Čudo zvano zeleni paradajz za proširene vene

Čudo zvano zeleni paradajz za proširene vene

Isprobajte zeleni paradajz za proširene vene i kapilare. Evo kako da se oslobodite bola i otečenih vena pomoću jednostavnog kućnog leka.

Da li vam noge izgledaju kao mapa po kojoj su ucrtane reke? Muče vas proširene vene i kapilari. Jedan lek iz prirode bi mogao pomoći. Upoznajte zeleni paradajz za vene.

Paradajz u sebi sadrži supstancu nalik aspirinu koja ublažava bol i razređuje krv.

Ruska narodna medicina je nadaleko čuvena i priznata. Iz njene bogate riznice potiče recept za lečenje proširenih vena i kapilara koji vam predlažemo da isprobate.

U pohodu na lepotu i zdravlje evo nas kod rajske voćke/povrćke svima dobro znanog stanovnika šopskih i drugih salata. “Paradajz” na engleskom jeziku znači raj a Hrvati ga zovu rajčica-rajsko voće.

Da li bez razloga paradajz svojim imenom podseća na rajske vrtove?

Obiljem korisnih nutritijenata, paradajz zaista opravdava svoje ime.

Da li biste ikad pomislili da je zeleni paradajz lek za proširene vene?

Likopen i acetilsalicilna kiselina

Paradajz štiti kardiovaskularni sistem. Likopen i acetilsalicilna kiselina su dva najvažnija nutritijenta koja ga čine tako posebnim.

 • Likopen je veoma moćan antioksidant koji štiti krvne sudove od oksidacije lošeg holesterola.
 • Acetilsalicilna kiselina je supstanca vrlo nalik aspirinu koja ublažava bol i razređuje krv koja zahvaljujući njoj ravnomerno teče kroz vene ne oštećujući ih.

Paradajz na vene deluje tako što ublažava bol i razbija čvorove proširenih vena.

Ukoliko imate proširene vene, vrlo je  verovatno da imate i mreže popucalih kapilara po nogama. Dok su vene obično izraženije na potkolenom delu noge, kapilari se češće javljaju na butinama.

Zeleni paradajz lek za proširene vene

zeleni paradajz za vene prednosti

Proširene vene lako i mogu vam pored estetskih, doneti i mnogo zdravstvenih muka.

Brojni su medicinski tretmani dostupni za lečenje vena, a u težim oblicima i operacija kao jedini lek.

Naš zadatak je ovde da vidimo kako sebi možete sami pomoći koristeći viševekovno narodno iskustvo u spravljanju lekova za proširene vene.

Neki su čak skloni da tvrde da su narodni lekovi protiv proširenih vena i kapilara efikasniji od onih konvencionalnih. Vrlo popularan domaći lek je divlji kesten u rakiji ali nije jedini. Ima ih mnogo i svaki sadrži nešto posebno što bi vam moglo biti od koristi.

Jedan od takvih je ruski narodni lek za koji vam je potreban samo zeleni paradajz.

Paradajz je bogat acetilsalicilnom kiselinom koja brzo oslobađa od bola. Takođe, ova kiselina razređuje krv i deluje kao antikoagulant. U vezi sa proširenim venama  flavonoidi su i najvažniji sastojak paradajza jer jačaju zidove krvnih sudova.

Zašto zeleni, a ne zreo paradajz?

Ustaljeno je mišljenje da jr nezrelo voće i povrće u odnosu na dozrele plodove nutritivno manje kvalitetno. Stručnajci su međutim otkrili da zeleni paradajz ima gotovo identične nutritivne vrednosti kao i zreo. Kalcijuma se na primer, u zelenom paradajzu nalazi tri puta više nego u zrelom. Kalcijum je važan mikroelemenat za jačanje vena. Treba ga uzimati u hrani koja je njime bogata, ali takođe nije naodmet i spolja iskoristiti blagodet zelenog paradajza. Iznenađujuće je da uprkos odsustvu crvene boje, on sadrži podjednake količine beta karotena. U nezrelom se nalazi nešto više vitamina C, a manje kalijuma ali razlike su skoro zanemarljive.

C vitamin je poznat kao neophodan za izgradnju i jačanje tkiva te takođe radi na jačanju zidova vena ublažava već nastale probleme i deluje preventivno.

Bilo da vam je pri ruci crveni ili zeleni paradajz on svakako sadrži obilje nutritijenata koje možete okrenuti u korist svojih zdravih i lepih nogu.

Stoga  za tretman proširenih vena i kapilara možete naizmenično korstiti jedan i drugi već prema tome koji vam je trenutno dostupan.

Kako se leče vene zelenim paradajzom?

