Strije na bokovima ne moraju biti problem!

Strije na bokovima ne moraju biti problem!

Ako su strije na bokovima i vaš problem, onda ste na pravom mestu. Nudimo vam rešenje koje može biti veoma uspešno i veoma efikasno!

Različita doba sa sobom nose različite neprijatne stvari, koje na ovaj ili onaj način mogu da nas ometaju u svakodnevnom funkcionisanju. Strije nisu ozbiljan problem, barem kada je zdravstvena strana u pitanju. Ali na psihičkom i emotivnom planu, mogu da budu dosta izazovne. Neke žene posežu za tetoviranjem strija da bi ih sakrile.

Kada je tinejdžersko doba u pitanju, bilo da se radi o strijama na bokovima ili strijama na grudima, to ume dosta da poljulja, već poljuljano samopouzdanje. U tom smislu je važno imati podršku nekog sredstva koje će brzo i lako moći da reši problem.

I Nevena je imala izazove sa strijama u nekim veoma važnim i izazovnim trenucima svog života. Posle niza neuspeha uspela je da uz mnogo traganja pronađe bezbedno rešenje koje joj je pomoglo da se reši strija u trudnoći. Prezadovoljna je izgledom svoje kože, a i vi možete biti ako probate isto što i ona. O čemu se radi, saznajte iz njenog ličnog iskustva na ovom linku: https://minutzamene.com/strije-sam-smanjila-kao-od-sale/

Zašto nastaju strije na bokovima?

Evo jednog čestog pitanja kada su strije na bokovima po sredi. Kao i sve vrste strija, i strije na bokovima nastaju jer se u nekom trenutku pojavio višak kilograma, koji je proširio kožu. Koža nije mogla da se odupre na pravi način i došlo je baš do pucanja.

Kada su bokovi na tapetu, nije tajna da se tu taloži veliki broj kilograma. Barem kada su žene u pitanju, viškovi se tu odmah primećuju.

Iako se čini da nije tako, bokovi spadaju u top 5 mesta gde se strije najćešće pojavljuju.

Prva dva mesta drže butine i leđa. Zadnjica je često mesto, stomak zbog trudnoće, a i bokovi su vrlo visko kotirani.

Kada se gojimo, mi rastemo upravo tako, nesrazmerno . Nama se ženama kilogrami prvo vide na bokovima, butinama i zadnjici. Čak i stomak raste kasnije. Koža se rasteže i nije dovoljno sposobna da isprati taj rast. Samim tim, ona puca.

Nekada kremama i losionima možemo preduprediti strije, kao kada se radi o onima u trudnoći, strijama na stomaku. Međutim, često ne možemo da sprečimo to, koliko god se trudili. Onda nam ostaje da lečimo. Načina je mnogo, ali treba odabrati prave.

Vertikalne strije na bokovima

Hajde da malo detaljnije zađemo u temu, pošto uopšte nije čudno da su strije na bokovima baš vertikalne.

vertikalne strije na bokovima

Kada se bokovi šire, kao uostalom i butine, onda se koža povlači na levo i na desno. Onaj deo kože koji je u sredini, trpi najveći pritisak. Posle određenog vremena mogu se pojaviti dve stvari.

  • Prva je da se čak u toku debljanja pojave vertikalne strije koje su posledica toga što su kilogrami otišli na gore. Onda koža vidno puca sve vreme dok se ta situacija ne zaustavi. Ako bi kilogrami i dalje išli na gore, onda bi i koža pucala sve više i više.
  • Drugi scenario je takođe moguć, a on izgleda ovako. Naime, ponekad se dogodi da se koža onda kada su se kilogrami povećali, ne nabora. Barem ne vidno. Ona se samo rastegne i popuca, a da to nekada nije vidljivo golim okom. Kada dođe do mršavljenja ili do vraćanja na neku uobičajenu kilažu, onda se i koža skupi: Njen tonus opadne i tada se može desiti da se strije pojave. Odnosno, one tek tada mogu biti primetne.

To ne znači da je koža odreagovala na mršavljenje. Jer nije! Ona je odreagovala na debljanje, ali su se nuspojave toga pojavile tek kada ste smršali.

Strije na bokovima kod mršavih osoba

U prethodnom smo pasusu ujedno odgovorili i na jedno od čestih pitanja: Da li strije nestanu kada smršamo? Neki misle da je gubitak kilograma ujedno i rešenje za strije.

Nije tako.

Može se čak desiti i suprotno, da se strije pojave tek kada smršate.

To stalno rastezanje kože je ono što joj ne prija. Najbolje je da kilaža, ako je to moguće, bude uvek slična.

Tada rastezanja kože nema. A čak i kada smršate naglo, može se desiti da se pojave strije. Kao i posle mazanja krema sa kortikosteroidima.

