Estetski pedikir stopala za stopala kao sa reklame!

Estetski pedikir stopala za stopala kao sa reklame!

Ako želite da vam stopala i nokti na nogama uvek izgledaju lepo i glatko onda je estetski pedikir najbolje rešenje za vas. Saznajte više.

Želite da preko leta imate nežna i glatka stopala, baš kao ona koje viđate u ženskim časopisima i katalozima. Kada pomislite na toplo vreme prva asocijacija je lagana obuća i odeća… sandale, papuče, kratke stvaričice…

Sigurno vam kroz misli prolazi mali crv sumnje da vaši tabani nisu sjajni posle par meseci kuvanja i sakrivanja u toplim čarapama. Znate da tokom hladnijih dana koži nedostaje vlažnost, što je dovoljan razlog za svrab stopala, kao i znojenje, sušenje i pucanje peta.

Kada izlazite napolje obuvate glomaznu i tesnu obuću koja stiska i steže nogu, što stvara dodatni pritisak. Tada se stopalo znoji, oseća se smrad nogu, a mogu nastati i drugi teži problemi.

Ne želite svakako da vam se ovo desi. Zar ne?

Postoji način kako da održavate pravilnu higijenu svojih stopala i to ne samo tokom leta ili zime. Sva godišnja doba dolaze u obzir.

Sigurno želite da imate glatka zdrava stopala i da to svima pokažete.

Da bi vaše noge uvek izgledale lepo, a prsti i stopala ženstveno potrebno je da povremeno odradite estetski pedikir.

stopala

Treba samo malo da se potrudite i sve će doći na svoje mesto.

Osnovna higijena podrazumeva da vodimo računa ne samo o kosi i licu, već o celom našem telu. Prirodna kozmetika je najbolje rešenje za prirodan izgled, a prirodne kreme za negu kože svakako najbolje za negu stopala.

Zašto je potreban estetski pedikir stopala?

Dobar način da vaša stopala duže budu lepa, negovana i zdrava je da ih čuvate i održavate.

Estetski pedikir je koristan tretman za svakoga ko vodi računa o sebi i brine o svom telu. Brigom o stopalima pokazujete da cenite i vrednujete sebe, a to mnogo govori o vašoj ličnosti, stabilnosti i visokom samopouzdanju.

Šta mislite, zašto je estetski pedikir važan za naše zdravlje?

Obratite pažnju sada na sledeću informaciju!

Stopala su najopterećeniji deo tela jer svakoga dana u proseku napravimo između 8.000 i 10.000 koraka. To znači da tokom celog života prosečno prepešačimo oko 115.000 milja.

Samo dok stojimo ono trpi najveće operećenje, jer nosi celu težinu našeg tela. A kada hodamo oslonac se prebacuje na prednji deo stopala. Zbog svega toga važno je da ih pazimo, kako bi što duže sačuvali lep izgled, fizičku snagu tela i zdravlje.

Estetski pedikir predstavlja sveobuhvatan kozmetički tretman kojim se neguje spoljašnji izgled stopala, prstiju i noktiju na nogama. Time što redovno održavate higijenu stopala pokazujete da brinete svom izgledu i zdravlju.

Estetski pedikir stopala

Ispucala koža između prstiju na nogama ponekad može biti veliki problem.

Estetski pedikir može pomoći u tome da spreči pucanje i listanje kože, jer se tokom ovog tretmana lako može uočiti da li postoji bilo kakva iritacija ili infekcija na stopalima.

Savet: Ako imate problem sa neprijatnim mirisom nogu i gljivicama na stopalima estetski pedikir nije rešenje. Najbolje bi bilo da pre odlaska na ovaj tretman sanirate problem kako ne biste dolazili u neprijatne situacije.

Brankica je dugo mučila muku sa ovim problemom, ali našla je odlično i sasvim prirodno rešenje koje joj je mnogo pomoglo. O čemu se radi saznaćete ako pročitate njeno lično iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-gljivica-na-noktima-i-nogama/

Šta sve estetski pedikir podrazumeva?

Estetski pedikir je kozmetički tretman koji obuhvata pravilnu negu stopala i noktiju. To je zapravo opuštajući tretman koji masažom i sređivanjem tabana, pete i noktiju pomaže da se stopala očiste.

Estetski pedikir podrazumeva:

  • piling – uklanjanje mrtvih slojeva kože sa peta, tabana i predela oko prstiju,
  • estetsko sređivanje zanoktica i kutikula,
  • skraćivanje i oblikovanje noktiju na nogama,
  • masažu i hidrataciju stopala,
  • ulepšavanje i premazivanje noktiju.

