Maska za ispucalu kosu reparira dlaku! Ovo su najbolje!

Maska za ispucalu kosu reparira dlaku! Ovo su najbolje!

Maska za ispucalu kosu je spasiće vas od šišanja i pomoći da se iskrzani krajevi kose vrate u život. Otkrijte kako ih napraviti i koje su najbolje. 

Kad bih vas sada pitala da li želite da vaša kosa bude sjajna, svilenkasta, da se ne mrsi i da se lako oblikuje u željenu frizuru…svi u glas biste odgovorili DA sa sjajem u očima.

Prirodno, lepa kosa je ukras svake glave.

Kako onda da se zaboravimo i ne pazimo dovoljno na nju?

Vaša kosa je tiho patila, slala vam je sitne znake tu i tamo .Ne obraćamo pažnju na sitne znake sve dok se jednoga dana ne sretnete sa nekom drugom kosom u ogledalu kao da nije vaša. Ispucala, promenila boju.

I obično se pitate šta se to zapravo sa njom dešava.

Kome je namenjena maska za ispucalu kosu

Ukoliko se vaša kosa ponaša na neki od ovih načina vama je svakako neophodna maska za ispucalu kosu:

 • Kosa vam se lako mrsi tokom pranja a nakon toga se teško raščešljava.
 • Izgubila je sjaj, vlasi su nekako mat.
 • Na dodir kosa je suva i gruba.
 • Kod ekstremno ispucale kose ona je krta, krajevi su procvetali.
 • Ispucala kosa ima izbledelu boju.
 • U dodiru sa vlagom frizura gubi oblik i inače je nepostojana.

I plus, svako ko želi da njegova nega kose deluje preventivno protiv pucanja može i poželjno je da koristi masku za ispucalu kosu kao deo svoje rutine.

Ispucala kosa izbliza

Ne volim kada mi samo nude gotova rešenja očekujući da im verujem na reč.

Volim da znam šta, zašto, kako. Kad razumem šta mi se dešava, lakše prihvatim i sprovedem u delo radnje namenjene popravljanju štete.

Elem, evo kako stojimo sa ispucalom kosom:

Vlas se sastoji iz tri sloja. Na sledećem linku možete saznati više o strukturi kose.

U blažim slučajevima samo je spoljašnji omotač kutikula ispucao.

To jest površina vlasi izgleda kao da se naježila, jer su zalisci u strukturi omotača umesto da budu spušteni a vlas glatka, podignuti. Zbog toga vam je kosa bez sjaja jer je površina neravna i loše reflektuje svetlost.

Kod ozbiljno ispucale kose, središnji sloj korteks je takođe oštećen.Korteks je izgrađen od keratina i lipida

Ćelije unutar korteksa su elastične što znači da vlas kose kada je zdrava ima sposobnost istezanja i vraćanja u prvobitni položaj. Tada vam je kosa jaka i elastična a frizura živahna i postojana.

U korteksu se na nalazi i melanin, pigment koji daje boju kosi. Kada je središnji sloj vlasi osiromašen keratinom i drugim gradivnim materijama kosa gubi elastičnost i prilikom nege, pravljenja frizure, vezivanja, jednostavno puca.

Ispucala kosa burno reaguje i na vodu prilikom pranja ili ako izađete na vlagu od frizure ne ostane ništa.

Kod ozbiljno ispucale kose krajevi su procvetali, kosa se lako mrsi.

Da li se može oporaviti ispucala kosa?

Da, moguće je oporaviti ispucalu kosu.

Sada kad znamo šta se u strukturi kose dešava kada je ispucala, znamo da dodatnom negom moramo pomoći da se normalna građa središnjeg sloja ponovo uspostavi.

maska za ispucale krajeve kose

Dakle, moramo imati preparat koji u dublji sloj vlasi unosi neophodne proteine i druge gradivne elemente koje su iz kose nestali.

Drugim rečima kosu moramo nahraniti dubinski neophodnim elementima koji će ponovo izgraditi oštećeno.

