Najbolje ampule protiv opadanja kose i njihova uloga

Najbolje ampule protiv opadanja kose i njihova uloga

Jedan od dobrih načina da pomognete svojoj kosi, mogu biti i ampule protiv opadanja kose. Po čemu su posebne, kako se koriste i kako deluju? Otkrijte odmah!

Borba sa opadanjem kose nekada je mučna i u njoj učestvujemo svim srcem. Iako mukotrpna, ona ne daje uvek zadovoljavajuće rezultate. Potrebno je da budemo uporni i da pronađemo prava sredstva koja će nam u borbi pomoći.

Zapravo, nekada je promena čitavog pogleda na negu kose važna, kako bi put ka lepšoj i zdravijoj kosi usledio. Mnogi preparati koje koristimo godinama i o kojima ne promišljamo, zapravo i najviše oštećuju našu kosu.

Kada kažemo promena, mislimo na pravac koji će nas povesti ka prirodnim preparatima za kosu, koji nam obezbeđuju blagu, a dubinsku negu. Samo u biljnim sredstvima krije se rešenje za probleme koje imamo.

Naša čitateljka Sara je primer koji može poslužiti da shvatite kako se rešenje ipak može pronaći, ako potražimo na pravoj strani. Ona je svoju borbu za lepšu kosu vodila godinama i na kraju je dobila. Kosa joj više ne opada, nema perut i ne masti se brzo. Sada je jaka i brzo raste. Njenu inspirativnu priču pročitajte na linku koji sledi: https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

A jedan od načina jesu i ampule protiv opadanja kose.

Šta su ampule protiv opadanja kose?

To je veoma jaka smesa supstanci, pomešanih sa alkoholom i vodom, koja sadrži jak rastvor elemenata. Ti elementi su specijalno smešteni u tu bočicu, kako bi pomogli koži glave da bude regenerisana i kako bi kosa mogla ponovo da raste.

Ampule protiv opadanja kose su koncentrovani hidroalkoholni rastvor, koji se najčešće kupuje u bočicama od po 10 ml.

Ako se pitate zašto tako mala mililitraža, odgovor leži u njenoj jačini. Pošto je rastvor veoma koncentrovan, on je dovoljan da se upotrebi za jedno mazanje.

Njegov zadatak je pokrene ćelije kože i da im obezbedi potporu, kako bi dlake opet mogle nesmetano da rastu.

Dakle, ampule protiv opadanja kose direktno utiču na kožu glave, samim tim utičući i na kosu.

Rezultat koji se očekuje posle njihovog korišćenja je smanjeno opadanje i jača kosa, koja prestaje da bude lomljiva i kruta na dodir.

Da li ampule mogu same da se izbore sa ovako komplikovanim problemom, kao što je opadanje kose?

Naravno da ne.

Potrebna je pomoć u vidu nekog dobrog, prirodnog šampona protiv opadanja kose koji će kosu negovati porilikom pranja. Prirodni šamponi nemaju sulfate koji isušuju kosu i oni su najbolji izbor. Ovo je aspekt o kom treba voditi računa, jer zdravo vlasište pre svega zavisi od one najčešće nege – a to je pranje šamponom. 

Kako deluju ampule protiv opadanja kose?

One deluju tako što saniraju takozvane „povrede” koje smetaju dlaki da raste. Aktivni sastojci prodiru duboko u kožu, utičući na folikul dlake i na jačanje korena kose. Posle dužeg i kontinuiranog korišćenja, folikul će se pokrenuti iz mrtve tačke.Dlaka će ubrzo početi da raste, tako da će se parcijalno ili potpuno opadanje kose sprečiti. Kada kažemo parcijalno, alopecija kao takva može se manifestovati i kao opadanje kose u krugovima i kao opadanje kose na pečate.

Bilo kako bilo, vi možete ampule za kosu upotrebiti kako god želite. Možete ih mazati na celu kosu, a možete ih koristiti i na onim delovima za koje primećujete da su osetljiviji i oštećeniji.

Ono što je važno, to je da nega bude kontinuirana.

Vi ne možete ampule protiv opadanja kose koristiti non-stop. Postoji period od mesec-dva, koliko se one preporučuju.