Crvene strije na bokovima

Oni koji ih imaju verovatno misle: O ne, pa zašto baš ja crvene! Budući da često srećemo i one koji su, mislite vi, imali sreću da im strije na bokovima budu bele boje.

Iako se crvene do ljibičaste strije više vide nego što je to slučaj sa belima, dobra vest je da se crvene strije lakše uklanjaju.

To u stvari znači da je većina strija na početku crvene boje, a razlog tome je svežina pucanja. Postoje tri sloja kože. Strije se dešavaju u drugom sloju. Prvi je površinski i to su one ranice, koje brzo zacele.

Ožiljci i bilo kakve neprijatnosti na koži ne ostaju kada povredite taj površinski deo. Kada se takozvane povrede dese na tom drugom nivou, onda je put do njihovog uklanjanja malo ozbiljniji. Potrebno je dosta truda.

Kada taze puknu, tu i dalje krv struji i takoreći cirkuliše, zato je crvena boja, iliti ta ljubičasta, upadljivija.

Tada je najbolje da ih napadnete!

Kojim god sredstvom da se borite, a najbolje je da to budu nekakvi losioni, koji će popraviti elastičnost kože i popuniti praznine. Tada je prilika da se pronađe način i neko sredstvo, koje će pomoći da posledice budu što manje uočljive.

Bele strije na bokovima

Možda i najčešći slučaj koji spazimo krajičkom oka na plaži, jeste da su strije na bokovima bele boje.

Ponekad se ne vide previše, pa nam i ne predstavljaju problem, ni ako ih primetimo, ni ako ih sami imamo. A nekada smetaju i potrebno je njima se pozabaviti. Uglavnom radi samopouzdanja.

Sada smo već bili jasni, njih je teže ukloniti nego crvene strije, iako se često pogrešno misli da su one bezazlenije. Naprotiv!

Bele strije se formiraju nakon određenog vremena, kada su crvene strije dovoljno dugo stajale ne koži.

Zvuči bez veze, ali tako je.

Rekli smo malopre, kada su taze, mlada koža strija je tanka i krvni sudovi se provide. Otuda ta crvenkasta do ljubičasta boja – boja krvi i vena.

Kako vreme prolazi, a mi ništa ne činimo da pokrenemo stvari, odnosno, da se rešimo strija, onda koža zadebljava. Isto kao posle opekotine ili nekog ožiljka. Ona je svetla, deluje osetljivo, jeste osetljiva, a i tanja. Onda je koža na tom mestu postala deblja.Izjednačila se sa drugom kožom na telu, hajde da budemo precizni. Pošto se to dogodilo, ona je pored teksture, promenila i boju. Naravno, strije na bokovima su sada bele.

Nekome one takve ni ne smetaju. Smatraju ih svedokom događaja i vremena koje je prošlo. Ako ne spadate u grupu onih koji svoje bele strije na bokovima gledaju blagonaklono, hajde zajedno da vidimo koja su to rešenja. Šta sve možemo pronaći, da smanjimo vidljivost ili potpuno uklonimo strije?!

Kako ukloniti strije sa bokova?

Veoma je važno da se edkujemo i da nas nijedan problem ne plaši toliko da ne znamo kako izaći na kraj.

U tom smislu, potrebno je naučiti da postoji podjednako veliki izbor prirodnih sredstava, onih koja se mogu kupiti i onih koja se mogu napraviti kod kuće.

Takođe, postoji veliki broj tretmana, vrlo učinkovitih, koji će situaciju drastično popraviti.

Kako ukloniti strije sa bokova prirodnim putem?

Ima mnogo načina. Krenućemo od preparata, koji su prirodni, a koje možete nabaviti bez po muke.

uklanjanje strija na bokovima

Postoje određeni losioni koji su napravljeni od prirodnih sastojaka. Biljne, aktivne supstance pomažu im da deluju i oni daju fantastične rezultate u otklanjanju strija.

Tu su i kreme za strije, kao i ulja, pored losiona, kojima mažete strije, a sve se češće pominje i masaža strija kao efikasno rešenje. Kažu stručnjaci da masaža sama po sebi ne može pomoći, ali da ona u kombinaciji sa prirodnim sredstvima, ili sa nekim drugim tretmanima, daje fantastične rezultate.

Ovo, pored toga što je i najjednostavnije, jedno je od najjeftinijih rešenja u borbi protiv strija na bokovima. Zato, ako kojim slučajem imate neke izazove, obavezno neko od pomenutih rešenja isprobajte!

Tu su i prirodni recepti za strije na bokovima koji mogu pomoći.

Jedan od poznatijih načina je mućeno belance. Belance je bogato aminokiselinama i dobro je za zatezanje kože. Stavlja se i na lice u iste svrhe, a preporučuje se i za strije na bokovima.