Kako maska oporavlja ispucalu kosu?

Maske za kosu su intenzivniji tretmani koji deluju jače i dublje od regeneratora koji je formulisan za dejstvo na površini dlake. 

One prodiru kroz kutikulu vlasi te njihovi aktivni sastojci oporavljaju kosu iznutra.

Zbog toga, maska za kosu treba da bude redovan deo nege kose i pre no što ona postane ispucala, kao preventiva.

Kada je kosa već oštećena onda su maske i pakovanja za kosu jedini preparati uz koji se možete nadati da povratite svojoj frizuri stari sjaj. Ali ne samo to…

Irena se već pomirila sa idejom da se mora drastično ošišati kako bi se otarasila ispucale kose. Na sreću, odlučila je da jednom jednostavnom rešenju da šansu. Njoj je uspelo da oporavi oštećenu kosu bez šišanja, sasvim prirodno i krajnje jednostavno. Zapravo, i vi možete tako. Verujem da će vam njeno iskustvo biti od koristi.Pročitajte ga na sledećem linku:

https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Maske za ispucalu kosu su obično formulisane kao mešavina ključnih sastojaka koji svi imaju za cilj oporavljanje vlasi, regeneraciju njenog zaštitnog omotača, hidrataciju i jačanje.

 • Proteini, pre svega keratin, svila i pšenični proteinisu česti sastojci koji jačaju kutikul ili bolje rečeno krpe rupe i naprsline na njemu.
 • Ulja poput arganovog, suncokretovog i jojobinog dodaju vlagu u folikul dlake vlasi čineći kosu elastičnijom i fleksibilnijom za oblikovanje.
 • Hijaluron za kosu je takođe dobar sastojak maski za ispucalu kosu, potražite ga na deklaraciji prilikom izbora svog preparata.

Osobe sa veoma jakom kosom (kovrdžava kosa je jaka i treba joj uvek dodatna hidratacija), treba da potraže masku koja je na bazi blagotvornih ulja.Za slabu i tanku kosu bolje su maske za ispucalu kosu na bazi proteina. One je neće dodatno otežati i učiniti da visi.

Domaća ili kupovna maska za ispucalu kosu? Šta izabrati?

I jedna i druga.

Kupovne maske za ispucalu kosu sadrže izbalansirane razmere neophodnih aktivnih materija koje bi trebalo da deluju najoptimalnije na regeneraciji ispucalih vlasi.

Domaće maske sadrže obilje svežih, neprerađenih aktivnih materija. Ne treba odbacivati lekovitu moć prirode.

Kada bih baš morala da biram- izabrala bih kupovne maske ali samo one za koje znam da su prirodne.

Zašto?

U njima su aktivne materije mnogo koncentrovanije nego u domaćoj maski za ispucalu kosu koju pravimo kod kuće. Mi kod kuće baratamo mikserom i blenderom, ali nemamo biotehnologiju koja je moćna da iz naših namirnica izdvoji one elemente koji zaista čudesno deluju na kosu. Neki od revolucionarnih elemenata su, na primer Prodew 500, hijaluronska kiselina, protein svile iz jezera Como i D-pantenol. 

Saznajte po čemu je posebna bioaktivna kozmetika.

Ipak su ovi i još pregršt aktivnih materija formulisani vrlo precizno imajući u vidu strukturu dlake i najbolju mogućnost delovanja.

Domaća maska nema tu moć što ne znači da nije dobra i da i nju ne treba praktikovati.

Kako se koristi maska za ispucalu kosu?

Budite svesni da kada imate problem, kosi morate posvetiti malo više vremena.

Maska za ispucalu kosu se koristi najmanje jednom nedeljno.Ukoliko kosu perete dva puta nedeljno, možete masku koristiti uz svako pranje kose.

Uz recepte smo navodili i da li masku nanositi pre ili nakon pranja kose.

