Eliksir za kosu je preparat bez koga ne možete!

Eliksir za kosu je preparat bez koga ne možete!

Ako želite kosu za kojom se svi okeću, onda morate koristiti eliksir za kosu. Verujemo da su mnoge od vas i te kako upoznate sa ovim preparatom i da se već dugo nalazi u njihovoj rutini. Za one koji nisu koristili eliksir, eto prilike da se malo bolje upoznaju sa svime što on nudi i daje vašoj kosi.

Šta je eliksir za kosu?

Krenućemo od ovog osnovnog pitanja, pošto je ono ključno.

Eliksir za kosu je višenamenski preparat koji možete koristiti u različite svrhe, ali svaka ima za cilj da poboljša kvalitet vaše kose i da je zaštiti od loših uticaja koji mogu da joj naškode.

Eliksir je u stvari serum za kosu, koji nanosimo i na suvu i na vlažnu kosu, posle pranja, ali i u toku nedelje, kada želimo da naša kosa zablista posebnim sjajem. Ponekad ga koristimo i da bismo zaštitili kosu od pregrevanja, pod uticajem aparata ili sunčevih zraka, ali i od hladnoće i nekih drugih negativnih faktora koji bi mogli da joj naškode.

Ono što se nalazi u eliksiru za kosu, jesu vitamini za kosu i ulja koji pomažu da kosa izgleda savršeno. To su supstance koje pomažu da kosa ostane hidrirana jer sve što joj mi tokom tretiranja radimo, to je isušuje. Zato je potrebno da vlas zadrži onoliko vode koliko je potrebno. Vlaga omogućava da kosa ostane lepa, da ne bude suva i iskrzana, da ništa ne isprovocira njeno lomljenje.

Samo na taj način kosa može ostati zavodljiva, a verujte, eliksir će vam u tome pomoći.

Kome je namenjen eliksir za kosu?

Sada kada smo odgovorili na ovo ključno pitanje koje se tiče samog eliksira, preći ćemo na ono što je važno, a to je ko sve treba i može koristiti eliksir za kosu.

Nećemo pogrešiti ako kažemo da je namenjen svima. Zaista je tako. Ta dodatna nega koju on pruža veoma je potrebna svima onima koji drže do lepote svoje kose.

Ali, nekima je eliksir potrebniji. Kome?

  • Osobama koje se farbaju, odnosno, svima onima koji tretiraju svoju kosu bojama, blanšom, kanom i drugim sredstvima za menjanje boje. Zapravo, vi menjanjem boje menjate i te kako i teksturu kose. Dlaka postaje tanja i isušenija i kosa vremenom gubi na kvalitetu.

Pored toga što postaje suva i beživotna, ona može biti i lomljivija, čak može i da pojačano opada. Zato je neophodno, naročito posle pranja, na vlažni, farbanu kosu, staviti po jednu pumpicu eliksira. On će omogućiti da kosa ostane zdravija.

Ovde pronađite nešto o zdravijoj alternativi farbanja, prirodnim bojama za kosu.

  • Već ste zaključili i iz prethodnog pasusa da je eliksir za kosu namenjen i onima koji muče muku sa suvom kosom, naročito masnim temenom, a suvim krajevima. To je najčešći problem, naročito devojaka koje imaju dugu kosu. Ovaj problem eliksirom za kosu možete da rešite, a možete naći i savet kako negovati dugu kosu.
  • Eliksir za kosu namenjen je i onima koji često tretiraju kosu aparatima kao što je fen, pegla i druga sredstva, bilo za uvijanje, bilo za ispravljanje. Svima njima zajednička je karakteristika da isušuju vlasi i da kosu čine slamastom, zato se morate u pauzama tretiranja truditi da kosu oporavite.

Eliksir za kosu će vam pomoći u tome. On je sjajan jer vlaži kosu i dodaje joj sjaj. Čini je, ne samo zdravijoj na izgled, nego je štiti i prodire dubinski u folikul dlake i strukturu kose.

  • Generalno, ako vam je kosa tanka i slaba, ako ne znate više šta da stavite da bi izgledala lepše, tada vam je takođe potreban eliksir za kosu. Kao što smo već naveli, on će je oporaviti i ona će delovati  negovanije i lepše.

Sara je probala eliksir, ali je spas za svoju kosu našla u prirodnoj nezi. Nakon onoga što je počela da radi, kosa joj se opravila, prestala da opada i sada brže raste. Možete probati i njen trik. O čemu se radi, saznajte na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

Upotreba eliksira za kosu

Veoma je važno kako i kada ga upotrebljavate. Pridržavajući se uputstava, možete doći do željenih rezultata. A mi ćemo vam u tome pomoći.

prirodni eliksir za kosu

Pošto eliksir stiže u manjoj bočici i sa pumpicom, eventualno pipetom, treba dobro kontrolistati koliko proizvoda stavljate na kosu. Kao što rekosmo, ne stiže u velikim bocama, masne je strukture i ne treba preterivati prilikom korišćenja.

