8 najboljih krema za zatezanje lica    

8 najboljih krema za zatezanje lica  

Krema za zatezanje lica pegla sitne bore i sprečava da se one produbljuju. Nema sumnje, treba vam! Kako odabrati pravu? Ovo je jedini vodič koji vam treba.
Kreme za lifting lica su veoma popularne i neophodne, naročito ako ste u zrelijim godinama. Novije studije pokazuju da je apsolutno pogrešno koristiti kremu tek kada zađemo u ozbiljne godine. Kremu koja će nam hidrirati lice i čuvati od opuštanja, moramo da uvedemo u dnevnu rutinu mnogo ranije.

To ranije podrazumeva ono vreme u dvadesetim godinama, kada još nismo ni pomislili da koža može da nam bude opuštena i da stari. Upravo tada je pravo vreme da se naoružamo dobrim i kvalitetnim kremama i da ih prigrlimo.

Ali, ne bilo koje…

Ono što je najvažnije kada su kreme za zatezanje lica u pitanju, to su njihovi sastojci.

Ima ih zaista mnogo i svaki od njih je potrebno dobro prostudirati, kako bismo otkrili da li nam neka krema odgovara ili nam ne odgovara, odnosno, da li će to što radi našem licu biti za nas korisno ili neće.

Kreme za zatezanje lica – vrste

Jasno je da koža lica nije na svim delovima ista. Zato i kreme za zatezanje kože lica moraju nekad da budu specifične i to je jako bitno da znate prilikom izbora one prave. U zavisnosti od toga kakvo je staje na vašem licu, mogu vam biti neke od sledećih varijanti.

Krema za zatezanje lica i vrata 

Iako o licu razmišljamo, vrat često zaboravljamo. Onda, kada se pojavi višak kože i bore na vratu, setimo se da smo mogli drugačije.

Možemo reći da je veoma važno koji su sastojci kreme koju koristimo, a veoma je važan i način na koji kremu za zatezanje lica nanosimo.

Krema za zatezanje lica treba biti dovoljno blaga da ne iritira kožu i dovoljno snažna, da nam kožu osveži i učini je mladolikom. Sastojci poput retinola i vitamina E u mnogome su značajni da bi situacija sa našom kožom bila sjajna.To su glavni ovlaživači kože, koji nadoknađuju gubitak vlage i čine našu kožu hidriranijom. Hidratacija je jedan od ključnih činilaca mladolikosti i lepote naše kože.

U prevodu, ako je dovoljno vlažna, koža će biti i dovoljno zategnuta, neovisno od toga da li se radi o koži na licu ili na vratu. Helena se to uverila u zadnji čas. Njena koža počela je da se opušta i stari i žarko je želela da zategne lice. Uspela je u tome vrlo jednostavno, a sasvim prirodno. Da bude još bolje, rezultati su bili brži nego što je očekivala. I vi možete isprobati njen način. O čemu se radi, ona je ispričala u svom ličnom iskustvu, a njega ćete naći na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

Jedan od sastojaka koji je jednako dobar kao retinol, a možda malo manje izreklamiran, jeste i neodermyl.  Ako želite lifting lica, obratite pažnju da li ovog sastojka ima u kremama za lice i dekolte koje koristite.

Kako da ne pomenemo i hijaluronsku kiselinu, takozvani „imperativ mladosti” kada je koža u pitanju. Ona je jedan od ključnih sastojaka za hidrataciju kože kako bi ona ostala lepa, nežna i nadasve, mlada.

Nezanemarljivo u celoj priči je i to kako nanosimo kremu na lice. Koji su to sve koraci koje poduzimamo da bi krema dala svoj maksimum našem licu. O nekim koracima će biti reči u nastavku, a jedan od ključnih je i tapkanje lica.

Da, dobro ste pročitali!

Tapkanjem lica dobijate masažu koja pomaže da lice bolje upije kremu. Mažući lice i razvlačeći kožu, vi samo dobijate još poneku boru.

Kada kremu nanesete na jagodice prstiju i onda ih tapkajućim pokretima umasirate u dublje slojeve kože, dobijate mnogo više od kreme. Ona dubinski prodire u kožu i na taj način pomaže da ona bude elastičnija.