To zavisi od sastava maske. Nakon nekih masnijih morate posle šamponirati. Neke blage maske bolje idu nakon pranja. Kod gotovih maski sledite uputstvo na pakovanju. Kod prirodnih ako je maska sa uljem stavite je pre pranja kose. One lagane bez ulja možete  naneti da deluju na opranu kosu. Nakon toga samo ispiranje mlakom vodom je dovoljno.

Koje su najbolje gotove maske za ispucalu kosu

Najlakše je, a pokazalo se da je i najdelotvornije, koristiti gotovu masku za ispucalu kosu. Evo najboljih.

Revlon maska za oporavljanje ispucale kose

Ova maska je namenjena hidrataciji kose. Jača kosu od korena do vrhova.

Daje kosi sjaj i svilenkastu teksturu.

Kosa se ne mrsi nakon upotrebe ove maske.

Brzo se apsorbuje. Ova maska je nemasna formula tako da je pogodna i za osobe sa masnom kosom. Među sastojcima sam uspela da prepoznam limunsku kiselinu i pšenične aminokiseline kao i glicerin. Ovaj poslednji se nalazi negde pri početku popisa što znači da ga ima više u maski.  Glicerin je odličan za hidrataciju kose.

L’oreal Pro Fiber Recreate maska za ispucalu kosu

Ova maska za kosu namenjenja je tankoj i ispucaloj kosi.  Zaglađuje i jača tanku i ispucalu kosu. Daje dugotrjan obnavljajući efekat. Kosa je nakon njene upotrebe mekša i sjajnija.

Ova maska sadrži materije koje obnavljaju korteks (dublji sloj vlasi) Jedna od njih je APTYL 100, zatim Aminoksilan kao i katjonski polimer

Ove materije imaju produžen efekat obnove kose. To znači da bi efekti upotrebe ove maske trebalo da traju do naredne primene.

Olaplex tretman za ispucalu kosu

Olaplex je maska za ispucalu kosu koju su razvili vešti hemičari. Koristi tzv. bond-bulid (stvaranje veza) tehnologiju. To znači da ova maska za ispucalu kosu deluje u smeru rekonstrukcije oštećenje strikture vlasi i ispucalih krajeva.+. Proizvod dakle nije tu samo da zagladi i omekša kosu već bi trebalo da je suštinski popravi u dubljem sloju. Zaprvavo on pomaže da se nanovo izgrade oštećeni delovi vlasi. Formula ne sadrži sulfate i parabene i pogodna je za sve tipove kose.

Saznajte sve o olaplex tretmanu kose.

Oribe maska za ispucalu kosu

Ova hidrirajuća maska je super izbor za svakoga sa jakom, kovrdžavom, suvom ili ispucalom kosom. Sadrži blagotvorna ulja makadamije i jojobe kao i zaštitni keratin i hidrirajući japanski bambus. Ova maska pruža baš ono što je ispucaloj kosi potrebno, a da je ne otežava. Ulje makadamije hrani i omekšava kosu.

Nanosi se dok ste pod tušem i ne drži se predugo kako ne biste dobili kontra efekat.Proizvod tako najbolje prodire u dubinu vlasi ali i zaglađuje kutikul spolja.

Ovo su samo neke od gotovih maski kojima možete tretirati ispucalu kosu. Ako se zainteresujete naći ćete desetine drugih u ponudi. Međutim, ove smo izdvojili kao zaista kvalitetne i delotvorne.

Prilikom izbora posebno obratite pažnju na jedan detalj: Vaša kosa jeveć dobro izmučena i vašim lošim odnosom i spoljašnjim uticajima ali i gomilom hemikalija koje ste na nju sručili. Ukoliko želite da je ponovo oživite i učinite da opet bude zdrava i sjajna, birajte maske koje su prirodne. Dakle, ne one koje bajno mirišu i imaju zvučan naziv već one koje u sebi sadrže prirodne lekovite ekstrakte koji samo oporavljaju ispucalu kosu ne čineći dodatnu štetu.