A posle toga negujte se, kako spolja, tako i iznutra.

Zdrava ishrana je mnogo važna protiv opadanja kose. Takođe je važno i to kako se negujete. Ako vodite računa o preparatima koje stavljate na svoju kosu i pažljivo ih birate, onda će i rezultati biti mnogo bolji.

Šta sadrže ampule protiv opadanja kose?

Kao što smo već pomenuli, ampule protiv opadanja kose su bogate aktivnim sastojcima. Postoje ipak neki sastojci koji su korisniji i koji neguju kosu bolje nego ostali.

ampule protiv gubitka kose

Anexil je molekul koji utiče direktno na koren kose, ubrzavajući fazu rasta dlake. Zahvaljujući njemu, kosa je gušća nego što je bila jer on budi čak i obe uspavane korenčiće koji se nisu dali već godinama pokrenuti.Njegova uloga je uloga čistača i onoga ko oslobađa mesto izbijanje novih dlaka. Zato je potrebno da se nalazi u ampulama protiv opadanja kose.

Kofein je takođe jedan od sastojaka koji smo pominjali u kontekstu kofeinskog šampona za kosu. Svim ćelijama je neophodan kiseonik za rast i razvoj, a kofein upravo obezbeđuje kiseonik ćelijama kose.Uloga kofeina je da poboljša prokrvljenost kože, koja će na taj način da bude lepša i negovanija. Zahvaljujući njemu je kosa snaćnija u korenu, tako da nema više bojazni da će ona nadalje opadati.

Pantenol u bilo kom obliku je zaista dobar za naše telo. Rastvor pantenola je zaista nezaobilazan sastojak sredstava za kosu. Ampule nisu izuzetak. On jača vlasi i čini kosu lepšom.

Vitamini su takođe važni za kosu. Zato im treba okloniti punu pažnju. Mešu onima koji se izdvajaju jer vitamin E. Njegov uticaj je enormno veliki i važan kada su kosa i koža u pitanju. On kosu čini sjajnijom i fantastičan je za negu. Obnavlja vlasi i pomaže im da budu sjajnije i blistavije.

Pored vitamina E, i vitamin A je čest sastojak ampula, zato što vraća svežinu i čini da kosa bude zdrava. Kombinacijom svih ovih elemenata, ampule protiv opadanja kose učiniče da vaši problemi budu manji, a onda i da potpuno nestanu. I opadanje kose usled nedostatka vitamina nije retkost.

Kako se koriste ampule protiv opadanja kose?

Pre svega valja naglasiti da ampule protiv opadanja kose ne maste kosu, pošto ne sadrže u sebi ulja, već vodu i blagi alkohol. 

Rekli smo da ih pronalazimo u manjim bočicama, od 10 do 15 ml.

One se nanose na suvu kosu. Potrebno je da sadržaj jedne bočice utrljate na mesto za koje primećujete da je kritično. Dakle, otvorite ampulu, kapnete sadržaj na kosu i utrljate ga prstima.

Na sličan način se nanose i losioni za kosu. Ipak kod ampula malo sadržaja je dovoljno, pošto su ampule veoma koncentrovane. Zato se nemojte čuditi otkud tako jedna mala ampula može da podmiri potrebu velike kose. Naime, vi bukvalno kapate ampulu na vlasište i prstima utrljavate, tako da ampulu možete sačuvati i za još jedno nanošenje, ako za tim ima potrebe. 

Koriste se i za opadanje kose kod žena i za sprečavanje ćelavosti kod muškaraca.

Ampula se nanosi na suvu kosu, između pranja. Kao što rekosmo, ne treba biti bojazni da li će ona da vam umasti kosu, pošto neće. Mesto gde je nanesete će biti malkice vlažno, ali će se brzo osušiti. Ako žurite, možete i fenom prosušiti kosu, kako biste nastavili sa dnevnim aktivnostima.

Poenta je upravo u tome da ampula stoji na vašoj glavi i deluje između pranja, tako da je nikako ne smete ispirati.

Nekada ćete između pranja naneti i po dve ampule, što je potpuno u redu. Tek kada dođe vreme za pranje, operite kosu. Razlike će biti.

