Šampon za kosu tretiranu keratinom mora biti poseban

Šampon za kosu tretiranu keratinom mora biti poseban

Šampon za kosu tretiranu keratinom morate pažljivo birati.  Međutim, ima nekih detalja koji mogu vašu kosu učiniti duže pravom. Evo ih upravo ovde, na jednom mestu.

Tretman kose keratinom veoma je popularan u poslednje vreme. Mnoge dame su zaljubljene u njega jer su njime rešile neke od svojih višegodišnjih, čak i decenijskih probema.

Za one koji nisu baš upućeni, tretman kose keratinom obezbeđuje da vaša kosa bude prava i posle nekoliko meseci. Neće biti potrebna feniranja, peglanje ili bilo koje drugo agresivno delovanje na kosu. Potrebno je samo da vam frizer uradi keratinski tretman i da posle njega budete mirni više meseci.

Keratin je preparat koji je veoma aktuelan i koristan . Može se nabaviti i za kućnu upotrebu, u vidu maski, šampona i balzama za kosu. Naravno, tada je manje koncentrovan i učinkovit od onog koji se koristi za tretman. Biće koristi i od njega.

Na primer, ako ste nekim od malopre pomenutih preparata oprali kosu, vrlo teško ćete je uviti, napraviti lokne. Ona će težiti ispravljanju.

Ovo je samo uvod u čitavu priču. Dosta je veliki izazov i brojne su cake kako kosu posle tretmana održati što duže pravom. I naravno, kako da ona bude zdrava za to vreme. Naime, jedan od razloga zašto se keratinski tretman radi je da se kosa ne bi stalno maltretirala peglom.

Kada je non-stop peglamo, mi kosu oštećujemo i to doprinosi njenom lošem izgledu. Keratinskim tretmanom težimo da nam kosa bude što zdravija i što lepša dugo vremena, a i što blistavija i sjajnija, budući da je ne gorimo.

Zorana Pavić, naša poznata pevačica, jako dobro zna kako je to kad kosa trpi. Njena je čak vremenom počela da se proređuje usled jačeg opadanja i peruti. Onda je našla pravu stvar koja je njenu kosu vratila u život i pomogla joj da ponovo raste i bude gusta. Od tada se ne odvaja od nje – nosi je i kod frizera. To nije ništa što i vi mi ne možete probati. Jednostavno je, a o čemu se radi saznajte iz Zoraninog ličnog iskustva koje se nalazi na ovom linku: Zorana Pavić: KAKVO OTKRIĆE! Ovaj šampon mi je SPASIO KOSU!

Veoma je važno nezi kose pristupiti na pravi način, jer samo tako ćete dobiti prave rezultate.

Kako negovati kosu posle keratina?

Dužina trajanja keratinskog tretmana zavisi od toga kako ćete negovati kosu posle njega. Zavisi, naravno od preparata, pre svega od šampona za kosu tretiranu keratinom.

No, hajde da krenemo nekim redom, kako bi vam bilo lakše da pratite korake. Pod tim mislimo i na to kako treba pripremati kosu za tretman. I to je od velikog značaja za dalju sudbinu tretmana.

nega kose posle keratina

Neposredno pre keratina

Prvo što treba napomenuti, to je da kosu ne treba previše mučiti zagrevanjem neposredno pre tretmana, a da prethodno niste naneli neki preparat za zaštitu kose. Ako je potrebno farbati kosu, to možete uraditi pre ,  pošto posle neko vreme ne bi trebalo.

Takođe ne bi trebalo kosu previše opterećivati viškom preparata . Dovoljno je da kosa bude oprana šamponom i nekim blažim balzamom.

Da ne shvatite pogrešno:  keratinski tretman će vam uspeti, bez obzira da li ste ovo ispoštovali ili ne. Ali, ako poslušate ove savete, efekti će trajati mnogo, mnogo duže.

Odmah posle keratinskog tretmana

Ima nekoliko stvari koje nikako ne bi trebalo raditi neposredno posle keratinskog tretmana, zato što mogu takođe narušiti delovanje i pokvariti efekat.

  • Kosu nemojte vezivati u rep ili kačiti šnalom bilo koje vrste, barem 3 dana posle tretmana. Da bi sve ostalo na svom mestu i da bi efekti trajali što duže,  kosa ne sme biti na bilo koji način prelomljena.Pošto se nije sjedinila sa keratinom, ona može da odreaguje tako da ostane u tom prelomljenom obliku, a to, naravno, nikako ne želite da postignete. Samo se potrudite da bude sve vreme puštena i prava.
  • Nema ni pranja kose, barem tri dana. Razlog je identičan kao malopre. Kosa se ne sme prelamati i ne sme se rizikovati da se kojim slučajem keratin sa kose spere. To ujedno i znači da vam se ne sme dogoditi da, na primer, pokisnete. Bez obzira što nema spiranja, oblik kose će se pokvariti ako je kiša pokvasi i to će trajati.
  • Zato nema ni teretane, zbog mogućeg znojenja, samim tim i menjanja oblika kose. Plivanje tih dana takođe nije dopušteno, razlog je sada jasan.

