Jabukovo sirće za celulit za kožu koje se nećete stideti

Jabukovo sirće za celulit za kožu koje se nećete stideti

Da li ste čuli da je jabukovo sirće za celulit toliko blagotvorno da ga morate isprobati. Otkrivamo vam kako deluje i zašto jednostavno morate da ga probate.

Neestetski, veoma rasprostranjen, teško se uklanja, celulit je među najvećim ženskim problemima. Najčešće se javlja na zadnjici, butinama, kukovima ali  isto tako može nastati i na stomaku i nadlakticama.

Zar nije sjajno što se svuda oko nas nalaze namirnice koje su izuzetni prijatelji naše lepote. Prednost „uradi sam“ kućnih recepata je u tome što su potpuno prirodni bez štetnih hemikalija koje znaju da upropaste i samu osnovnu namenu gotovog preparata.

Druga prednost je što su skoro besplatni i uvek dostupni.

Celulit je jedna od muka od koje gotovo ni jedna dama nije izuzeta. Uporan je zahteva dosta truda i discipline kao i zdravu ishranu, dosta kretanja, masaže i šta sve ne.

Preventiva je svakako najbolji lek ali ako  se ipak pojavio – otarasimo ga se.

Provereno dobar način da se rešite celulita otkrila nam Jeca u iskustvu koje je podelila sa nama. Ona je za kratko vreme uspela svoj izražen i upadljiv celulit da potpuno uništi. Znamo da želite da znate kako joj je pošlo za rukom. Pa pročitajte! Njeno iskustvo nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/moze-li-se-celulit-zaista-pobediti/

Preduzmite nešto čim se celulit pojavi jer dok se budete premišljati stanje  se sa godinama pogoršava. Mnoge tehnike usporavaju pojavu i smanjuju već postojeći celulit. Možete pokušati sa nekim jednostavnim prirodnim metodama protiv celulita kao što je jabukovo sirće protiv celulita.

Kako po našem prećutnom dogovoru, ništa nije nemoguće samo treba da odlučite i krenete u akciju, krenimo danas od jednog neobično moćnog i višestruko korisnog kuhinjskog blaga.

Pogađate, radi se o jabukovom sirćetu protiv celulita.

Ukoliko ste se baš danas naoštrili da zadate završni udarac celulitu i pitate se kojim oružjem da ga pobedite hajde da zajedno istražimo kako nam jabukovo sirće može biti od koristi u tom poduhvatu.

Jabukovo sirće za celulit

Kada uključite jabukovo sirće u svoju dnevnu rutinu i beauty tretmane, bilo da ga pijete ili ga primenjujete spolja uskoro ćete primetiti kako vam koža postaje čvršća i glađa za samo nekoliko nedelja.

Jabukovo sirće nastaje procesom fermentacija jabuka gde se prirodni šećeri razlažu uz pomoć kvasaca i bakterija. Nezamenljiva je namirnica u svakoj kuhinji gde se koristi kao začin za salate i za konzervisanje zimnice. Veoma često se koristi i kao narodni lek za mnoga stanja počev od snižavanja povišene temperature pa do reumatoidnog artritisa.

Jabukovo sirće spada u elektrolite koji pomažu protok elektriciteta u telu.

Popularno je sredstvo za mršavljenje i uklanjanje celulita.

Ukoliko znamo da je svaka jabuka pravi mali rudnik zdravlja ne treba da se čudimo što je jabukovo sirće supernamirnica koja mnoge nutritijente iz ove rajske voćke koncentriše u sebi.

Jabukovo sirće je bogato mineralima, ponajviše kalijumom ( 73mg na 100g),zatim fosforom, kalcijumom i magnezijumom, nekim aminokiselinama i antioksidantima. 100 g jabukovog sirćeta ima samo 21 kaloriju.

Organsko, nefiltrirano jabukovo sirće sadrži talog u kome se nalaze proteini, enzimi i dobre bakterije. To je ono na dnu boce što izgleda kao neka tamna paučina. Nikako taj deo ne treba odstraniti već samo promućkati bocu pre upotrebe. Zapravo mnogi smatraju da je ovaj talog najzaslužniji za lekovitost jabukovog sirćeta.

A kako se koristi jabukovo sirće za celulilit?