Često pranje kose se ni onako ne preporučuje, pošto njime oštećujemo kosu, a naročito se ne preporučuje kada smo u fazi oporavka od opadanja kose.

Koliko često se koriste ampule protiv opadanja kose?

Imam mnogo proizvođača i mnogo različitih vrsta, međutim, redosled nanošenja je sličan.

  • Prvih mesec dana se preporučuje da se ampule protiv opadanja kose koriste svaki drugi dan. Nanosite ih na suvu kosu tako što ćete ih utrljavati na kožu glave.
  • Drugih mesec dana treba ih nanositi svaki treći dan, kada se već rezultati i te kako vide.
  • Posle toga treba napraviti pauzu, barem dva meseca, a može i tri.

Preporučuje se da ovu kuru lečenja ampulama protiv opadanja kose treba uraditi 3 puta godišnje, kako se problemi ne bi vratili.

Ampule ili šampon protiv opadanja kose?

Ovde je jako teško opredeliti, teško je reći ili – ili. Veoma su za kosu korisne i ampule, kao i dobri šamponi za opadanje kose.

Ako bismo već morali da biramo, reći ćemo da je kombinacija ova dva najbolja za vrhunske rezultate. Dok šamponom perete kosu i negujete je onda kada joj je to najpotrebnije, ampule služe da ih nanosite u pauzama između pranja.

Naime, oni se međusobno nadopunjuju jer ampule stoje na glavi i neguju je. Sa druge strane, da nema dobrih, prirodnih šampona, naša koža glave ne bi bila temeljno očišćena. Samim tim, ne bi ni ampule mogle da deluju onako kako bi trebalo.

Zato je najbolje da nađete neki prirodni šampon za oporavak opale kose i da njime redovno negujete svoju kožu glave. Dobar šampon para vredi. Uložite u njega i više od pola posla ste na taj način završili.

Ali u koji tačno?

Iskustva kažu da su Vlasilan šamponi pravi pogodak.

Imaju 2 formule:

  • Prva, formula A, dovodi u balans teme glave i kožu. Uklanja perut, zaustavlja proces opadanja kose.
  • Druga, formula B, podstiče kosu da raste.

Zajedno čine perfektan tretman za kosu i zaokruženu celinu i zato su tako efikasni. Sastojci u njima su na biljnoj bazi i mogu se koristiti redovno – nisu  agresivni i ne mora se prekidati tretman. A ako postanu deo vaše redovne nege, kosa će se preporoditi.

Možete ih naručiti klikom na ovo dugme:

Ampule su dobre da ih koristite između pranja, kako bi nega kože glave bila permanentna. Ipak, kako su one jake i veoma koncentrovane, trebalo bi praviti pauzu u njihovom korišćenju, dok šampon možete koristiti koliko god i kada god poželite, bez ustezanja ili bojazni da će biti posledica po kožu glave.

Dodate li tome maske za kosu, suva oštećena kosa koja opada biće prošlost.

Najbolje ampule protiv opadanja kose

U prodaji je dosta ampula protiv opadanja kose. Međutim, mi smo izdvojili one za koje smatramo da zavređuju pažnju. Evo koje su.

ampule koje sprečavaju opadanje kose

Biokap ampule protiv opadanja kose

Ove ampule koriste tako što se utrljavaju na čistu, mokru kosu, koja se potom treba osušiti fenom. Preporučuje se korišćenje svaki drugi dan, u trajanju od dva meseca.

Ove ampule sadrže bundevino seme koje ima protivupalno dejstvo, kao i hajdučku travu, koja je poznata kao dobar čistač kože glave.

Vichy ampule protiv opadanja kose

Vichy dercos aminexil clinical ampule možete nabaviti u svim bolje snabdevenim parfimerijama. Ovaj brend je poznat po preparatima za kosu. Njihove ampule su dosta prodavane i poularne među korisnicima. Koriste ih i žene i muškarci za opadanje kose.