Dakle, ta tri dana se trudite da na bilo koji način ne poremetite oblik svoje kose, kako bi on što duže ostao takav. Kakva želite da vam bude kosa, takvom je ta tri dana održavate, dok su još stvari sveže.

Možda mislite da, ako ispoštujete ovo, vi ste obezbedili lepu frizuru nadalje. To nije u potpunosti tačno. I nadalje treba da nastojite da sve bude pod konac. Samo tako će rezultati biti još bolji.

Kada počne pranje posle keratinskog tretmana

Pomenuli smo farbanje.

Još jednom, ne smete se farbati barem tri nedelje posle toga.

Pranje je dozvoljeno, ali se preporučuje da u očekivanom trajanju efekata tretmana, pranje kose bude što ređe. To ne znači da ne treba da perete kosu, naprotiv. To smo znači da je ne bi trebalo prati baš uvek kada vam se učini da nije potpuno čista.

Mi ponekad peremo kosu i kada nemamo šta da radimo. To je pogrešno.

Da bi tretman trajao što duže, potrebno je dozirati pranje. Najbolje bi bilo jednom nedeljno. Ako možete toliko da izdržite. Ako ne, dva puta.

O preparatima ćemo detaljno. O šamponima za kosu tretiranu keratinom, naročito. Sada ćemo napomenuti da treba izbegavati preparate koji se ne ispiraju. To je gel, pena, vosak, lak za kosu. Nemojte ih previše nanositi jer mogu da smetaju.

Feniranje i peglanje je dozvoljeno. Ako želite da pojačate efekat, to možete raditi. Međutim, naš je savet da to izbegnete. Vi i radite keratinsko pakovanje da ne biste maltretirali kosu zagrevanje.

Ako nekada ima potrebe, malkice prođite četkom kroz kosu, za bolji efekat. Inače, kosa bi trebalo da i bez toga bude gotovo savršena.

Kada plivate, trudite se da što manje kvasite kosu. Ne bi bilo loše imati i neku kapicu. Hlor ume negativno da deluje na vlasi. UV zračenje takođe. Zato, šeširi i marame leti, to bi bio spas za kosu tretiranu keratinom.

Šta šampon za kosu tretiranu keratinom treba da ima?

Šamponi koje ćete koristiti posle keratinskog tretmana treba da budu pažljivo odabrani. Zaista je tako, jer kosa tretirana keratinom iziskuje detaljnu negu, da bi rezultati ostali što duže. Pored toga što je kosa prava, ona će biti meka i svilenkasta.

Da bi se sve ovo što duže zadržalo, negujte je najbolje što možete. Pre svega, šamponima koji su prirodni, pravljeni na biljnoj bazi.

Vaš šampon treba da ima što više biljnih, aktivnih sastojaka, koji će kosu negovati nežno. Ti prirodni sastojci će čistiti dlaku, ali i kožu glave, ne oštećujući je pri tom. Smisao je da sa dlake skine masnoća, a da ona pri tom ne bude oštećena.

Blaga nega je važna i zbog što sporijeg skidanja keratina sa nje. U tom smislu je takođe korisno prati kosu šamponima i balzamima koji imaju keratin. Iako ne morate stalno to činiti, s vremena na vreme pojačajte dejstvo keratina tako što ćete oprati kosu barem balzamom koji ima keratin u sebi.

Vodeći računa o preparatima koje koristite, duže ćete uživati u lepoj, mekanoj i pravoj kosi.

Šta ne treba da ima šampon za kosu tretiranu keratinom?

Ono osnovno što morate izbeći, ako želite duže keratinske rezultate, jesu šamponi sa sulfatima i parabenima. Znamo, znamo, nije ih lako prepoznati, u moru preparata, ali čitanje deklaracije će pomoći. Da vam olakšamo posao, većina šampona koju danas možete pornaći u trgovinama ima parabene i sulfate u sebi. Prepoznaćete ih po tome što daju ogromnu penušavost prilikom kupanja, toliku da jedva možete da je isperete sa kose.

Oni su uvek primamljivog, lepog mirisa. Pri tom, neki od korisnika sigurno misle kako i ta penušavost doprinosi kvalitetu šampona. A to nikako nije istina!

Iako posle prvih pranja prijatni, oni na duže staze i te kako doprinose oštećenju kose. Kosa postaje suvlja, krtija, lomljivija.

A kosa tretirana keratinom? Ona gubi svoju teksturu i sjaj koji je do tada imala. Tako da, sve u svemu, sulfate treba izbegavati kada peremo kosu. Naročito ako smo radili keratinski tretman.

Pročitajte koji su najbolji šamponi bez sulfata.