Domaće maske za ispucalu kosu prednosti

Domaće maske su sjajne za omekšavanje i regeneraciju oštećenja na spoljašnjem omotaču kose.

Agresivno farbanje i drugi hemijski tretmani, vreli stajleri, slana voda, hlor, neodgovarajući preparati za negu kose…sve to može dovesti do pucanja kose.

Super je što domaću masku za ispucalu kosu uvek sastojcima možete prilagoditi baš vašim potrebama.

U zavisnosti od tipa kose i stepena oštećenja dodaćete  još neki sastojak, a neki drugi oduzeti. Sa kupovnim maskama dobijate jednu opštu formulu koja bi trebala da odgovara većini žena vašeg tipa kose.

Sad pošto smo se složile da su domaće maske za ispucale krajeve ali i ostatak dužine super, vodim vas u svoju kuhinju da naučite recepte.

Maska za tanku ispucalu kosu od meda i mleka

Tanka kosa je već sama po sebi preosetljiva. Još kada je ispucala sa njom morate baš nežno.

Rešenje se krije u maski od meda i mleka.

domaća maska za ispucalu kosu

Ova ekstremno zdrava namirnica takođe podstiče regeneraciju ćelija tako da čini dobro i zdravlju kože glave. Folikuli koje hranite medom proizvode jače nove vlasi.

Kada med pomešate sa mlekom dobijate masku punu proteina, masnih kiselina, vitamina B12, gvožđa i cinka. Ova maska za ispucalu kosu popravlja strukturu kose.

Nakon meda i mleka kosa je odmah mekša.Suvoj, ispucaloj kosi nedostaju proteini, vitamini, fali joj sjaja i snage. Mleko joj svojim sastavom nudi upravo sve ovo.

Med za kosu je odličan jer je prirodni ovlaživač što znači da pomaže kosi da ostane dovoljno hidrirana. Med uz to omekšava vlasi i smiruje neposlušnu kosu kakva je ona uvek kada je ispucala. Medom se popravljaju oštećenja na ispucaloj kosi i dodaje joj se prelep sjaj.

Sastojci:

 • Šolja punomasnog mleka
 • Kašika meda

Uputstvo:

 1. Zagrejte mleko da bude toplo ali ne vruće.
 2. Dodajte med u toplo mleko i mešajte da se rastopi.
 3. Nanesite na suvu kosu fokusirajući se na ispucale delove i krajeve.
 4. Ostavite da deluje 20 minuta.
 5. Operite i stavite regenerator

Banana i maslinovo ulje maska za ispucalu kosu

Dva sastojka koja svakako imate u kuhinji fantastično oporavljaju ispucalu kosu. Banana hidrira opuštenu, ispucalu suvu kosu. Bogata je vitaminima i mineralima kako što je natrijum koji jača vlasi i balansira pH vrednost kože glave zdrave masnoće i vitamin E. Od njega je kosa glatka i sjajna.

Maslinovo ulje takođe hidrira kosu dubinski  i popravlja oštećenja u strukturi dlake. 

Postupak:

Uzmite jednu zrelu bananu i jednu kašiku maslinovog ulja. Izgnječite bananu tako da dobijete kremastu masu bez grudvica. Dodajte maslinovo ulje i nastavite sa mešanjem.

Ovo možete uraditi i u blenderu za čas posla.

Prstima rasporedite masku na sveže opranu kosu.

Uvek umotajte taze opranu kosu u frotir koji će pokupiti što više vode iz vlasi. Nakon toga će kosa biti sposobna da upije hranljive materije iz maske. Nakon delovanja maske, 10-15 minuta, isperite mlakom vodom.

Maska za ispucale krajeve od maslinovog ulja i avokada

Vrhovi kose ispucaju usled slabljenja strukture dlake na krajevima. Krajevi su najizloženiji spoljašnjim uticajima, vašem lošem postupanju, a i najstariji su delovi kose. Stoga ne čudi što su najskloniji propadanju.

