Otkrijte šampon za gušći rast kose! Dopašće vam se!

Otkrijte šampon za gušći rast kose! Dopašće vam se!

Može biti lako. Uz šampon za gušći rast kose, možete postići ono što vam se činilo nemoguće. Vaša kosa će rasti kao iz vode, a pored toga, primetićete i nove vlasi kako rastu iz korena.

Nije šala, stvarno je tako. Čitajte dalje, biće vam jasnije. 

Retka i slaba kosa je nešto što viđamo svakoga dana. Kod koleginice, drugarice ili slučajne prolaznice, ali nekako nam uvek zapadne za oko. I ne prođe ni dan da ne slušamo nekakvu vrstu žalbe o tome kako postoji nezadovoljstvo sopstvenim izgledom, upravo zbog toga. 

Da li vi imate problem sa gustinom, možda?

Naravno da se uvek potrudimo da pomognemo, slušanjem, savetima, ali dok se ne uoče rezultati, retko ko uspeva da se time zadovolji. Kad bolje razmislim, tako bih možda i ja, da imam problem sa kvalitetom svoje kose. Zato smo za danas pripremili nešto što će vas uveriti da su problemi sa kosom itekako rešivi, a to će vam reći i Ivana koja je svoje iskustvo podelila sa nama. 

Ivanina kosa je bila krta, lomljiva, jako mnogo je opadala i brzo se mastila. Zaista je bila očajna i nema šta nije probala kako bi je malo bar oporavila. U trenucima kada je odustala od svega, prijateljica joj je preporučila nešto što joj je stvarno na kraju i pomoglo. Njena kosa je sada blistava, gusta i sjajna.  I vaša može biti takva, samo treba da probate isto što i ona. O čemu se radi, sajznajte iz njenog ličnog iskustva koje je podelila na ovom linku: https://minutzamene.com/masna-i-slaba-kosa-puna-peruti-vise-nije-moj-problem/

Verujemo da će njeno iskustvo mnogima pomoći, ali možda ne bude dovoljno samo to.

Za potpunu negu, nedostaju različitieliksiri za vlasi koji je oblažu i ishranjuju, a dobra maska za tanku kosu, kapi i šampon su nešto gde ne smete pogrešiti. Ako je kosa tanka i retka, šampon za gušći rast mora biti odgovarajuć. Pogledajmo kroz tekst koje su mu prednosti i koji je najbolji. 

Sastojci šampona za gustu kosu

Pri odabiru šampona za svoju kosu, uvek se vodite time, da je bolje i komfornije da izaberete preparate na prirodnoj bazi, koji ne sadrže sulfate, parfeme i parabene, i da će kosa samim tim manje da vam opada. 

Na našem tržištu je kozmetička industrija zaista dobro pokrivena i bogata i gotovo da ne postoji preparat koji nije osmišljen i napravljen da ne može da reši bilo koju vrstu problema, nevezano da li se radi o koži, kosi ili noktima. Samim tim, dostupan je veliki broj šampona koji se bave raznim nedostacima, pa tako i za gušći rast kose. 

Svi oni koji urođeno imaju problem sa retkom kosom, znaju koliko to može da naruši kvalitet života i učini da se osećamo manje lepima ili manje vrednima. Neko vremenom nauči da živi sa tim, a neko pa i ne. Ima i onih kojima se desi da im kosa vremenom izgubi na kvalitetu i gustini zbog nekih sekundarnih faktora, poput stresa, neodgovarajuće nege, ishrane, kozmetike, ili zbog neke stečene bolesti. 

Povrh svega ovoga što smo naveli, važno je da znate, da rešenje čak i za ovo, postoji.

Kosa ne mora da bude retka, tanka i nekvalitetna. Ovom problemu dobro prkosi šampon za gušći rast kose.