Hajde da  upoznamo neprijatelja da bismo ga lakše pobedili!

Kako i zašto nastaje celulit?

Na žalost dobro nam je poznato kako izgleda i ne želimo da ga vidimo na svom telu ma ni u ružnom snu.

Celulit nastaje kao posledica masti koja se akumulira ispod površine kože.

Obično se javlja celulit na nogama, na butinama i zadnjici i pogađa žene. Muškarci gotovo uopšte ne pate od celulita zahvaljujući različitoj strukturi kožnog tkiva. Naime, ženska koža je po strukturi  podložnija propuštanju masnih naslaga koje se u vidu loptastih kvržica javljaju ispod površine čineći da koža izgleda kao pomorandžina kora.

Žene koje pate od prekomerne težine su posebno podložne celulitu mada ni vitke osobe nisu pošteđene.

Iako celulit nije ozbiljan zdravstveni problem može biti indikator zadržavanja tečnosti u organizmu ili problema sa cirkulacijom ili limfnom drenažom.

Celulit je svakako veliki estetski problem. Srećom postoje brojni proizvodi i tehnike koji vam pomažu da pojavu celulita svedete na minimum.

Jabukovo sirće i med za uklanjanje celulita

Već godinama se koristi jabukovo sirće protiv celulita u kombinaciji sa medom  kao alternativni tretman.

jabukovo sirće za celulit

Oba ova sastojka sadrže antioksidante i organske kiseline koji pospešuju detoksikaciju organizma i na taj način podstiču limfni sistem na pravilno funkcionisanje.

Vlakna i esencijalno važni vitamini u njima su zaslužni za pravilam metabolizam masti u probavnom sistemu. Ovo je ključ sprečavanja stvaranja masnih naslaga.

Sastojci u jabukovom sirćetu takođe sprečavaju zadržavanje lipida u organizmu i smanjuju holesterol.

Budući da aktivne materije iz jabukovog sirćeta i meda pospešuju probavu oni ubrzavaju sagorevanje kalorija te se tako tope masnoće ispod površine kože koje prouzrokuju nastanak celulita.

Umerena konzumacija jabukovog sirćeta protiv celulita pomaže izlučivanje toksina iz krvotoka te krv nesmetano teče a cirkulacija je bolja. Redukuje zadržavanje tečnosti koja se takođe povezuje sa pojavom celulita. Ovaj recept je prirodno alkalan tako da reguliše pH vrednost organizma što je dobra prevencija bolesti raznih vrsta.

Jabukovo sirće za celulit plus med vam neće biti samo oružje kojim ćete neprijatelja napasti iznutra već ćete stimulisati detoks organizma i ojačati imuni sistem, poboljšati zdravlje kože.

Međutim, raščistimo da ovo nije čudesni napitak protiv celulita. Rezultati će zavisiti i od drugih segmenata života kao što su ishrana, fizička aktivnost i naravno spoljašnji tretmani.

To znači da ukoliko ste baš rešeni da dostignete dobre rezultate u vidu glatke dopadljive kože koja ne liči na pomorandžu, moraćete istinski promeniti neke životne navike jer samo jabukovo sirće za celulit nije dosta. Vaša strategija treba da bude usmerena na sagorevanje masnih naslaga koje idu ruku pod ruku sa celulitom.

Jabukovo sirće za uklanjanje celulita bi trebalo da bude 100% organsko jer samo takvo nefiltrirano, sa sve talogom na dnu boce,  je pogodno za suzbijanje celulita.

Recept za jabukovo sirće protiv celulita

Pomešajte dve kašike jabukovog sirćeta (20 ml) sa 200 ml tople vode i zasladite kašikom (25g) prirodnog organskog meda.

Jabukovo sirće se pije ujutru na prazan stomak posle čega ne treba ništa unositi narednih pola sata. Kada otpočnete tretman povećajte ukupan dnevni unos tečnosti (vode) kako biste pospešili čišćenje organizma u kombinaciji sa jabukovim sirćetom kao sagorevačem masti.

Nema zdravstvenih rizika od ispijanja jabukovog sirćeta ukoliko se uzima u malim količinama i razblaženo. Nikada nemojte prekoračiti predloženu dozu.

