Voda protiv bubuljica – tako jednostavno, a pomaže!

Voda protiv bubuljica – tako jednostavno, a pomaže!

Da li je ispijanje 8 čaša vode dnevno dovoljno za lice bez nepravilnosti ili je ipak potrebno još po nešto? Otkrijte kako pomaže voda protiv bubuljica.

Nedavna istraživanja su pokazala da bi ishrana mogla imati centralnu ulogu u zdravlju kože posebno kada je reč o bubuljicama. Zapravo, studije pokazuju da pojedine namirnice ili grupe namirnica, kao i navike u ishrani mogu doprineti razvoju različitih vrsta akni.

Voda spada u vrlo važnu stavku naših prehrambenih navika.

Ukoliko vam se čini da baš sve radite kako treba, razmislite, izmerite koliko vode pijete dnevno.

Da li imate naviku ispijanja vode u pravilnim razmacima ili je konzumirate samo kada osetite žeđ?

Da li vodu često zamenite nekim drugim napitkom?

U to ime, ovaj članak ima za cilj da pobliže razmotri kako količina popijene vode može uticati na stanje bubuljica, pre svega na licu a potom i uopšteno.

Zašto je važno popiti 8 čaša vode dnevno?

Oko 60% našeg tela čini voda. Kod dece je ovaj procenat veći.Većina vode nalazi se u telesnim tečnostima kao što su krv i limfa,sluz.

Bez vode možemo preživeti najviše 3-5 dana.Ona  ima vrlo važnu ulogu u funkcionisanju organizma.

Naše telo koristi vodu u baš svakoj ćeliji svakog organa. Ona je važna za regulaciju telesne temperature i održavanju funkcije organa, za izbacivanje toksina i produkata metabolizma.

Voda se iz organizma gubi uriniranjem, disanjem, znojenjem.Kada koža ostane bez dovljne količine tečnosti koja joj je potrebna za izbacivanje toksina i bakterija ona postaje suva a pore se lakše zapušavaju.

Teško je precizno izmeriti koliko vode izgubimo za dan ili sat, kao što je teško precizno izmeriti kolike su potrebe svakog pojedinca za dragocenom tečnošću.

Zato ne volim tu meru od 8 čaša vode. Nekada vam je potrebno manje nekada više, u zavisnosti kakav vam je dan, koje ste aktivnosti u njega smestili, kakvu hranu ste konzumirali, da li ste se bavili sportom. Važno je da li ste dan proveli u pregrejanom prostoru ili na plus 30 stepeni. Da li ste se sunčali ili šetali po snegu itd.

8 čaša vode je neki okvir koji možete malo smanjiti sko vam je to previše ili povećati po potrebi.Poenta je da pijete vodu u pravilnim razmacima tokom čitavog dana ne čekajući da jako ožednite.

Ispijanje više vode od količine koju diktira osećaj žeđi se uči kao i svaka dobra navika.

Nepijenje vode je loša navika.Dehidriran organizam se muči da odradi osnovne funkcije.

Vi nećete videti koliko se vaši organi muče. Prvo što ćete videti je suva, posivela i opuštena koža bez sjaja.

A kakve to veze ima sa aknama?

Evo kako voda pomaže protiv bubuljica!

Saznajte koje su osnovne funkcije vode koje se tiču stanja kože, pre svega njene sklonosti ka nastanku  bubuljica i još važnije njihovog izlečenja.

voda protiv akni

Hidratacija

Voda sa sobom u ćelije donosi nutritijente i kiseonik, a odnosi nečistoće i toksine. Hidrirana koža ima izbalansiranu proizvodnju sebuma, bolji imunitet i manje je sklona upalnim procesima. Jednom rečju, voda je važan element da bi koža bila zdrava i otpornija na pojavu bubuljica.

Ispijanje vode ne leči bubuljice. Obilje tečnosti kožu samo čini jačom i otpornijom.Dodamo li tome i optimalnu proizvodnju sebuma, takva koža je zaista sposobna da se odupre aknama.