Kozmetički tretman kod pedikira za lepa i zdrava stopala je realno gledano potpuno normalna potreba. Naročito je važno kada je reč o higijeni, jer se u suprotnom javlja znojenje nogu i neprijatan miris.

Može doći i do lakših ili težih problema poput: gljivica na nogama, zatim atletsko stopalo, ispucalih peta, uraslih noktiju i slično.

U čemu se razlikuje medicinski pedikir od estetskog pedikira

Estetski pedikir i medicinski pedikir nisu isti kozmetički tretmani, iako se oba odnose na negu stopala. Glavna razlika je zapravo njihova namena, odnosno problem koji se rešava.

Medicinski pedikir je tretman koji pomaže da se reše ozbiljni problemi nastali na koži stopala i na noktima. Samo neki od njih su: gljivice na noktima, kurje oko, urasli nokti, gljivice na koži stopala i slično.

Estetski pedikir postupak

Ceo postupak za estetski pedikir počinje omekšavanjem, tj. potapanjem nogu u toplu vodu. Kada ono omekša lakše se radi piling za stopala i brže se uklanjaju nataloženi slojevi prljavštine i ispucale kože sa peta.

Nakon toga sledi sređivanje i oblikovanje noktiju. Na kraju sledi kratka masaža, kada se stavlja hranljiva krema za noge ili losion.

Nokti se mogu ukrašavati i ulepševati po želji, ali svakako u estetski pedikir ulazi i lakiranje nokza i premazivanje zaštitnim slojem.

Pravilan postupak jednog tretmana za estetski pedikir izgleda ovako.

Omekšavanje stopala

Topla kupka za stopala pomaže da koža postane mekana i da se uklone veća zadebljanja sa peta.

Noge se mogu potopiti u kadici za pedikir, koja može biti hidromasažna, a voda bi trebalo biti topla. Da bi efekat bio bolji u nju se može dodati morska so ili soda bikarbona.

Kada koža bude dovoljno zbrčkana stopala se vade iz kadice. Potrebno je tada da se dobro istrljaju i osuše peškirom, a zatim da se umotaju kako se ne bi skroz osušila.

Prvo se sređuju nokti.

Skraćivanje dužine noktiju

Drugi korak je skraćivanje dužine noktiju. Ovo nije obavezno, već kozmetičar to radi samo ako postoji potreba da se nokti na nogama skrate. Za ovo su potrebni specijalni instrumenti za pedikir, odnosno cangle.

Nokti se seku pod uglom na dole, da se ne bi izlistali. Ne smeju se ni previše kratiti da im se ne bi oštetila osnova.

Ivice i ćoškovi noktiju se isto moraju pažljivo i pravilno kratiti da ne bi ostali šiljci – urasli nokti.  Znajte da se to često dešava ako je obuća koju nosite neudobna, tesna i nekvalitetna.

Urasli nokat nije sitnica, a ukoliko se desi da dođe do infekcija i komplikacija obavezno mora da se leči.

Najviše računa mora da se vodi kada je u pitanju palac, jer je upravo on najproblematičniji. Ako se pravilno ne iseče lako stvara urasle nokte.

Pravilnije je da se dužina skrati turpijanjem. Postoji više vrsta turpija, a za estetski pedikir koriste se one sa jačom ili grubljom pločom (površinom).

Oblikovanje noktiju

Naredni korak je oblikovanje dužine (skraćivanje), a to se isto radi turpijom za nokte. Postoji puno vrsta, a sve se razlikuju po obliku, vrsti, materijalu i jačini (stepenu granulacije).

Za oblikovanje je važno je da se koristi ona koja odgovara vašim noktima, odnosno da granulacija turpije odgovara debljiini i jačini nokta, da ga ne ošteti.

Nega kutikule

Estetski pedikir podrazumeva i negu kutikule – kožice oko nokta.

Kutikula je tanki sloj kože koji se nalazi na krajevima i površini nokta. Štiti koren i sprečava da bakterije sa površine dođu u kontakt sa njim, a samim tim sprečava i stvaranje infekcija.

Ovu tanku kožicu ne treba kratiti, ali je poželjno da se nežno isturpija i ukloni višak slojeva sa površine nokta.

Ukoliko primetite da se pojavila neka infekcija ili crvenilo sprej za gljivice na noktima i nogama može biti dobra preventiva.

Uklanjanje zanoktica

Ukoliko oko nokta postoje urasle zanoktice estetski pedikir podrazumeva i njihovo sređivanje.

Piling stopala

Piling stopala i sređivanje ispucalih tabana je naredni korak nakon sređivanja noktiju. Turpijom se najbolje skida mrtva koža, a ispucale pete jednostavno i brzo leče.