Ovo je vrlo efikasan narodni lek koji gotovo trenutno daje rezultate.

U nastavku, korak po korak sledi  tretman zelenim paradajzom protiv proširenih vena:

 1. Operite 2-3 zelena paradajza i isecite na kolutove.
 2. Na čvorove proširenih vena privijte kolutove paradajza.
 3. Stavite isečen paradajz i na mrežu kapilara.
 4. Pričvrstite elastičnim zavojem ili streč folijom.
 5. Držite oblogu za vene od zelenog paradajza dok ne osetite peckanje na koži.
 6. Čim osetite peckanje uklonite oblogu.
 7. Isperite hladnom vodom.
 8. Da biste dobili željeni rezultat ponavljajte postupak 5 puta dnevno.

Nakon samo 2 nedelje redovnog tretmana zelenim paradajzom čvorovi proširenih vena bi trebalo da nestanu.

Takođe mreža kapilara, otok kao i bol brzo nestaju.

Svakako, paradajz nije jedini prirodni lek koji će prijati vašim otečenim nogama prošaranih proširenim venama i kapilarima. Ovde se možete obavestiti o još nekim oblogama za vene koje su provereno dobre.

Crveni paradajz za proširene vene

paradajz za vene

Pored ostalog, paradajz je sjajan izvor vitamina C, kalijuma folata i vitamina K, ugljenih hidrata, antioksidanata i  vlakana. Glavni, najkorisniji sastojak je veoma moćan antioksidant likopen koji smanjuje oksidativni stres, čuva zdravlje srca i sprečava oksidaciju lošeg holesterola štiteći na taj način zdravlja krvnih sudova što nam je u priči o proširenim venama posebno važno.Uz to, ovo je niskokalorična voćka. Dobro ste čuli, botanički , paradajz pripada familiji bobičastog voća iako se u narodu smatra povrćem i konzumira u različitim slanim kombinacijama.

Likopena ima više u crvenom paradajzu zato ga takođe koristimo za oblaganje proširenih vena i kapilara.

Obloge za proširene vene i kapilare od crvenog paradajza se prave na isti način kao i sa zelenim paradajzom. Drže se na obolelom mestu . Preporučuje se da koristite svež paradajz i da vene oblažete noću kada su noge najmanje izložene naporu.

Za oslobađanje od proširenih vena i bola koji one izazivaju ponavljajte postupak 3-4 puta dnevno u trajanju od 2 nedelje.

Zeleni paradajz za proširene vene – iskustva

Priznali mi to ili ne, forumi su postali mesto gde se možete informisati o bilo kojoj temi. Znaju da budu jako korisni jer donose iskustva ljudi sa onim što vas interesuje. Potražite više informacija i praktičnih saveta na nekom od foruma koji se bavi ovom temom.

Oni koji su probali kažu da već nakon nedelju dana čvorovi proširenih vena smekšaju i počinju da se razbijaju, a mreža kapilara se povlači.Budući da imaju istu hranljivu vrednost , prednost zelenog paradajza nad crvenim je čisto tehničke prirode. Zeleni paradajz je čvršći, manje se cedi. Sa njim ćete se manje mučiti da obložite svoje vene a da pri tom ne napravite haos svuda oko sebe.

Kad se moja Ana, moja najbolja drugarica, vrati s posla i siđe sa svojih vrtoglavih štikli , koje joj, by the way, savršeno stoje ona se prvo lati zelenog paradajza. Ana je lepa, negovana i uspešna žena ali joj genetika nije bila naklonjena . Muče je proširene vene. Kako ne želi da se odrekne štikli ona se svakodnevno nafiluje zelenim paradajzom, umota se noge u streč foliju, preko ide komotna trenerka i život ide dalje. Kaže da se nakon što skine paradajz oseća preporođeno, bol u nogama od stajanja nestaje i noge su joj svakog dana sve lepše. Ko zna, možda aktivne materije iz paradajza deluju i na celulit dok je njena koža tako zategnuta.

Šta su proširene vene?

Šta su zapravo proširene vene.To su vene koje su se raširile i nadule od krvi. Da bismo razumeli kako je do toga došlo, hajde da naučimo nešto o samim venama.

Duž celog tela protežu se vene i arterije. To su zapravo sićušne cevi koje do i od svakog delića našeg tela sve od nosa pa do palca na nozi. Krv na svoj put kreće iz srca koje ga pumpa koroz krvne sudove.

Arterije vode krv iz srca ka celom organizmu dok vene predstavljaju put vraćanja krvi nazad ka srcu.

Krv koja od srca ide ka vašem telu je puna kiseonika što je čini svetlo crvenom. Krv koja se venama vraća ka srcu je tamnije boje jer je organizam iskoristio kiseonik iz nje. Zato vene imaju purpurnu ili plavu boju.

