Šiške na dugu kosu da ili ne?

Šiške na dugu kosu da ili ne?

Autor:

Hajde da rešimo misteriju da li su šiške na dugu kosu pravo rešenje! Od čega zavisi da li će vaša frizura biti neodoljiva ili ćete jedva čekati da promenite frizera?

Kad god kažemo „promena“ prvo pomislimo na frizuru. Ako imate lepu, dugu kosu, onda razmišljate o šiškama. Znam to po sebi, po svojim drugaricama, znam po ženama koje ne znaju šta će sa frizurom, pa potajno uvek razmišljaju o šiškama.

Svi smo ih nekad imali, znamo kako nam stoje, znamo koliko nam vremena treba da one budu savršeno oblikovane, sve znamo. Uvek postoji onaj crv u nama koji nam govori kako bi nam sjajno stajale i kako je naša frizura trenutno jako dosadna.

Zato ćemo danas da otkrijemo sve što nas zanima kada su u pitanju šiške i kako one stoje na dugu kosu. Da li će to biti potpuni hit ili potpuni promašaj? Hajde da saznamo, pa da odemo do frizera!

Šiške prema obliku lica

Kakvu frizuru ćete imati i koja će vam najbolje odgovarati, zavisi od vašeg oblika lica. Frizure prema obliku lica vas mogu usmeriti u kom pravcu treba da idete kada je vaša idealna frizura u pitanju.

Da li znate koji je vaš oblik lica i da li se pridržavate zacrtanih saveta ili ipak mislite da su sve frizure za sve žene?

Ono što jeste univerzalno kada su frizure u pitanju jeste da je zdrava kosa – lepa kosa. Spržena,masna, procevatala kosa koja opada nikoga neće oboriti s nogu. Ali i to se lako može rešiti. Irena nam je ispričala kako je ona svoju neuglednu, oštećenu kosu spasila. Sada je lepršava, zdrava i blistava. O čemu se radi? Saznajte! Pročitajte njeno iskustvo na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu/

Sa šiškama dobijate potpuno novi izgled i ta činjenica nam je svima primamljiva! Možete da ga naglasite, možete da ublažite jake crte. Možete biti hladna kraljica i slatka mala devojčica u isto vreme, zato su one tako zanimljive.

Šiške na dugu kosu mogu da budu privlačne i da vas izdvajaju iz gomile. Zato je veoma bitno da izaberete prave šiške koje će vašoj dugoj kosi dati specifičan izgled i sa kojim ćete postići da izgledate odlično. Ipak su šiške na dugu kosu najefektivnija promena koju će svako primetiti.

Hajde da vidimo kako da odredimo šiške prema obliku lica.

Okruglo lice i šiške

Ukoliko imate okruglo lice, vama će najbolje stajati šiške koje idu sa strane i koje su duže. Okrugla lica su mladolika i uvek izgledaju sveže. Vašem licu prija volumen, blage, neobavezne lokne. Ležernost je reč koja opisuje vašu idealnu frizuru.

Šišajte se stepenasto, jer vaš oblik lica nije predviđen za stroge i ravne frizure. U skladu sa tim, šiške mogu da padaju sa strane, jer ćete tako suziti lice, a ukoliko vam se više sviđa razdeljak na sredini glave i šiške koje padaju sa strane, nećete pogrešiti.

Šiške na dugu kosu na okruglom licu stoje predivno i daju joj razigranost. Šiške će vam se savšeno uklapati i ako se odlučite nekad za svečanije i svedene frizure. Ovaj opušteni izgled doneće vam rasterećenje jer nećete mnogo morati da pazite ako vam neki pramen „ispadne“ jer će izgledti kao da ste upravo to htele!

Uverili smo se već kako dobro izgledaju punđe koje su opuštene. Da li se vama više sviđaju od onih krutih, zategnutih punđi? Na okruglom licu one stoje zaista savršeno, posebno kada su tu prisutne šiške koje nepravilno padaju.

Duže i ređe šiške na dugu kosu ostavljaju utisak da je vaše lice uže nego što zaista jeste i onda to izgleda vrlo lepo.