Međutim, ono u čemu mnogi greše jeste da kremu za zatezanje lica nanose na lice, ali ne i na vrat. Ovo je takoreći preventivna krema i sa njom treba početi . Nađite neku „nespecijalizovanu“ kremu za zatezanje lica i obavezno njome negujte i vrat.

Šta smatramo pod pojmom „nepsecijalizovana“, biće vam jasno ako nastavite da čitate.

Krema za zatezanje lica protiv bora

krema koja zateže lice

Kada kažemo zatezanje lica, prvo i pomislimo na bore. Koža je sklona da pamti oštećenja koja smo joj priredili i pre niza godina. Zato budite nežni prema njoj, naročito da ne bi bilo preuranjenih bora.

Krema za zatezanje bora treba na napravi takav zaštitni film na koži koji će je blago zategnuti. Ne očekujte, naravno, da opegla duboke bore jednim nanošenjem. Ipak, svaki dan po malo, korak po korak i videćete dramatične promene. Krema koju koristite mora biti bogata hranljivim sastojcima. Koži nedostaje kolagen jer se on gubi tokom godina, tako da je važno da se on kroz kremu nadoknadi. Upravo zbog njega se javlaju bore i koža deluje opuštenije. Krema može da sadrži kolagen, ali je još bolje kada sadrži bioaktivne komponente koji podstiču kožu da stvara sopstveni kolagen! E to je onda dobar izbor kreme za zatezanje lica!

Kreme koje se uspešno bore protiv ovih problema, treba redovno nanositi na čisto lice. Dakle, i ujutru i uveče.

Kada kažemo čisto lice, mislimo na detaljno pranje i čišćenje losionom, kako bi bile otklonjene sve eventualne nečistoće sa njega. Samo tako krema može delovati i zategnuti lice.

Krema za zatezanje kapaka

Još jedan u nizu problema koji se najčešće javlja sa godinama, a ne mora uvek ni da bude samo zbog godina, jesu kapci. E, za ovo vam treba „specijalizovana krema“ koju smo gore pominjali.

Spušteni kapci mogu da čine razliku u izgledu nečijeg lica. Zato je i za tu, okoloočnu regiju važno da se nabavi prava krema, ona koja će pomoći da se koža u tom predelu zategne.

Kreme koje koristimo za podočnjake mogu ovde učiniti veliku razliku i mogu nam pomoći da samim tim što zatežemo ovaj predeo, i lice deluje zategnutije. Neke od caka koje možemo primeniti jesu da na okoloočnu regiju mažemo malo masniju kremu preko noći, a da za dnevnu varijantu nanesemo kremu koja neće umastiti taj deo.

Zaštita koju pružaju kreme za predeo oko očiju je dragocena, jer je ta koža čak i osetljivija od kože na licu, samim ti, podložnija promenama i starenju i vrlo brzo se javi potreba za njenim zatezanjem.Zapravo, ta takozvana sluzokoža prva i počne da pokazuje borice i ostale sitne znake starenja, tako da njome moramo najpre i da se bavimo.

Kada se utapkava ta krema oko očiju, to tapkanje treba da bude slično onom koje poduzimate na licu. Dakle, tapkanje jagodicama prstiju.Malu količinu kreme treba naneti na kapke i na predeo oko očiju i onda lagano utapkavati. Ne smete nikako razvlačiti kožu oko očiju na bilo koji način jer je to može samo još više da učini vidljivim probleme koje imate da kapcima.

Krema za zatezanje kapaka pomoći će da kapci barem malo budu zategnutiji, tačnije, podignutiji. na taj način će vam i lice delovati blistavije i lepše.

Probajte i šminkom da prekrijete spuštene kapke.

Krema za zatezanje podbratka

Ovo je jedan od onih problema koje ne znate kako uspešno da rešite. Podbradak se može javiti od viška kilograma, a može biti i posledica lošijeg negovanja kože vrata, koji, priznaćete, često zaboravimo da negujemo.Ta koža je jako osetljiva i preko joj je potrebna krema za zatezanje kože. Ovaj deo se, da pojasnimo, veoma brzo „troši” , jer su ti mišići veoma aktivni i veoma mnogo se rastežu.