Umutite belance viljuškom, penasto, i namažite na one delove koji imaju strije. Pustite da se belance osuši i zategne kožu. Kada se to dogodi, isperite mlakom vodom i onda nanesite neku hidrantnu kremu ili losion. Najbolje bi bilo neki preparat za strije.

Za rezultate je potrebno da prođe određeno vreme svakodnevnog nanošenja. Budite uporni.

Ricinusovo ulje takođe možete umasiravati u područje sa strijama. Dosta ulja je dobro za strije. Potrebno je obilno naneti. Ricinusovo ulje je gusto i lepo će pokriti strije na bokovima. Jagodicama prstiju masirajte kružnim pokretima, barem desetak minuta.Potom namazano mesto pokrijte i zagrejte termoforom. Koža će lepo upiti ulje, a ono će razmrdati vlakna u koži. Koristite ga barem mesec dana svakodnevno, za dobre rezultate.

Bez prirodnih ulja ništa. Ovoga puta, to je maslinovo ulje. Ovo ulje takođe sadrži antioksidanse, koji fantastično utiču na elastičnost kože. Naravno da ovo ulje ne može samo otkloniti strije, ali može biti dobar početak. Makar put, kako krenuti u borbu. I to je važno. I kokosovo ulje za strije je odlično.

Nanesite manju količinu među prste, a onda kružnim mokretima umasiravajte u strije. Bićete iznenađeni koliko fantastično će koža biti mekša na dodir i lepša, ako ovaj proces redovno ponavljate.

Kozmetički tretmani za strije na bokovima

Ima dosta tretmana koji mogu pomoći. Pomenućemo najučinkovitije i trenutno najpopularnije.

Venus legacy je jedan od najpopularnijih trenutno. Stimuliše sintezu kolagena u tkivima. Radi na principu radiotalasa i elektromagnetnog polja. Kombinacijom sa nekim drugim tretmanima, daje rezultate već posle prve terapije.

Dermapen 3 je takođe jedan od popularnijih tretmana, a preporučuje se u kombinaciji sa venus legacy tretmanom. On stimuliše prirodnu odbrambenu moć kože. Stimuliše stvaranje kolagena i pomaže bolju apsorpciju hranljivih sastojaka u kožu. Preporučuje se do 6 tretmana.

Mezoterapija je veoma korišćena u oblasti kozmetologije poslednjih nekoliko godinama. Kada su u pitanju strije na bokovima, kokteli na bazi hijalurona koji se ubacuju, kao i samo bockanje iglicama, izuzetno pomažu.

Koža se ravna, a strije se takoreći i ne vide, posle samo nekoliko tretmana. Naravno, treba se vraćati mezoterapiji jer je ona fantastičan način da koža izgleda sjajno.

Hemijski piling je poslednji tretman koji ćemo pomenuti u ovoj oblasti. Primenjuju se takozvani duboki pilinzi kojima se prodire u dublje slojeve kože. I ovde je važna upornost. Bilo bi lepo kombinovati ga sa nekim drugim tretmanima, za bolji učinak. I laser za strije može pomoći.

Ovo su najpoznatiji i oni od kojih se mogu očekivati rezultati. Proučite šta bi vam bilo najzanimljivije. I ne zaboravite, kućna nega je od ključnog značaja, zato ni nju nikako ne zanemarujte.

Kako sprečiti nastanak strija na bokovima?

Strije na bokovima predupređuju i sprečavaju se na sličan način kao i strije na drugim delovima tela. Mora to da se radi spolja i iznutra.

Kada kažemo iznutra, misli se na to kako na kožu delujemo onim što unesemo u svoj organizam preko hrane. Koža je zdrava onda kada je zdrava ishrana. Za elastičniju i lepšu kožu, što više vitamina i omega 3 masnih kiselina uneti preko hrane.

Naravno, i kupovni vitamini igraju ulogu, ako hrana ne može.

Pored hrane, velika količina vode je takođe važna. Kažu, barem dva litra vode tokom dana i to ne slučajno. Mi se sastojimo od vode. Kada je organizam dobro hidriran, i koža neće imati problema. Njena kolagenska vlakna biće u mnogo boljem stanju nego što bi bila da u telu nema dovoljno vode.

Na kraju, hidriranje spolja. Hranljive i masne kreme ili vazelin na one regije koje su sklone pucanju su ključ uspeha. Losioni i ulja za telo takođe mogu pomoći.

Stalno vlaženje kože spolja pomaže površinskom sloju da stalno bude mekan. Preko njega, teže puca i donji sloj koji i jeste zaslužan za stvaranje strija.

I trudnicama se preporučuje stalno mazanje uljima za strije. Isto važi i za područje na bokovima. Bademovo ulje može pomoći. Ako vodite računa o koži, na njoj će se to videti.

Ne dozvolite da vas pobedi takva sitnica kao što su strije na bokovima. Budite ispred problema!