Šiške na dugu kosu za četvrtasto lice

Dame koje imaju četvrtasto lice i dugu kosu treba da budu vrlo pažljive kada su šiške u pitanju. Najbolje su ravno sečene šiške  koje imaju one slatke duže produžetke na krajevima. Te šiške na dugu kosu bile su popularne na početku 2000-tih i nosile su ih mnoge poznate dame. Stepenaste šiške na stranu mogu isto da budu sjajno rešenje za žene koje imaju četvrtasto lice i dugu kosu.

Bitno je da šiške budu dobro ošišane, i da licu daju mekaniju notu.  

Ne želite da vam lice izgleda kao kocka, znam, pa zato mora da naglasi frizerima da želite da ih stanji pri završetku i da da one budu ispod obrva.

Šiške za zaobljeno lice

Zaobljeno lice je idealno za šiške na dugu kosu . Zaobljeno lice u ovom slučaju izgleda predivno, i tom izgledu se teži.

Bez oštrih linija!

Jedno pravilo kog se treba držati jeste da što vam je duža kosa, tako i šiške treba da vam budu što duže.

Vi možete isprobavati razne stilove i možete često da menjate frizuru jer vam oblik lica to dozvoljava kada su šiške na dugu kosu u pitanju.

Srcoliko lice i šiške

Kada je u pitanju srcoliko lice, šiške na stranu su pravi pogodak, jer je čelo u ovom slučaju šire od ostatka lica, a brada je uska. Šiške na stranu daće balans licu i izgledaće vrlo lepo.

Šiške na ovalno lice

Ako ste srećnica koja ima ovalni tip lica, znate da vam svake šiške dobro stoje.

Ne možete pogrešiti. Neka budu lagane i neobavezne, tako da vam ne smetaju mnogo, već samo da vam krase lice.

Vi možete da eksperimentišete i da uživate u raznim oblicima i dužinama. I sa strane, i preko celog čela, možete da birate!

Šiške – da ili ne?

Odluka je uvek teška kada su šiške na dugu kosu u pitanju. Ako pogrešite, moraćete da se dovijate na razne načine da ih dižete i sklanjate sa lica. Ukoliko one budu dobar izbor, onda ćete jednostavno uživati u svom izbru.

Hajde da vidimo koje su to prednosti i mane kada imamo šiške na dugu kosu.

Kada imate šiške, vi nemate pravo na lošu frizuru i na loš dan kada sebi dozvoljavate da vam frizura bude grozna. Baš svakog jutra vi njih morate da sredite, stilizujete i da im posvetite malo vremena. One ne smeju biti masne, i moraju biti isfenirane. Brzo ćete ući u rutinu kada su šiške u pitanju i to vam neće oduzimati baš mnogo vremena, ali morate im dati pažnju koju traže. Ujutru, već posle prve kafe, obavezno je kratko feniranje.

Duga zdrava kosa sa šiškama zahtevaće određenu negu i posvećenost, ali izgleda tako lepo, da jednostavno poželite da i vi imate šiške  na dugu kosu i da vam one daju drugačiji izgled, jer one imaju tu moć da transformišu vaše lice.

Jedna od mana šiški jeste što se brzo maste, pa ćete morati da uvedete šampon za suvo pranje u svoju redovnu upotrebu. One se brzo prljaju, pa će ovaj preprat dosta da vam pomogne.

Treba da izbegavate peglu za kosu kada su u pitanju šiške. Ukoliko imate baš gustu i kovrdžavu kosu, onda ste primorani da je koristite, ali u suprotnom, nemojte, jer će one vrlo brzo biti „spržene“ i krajevi će pucati. Feniranje je poželjno, ali peglanje nije, jer ne želite rascvetale krajeve na svom čelu.

Jedna od najvećih prednosti šiški na dugu kosu jeste totalna promena! Ostatak kose može da bude i nedirnut, i u tome je čar. Ne morate ni centimetar da se ošišate, a izgledaćete potpuno drugačije.