Prevelika količina jabukovog sirćeta za celulit može izazvati loše varenje, dijareju, i prekomerno stvaranje želudačne kiseline.

Ukoliko osetite bol u želudcu ili žarenje prestanite sa uzimanjem jabukovog sirćeta.

Jabukovo sirće za celulit  i za internu upotrebu ne konzumiramo nerazblaženo jer bi moglo oštetiti zubnu gleđ i zaštitnu sluznicu koja oblaže želudac.

Obloge od jabukovog sirćeta protiv celulita

Obloge protiv celulita se prodaju za kućne tretmane ili se koriste u SPA centrima. Na telo se nanose uglavnom minerali vitamini i lekovito bilje koji leče celulit kao što to rade gipsane bermude protiv celulita. Potom se tretirani deo tela umotava u nekoliko slojeva streč folije. Ovako upakovani ostajete izvesno vreme dok aktivne supstance rade na izbacivanju toksina, jačanju kožnog tkiva i pospešivanju cirkulacije. Rezultat je manje izražen celulit kao i poboljšano opšte stanje kože i celog organizma.

Jabukovo sirće za celulit i kućni SPA koji morate probati!

Kod kuće sami pripremite sopstveni lekoviti SPA tako što ćete pomešati jednu polovinu jabukovog sirćeta i jednu polovinu vode. Dodajte i malo meda. Rastvor obilno nanesite na  zonu zahvaćenu celulitom i umotajte u nekoliko slojeva streč folije. Preko folije stavite zagrejan peškir i držite sat vremena.

Ukoliko ste u mogućnosti, trebalo bi da ostanete upakovani u foliju čitavih 6 sati. Mogli biste recimo otići na spavanje a za to vreme jabukovo sirće uklanja celulit. Najzad, skinite foliju i isperite kožu mlakom vodom.

Ponavljajte ovakav način upotrebe jabukovog sirćeta za celulit jednom dnevno dok ne nestane u potpunosti.

Masaža jabukovim sirćetom protiv celulita

Mnogi se slažu da je slaba cirkulacija glavni uzrok nastanka celulita. Kada krv ne cirkuliše pravilno, prekomerna količina tečnosti se skuplja oko molekula masti što dovodi do spajanja masnih globula, smanjuje se sinteza kolagena i slabi regenerativna sposobnost tkiva.

Iz toga sledi da je sve što pospešuje cirkulaciju dobra metoda za uklanjanje ili bar ublažavanje celulita.

Masaža jabukovim sirćetom za celulit može biti rešenje koje tražimo. Minerali i enzimi koji su u njemu prisutni tokom masaže prodiru u dublje slojeve kože hrane je i jačaju a sama masaža zagreva kožno tkivo i ubrzava cirkulaciju. Odličan spoj. Možete ovde upotrebiti specijalne tehnike masaže kao što je vakum masaža ili pak maderoterapija.

Kremi za masažu dodajte jabukovo sirće za celulit

Ukoliko već praktikujete masažu regija zahvaćenih celulitom, sredstvu za masažu dodajte jabukovo sirće i pomešajte. To može biti  krema ili esencijalno ulje, šta god da vam prija i daje dobre rezultate. Masažu bi trebalo praktikovati dva puta dnevno. Masažom se podstiče cirkulacija i jača kožno tkivo.

Na žalost ovaj tretman neće imati efekta ukoliko nije praćen fizičkom aktivnošću i balansiranom ishranom. Svaka fizička aktivnost je dobrodošla ali ako ste odlučni da uklonite celulit najbolje je da se informišete o vežbama za celulit koje možete raditi kod kuće. Za vitkiju liniju bez celulita važno je iz ishrane izbaciti sve masne namirnice i povećati unos vode.

Pored jabukovog sirćeta za celulit, priroda nam poklanja mnogo više.

Postoje prirodni anti celulit gelovi u kojima je sve bogatstvo prirode na jednom mestu i radi za nas.Prirodni gel protiv celulita ima prijatan, osvežavajući miris, ne morate ništa da mućkate samo otvorite ambalažu. Odličan je izbor za sve dame koje nisu naklonjene  kuhinjskim majstorijama.

Ukoliko je celulit baš ozbiljan, ( švapski sir- na koži se tada uočavaju grudvaste izbočine), izbegavajte jak pritisak tokom masaže da ne biste ugrozili limfnu funkciju i mikrocirkulaciju. Ni vrlo energične fizičke vežbe se ne preporučuju.

