Grejpfrut za celulit – gorko ali pomaže!

Grejpfrut za celulit – gorko ali pomaže!

Jedan od dobrih pomagača može biti i grejpfrut za celulit. Ovaj čistač organizma ima veliki uticaj na otapanje masnoća, pa i celulita. Na koji način? Nudimo vam nekoliko njih.

Celulit se zove po još jednom citrusu: pomorandži. Mislim na termin „pomorandžina kora“ kako ga često zovu. Ono što je važno reći, to je da grejpfrut apsolutno može uticati na problem citrusnog naziva, naravno, ako se pravilno i redovno primenjuje.

Važno kod grejpfruta za celulit je i to što se on može jesti, dakle, primena iznutra. A može se i nanositi na kožu, što je primena spolja. Za najbolje rezultate, potrebno je koristiti ga na oba načina. Tada ćete postići najbolje rezultate.

I naša poznata pevačica Goca Tržan imala je problema sa upornim celulitom, kojeg nikako nije mogla da se reši. Grejpfrut joj baš i nije prijao onako gorak, pa je tražila dalje. U borbi protiv celulita priključio joj se jedan veoma dobar pomagač, koji je najuspešnije od svega što je probala, rešio njene probleme. Oduševljena je. Prirodno i jednostavno sve grudvice celulita sa njenih nogu su nestale.  I vama može to isto pomoći da se rešite celulita. O čemu se radi, pogledajte na sledećem linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Borba sa celulitom nije jednostavna i treba joj prići sa svih strana. Jedan od dobrih načina je korišćenje grejpfruta. A prednosti su brojne.

Grejpfrut za celulit – prednosti

Kao i svako voće, grejpfrut je bogat vitaminima. Oni koji se u njegovom sastavu izdvajaju su vitamin C, K i vitamin B1. Svaki od ovih vitamin izuzetno je dobar za zdravlje, al i za lepotu. Pozitivno utiču na stvaranje kiseonika u ćelijama, a kiseonik je neophodan da bi telo pravilno funkcionisalo.

To, naravno, nije sve.

Možda najvažniji deo grejpfruta jesu flavonoidi. Njihov značaj za masti, pa i za celulit, je veliki. Oni utiču na uklanjanje masti iz digestivnog trakta. To znači da će se masti, ako nisu ušle u krv, samo izbaciti iz organizma. Otići iz tela.

Naravno, na taj način se ne talože ni na krvnim sudovima, ni na koži, što će reći da je verovatnoća pojave celulita značajno smanjena.

Grejpfrutom se reguliše metabolizam u limfi. Samim tim što će ona biti manje manje zamašćena, njeno taloženje ispod kože, koje je takođe jedan od većih uzročnika celulita, može biti potpuno eliminisano.

Naravno, potrebno je određeno vreme da se rezultati vide. Neki kažu da je dovoljno samo mesec dana redovnog korišćenja grejpfruta i promene će biti uočljive.

Kako se koristi grejpfrut za celulit?

Grejpfrut se za celulit može koristiti na više načina. Već smo ih pomenuli. Jedan od njih je, pre svega, grejpfrut kao napitak. Jedan od najboljih napitaka za celulit je voda. Saznajte više o tome na ovom linku:

Voda protiv celulita i zašto je svi preporučuju!

Postoji više varijanti napitka od grejpfruta, koji se piju uglavnom posle jela. Postoji razlog zašto je to tako. Kada unesete određeni broj kalorija u toku obroka, potrebno je te kalorije potrošiti, sagoreti.

Ispijajući napitke na bazi grejpfruta, mi potpomažemo sagorevanje kalorija.

Tačnije, to čini sam grejpfrut i njegovi sastojci za celulit. Već smo ih pominjali. Važno je uneti ih posle obroka jer će tada imati šta da se vari.

Drugi, a takođe dobar način da se iskoristi grejpfrut za celulit, jeste da se od njega naprave kremice, ulja, mazalice. Njih je takođe potrebno redovno nanositi na kožu, zato što će one paralelno, spolja, a i iznutra, pomagati da se kalorije troše, a masti otapaju.

Brojni su načini da se grejpfrut iskoristi kao mazalica, a gotovo svaki podrazumeva etarsko ulje grejpfruta. Ono se može nabaviti u specijalizovanim prodavnicama. Naravno, kao i svako etarsko ulje, ni ono se ne koristi samostalno.Uvek ga je potrebno pomešati sa nekim nosećim uljem, kako ne bi direktno došlo u kontakt sa kožom. Etarska ulja na taj način mogu biti čak i opasna, budući da mogu da nas opeku.

Pa hajde da to objasnim detaljno.

Napitak od grejpa protiv celulita

Hajde da krenemo od te, takoreći najjednostavnije varijante, a to je napitak od grejpfruta za celulit. Važno je napomenuti da je nebitno da li koristimo crveni ili običan, žuti grejp. Oni su podjednako dobri i podjednako mali broj kalorija imaju.

Takođe smo objasnili da je važno piti ga posle obroka, budući da je tada organizmu najpotrebnije nešto da topi masnoću. Tri su obroka glavna, pa se na njih i odnosi priča o napitku.