Nekoliko studija je pokazalo da povećanje unosa vode, kada se kombinuje sa dobrom, prirodnom, hidrirajućom kremom, pomaže da koža ostane mekana i glatka.

Naime povećan unos tečnosti pre svega se očituje na boljoj hidriranosti spoljašnjeg sloja kože što umanjuje njenu suvoću i grubost kojoj je dehidrirana koža sklona.

Tokom jednog eksperimenta je 49 žena, 30 dana pilo dodatnih 2l vode. Stanje njihove kože se značajno popravilo.

Ova studija je takođe pokazala da voda igra centralnu ulogu u zdravlju mikrobioma kože.Ovo se odnosi na mikroorganizme koji nastanjuju našu kožu.Oni dobri su korisni, neki od loših su izazivači upalnih procesa tj. bubuljica.

Vrlo jednostavno. Uklonite one loše pijući dovoljno vode uz pravilnu negu prirodnim preparatima.

Detoksikacija

Danas su moderne razne detoks dijete. No, da li znate da naš organizam ima vrlo efikasan sopstveni sistem za prećišćavanje?

Naša jetra, bubrezi, pluća, digestivni trakt i koža su organi tog sistema za detoksikaciju. Oni su zaduženi za izbacivanje otpada i toksina iz našeg organizma.

I pogađate, za njihov efikasan rad potrebno je dovoljno ili još bolje puno vode.

Ja to vidim vrlo jednostavno. Nije isto da li ćete na dnevnom nivou organizam oprati iznutra sa jednom ili sa osam čaša vode. Kao što se ni spolja ne kupate sa 1l vode već vam je potrebno mnogo više.

Što više vode izađe kroz vaše pore u vidu znoja to će ona odande odneti više toksina i prljavština.

Ova obilna razmena vode sa okolinom smanjuje mogućnost zapušavanja pora koje su uvek krivac za nastanak bubuljica.

pH balans

Veoma je važno da se Ph vrednost kože održava na optimalnom nivou.

Materije mogu imati pH 0-14 pri čemu je 14 najalkalniji dok je 0 najkiseliji.

pH vrednost 7 je neutralna, a to je i pH vrednost čiste vode.

Još jedan razlog zašto moramo piti dosta vode je da bi smo održali pH ravnotežu naše kože.

Znamo da se u kiseloj sredini lakše razvijaju i bakterije i gljivice. Kisela sredina pogoduje upalnim procesima.

Kako utiče na bubuljice manjak vode u organizmu?

Pijenje vode je primarno za dobru hidriranost kože.

Sad zamislite jednu ćeliju kože koja je puna tečnosti jedra i nabrekla.

Zamislili?

E sada zamislite na milione tih, takvih ćelija kroz koje cirkuliše jedna mala “poplava” koja sa sobom nosi obilje kiseonika i nutritijenata. Ta ista voda odnosi kroz metabolički proces toksine iz vaših ćelija.

Voda je za ćelije kože kao bogata, hranljiva plima.Kad zaboravite da pijete vodu, plima se povlači, vaše ćelije se prazne, njihovi zidovi se opuštaju, ponestaje hrane i kiseonika.

Da li se još pitate zašto vam je lice izgubilo mladalačku boju i svežinu?

Sada dolazimo do veze između hidriranosti kože i bubuljica.

Nedostatak vode uvlači vašu kožu u svojevrsni začarani krug koji za rezultat vrlo često ima bubuljice.

Evo kako:

Suva koža je signal lojnim ćelijama da proizvedu više sebuma, jer njihov zadatak je da vam organizam zaštite od dehidratacije.Budući da veliku količinu vode gubimo putem pora, lojne žlezde će suvu kožu shvatiti kao sirenu za uzbunu.

Na koži se uvek nalazi malo nečistoća, mrtvih ćelija i bakterija. Pojačana masnoća na koži je idealan spoj da se pore zapuše, nastane upalni proces i bubuljice su tu.