Glavni cilj masaže za uklanjanje celulita, bilo koju tehniku da koristite, je razbijanje masnih ćelija ispod površine kože tako da se potisnu dublje i ravnomerno rasporede umesto  što se skupljaju na jednom mestu. Razbijanjem masnih granula one postaju prijemčivije za brže razlaganje. Kako je jabukovo sirće sagorevač masti ono u kombinaciji sa masažom lakše razlaže masne granule razbijene na sitnije jedinice.

Redovnom masažom radite baš to – razbijate i razlažete masne naslage.

Kada otpočnete tretman istovremeno ispijajte jabukovo sirće, masirajte njime zahvaćene zone i oblažite se jabukovim sirćetom. Drugim rečima, napadnite celulit spolja i iznutra.

Masaža jabukovim sirćetom za celulit, kao uostalom i svaka masaža, je na još jedan način blagotvorna . Ona stimuliše kožno tkivo oko granula celulita , poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu a to je veoma važan uslov za redukciju celulita. Najzad kožno tkivo zadobija čvršću strukturu te se masne ćelije teže probijaju pod površinu kože.

Čvrsta kože je najbolji branik celulitu.

Jabukovo sirće za strije

Brze promene u telu često dovode do nastanka strija na koži. Najčešće nastaju u pubertetu, tokom trudnoće, usled naglog dobijanja na težini ili gubitka kilaže. Pogađaju oba pola. Ova stanja rezultiraju rastezanjem kožnog tkiva i na tim mestima se javljaju sedefaste, pink ili purpurne linije. Obično su sitnije ali mogu dostići i 20 cm dužine. Ljudska koža je po prirodi veoma elastična ali ukoliko se rasteže preko svojih granica, sinteza kolagena koji povezuje kožno tkivo prestaje. Ovo dovodi do nastanka strija.

jabukovo sirće protiv celulita upotreba

Veruje se da jabukovo sirće, ukoliko ga primenjujete mestimično, može pomoći da se oslobodite strija.

Isto kao i aloja, jabukovo sirće je zaista čudesan prirodni preparat za kožu.

Prisustvo sirćetne kiseline u jabukovom sirćetu ima funkciju pilinga koji odstranjuje izumrle površinske ćelije kože.

Nekoliko mikroelemenata i vitamina koji se nalaze u jabukovom sirćetu imaju veoma pozitivan učinak na na ljudsku kožu. Monoge žene koje su izabrale da probaju jabukovo sirće za strije,  su zapazile pozitivne rezultate posle otprilike dve nedelje.

Predlažemo vam 5 načina kako da upotrebite jabukovo sirće za strije:

1.Obloge kao što je već objašnjeno u delu o oblogama za celulit. Po uklanjanju obloge preporučuje se hladan tuš potom nanesite preparat za hidriranje kože. Ponavljajte 3-4 puta nedeljno.

2.Komprese – Ova metoda je pogodna za osobe sa osetljivom kožom.

Pomešajte 150ml vode sa 50ml jabukovog sirćeta. Namočite čist pamučni ubrus u mešavinu i njime tapkajte strije neko vreme. Posle 5 minuta istuširajte se hladnom vodom i hidrirajte kožu losionom

3.Piling jabukovim sirćetom je izvrsna zamena tretmanima u salonu lepote. Potreban vam je samo pamučni tufer i razblaženo jabukovo sirće . Namočenim tuferom trljajte uvek duž strija a ne popreko. Pređite preko svake strije najmanje 15 puta. Pošto ste ovo uradili, opet pod hladan tuš.

4.Kupka od jabukovog sirćeta protiv strija dopunjuje i zaokružuje ostale tretmane. Sipajte u vodu za kupanje 400 ml jabukovog sirćeta i nekoliko kapi esencijalnog ulja lavande, ruže ili pomorandžr. Uživajte u kupki jednom nedeljno i vrlo brzo ćete zaista uočiti razliku u stanju kože.

5.Masaža je obavezna za sve koji žele da se otarase strija. Procenat rastvora je isti kao i za celulit. masirajte svaki dan deo tela zahvaćen strijama oko 10 minuta.