mogu ogledati u aritmiji, koja može biti trenutna ili malo duža.

U najgorem slučaju, može doći do zastoja rada srca. Zato, kada i ako ih budete kupovali, obratite se nekom lekaru, koji će vas konkretno posavetovati o tome da li ih smete koristiti ili ne.

Najbolji pojas za mršavljenje

Kao i uvek, nabrojaćemo nekoliko pojaseva za mršavljenje koje smatramo najkvalitetnijim i najpovoljnijim za kupovinu. Detaljniji izbor je, naravno, na vama.

  • Tummy tuck je pojas koji možete nabaviti preko interneta. Može se nositi samostalno, ali najbolji efekat daje kada se namaže neka krema ispod ili u toku vežbanja.Naglašava se da ga sa kremom ne treba nositi dugo, samo desetak minuta, ali da on i posle toga ima delovanje narednih nekoliko sati.
  • Sauna belt je elektonski pojas koji se nosi u toku vežbanja ili trčanja, a fantastično sređuje figuru kada ga nosite. Dobar je za instant mršav izgled, kada vam je potrebno posebno da zablistate
  • Slim abs pojas za mršavljenje je, kažu proizvođači, veoma udoban. Prednost mu je to što ima mekad unutrašnji sloj, koji podražava znojenje. Spoljašnji sloj mu je takav da se znoj brzo suši i nema opasnosti od toga da će vam odeća biti mokra.
  • Mueller neoprenski pojas za mršavljenje je, pored toga što pomaže salu sa stomaka da se skine, dobar i kao potpora vašoj kičmi. Drži je u uspravnom položaju.
  • Abtronic je električni pojas za mršavljenje. Ima mikroprocesor i dve baterije. Njih možete puniti, a onda ga koristiti bez vezanosti za utičnicu. Radi elektrostimulaciju stomačnih mišića.

Cena i gde kupiti?

Cene se razlikuju od toga da li želite običan pojas za mršavljenje ili električni. Obične možete pronaći po ceni od 750 do 1000 dinara, a električne od 1300 do 2500 dinara.

Nabavljaju se pretežno u sportskim radnjama, kao što su Intersport, Đak, Planeta i Top šop na internetu. Naravno, pojas za mršavljenje možete nabaviti i u Kineskoj radnji. Sami procenite koji vam najviše odgovara.

Iskustva sa pojasevima za mršavljenje

Najveći broj ispitanika kaže kako je pojas za mršavljenje pomogao da skinu kilograme. Ovo naročito tvrde oni koji su na nekom od programa vežbanja i korišćenja krema za celulit i za mršavljenje.

Prilikom aktivnosti, pojas pomaže oslobađanju viška toksičnih materija, a na taj način se efikasnije troše kalorije.

Razmislite o pojasu za mršavljenje ako želite da izgubite kilograme.