On obično u svom sastavu sadrži antioksidante (vitamin E i žen šen), aminokiseline, cink, kofein, ricinusovo ulje, tečni pantenol, kapi koprive i derivate kompleksa B. Vitamin B je odličan u borbi protiv opadanja i za stimulisanje rasta novih vlasi. 

Pre nego se upustite u korišćenje šampona za gušći rast, pobrinite se da otklonite sve sekundarne stvari koje dovode da vam kosa opada i vidno se tanji. Tako će efekat šampona biti potpuniji i efektniji. 

Šampon za gušći rast kose – prednosti

Šampon za gušći rast kose ima zadatak da nahrani skalp, da očisti teme i da hidrira kožu glave. Pored toga, sprečavanje opadanja i stimulisanje rasta novih vlasi, mu je primarna funkcija kada odradi efekat čišćenja. 

šampon za gustinu kose

Dlaka najbolje raste kada je stimulisana, ali i kada su teme i koren zdravi. Podsticanje mikrocirkulacije u sitnim ćelijama i nadoknada dovoljne količine kiseonika je ono što za čim dlaka najviše vapi, pa se čini sve da joj se to i obezbedi. 

Šampon za gusšći rast kose upravo to i omogućava, tako što temeljnim čišćenjem skalpa i nadoknadom svih hranljivih sastojaka čini dlaku hidriranom i obnovljenom. 

Prvi očekivani rezultati za rast nove kose i novih dlačica, može se očekivati kroz dva do tri meseca od redovne upotrebe šampona za gušći rast kose. Pravilno je prati kosu njime dva puta nedeljno, mlakom vodom i dva puta ispirati šampon. Prvi put da se uklone nečistoće, a drugi put da se nahrani i stimuliše dlaka.  

Šampon za gustu kosu za žene

“Ženama je bar lako” čuvena je rečenica koju muškarci često izgovaraju, poz izgovorom da mi na sebe možemo u svrhu lepote da stavimo bilo šta i tako zakamufiramo nedostatke. Možda su, donekle u pravu. Ali samo kada je estetska lepota u pitanju. Ako govorimo o tome da treba podstaći rast i gušći rast kose, u istom smo sosu. 

Nema velike i značajne razlike u šamponu za gušći rast kose kod žena i muškaraca. Ono što bi svaka žena trebalo da uradi, je da prema tipu svoje kose odredi tip šampona koji joj odgovara, a posle toga i da izabere dobar preparat za rast kose i tu nema greške. 

Žene su možda malo slobodnije ako govorimo o praktičnom pripremanju različitih biljnih kombinacija i ekstremnije u isprobavanju recepata za pravljenje šampona. Za odabir pravog šampona za gušći rast kose, dovoljno je da ga je drugarica isprobala i to je dovoljna reklama. Šampon treba da bude prirodan, bez sulfata i parabena , treba da bude obogaćen vitaminskim dodacima. Birajte šampone koji u svom sastavu imaju sastojke za sprečavanje opadanja i stimulativni rast kose. 

Postoje i različiti hemijski dodaci, koji su registrovani kao lek, a koriste se u lečenju alopecije, to su uglavnom šamponi koji sadrže Minoksidil u svom sastavu, ili ga koriste kao takav čist. Međutim, takvi šamponi se koriste kod ozbiljnijih stanja, i uglavnom ih prepisuje lekar dermatolog. Nije precizno određeno, ali ga češće koriste muškarci, od žena. 

Šampon za gustu kosu za muškarce

Kao što smo u pasusu iznad pomenuli, kod muškaraca je često indikovan minoksidil, i to kao sprej, koncentrovani da direktno ide na teme i dopire do korena. Naravno da postoje i šamponi koji su napavljeni u svrhe korišćenja kod muškaraca, i obično se oni bore protiv ćelavosti, koja je kod muškog roda dosta zastupljena.

Kada se na vreme zaustavi rano opadanje i gubitak vlasi, veća je verovatnoća da se stimuliše rast nove kose i dobije volumen o kome svi sanjaju. 