Poliranje noktiju

Estetski pedikir pored sređivanja uključuje i poliranje noktiju, kako bi bili sjajni i uredni. Turpija za poliranje mora biti mekana da ne ošteti strukturu nokta.

Masaža stopala

Nakon pilinga na red dolazi masaža. Estetski pedikir podrazumeva i kratku masažu celog stopala, kada se stavlja hranljiva krema ili losion za negu. Masaža je veoma korisna jer opušta otečene noge, poboljšava cirkulaciju nogu, dodatno hidrira, hrani kožu i čini je glatkom na dodir.

Ukrašavanje noktiju

Zadnji korak je ukrašavanje i lakiranje noktiju. Prvo se maže osnova koja ojačava nokat, a zatim dva sloja laka.

Prvi sloj je teme za drugi sloj laka i nanosi se da se izglade neravnine na noktu. Preko njega se lakira drugi sloj koji mu daje sjaj i željeni izgled.

Ako želite da vaša stopala tokom letnjih meseci budu lepa na oko u omiljenim sandalama i papučama, morate stalno voditi računa i o njima. To ne znači da ih svakog dana turpijate, ali poželjno je da to radite najmanje jednom mesečno.

Estetski pedikir prednosti

Estetski pedikir je veoma prijatan tretman jer pomaže da se opustite i odmorite vaše noge od svakodnevnog umora i hodanja.

Najvažnije i najbolje prednosti ovakvog pedikira su od neprocenljivog značaja.

Poboljšava cirkulaciju

Estetski pedikir je dobar jer poboljšava cirkulaciju u nogama, što je i razlog za brži rast noktiju. Takođe, strujanje krvi smanjuje bol i greje noge.

Otkriva bolesti noktiju

Redovan estetski pedikir može pomoći da se na vreme otkriju eventualni problemi. Može da se oseti neprijatan miris, ali i drugi problem poput kurijeg oka, gljivica na noktima, perutanja kože, atletskog stopala, hiperkeratoze i ekcema i slično.

Dobra stvar je što ovi problemi mogu brzo da se srede ako se otkriju u ranoj fazi.

Neprijatan miris zbog znojenja nogu može biti veoma neugodan. Ako primetite da vam se noge znoje više nego inače obavezno to sprečite.

Vraća vlažnost stopala

Ako su vaša stopala suva i ispucala, estetski pedikir je odličan izvor vlage. Tretmanom se sprečava stvaranje novih pukotina na peti, tabanima i prstima i smanjuje se šansa se pojavu i širenje gljivičnih infekcija.

Estetski pedikir stopala

Zdravija koža

Stopalo se znoji, isto kao i drugi delovi tela i svakodnevno je izloženo prljavštini iz okoline. Estetski pedikir čisti stopalo od prljavštine, znoja i nataloženih mrtvih ćelija kože, naročito sa pete gde se slojevi najviše sakupljaju.

Opušta noge

Još jedna prednost kada je estetski pedikir u pitanju – utiče na relaksaciju i opuštanje. Masaža može da pomogne da se oslobodite napetosti i stresa, što svakako vraća pozitivnu energiju.

Ako je posao kojim se bavite naporan, stalno se krećete i opterećujete stopala sigurno ste dosta umorni. Bol u nogama javlja se i od stajanja, a masaža je spas jer smanjuje umor i uklanja napetost iz nogu, opušta i smanjuje napetost mišića. Takođe smanjuje i bolove u zglobovima i mišićima.

Estetski pedikir cena

Cene su prihvatljive i pristupačne svima. Običan estetski pedikir u kozmetičkim salonima košta od 1.000 dinara pa najviše. Jedan tretman traje oko sat vremena i uključuje piling, oblikovanje noktiju, masažu i lakiranje.

Za nijansu su drugačiji tretmani ako želite da nokte dodatno ulepšate. U tom slučaju su cene za estetski pedikir drugačije jer se stavlja gel za nokte, crta se, ukrašava i ostalo.

Ovakvi tretmani traju duže i u salonima koštaju od 1.800 dinara pa naviše.

Koliko košta usluga svakako zavisi od kozmetičkog salona u kome se obavlja treman i od stručnosti zaposlenog osoblja.

Stoji činjenica da je estetski pedikir nekada bio luksuz, pa su kod kozmetičara išli samo oni imućni. Ali danas je svest mnogo drugačija pa je pedikir postao redovan higijenski i kozmetički tretman, koji žene rado i bez ustručavanja sebi priušte.

Naš savet je da uvek vodite računa o svojim stopalima, ne samo zbog estetskog izgleda već preventivno, da izbegnete ozbiljne posledice.

Kakva su vaša iskustva? Podelite ih sa nama.