Ako volite da ističete svoje oči, šiške će vam pomoći u tome. Uz šiške ide i naglašenija šminka, pa će tako vaše lice biti uvek u centru pažnju.

Šiške mogu da pokriju vaše bore na čelu

Ovaj trik koriste dame koje ne žele da se njihove bore vide, pa ih šiškama stavljaju u neki drugi plan. Šiške na dugu kosu čine da vi izgledate mlađe, bez obzira na bore.

Žene koje imaju kovrdžavu kosu, imaće poteškoća sa šiškama, jer će one biti prilično guste. Da se ne bi dobila četvrtasta frizura, preporučuje da se seku ukoso i da budu stepenaste i pri kraju stanjene.

Ako želite drastičnu promenu, a volite svoju dugu kosu i nećete da je kratite, a pritom uživate u tome da nameštate svoju frizuru i da redovno brinete o njoj, vi obavezno treba da imate šiške na dugu kosu!

Vrste šiški

Duge šiške

Duge šiške izgledaju tako dobro! Žene sa dugim šiškama i dugom kosom izgledaju uvek kao da su izašle iz salona. Priznajem, nema ih puno, jer su one jako zahtevne za održavanje. One deluju tako savršeno. Ako vam nije prirodno ravna kosa, baš ćete se mučiti sa dugim šiškama.

Zvezde, modeli, blogerke ponosno nose duge šiške. One su u trendu i izdužuju lice.

 Kada one postanu preduge, mogu se razdvojiti kako ne bi prikrivale oči.

Šiške sa strane

Šiške sa strane mogu da budu veoma interesatne na kosi koja je duga. One se mogu uvijati, ispravljati, dizati i stavljati i na levu i na desnu stranu. Nude mnogo mogućnosti za kombinovanje i pružaju izgled koji uvek može da se menja na različite načine. Šiške sa strane su uglavnom stepenaste i duže, te tako se vrlo lako prilagođavaju vašim trenutnim željama.

šiške na stranu

Polukružne šiške

Polukružne šiške su idealne za visoko čelo. Ističu jagodice i čine da lice izgleda lepo. Licu daju širinu, a čine da dužina samog lica ne bude toliko naglašena.

Polukružne šiške na dugu kosu najlepše će stajati ženama koje imaju prirodno ravnu kosu.

Uz ove šiške frizura izgleda perfektno. Ovo će biti pun pogodak ženama koje vole da se šminkaju i koje imaju krupne, izražene oči. Lak za kosu vam može pomoći da čitavog dana imate savršenu,postojanu frizuru.

Stepenaste šiške

Stepenaste šiške zahtevaju precizno šišanje. Iako su samo mali delo celokupne frizure, stepenaste šiške daju neverovatan izgled. One mogu baš da osveže lice i da vašu dugu kosu učine zabavnom.

Šiške na dugu kosu

Šiške na dugu kosu mogu da budu odlično rešenje kada vam zatreba promena. Verujem da će vam se svideti. Moj savet vam je da pažljivo proučite koje vam šiške odgovaraju pre nego što ih skratite. I ako se ipak desi da vam se ne sviđa kako stoje, uvek ih možete skloniti sa lica, dok kosa ne poraste.

Šiške su trenutno vrlo aktuelne. One vam pružaju dozu seksipila, ženstvenosti i slatkoće. Ta kombinacija je uvek dobitna.

Šiške daju gracioznost i dopunjuju svaki stil, čine ga autentičnim. Ako vam treba nova frizura na vašu lepu, dugu kosu, skratite šiške i nećete pogrešiti. Lepšave, asimetrične, ravne ili guste, vi birate!

Kod šiški na dugu kosu  nema strogih pravila, one će ponekad leteti na sve strane, ali će uvek izgledati uredno, jer vi s njima imate celovitu frizuru. Važno je da vašem frizeru kažete šta zapravo želite i da zajedno sa njim ocenite da li je ta frizura namenjena za vaše lice.

Eksperimentišite i uživajte u fenomenalnim promenama!