Jedna od najčešćih grešaka osoba sa masnom kožom sklonom bubuljicama uverenje da je dovoljno ukloniti sav sebum i problem će nestati.

Ovo je naučila i naša Sara Stanković, sigurno je znate sa Youtube-a. Njeno lice je uvek savršeno i bez bubuljica. Naučila je da pije dosta vode, ali isto tako je shvatila da samo voda nije dovoljna.Pronašla je savršen preparat koji je uz dobru hidrataciju preporodio njeno lice.O čemu je reč pročitajte u njenoj ispovesti na ovom linku: https://minutzamene.com/sara-stankovic-bubuljice/

Uvek volim da skrenem pažnju da je efikasna nega način života,  a ne posao ili dosadna obaveza koja se otaljava.

Prihvatite li sa ljubavlju svoje lice sa svim njegovim vrlinama i manama, sa ljubavlju ćete birati samo najbolju prirodnu kozmetiku za njega. Negovaćete se sa zadovoljstvom.

I da, starićete. Ne mogu da vam obećam da nećete, jer to ne bi bila istina.

Samo starićete lepo, blago, nežno tako što će svaki novi dan vašem licu dodavati po dašak šarma i unutrašnje svetlosti.

Prirodni preparati će biti vaš divni prijatelj i saputnik.

Da li je voda dovoljna protiv bubuljica?

Da li vam je dovoljna voda za ručak?

Rekli smo da je voda neophodan i vrlo važan uslov zdrave kože koja odoleva aknama, ali ne samo njima.Dobro hidrirana koža manje je sklona borama i drugim znacima starenja.

Međutim, voda nije dovoljna. Kožu je neophodno negovati spolja i iznutra.

  • Unutrašnja nega podrazumeva dobru, zdravu ishranu koja će celom organizmu obezbediti važne nutritijente u vidu vitamina, minerala, Omega masnih kiselina.
  • Spoljašnja nega se odnosi na dobre higijenske navike, ali i pravilan izbor preparata za negu kao i dekorativne kozmetike.

Počev od sredstava za čišćenje lica i skidanje šminke, birajte proizvode koji su namenjeni koži sklonoj aknama.

Čak i ako bubuljice nisu vaš problem sada, pogrešni i prepuni hemikalija losioni za čišćenje lica i slična sredstva, vrlo brzo kožu mogu isušiti, naterati je da proizvodi više sebuma i već su bubuljice pred vratima. Kada se jednom usele, tu su i ožiljci i fleke od bubuljica.

Nakon čišćenja, lice valja zaštititi, nahraniti i hidrirati prirodnom kremom koja sadrži sve što je zdravoj koži potrebno.

Uz koju čašu vode više ovo je dovoljno za lice bez bubuljica.

Koliko vode piti za čistu kožu bez akni?

Koliko vam je vode potrebno za zdravu kožu zavisi od vašeg metabolizma, visine, težine, i dnevnih aktivnosti.Generalno, odrasle osobe bi trebalo da piju da piju 5-8 čaša vode dnevno svakoga dana pa čak i više ako je potrebno.

Valja napomenuti važnost pravilnog unosa vode.

Kao što se ne možete najesti ujutru za ceo dan, tako ništa ne postižete ukoliko popijete nekoliko čaša vode odjednom. Višak vode će metabolizam izbaciti napolje, a telu će vrlo brzo opet nedostajati tečnosti.

Ovakvim unosom samo opterećujete bubrege i bešiku a ne dobijate pravi efekat.

Voda se pije u manjim količinama češće u toku dana.

Najbolje je da u svojoj blizini uvek imate čašu vode i svakih 15-30 minuta popijete manju količinu.Ukoliko se bavite nekom fizičkom aktivnošću, ne odlažite unos vode za kraj već uvek imajte flašicu pri ruci kako biste pili vodu u pravilnim razmacima.

Važno je da budemo hidrirani tokom celog dana, a ne samo povremeno.