Šampon za gustu kosu kod muškaraca daje istovetne rezultate kao i kod žena, samo je potrebno da ga upotrebljavate redovno i budete istrajni u tome. Na etiketi određenog šampona pažljivo čitajte sastojke koje sadži u sebi. Neka bude prirodan, neka čisti skalp i neka bude bogat vitaminima i prirodnim uljima protiv opadanja kose. Tako nećete sigurno pogrešiti.

U daljem tekstu imaćete priliku i da pročitate određena imena, pa obratite pažnju koji vam od ponuđenih najviše odgovara. 

Šampon za gustu kosu vs šampon za volumen

Razlika između ova dva šampona zaista postoji. Činiće vam se da su po sastavu isti, ali ima razlike u delovanju. 

Šamponi za volumen kose, u svom sastavu sadrže antioksidanse, vitamine, prirodna ulja i jedan veoma važan sastojak koji ga izdvaja od šampona za gušći rast kose. Taj sastojak je keratin.

Keratin se u dlaci nalazi prirodno. Dešava se da ga vremenom dlaka gubi iz svog sastava, pa zato i nastaje onaj neugledni izgled kose, kao slama. Suva, krta i lomljiva bez trunke hidratantnosti u sebi i odvratnog izgleda. Još kada je kosa po prirodi retka i tanana, rezultat je zaista zapanjujuć. 

Tada šampon za volumen ima važnu ulogu, da oporavi kosu, očisti je i podigne iz korena.

Keratin je oblaže i deblja, tako da dlaka dobija na volumenu. Ako se malo poslužite i trikovima koji dovode do vizuelno većeg volumena, imaćete keca u rukavu. Postoje i različite frizure koje čine da kosa izgleda bujnije, pa pustite mašti na volju kad uređujete svoju tanku i retku kosu. 

Šamponi za gušći rast kose, imaju sastojke koji stimulišu rast dlake, koprivu, beli luk, hajdučku travu, ricinusovo ulje, derivate pantenonske kiseline.

Po sastavu su slični šamponima za volumen, sa bitnom razlikom jer nemaju keratin, koji dlaku deblja, već imaju svoje aktivne sastojke koji čine da se kosa nahrani u korenu i podstiče rađanje novih vlasi. To su sastojci za stimulativni rast novih dlaka.  

Koliko često koristiti šampon za gustu kosu?

Kada konačno odaberete šampon i shvatite da je to taj koji odgovara baš vašem tipu kose, budite veoma uporni i istrajni kada je upotreba u pitanju.

Ne očekujte da će vam kosa narasti i progustiti se posle drugog pranja, biće potrebno bar dva meseca da ga koristite u kontinuitetu, kako biste primetili prve rezultate.

Za svo to svreme, kosa će se čistiti i obnavljati, a u korenu će se desiti takve promene, da nećete prepoznati sebe nakon nekog perioda. 

Sasvim je u redu i prihvatljivo da kosu perete normalno ovim šamponom, tj. da on bude deo svakodnevne nege, jer je potpuno prirodan, komforan i neškodljiv. Kada krenete sa upotrebom, kada kosa navikne na nove sastojke iz šampona i potpuno prihvati promenu na bolje, kosu perete kao i do sada, dva do tri puta nedeljno, kao što to inače i radite. Otprilike, takav tempo može trajati i do 6 meseci, gde ćete postepeno smanjivati upotrebu šampona za gušći rast, a neće škoditi ni ako nastavite da ga koristite i na dalje. 

Jedan takav šampon, kosi će obezbediti svu neophodnu negu, tako da nema razloga da prekidate sa upotrebom istog. 

Najbolji šampon za gustu kosu

Spomenula sam gore u pasusu da ćemo vam govoriti o nekim šamponima koji su se u ovoj sferi pokazali kao najuspešniji. Mnogi od njih imaju baš stimulativno delovanje na koren kose, a neki sprečavaju opadanje.