Možete koristiti po jedan manji grejp ili polovinu velikog.

Sok od grejpa za celulit

Za ovaj napitak je potreban:

 • 1 manji grejp ili pola velikog
 • pola šoljice vode

Grejp iscedite na onaj način koji vam najbolje paše. To može biti rukom, a može i pomoću cediljke, plastične ili električne. Ako možete bez vode, popijte ga, a ako vam je baš gorko ili kiselo, ili imate neki problem sa želucem, onda ga razblažite sa malkice vode.

Pije se dvadesetak minuta posle obroka, taman dok hrana počne da se vari.

napitak od grejpfruta protiv celulita

Za svaki poseban obrok, pravite ga svežeg, pošto njegovi korisni sastojci bivaju korisni samo neposredno posle ceđenja.

Ako praktikujete kasnu večeru, vodite računa jer on ima mnogo vitamina C, koji vas može razbuditi. Zato se citrusi ne preporučuju kasno uveče. Ujutru će imati takođe efekat razbuđivanja, što je poželjno.

Pijte ga mesec dana i sigurno ćete primetiti neke razlike kada je celulit u pitanju, a i kilaža, zajedno sa celulitom. Razlike na bolje.

Med i grejpfrut protiv celulita

Ovo je takođe napitak, koji se konzumira po istom principu kao i prethodni. Međutim, jedan od sastojaka je i njegovo veličanstvo, med.

Za ovaj napitak kažu da, bez obzira što sadrži prirodni zaslađivač, on služi kod gubitka kilograma. Otapa masne naslage, a sa njima odlazi i celulit, koji nam zadaje ponekad baš mnogo briga.

Za ovaj napitak biće vam potrebno:

 • 1 manji grejpfrut ili pola većeg
 • kašičica meda

Ovaj se recept razlikuje od prethodnog što se ovde koristi ceo grejpfrut, ne cedi se samo sok. Oljuštite ga i onda stavite u blender. Potrebno ga je baš dobro usitniti, pretvoriti u kašasti napitak. Ovde je akcenat stavljen i na pulpu, koju ne treba baciti.

Ukusa radi, ali i zbog bolje apsorpcije grejpa za površinski celulit, treba dodati malo meda. Ovaj napitak popiti pola sata posle jela. Uvek praviti svež, ne dozvoljavati da stoji. Bićete oduševljeni kako posle određenog vremena od konzumiranja rezultati bivaju sve vidljiviji, a celulita je manje.

Đumbir i grejpfrut protiv celulita

Ovo je još jedan iz kategorije napitaka. Odličan je za smanjivanje šećera u krvi. Takođe je odličan za detoksikaciju organizma. Veoma je koristan jer pomaže da se voda ne sakuplja u organizmu. Kada se voda ne sakuplja, onda se ne formira ni pomorandžina kora, odnosno, vodeni celulit.

O prednostima grepa smo pričali, a pročitajte i kako je koristan đumbir protiv celulita.

Ovo je prava bomba citrusa za vas. Kada napravite ovaj sok ujutru, imaćete da ga pijete čitav dan. Možete ga poneti na posao i može vam pomoći u vašim svakodnevnim obavezama. Dok radite, on radi za vas.

Za ovaj napitak potrebno je:

 • 1 veliki grejp
 • 2 pomorandže
 • 1 limun
 • komadić đumbira

Bilo bi dobro da i ovde imate blender. Grejp i pomorandžu oljuštiti na uobičajen način, a limun i đumbir nožem. Kažu da se đumbir efikasno ljušti i kašičicom, možete i to isprobati.

Sve sastojke stavite u blender i dobro ih sameljite. Zatim dobijenu smesu sipajte i staklenu flašu, pa onda čuvajte u frižideru. Pijte ujutru, pre obroka, a i u toku dana, između obroka. Uz to, naravno, poželjno je piti i veliku količinu vode.

Na ovaj način ćete izbacivati sve nepotrebne toksine iz organizma, tokom čitavog dana. Jetra će biti oslobođena pojačanog rada, a vi ćete izbaciti sve toksične materije iz tela. To će se sasvim povoljno odraziti i na vašu kožu, odnosno, na celulit.

Ako nemate blender, onda iskoristite cediljku. Sve sastojke gurajte kroz cediljku i potrudite se da ih što bolje iscedite. Jedino đumbir narendajte u dobijeni sok i pijte po istom principu. Za mesec dana, vaš će celulit biti samo ružna uspomena.

Evo još nekih savetao upotrebi grejpa za celulit u ovom videu:

Mazalice od grejpa protiv celulita

Dali smo vam nekoliko fantastičnih recepata koje možete spravljati da ih ispijate. A postoji i pregršt odličnih recepata za mazanje od grejpa za celulit. Kada kažemo mazanje, mislimo na nanošenje spolja.

To su razna ulja, kreme, pilinzi i pakovanja. Isprobajte ih i što je još bolje, kombinujte ih sa napicima, za savršene rezultate.

Piling za telo sa crvenim grejpfrutom

Ako se borite sa celulitom, onda mora da znate koliko su korisni razni pilinzi kojima se tretira koža zahvaćena celulitom. Veoma su važni. Naročito se među njima ističe piling za celulit sa kafom.