Voda održava elastičnost kože, smanjuje bore i fine linije, uklanja važne razloge nastanka bubuljica.

Kada očekivati rezultate?

Zapravo, čak i blaga dehidriranost organizma utiče na smanjenje elastičnosti krvnih sudova. Nedostatak vode znači i manji protok krvi kroz organizam. Slabija prokrvljenost je loša za sve organe pa i za kožu.

ispijanje vode protiv bubuljica

Neverovatno ali potrebno je samo 15-20 minuta da dovoljna količina vode dovede stvari u red.

Naravno, stanje bubuljica se neće popraviti za tako kratko vreme.

Rezultati će se pojavljivati postepeno.

Prvo će vaša koža dobiti lepšu boju i postati punija. Potom će bubuljice početi da se povlače.

Voda nije čudotvorni lek za bubuljice

Ukoliko ste već posegli za čašom zaklinjući se sebi da ćete od ovog trenutka neprstano piti vodu jer vam je već svega dosta sa bubuljicama, malo ću vas razočarati.

Voda nije čudotvorni lek.

Vrlo je važna i kožu drži u dobroj kondiciji.

Ipak, uz dobru hidriranost, obratite pažnju da je ne isušite previše agresivnim sredstvima za čišćenje i pranje, za skidanje šminke.

Hidrirajući preparati su takođe vrlo važni jer koži spolja dodaju neophodnu vlagu.Za lice sklono bubuljicama ipak je važno da birate prirodne tonike i i losione za održavanje higijene lica.Oni ne sadrže jeftine deterdžente i nikada neće dodatno isušiti kožu.Na ovaj način isključujemo jedan od okidača za pojavu akni.

Kada su bubuljice blag,e ovo može biti sasvim dovoljno. Dodajte tome još i kremu za lice na kojoj stoji da je nekomedogena tj. da ne zapušava pore i rešili ste problem.

Za one sa srednjim do vrlo ozbiljnim aknama, najbolje je da dermatolog odluči o terapiji.

Saznajte više o stadijumima akni.

Za to vreme vi ćete nastaviti da pijete mnogo vode kako biste koži pomogli iznutra.

Čista, bez bubuljica, zdrava koža je vaš projekat koji se odvija na više nivoa. Pijte vodu ali ne zanemarujte ostalo.

Voda protiv bubuljica – iskustva

Tragajući za iskustvima, pronašla sam projekat jedne dame. Ona je povećala unos vode, uvrstila hidrirajuću hranu u svoju ishranu i beležila iskustva.

Videćete da se ne odnose svi rezultati na kožu i bubuljice, ali svakako su dovoljan razlog da vas ubede da pijete više vode kako biste smanjili mogućnost da vam lice zaposednu bubuljice.

Evo koje efekte je pomenuta dama iskusila:

  • Usporavanje starenja
  • Blistavija koža bez bubuljica
  • Gubitak telesne težine
  • Jači imunitet
  • Pojačana kreativnost
  • Bolja fizička spremnost

Sve ovo za samo 30 dana. Zamislite sada kako ćete izgledati ukoliko vam ispijanje dovoljno vode postane navika. 

Poenta je u tome da je hidrirana koža zdravija, otpornija i uz pravilnu negu lakše odoleva protoku godina, upalama, infekcijama, bubuljicama.

Iako su istraživanja o vezi između unosa vode i bubuljica prilično oskudna, sa sigurnošću se zna da dovoljna količina vode doprinosi zdravlju kože na nekoliko načina. Koža će vam uvek biti hidrirana, imaće bolji imunitet tj. otpornost na izazivače upala i lakše će se oslobađati toksina.

Ja bih rekla da je ovo prva stepenica koja treba da bude potpora svim ostalim koracima na putu ka blistavom tenu bez bubuljica.

Nekada će i samo dodatna količina popijene vode biti dovoljna da vam se bubuljice prorede pa i nestanu. Ukoliko se to ne desi, razmotrite nabavku prirodnog tretmana protiv bubuljica.