Budite i te kako umereni. Za kratku kosu, do kose srednje dužine, potrebna vam je samo jedna pumpica. Za malo dužu kosu možete upotrebiti i dve. Nemojte misliti da, ako stavite više proizvoda, vaša kosa će se brže oporaviti. Nije tako.

 Eliksir deluje postepeno, iziskuje vreme da duboko prodre u vlas, iako će trenutno dati sjaj kosi i fino zagladiti vašu kosu. 

To je spolja, a za dubinski efekat morate biti uporni i disciplinovani. Manje je više u ovom slučaju!

  • Nemojte ga nikada stavljati na koren kose. Neće joj on naštetiti, samo će se kosa mnogo brže umastiti, a to nijedna od nas ne želi. Zato ga stavljajte uvek od polovine kose, na dole, ka krajevima.
  • Uvek ga stavite posle pranja kose, na vlažnu kosu. Ne mokru – vlažnu! Prođite peškirom, a onda i uključite fen na nekoliko minuta. Kada ste je prosušili, onda na krajeve nanesite eliksir za kosu.

Neke žene kažu da im to umasti kosu, ali hajde da prođemo kroz problem i rešimo ga. Ako ne nanesete eliksir na koren kose, ako ne preterate u količini, onda nema nikakve opasnosti da će se kosa umastiti.

Ima još jedna stvar o kojoj morate razmisliti kada kupujete eliksir za kosu. U koje svrhe ga koristite?

Beživotna i  kosa lošeg kvaliteta traži masniju i uljaniju formulu, ali ako je kosa tanka, onda morate odabrati vodenastiji eliksir za kosu, zato što će mastan da vam optereti dlaku i zaista će doprineti njenom bržem mašćenju.

Možete ga staviti i dan-dva posle pranja, ali nemojte eliksir za kosu stavljati na prljavu kosu.

Nema svrhe jer će samo da umasti vlasi, a neće ih zaštititi. Stavite kada biste želeli da kosa deluje sjajnije i negovanije. Malu količinu nanesite na prste i prođite njima po kosi, naročito spolja, na površinski deo frizure nanosite više, a manje unutra, pri korenu. Bićete iznenađeni i oduševljeni instant rezultatom.

Eliksir za rast kose

Kada je u pitanju rast kose, eliksir ne može direktno u tome da vam pomogne, ali indirektno može biti koristan. Evo kako!

Pošto se eliksir za kosu na nanosi na koren kose, nije baš direktno namenjen tome da kosa može od njega da poraste. U tome će vam pre pomoći neki prirodni šampon za kosu, pošto oni imaju tu moć da utiču direkto na dlaku koja treba da izraste.

Imate eliksire koji se utrljavaju u koren kose, ali su ni specijalizovani, morate ih posebno potražiti.

Ono u čemu može da pomogne eliksir za kosu, to je da već postojeća kosa ne bude previše lomljiva i krta i da se na taj način ne gube dodatne vlasi. Ne možemo to čak nazvati ni opadanjem kose. Jednostavno, to je lomljivost i slabost i u tome vam eliksir za kosu može pomoći.

Prirodni eliksir za kosu

Bez obzira što možete da kupite eliksir za kosu, veoma je važno da vam napomenemo da ga možete i napraviti.

Kao što smo pomenuli, sadrži u sebi vitamine koji su tu da štite kosu. Možete ga napraviti tako što ćete u 200 ml nekog prirodnog ulje staviti bočicu AD kapi, kao i po jednu ampulu vitamina C i vitamina E, koji su odlični za kosu.

To smućkajte u nekoj plastičnoj bočici i čuvajte na tamnom i hladnom mestu. Ovaj prirodni eliksir biće odličan za krajeve vaše kose. Možete ga staviti na suvu kosu, posle pranja, da bi vaša kosa bila zdravija.

Postoji jedan prirodan eliksir koji možete takođe koristiti, prvenstveno kada imate problema sa opadanjem kose.

Za rast nove kose potrebno je da smućkate potrebno je da smućkate 300 ml maslinovog ulja koje ćete zagrejati i u njega dodati 1 kašiku meda i 1 kašičicu cimeta. Kada to smućkate, eliksir treba na nanesete na kosu pola sata pre pranja. Kad odstoji, onda kosu operite nekim prirodnim šamponom, za koji ste digurni da neće pospešiti opadanje i koji će povoljno uticati na vašu kosu.

Probajte, nije teško!