Iako preporučujemo da koristite bilo koji od njih koji vam može pomoći u otklanjanju celulita, mi vam predstavljamo jedan od grejpfruta. Veoma se lako pravi u kućnoj radinosti.

Potrebni sastojci su:

 •         100 grama kristal šećera
 •         sok od pola crvenog grejpfruta
 •         2 kašičice kokosovog ulja (ili ulja jojobe)

Sok bi ovde trebalo koristiti ceđen, bez pulpe. Kada se iscedi, pomešati ga sa uljem i šećerom i blago promešati.

Koristi se u toku tuširanja. Njime možete pilingovati celo telo, sa posebnim akcentom na one delove tela gde je celulit naročito rasprostranjen.

Pilingovanjem se skidaju mrtve ćelije, ali sokovi i ulja prodiru u kožu i pokreću rad donjih slojeva.

Naravno, piling je samo prvi korak ka daljem tretiranju celulita, koje treba nastaviti posle tuširanja, u vidu hidratacije i mazanja.

Za idući korak vam dajemo takođe recept od grejpfruta za celulit. Dobar je jer prodire u duboke slojeve kože, a i lako se pravi.

Pakovanje od grejpa za celulit

Naravno da područja zahvaćena celulitom morate nečim mazati. Naravno, za to imate na tržištu brojne kreme i gelove, ali budite oprezni.

Kada na kožu koja je istuširana i ispilingovana nanosite neki od preparata, vodite računa da oni budu na biljnoj bazi, to jest prirodnog porekla. Prirodni gelovi za celulit prodiru duboko u kožu. Pored toga što im je zadatak da otope masne naslage, oni treba i da osveže kožu.

Nemojte dozvoliti da razne hemikalije dopiru do vašeg krvotoka preko krema i gelova koje nanosite.

Mi vam danas nudimo jedno veoma prirodno pakovanje od grejpa za celulit, naravno, ako volite da ih pravite.

Biće vam potrebno:

 • 2 dl soka od grejpfruta
 • 30 ml maslinovog ulja
 • 10 kapi ruzmarinovog ulja

Veoma je važno da pre ovoga uradite prethodno pomenuti piling, kako bi se koža lepo pripremila da apsorbuje sve važne sastojke.

Pomešajte sok (bez pulpe) i ulja. Zatim dobro natopite delove tela na kojima imate celulit To su uglavnom butine, bedra i zadnjica. Zatim ih uvijte providnom folijom. To će pomoći da ne mastite nameštaj i odeću.Još važnije, pomoći će da se sastojci bolje apsorbuju u kožu. Ruzmarinovo ulje se veoma često koristi kao ulje u salonima za masažu gde se tretira celulit.

Ostavite tako da pakovanje deluje 45 minuta, a potom ga isperite mlakom vodom, a onda naizmenično toplom pa hladnom vodom. Ovo je jedan od sjajnih načina kako da tretirate naslage celulita i da potpomognete unutrašnju terapiju spoljašnjom.

Probajte i druge sjajne obloge protiv celulita.

Ulje grejpfruta protiv celulita

Stigli smo i do poslednje upotrebe grejpa za celulit, a to je etarsko ulje. Naravno, ono se ne može napraviti, već ga možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane. Naravno, ne koristi se samo, već sa nekim nosećim uljem, kao što je maslinovo ili suncokretovo, hladno ceđeno. Izbor je na vama.

ulje grejpfruta protiv celulita

A odlično je ako želite da njime izmasirate delove sa celulitom. Znate da je jedan od najefikasnijih načina da se oslobodite pomorandžine kore anticelulit masaža. Može biti i maderoterapija oklagijama, a može i ručna masaža.

Imamo i masažu nekim masažerima ili rukavicom za celulit, a za sve će vam biti potrebno neko ulje. Jedno od boljih je upravo ovo:

Pomešajte 20 ml suncokretovog ili maslinovog ulja sa 10 kapi etarskog ulja grejpfruta. Sipajte to u neku flašicu koja će biti pogodna za čuvanje. Izmasirajte svoje butine upravo koristeći ovo ulje. Poboljšaćete cirkulaciju.

Prokrvljenost će biti bolja, a koža sjajnija i zategnutija. Praktikujte ovu masažu barem 2 puta nedeljno posle tuširanja.

Iskustva sa grejpom za celulit

Naše čitateljke nam javljaju zaista povoljne vesti kada je u pitanju ovaj citrus u anticelulit terapiji. Popularna je pomorandža dijeta ako želite da izgubite kilograme, a ako želite baš ciljano da izgubite u obimu butina i umanjite pomorandžinu koru, onda se preporučuje grejp.

Najveći broj korisnica ga pije ili jede posle jela, dok manji broj njegov sok koristi za masažu. Prirodni i kreme za celulit su popularniji u te svrhe.

A nama je drago da smo i ovu temu za razmišljanje pokrenuli i važno nam je da se negujemo prirodno. Celulit može biti nezgodan. Ako se već borimo, neka to bude prirodnim sredstvima, kao što je grejpfrut.