Najbolji šampon za kosu tretiranu keratinom

Sada ste verovatno u dilemi i pitate se „Koji to šampon da upotrebim, a da mi kosa tretirana keratinom bude što duže lepa i prava?” Na pravom ste mestu jer ćemo vam mi dati konkretan savet, koji su to šamponi na koje treba da obratite pažnju.

najbolji šampon za kosu tretiranu keratinom

Da vam napomenemo pre svega ovo. Najbolje šampone ne možete nabaviti u prodavnicama, ali ih možete nabaviti lako, preko interneta.

Vlasilan

Pošto smo pomenuli da šampon koji koristite treba da bude što prirodniji, ovaj se u to potpuno uklapa. Šampon bez sulfata, koji neguje kosu sasvim nežno, svojim prirodnim sastojcima.

Kakao buter i ulje pšeničnih klica, odlični su za negovanje čak i osetljive kože glave. Lavanda, kamilica i menta, deluju antibakterijski i smanjuju čak i najmanji svrab glave, kao i bilo koje druge neprijatne pojave. Ulje ši drveta reguliše proizvodnju sebuma, tako da ni sa mašćenjem nema problema.

Od aktivnih sastojaka tu su alantoin, piroctone olamine i hamamelis. Oni su potpuno neškodljivi i poboljšavaju cirkulaciju kože glave, pri tom uklanjajući sve gljivice sa kože. Ovo je bila formula A, koja se upotrebljava za kosu koja je sklona peruti.

Formula B sadrži rastavić, hajdučku travu i koprivu, biljke koje treba da se pobrinu za jačanje korena kose. Makadamija i babasu ulje štite kosu od UV zračenja i drugih neprijatnih pojava iz spoljašnje sredine. Arnika ublažava opadanje kose, a ekstrat svile sa jezera Komo, čini kosu svilenkastom i mekom.

Ova formulacija je namenjena za rast nove kose. Ove potpuno prirodne šampone možete koristiti u kombinaciji ili pojedinačno. U njima dominiraju prirodne stvari i biće više nego pogodni da upravo ovim šamponima perete kosu tretiranu keratinom.

Revlasin

Ovaj set za negu kose, koji uključuje i fantastičan prirodan šampon, namenjen je ta oporavak suve i oštećene kose.

Kao i prethodnik, u sebi ne sadrži ni sulfate ni parabene.Pun aktivnih sastojaka, koji imaju cilj da oporave oštećenu kosu.

U njegovom sastavu dominantna su hranljiva ulja, poput ulja pirinča, ulja semena grožđa, ricinusovo i arganovo ulje. Ona prodiru u samu dlaku, hrane je, regenerišu i održavaju u najboljem mogućem stanju.

Svako od njih bogato je vitaminima, jer je poznato da kosa hoće da opada i usled nedostatka nekog vitamina, zatim su bogata proteinima i omega-3 masnim kiselinama.

D-pantenol, ekstrakt koprive i protein pšeničnih klica, takođe su neštetni i prirodni sastojci koji jačaju koren dlake i pomažu joj da ona zadrži svoju prirodnu vlažnost. Tako će ona i biti zdravija što duže.

Technohyal hair complex je kompleks hijaluronske kiseline za kosu, koji prodire duboko u dlaku, čineći je jačom i elastičnijom. Može li bolje za kosu tretiranu keratinom? Sumnjamo.

Za sva tri šampona, dva iz prethodnog poglavlja i ovaj, ne morate nam verovati na reć, već pročitajte detalje i komentare na sajtu Ovotaris.com.

Upravo tu i možete naručiti bilo koji od ovih prirodnih šampona, koji mogu imati mnogo benefita za vašu kosu, bilo da je tretirana keratinom ili ne.

Cadiveu Plastica dos Fios

Šampon koji će takođe dobro negovati kosu tretiranu keratinom jer i sam u sebi ima keratin je upravo Cadiveu Plastica dos Fios.

Obogaćen je antioksidansima, a u sebi nema parabene i sulfate, što smo naglasili da je važno. Lepo zaglađuje kosu, čineći je pravom dosta dugo vremena, što je u ovoj situaciji i važno.

Ne može se nabaviti u slobodnoj prodaji, već preko interneta. Cena mu je oko 2 000 dinara.

Rejuvenol Keratin After Treatment Shampoo

Još jedan u nizu šampona koji se ne može nabaviti u prodavnici, već preko interneta je i Rejuvenol Keratin After Treatment Shampoo.

Ide u kombinaciji sa balzamom. Oba sadrže keratin u sebi i vašu kosu čine pravom duže vremena, održavajući na pravi način rezultate keratinskog tretmana. Može se nabaviti preko Amazona, a cena mu je oko 3 000 dinara.

Imajte na umu ipak da su bolja varijanta šamponi bez sulfata i parabena,  ali i bez keratina. Zvuči čudno?

Nije. Keratin je protein i u prevelikim količinama optrećuje kosu. To je slično kao i kada biste se vi hranili stalno jednom istom namirnicom.

Tretiranje kose keratinom je odličan način za njenu lepotu i ispravljanje, ali je potrebno posle toga i održavati je na pravi način. Pre svega je izbor pravog šampona važan, a mi se nadamo da smo vam u tome pomogli.