Eliksir za sedu kosu

eliksir za negu kose

Kad kosa osedi, to je veliki problem, zato što kosa može da osedi i kada ste jako mladi. Postoje osobe koje iz nekog razloga neće ili ne mogu da se farbaju. Zato je potrebno naći neki drugi način da se rešimo sede kose, koje ima možda u tragovima, ili koja je cela seda.

Ovaj eliksir za sedu kosu se ne maže, nego se pije. Oni koji su ga isprobali, garantuju njegov pozitivan efekat. Pravi se od prirodnih sastojaka, koji se lako nabavljaju.

Za ovaj recept potrebno vam je 200 ml ulja semena lana, 3 čena belog luka, 4 limuna i 1 kg meda. Sve je veoma prirodno i sve jestivo. Limun, koji možete oljuštiti, a možete ga i staviti sa korom (ako je limun uzgajan kod kuće) i beli luk izblendajte u blenderu.

Potom dodajte med i ulje i još blendajte. Prelijte sve u staklenu teglu i čuvajte na hladnom mestu. Uzimajte po jednu kašiku ove mešavine pre obroka, 3 puta dnevno, sve dok je ne potrošite. Bićete oduševljeni rezultatima.

Seda kosa će polako nestajati, a vi ćete biti zadovoljni što niste morali da se farbate.

Eliksir kapi za kosu

Kada je eliksir za kosu posebno specijalizovan za neki problem, kao što je naelektrisana kosa ili suvi krajevi, onda se on može pojaviti u sasvim maloj boci, u vidu kapi. Te kapi se nanose kratko, zato što su veoma koncentrovane i specijalizovane za neki problem.

Recimo, za opadanje su sjajne koprivine kapi za kosu.

Može vam ih preporučiti neki frizer, dermatolog ili sami možete pronaći šta vam je potrebno da biste rešili problem vaše kose.

Vodite računa o tome da pronađete pravi eliksir za svoju kosu. Ponekad i pogrešan odabir može odužiti rešavanje problema.

Najbolji eliksir za kosu

Na tržištu imate veliki broj eliksira za kosu, a mi ćemo vam predstaviti one koje smatramo najboljim.

  • Loreal eliksir za kosu obezbeđuje obnovu oštećene kose i dobar je za krajeve, ali i za dužinu. Ono što treba posebno napomenuti, to nekoliko vrsta eliksira, gušćih i ređih. Vi sami birate koja od receptura vama najviše odgovara.
  • Orofluido eliksir za kosu je inostrana marka i možete ga nabaviti preko interneta. Njegova formula je jedna od najpreporučivanijih od strane frizera. I vi se možete uveriti u njegovo fantastično dejstvo.
  • Barbams je marka poznata muškom svetu, pošto je ovaj eliksir dobar ne samo za kosu, nego i za bradu. To je jedinstvena formula koja će vam pomoći da dlake rastu kao lude. Potražite ga u bolje opremljenim parfimerijama.

Cena i gde kupiti?

Eliksir za kosu možete pronaći u večim trgobinama, drogerijama, apotekama i parfimerijama, po ceni od 500 do 2000 dinara, u zavisnosti koja vas marka interesuje. Dostupnije marke uglavnom su i jeftinije.

Iskustva sa eliksirom

Brojna su iskustva korisnika koji su isprobali eliksir za kosu. Neka od njih pročitajte ovde.

Tanja

Moja farbana kosa oduvek je iziskivala posebnu negu, zato sam joj priuštila eliksir za kosu. Ja ga stavljam gotovo svakodnevno. Drugarice mi čak kažu da preterujem, ali ja se ne bih složila. Imam utisak da bi mi kosa bez njega bila baš suva, zato ne propuštam nijedan dan da ga nanesem.

Selena

Koristim eliksir za kosu već godinama i mogu reći da mi veoma prija. Stavljam ga uglavnom posle pranja i razlika je očigledna. Nekada, kada propustim da ga namažem po kosi (doduše, to se retko dešava), osećam da mi fali. Tekstura kose je odmah drugačija.

Mira

Ne koristim elikir za kosu. Meni je sve to nekako bacanje para. A i upropašćavanje kose. Ja sam za onu starinsku varijantu kada jedva šampona da je bilo. I? Kosa je tada svima delovala fantastično. A sad? Te perut, te masti se. Za sve je kriva hemija koju imaju kozmetička sredstva. Što ih manje stavljam na sebe, to je bolje jer sve što želi slaba kosa je prirodna nega.

Sto ljudi, sto ćudi, a nas interesuje i vaše mišljenje.

Da li koristite eliksir za kosu?

Koje korisne strane ovog preparata ste vi primetili? Šaljite nam svoje korisne savete u vezi sa nanošenjem eliksira za kosu, kao i neke sugestije u vezi sa celokupnim negovanjem kose.