Tokom godina, ako ne negujemo ovu kožu, ona može biti veoma mnogo opuštenija i starija nego to je to slučaj sa kožom lica. Evo jednog jednostavnog primera! Čak i one žene koje posvećuju dosta vremena i novca kremama koje zatežu kožu, pa čak i one žene koje plastičnim operacijama i filerima podižu svoju kožu, često zaboravljaju da ovaj deo, odnosno vrat, na neki način zategnu i izneguju.

U principu, krema za zatezanje lica dovoljna je i kada je u pitanju zatezanje podbratka. Potrebno je samo da se ovaj deo dobro natopi kremom i da se određenim, a jasno definisanim pokretima lepo utrlja.

Pokreti kojima se „masira” podbradak treba da budu na gore. Opet su jagodice prstiju te na koje se nanosi krema i koje treba da budu ključne kada je u pitanju „izvlačenje” kože podbratka. 

Kremu izvlačite odozdo na gore, energičnim pokretima, sa što više ponavljanja. Prvo je potrebno da umasirate na jednu stranu, onda sredinu, pa drugu. Treba da uradite barem po deset ponavljanja na svakoj strani, naizmenično, obema rukama.Na taj način će i koža vrata biti lepa i negovana i neće odavati vaše godine. Dodate li tome ove vežbe za podbradak -pobedili ste!

Znajte da, ako ovaj deo zaboravite, onda ni nega lica nije kompletna, s obzirom na to da vas odaje podbradak.

O kremama za lifting lica i njihovim sastojcima jeste bilo reči, ali u nastavku detaljnije. Dakle, jasno je da je krema za zatezanje lica potrebna, ali se pitamo i koju odabrati?

Nije svaka krema protiv bora krema koja zateže lice, to da znate!

Najbolja krema za zatezanje lica

Odakle krenuti kada su kreme u pitanju? Ima ih toliko, prosto da se čovek pogubi i da ne može da se dluči koja je najbolja. Ulogu igraju brojni faktori. Na prvom mestu su tu sastojci, ali i pakovanje, kao i cena.

krema za lifting lica

Izlistaćemo neke od, po našem mišljenju, najboljih krema za zatezanje lica, a vi sami sudite.

Gernetic ger lift krema za zatezanje lica

Ova krema može takođe biti dobar izbor, na prvom mestu zbog stimulacije rasta ekstraćelijske matrice, a i poboljšava ćelijsko disanje. Aktivni sastojci su jedinjenja dobijena iz mikroalgi, kao i oligoelementi. To su vrlo važne pojedinosti koje pomažu da koža bude zdrava i nežna. Kada je zdrava, onda je i jaka i zategnuta kao struna.

Korisnici i o ovoj kremi imaju reči hvale, pre svega zato što obnavlja elastičnost i smanjuje dubinu bora. Veoma je prijatna za kožu, koža je lako upija i ne masti se. Cena je  7. 870 dinara.

O njoj se možete više informisati na sajtu http://www.gernetic.rs/ger-lift

Neborela

Stavili smo je na prvo mesto jer smatramo da zaslužuje pažnju, pre svega zbog kvaliteta koji poseduje i zbog toga šro je korisnici jako hvale. Drugi, ne manje važan činilac je i to što je napravljena od potpuno prirodnih sastojaka.

Ova krema se sastoji apsolutno od biljnih sastojaka, a glavni za zatezanje kože su neodermyl i biopolimer.

Da pojasnimo, neodermyl je sastojak poput kolagena, koji utiče na to da koža bude čvršća i jača. Duboko prodire u dublje slojeve kože i čini je elastičnijom.Biopolimer i akacija gume formiraju tanku mrežu na koži. Biopolimer se skuplja i vidno zateže kožu u najkraćem roku.
Guar i ksantan guma  takođe zatežu kožu lica.

Ono što takođe želimo istaći, to je da ovu kremu mogu koristiti ljudi različitih dobi. I mlađa i starija koža. Dobra je i za lice i za vrat.Cena je, s obzirom na kvalitet, povoljna, 1. 890 dinara. Česte su i akcije koje možete iskoristiti, da, na primer, kupite dve kreme i treću dobijete gratis. Nema je u apotekama ni u drogerijama. Kupuje sa samo preko interneta i možete je pronaći na linku;  https://neborela.com/

Apis expres lifting krema za zatezanje lica

Ova krema, za razliku od prethodne dve, namenjena je zreloj koži. Nazivaju je trenutnim fejsliftingom jer podiže tonus zrele kože u kratkom roku.