Vrhove je neophodno šišati bar jednom u tri meseca kako bi kosa izgledala sveže i bila podesnija za oblikovanje. Ipak neke žene su baš sklone ispucalim krajevima.

Njima je neizostavno potrebna dobra maska za ispucale krajeve kose.

Čak i ako nemate ovaj problem, ova ili slična maska lepo deluju preventivno da do ispucale kose ne dođe.

Recept:

Avokado sadrži minerale koji zaglađuju dlaku kao i proteine i vitamine koji hrane vlasi kose.

Maslinovo ulje kosu čini mekanom i sjajnom.

Polovinu avokada pomešajte sa pola šolje maslinovog ulja. Najlakše vam je da sastojke stavite u blender i miksate dok ne dobijete finu pastu.

Nanesite obilato na ispucale krajeve kose. Ostavite da deluje najmanje pola sata

Nakon toga operite kosu blagim šamponom i stavite regenerator. Iznenadićete vas što vaši ispucali krajevi više neće štrčati, a frizura će biti postojana i uredna.

Maska za ispucalu kosu i krajeve od maslinovog i kokosovog ulja

Ako vam je kosa krta i lako puca vama je potrebna baš jaka maska koja će vlasi dobro nahraniti iznutra i zagladiti dlaku spolja.

Ovaj duo regeneriše kosu.

Oba ova ulja mogu da prodru u dublji sloj dlake kako bi sasekla problem u korenu.

Maslinovo ulje hrani i jača ispucalu kosu jer sadrži  vitamin E i Omega-3 masne kiseline. Na kosu deluje kao dubinski regenetrator. Možda niste znali da ovo ulje kosu štiti od vreline fena i stajlera i pomaže joj da očuva elastičnost. Maslinovo ulje je i dobra zaštita kose od UV zraka. Ono garantovano i provereno kosu čini mekšom i sjajnijom i regeneriše ispucalu kosu i ispucale vrhove.

Ponekad je dovoljno i samo maslinovo ulje naneti na kosu pola sata pre pranja pa da ona zablista novim sjajem.

Kokosovo ulje za kosu u ovoj maski za ispucalu kosu svojim obiljem masnih kiselina i takođe vitamina E nadoknađuje nedostatak proteina, hidrira i hrani kosu. Kosa od kokosovog ulja postaje svilenkasta.

Recept je jednostavan: Pomešajte 2 kašike maslinovog i 1 kašiku kokosovog ulja. Nanesite na kosu.

Ukoliko vam je vlasište masno, masku od maslinovog i kokosovog ulja stavita na 2cm od kože glave.

Nakon pola sata kosu operite uobičajeno. Nakon ove maske regenerator vam nije potreban.

Iskustva sa maskama za ispucalu kosu

Tragajući za iskustvima sa maskama za ispucalu kosu prvo što sam saznala da nema žene koja ne koristi masku za kosu.Ovo je zaista postao proizvod koji morate imati isto kao i šampon.

Svaka žena se kune u drugu masku.Međutim, svima je zajedničko da ispucala kosa zahteva masku koja ne sadrži štetne hemikalije. Ženama je jasno da su hemikalije iz preparat najčešći uzročnik ispucale kose. Zato traže maske koje sadrže samo prirodne sastojke . Mnoge kažu da su se iznenadile kako maska može da pomogne. 

Ispucala kosa ženi daje neuredan izgled. To vam je u rangu sa polomljenim neurednim noktima, lošim tenom ili starom haljinom. Ili još gore. Kad bolje razmislim, mnogo gore. 

Zapravo loša frizura sačinjena od ispucale, neuredne kose će poništiti sve dopadljivo u vašem izgledu.

Ispucala kosa vapi za dodatnom prirodnom negom. Počastite je prirodnom maskom za regeneraciju i zablistajte novim sjajem.

 Ako i vi imate neki super recept koji radi, please, please, podelite ga sa nama i našom publikom.