Normalno je da su krvni sudovi nevidljivi na koži. Prilikom većeg fizičkog napora desi se da vena iskoči na angažovanom delu tela ali čim se odmorite sve se vraća u normalu.

Često se međutim, dešava da se vena proširi i počne da liči na kvrgavi plavi konopac koji se pruža ispod kože. Generalno, svaka vena se može proširiti ali se to najčešće dešava na nogama i stopalima. Ovaj deo tela je najzahvaćeniji jer stajanjem i hodanjem noge trpe konstantan pojačan pritisak. Drugi važan razlog je što vene na nogama , da bi vratile krv iz najnižih delova tela ka srcu moraju da se izbore sa gravitacijom.

Kontrakcije mišića u donjem delu nogu rade kao pumpa koja potiskuje krv na gore ka srcu. To nije lak zadatak za organizam. Elastični zidovi vena pomažu mišićima u tom poslu.Sićušni zalisci u venama se otvaraju da propuste krv a zatim ponovo zatvaraju kaoko bi sprečili njeno vraćanje nazad. Naše vene neprekidno rade gimnastiku 24/7/365 a zeleni paradajz pomaže da to rade sa lakoćom.

Kako starimo, naše vene gube elastičnost i rastežu se, zalisci unutar njih slabe i ne uspevaju u potpunosti da potisnu krv ka srcu te se ona vraća nazad. Krv se skuplja u najslabijem delu vene, proširuje je i tako nastaje ona ružna slika zbog koje se odričete modernih suknji i šortseva i tražite zeleni paradajz za vene.

Naravno da su godine jedan od ključnih faktora rizika. Naime, protokom vremena dolazi do zamora materijala i slabljenja zidova vena koje se lako prošire.

Trudnoća može prouzrokovati pojavu otečenih nogu i proširenih vena zbog naglog porasta telesne težine i opterećenja na donji deo tela. U ovom periodu često diolazi do pojave sitnih kapilara purpurne i plave boje tik ispod kože koji liče na paukovu mrežu.

Genetika se pokazala kao veoma čest uslov za nastanak proširenih vena. Gojaznost je takođe jedan od faktora rizika.

Problem proširenih vena više pogađa žene od muškaraca. Hormonalne promene tokom trudnoće, PMS-a i menopauze slabe zidove vena . Hormonalna terapija i kontraceptivne pilule mogu povećati rizik od nastanka proširenih vena.

Posao koji uključuje dugo sedenje ili stajanje može prouzrokovati pojavu vena.

Za većinu žena proširene vene i kapilari su jednostavno estetski problem. U gorem slučaju proširene vene bole i izazivaju nelagodu a ponekad se vene upale. Ponekad mogu dovesti i do većih problema.

Bilo kako bilo, ne želite ih na svojim nogama.

Prevencija proširenih vena

Da biste smanjili rizik od nastanka vena trebalo bi se ponašati na sledeći način:

 • Vežbajte
 • Vodite računa o svojoj telesnoj težini
 • Nabavite dobru prirodnu kremu za vene i kapilare
 • Isprobajte zeleni paradajz za vene
 • Konzumirajte hranu bogatu vlaknima i izbegavajte so
 • Izbegavajte visoke štikle i tesne čarape.
 • Podignite noge dok se odmarate
 • Periodična promena položaja sedenje-stajanje
 • Nošenje čarapa za vene

Prednosti zelenog paradajza za vene

Prednost prirodnih kućnih tretmana je u tome što su lako dostupni, potpuno neškodljivi i bez propratnih dejstava.

Ovaj tretman možete ponavljati koliko god želite. Posebna draž je što se istom namirnicom negujete spolja i iznutra puštajući da aktivne materije napadnu problem sa svih strana.

Mana je u vremenu koje vam je neophodno da bi ste tretman sproveli kako valja.

Ukoliko vam nedostaje vremena za oblaganje vena zelenim paradajzom kombinujte ovaj treman sa  prirodnim gelom za proširene vene i kapilare.Kada izlazite gel, a kada ste kod kuće zeleni ili zreo paradajz.

Prirodni gel za vene takođe sadrži najkvalitetnije sastojke iz prirode i njihovom savršenom kombinacijom deluje na vaš problem na isti način kao i zeleni paradajz.

I još nešto: ponekad se čitajući zapitate da li je moguće da ama baš sve što vam dođe pod ruku ima lekovito svojstvo. I da i ne, ali posmatrajte to ovako. Pre svega sve što vas iznutra hrani ne može biti škodljivo ni kao vid spoljašnje nege. Zeleni paradajz je jedna od tih 2 u 1 namirnica bez premca.