Sastojci koje ona sadrži su hijaluronska kiselina, kolagen, elastin, arganovo ulje i ši buter, koji su fantastični da smire kožu, da je opuste i nahrane. Ono što tu zateže kožu jeste TENS’UP formula, koja stvara površinsku napetost kože lica.

Kao i prethodne kreme, i ovu možete nabaviti preko interneta. Njena cena je 2. 400 dinara. Možete o njoj pročitati na linku:  https://www.kozmo.rs/apis-expresslifting-51915

Macorvita lifting krema za lice i vrat

Namenjena je svim tipovima kože. Na bazi je maslinovog ulja i gorke pomorandže. Ova krema malo je masnije teksture, tako da ipak može biti problem onima koji imaju masnu kožu.

Tačnije, za noć je dobra, da nahrani i pruži vlažnost, ali možda za dan neće biti pravi izbor za one kojima koža prosija posle nekog vremena. Naročito ako je toplo vreme, može biti problem.

I ova krema bazira se na prirodnim sastojcima, a možete je nabaviti na sajtu https://www.macrovita.rs/proizvodi/krema-za-lice-33083/, po ceni od 2. 527 dinara.

Kiehl’s Precision Lifting & Pore-Tightening Concentrate

Kremu brenda Kiehl’ s možete nabaviti preko inostranih sajtova i od skora, u prodavnici u Beogradu (Tržni centar Ada Mall).

Ova krema bazirana je na ekstraktu kvasca, koji učvršćuje kožu i sužava pore. Pošto dobro reguliše antioksidanse na koži, ova krema ima odličan učinak na kožu, jer je podiže i zateže. Takođe sadrži ksantan gumu koja daje instant efekat zatezanja.

Cena ove kreme je oko 6. 000 dinara. Pokušajte da je pronađete i isprobate. Više informacija o sastavu i dejstvu imate na njihovom zvaničnom sajtu: https://www.kiehls.com/

Vichy LiftActiv

Vichy LiftActiv krema nešto je dostupnija od prethodno navedenih. Spada u kreme drogerijskog ranga i možete je nabaviti u bolje snabdevenim apotekama.Prednost, a ujedno i mana ovih krema je što ih ima za sve tipove kože. Koliko god to sada zvučalo dobro, može da vam oteža izbor i učini da odaberete pogrešnu. To i nije baš zanemarljiv problem jer su cene ovih krema uglavnom iznad 3. 000 dinara, u zavisnosti od prodajnog mesta.

Tako da morate dobro razmisliti koja će vam najviše odgovarati.

Eucerin Hyaluron-Filler

Ova krema takođe spada u red najdostupnijih na tržištu. Bazirana je na hijaluronskoj kiselini i glicin saponinu. Možete je nabaviti u bolje snabdevenim apotekama.

Ova krema deluje i na najsitnije bore, čineći ih manje vidljivima. Namenjena je svim tipovima kože i ono što ostaje, to je da isprobate da li bi odgovarala vašem tipu.

Cena je nešto iznad 3. 000 dinara, u zavisnosti od mesta prodaje.

Nivea Q10

Ovaj brend ne moramo naročito predstavljati. Nivea ima program i za dan i za noć. Ove kreme za zatezanje lica namenjene su pre svega zreloj koži, onoj iznad 45 godina. Cene su oko 1. 000 dinara.

Kreme su na bazi ulja koštica kajsije, ši putera i UV filterima, koji štite kožu d dnevnog zračenja. Naravno, tu je i neizostavni koenzim Q10. Ljudi sa Niveom imaju ili „love“ ili „hate“odnos. U zavisnosti u koju grupu spadate, možda se odlučite i za ove kreme.

Spisak krema za zatezanje lica koji samo vam dali  se sastoji iz probranih krema, kao i njihovih sastojaka. Možemo još samo dodati da se trudite i da birate prirodnu negu. Nije bitn samo da trenutno zategnete lice, već da to ne bude u isto vreme i štetno za vašu kožu. 

Nadamo se da smo pomogli. Toliko od nas, ostalo je na vama.