šampon za gustu kosu

To su:

Vlasilan šampon za gušću kosu

Vlasilan šamponi u svojoj ponudi imaju dve bogate formule koje svojim aktivnim sastojcima deluju na očuvanje zdravlja kose i vlasišta, ali i podstiču rast nove kose i bolju gustinu i volumen. Ovaj šampon nas je oduševio time što su obe formule sastavljene od isključivo prirodnih sastojaka. 

Najbolje je kada se koriste obe formule, najpre formula A koja čisti dlaku i koren dlake, daje joj snagu i vraća prirodnu moć obnavljanja, a zatim i formulu B koja je koncipirana da ojača dlaku i podstakne rast nove gušće kose. 

Nivea hairmilk

Ovaj šampon namenjen je normalnom tipu kose. Bogat je mlečnim proteinima i formulacijom od ulja makadamije i Euceritom. Ovaj šampon dubinski neguje i blago čisto kožu glave i kosu. Jača kosu, oporavljajući prve znake oštećenja i štiti kosu olakšavajući njeno raščešljavanje. 

Neogenic šampon za gušću kosu

Ovaj šampon pripada kolekciji Vichy šampona. Namenjen je i ženama i muškarcima.

Formula je napravljena tako, da je veoma lagane teksture, a opet dovoljno bogat aktivnim sastojcima koji neguju i oblikuju vlasi i kosu, generalno.

Neogenic šampon deluje na pet parametra, a to su: volumen, gustina, snaga, čvrstina i građa dlake. 

Paul Mitchell šampon za gustinu kose

Ovaj šampon bogat je aminokiselinama koje čiste dlaku i pružaju joj komfor za brži rast, volumen i bolju gustinu. Citrusi, koje ovaj šampon sadži u sebi okrepljuju ceo um i glavu. Ovaj šampon za gušći rast kose, nakuplja fine pramenove i doprinosi da kosa bude gušća, čista i zdrava. Bogata formula je indikovana za sve tipove kose, a možete ga naći u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama. Aktivni sastojci koje sadži u sebi, samo pojačavaju njegovo dejstvo, tako što pantenol ojačava svaki pramen, žalfija umiruje, ulje peperminta i čajevca okrepljuju svaku pojedinačnu dlaku. Pomaže u jačanju i zaštiti od opadanja kose. 

Prirodni šampon za gušći rast kose sa kvascem

Kvasac se koristi kao koristan sastojak ne samo u nezi kose, već i u nezi kože. Bogat je kompleksom vitamina B, aminokiselinama i folnom kiselinom i neretko se koristi za kosu kao maska. Međutim, mnogi ne znaju da se za brži rast i bolju gustinu može koristiti i šampon sa kvascem koji će dati iste, ako ne i bolje rezultate. 

Jedan ovakav kompleksni preparat može se naći u prodaji, a možete ga i napraviti sami.

U bocu sa šamponom ubacite jednu kesicu suvog kvasca i ostavite tako da nabubri. Njime perite redovno kosu i ne brinite za gustinu. Narašće kao hleb. 

Iskustva sa šamponima za gušću kosu

Iz svega gore što smo pomenuli, jedno je sigurno. Šampon za gušći rast kose nije nikakvo revolucionarno otkriće, niti novitet na našim prostorima. To je jedan prirodno bogati preparat koji čisti kosu i kožu glave, i omogućava da se uspostavi rast nove kose. Dovoljno snažan da hrani i neguje u isto vreme, a nemoćan da je ošteti.  

Mnogi korisnici ovog šampona imaju pozitivno iskustvo i rado ga preporučuju. Većinom, jer nema štetni uticaj za populaciju, ali i zbog toga što ima dobre rezultate. 

Vodite se time, da je prirodno uvek najbolje, čak iako vam deluje da sporo radi, rezultati skoro da nikada ne izostaju. Budite istrajni i uporni kada je upotreba ovog šampona u pitanju i uživajte u gustini koju željno iščekujete!