Freelimix ampule za kosu

 Mogu se kupiti na komad, po vrlo pristupačim cenama. To je jako dobra stvar jer onda možete kupiti jednu ili dve i proveriti da li vam odgovaraju. Bez obzira koliko bile preporučivane, možda nisu za vaš tip kose.

Zato ovde uzmete jednu ili dve i uverite se. Kod nekih drugih brendova, morate uzeti celu kutiju, koja ponekad i nije jeftina.

Infinity ampule protiv opadanja kose sa keratinom

 I njih ima na komad. Za razliku od prethodnih, koje sadrže ruzmarin i koprivu za kosu, ove ampule sadrže keratin, koji jača i štiti vlasi. Keratin je odličan u borbi protiv oštećene kose, zato ga uvek tražiote u svojim poreparatima za kosu.

Kerastase ampule protiv opadanja kose

Ove ampule sadrže amineksil, koji poboljšava cirkulaciju kože glave i sprečava stvaranje suvišnog kolagena. Rezultat je zdrava i nežna kosa. Veoma su skupe i, kažu, delotvorne. Isprobajte i uverite se.

Kyo energy system ampula protiv opadanja kose

Takođe sadrži keratin, kao jedan od glavnih sastojaka. Njih možete nabaviti u pakovanju od 12 komada i koristiti onoliko koliko smatrate da je dovoljno, da bi se kosa oporavila.

Za dobre rezultate, potrebno je minimum mesec dana, a možda i više. Zato budite uporni.

Semi di lino ampule protiv opadanja kose

Aktivni sastojak ovih ampula je Renovagenil, aktivni sastojak koji se dobija iz breksve, a koji utiče na zdravlje kože glave. Zahvaljujući ampulama kosa postaje jača, prestaje da bude intenzivno masna i ne opada. U pakovanju je 12 komada po 10ml. Nanose se na čistu kosu i ne ispiraju se.

Cena ampula protiv opadanja kose

Već smo pominjali da ih možete nabaviti pojedinačno i u pakovanjima. One koje se mogu nabaviti pojedinačno, koštaju od 100 do 200 rsd. Kao što rekosmo, praktično ih je kupiti, da vidite da li vam taj brend odgovara ili ne.

One koje dolaze u pakovanju, imaju oko 10 ml i ima ih 10 ili 12. Ta pakovanja su malo skuplja. Cena se kreće od 2000 do čak 4000 rsd za neke skuplje brendove.

Najbolje je kod njih makar nabaviti uzorak, da biste proverili da li deluju i da li je vredno dati malo veći novac za njihovu kupovinu.

Lako ih je nabaviti, tu su parfimerije, drogerije i bolje snabdeveni lanci prodavnica, u kojima možete naći veliki izbor ampula protiv opadanja kose.

Iskustva sa ampulama protiv opadanja kose

Kao što znate, veliki broj čitalaca nam se javlja i sa nama deli svoje utiske o najrazličitijim proizvodima. Tako je i ovaj put. Pročitajte neke od komentara.

Milica

Koristim ampule za kosu kad god imam prilike da ih nabavim. Ne kupujem velika pakovanja, već ona pojedinačna i s vremena na vreme ih nanosim. Ne mogu da kažem da sam primetila da mi zbog njih kosa manje opada, ali da jeste lepša i sjajnija, to sam primetila.

Nikola

Koristio sam ampule protiv opadanja kose i za mene su to bačene pare. Bolje kupiti neki kvalitetan šampon i ne žaliti, nego davati na to. Nikakav efekat nisam primetio. Ja sam opadanje kose rešio kvalitetnim šamponom, potpuno prirodnim. Slaba kosa traži prirodnu negu.

Sara

Ja sam primetila da mi se kosa progustila kada sam ih koristila. Potrošila sam celu kutiju i bila sam zaista zadovoljna. Nisam ih više koristila jer više nisam imala problema.

Marijana

Između ostalog za opadanje kose, koristila sam i ampule. Prijale su mi, kosa je bila lepša. A sad, da li su zaista pomogle protiv opadanja, to ne mogu pouzdano da tvrdim jer sam tada koristila i neka druga sredstva, pre svega šampone.

Kakva su vaša iskustva sa ampulama za opadanje kose? Podelite i vi sa nama svoje utiske.