Najbolji gel protiv bubuljica: Top 13

Najbolji gel protiv bubuljica: Top 13

Gel protiv bubuljica morate probati! On smiruje upaljenu bubuljicu i dovodi do vidnog poboljšanja zaceljivanja kože. Izaberite najbolji uz naš vodič.

Bubuljice na licu su vrlo česta pojava koja može bitno da naruši samopozdanje osobe koja ih ima. Neke bubuljice su prolaznog tipa i one se uglavnom javljaju periodično, sa kratkotrajnom dužinom postojanja, ali postoje i one veoma uporne i naizgled vrlo ružne, poznate kao mladalačke bubuljice, koje spadaju u zdravstveni, tj kožni problem. 

Bilo koji problem da imate, svakako se podrazumeva da bi trebalo negovati tu regiju koja je zahvaćena bubuljicama i pružiti  najbolju zaštitu. 

Da li imate nedoumicu koji je najbolji i najefikasniji preparat koji treba odabrati kako bismo se adekvatno rešili akni i bubuljica? Da li su to kreme za lice, različiti tonici za čišćenje, puder, korektor ili možda gel protiv bubuljica?

Mi bez razmišljanja biramo gel za bubuljice, a evo i zbog čega. 

Šta je gel protiv bubuljica i kakve su mu prednosti u odnosu na kremu protiv akni i bubuljica? 

Osobe koje imaju kožu sklonu aknama i bubuljicama, uglavnom spadaju u grupu ljudi sa masnim tipom kože ili mešovitim tipom kože. Njih karakteriše pojačano lučenje sebuma na površini lica, koje potiče iz dubine kože. 

Bilo kako bilo, kada već dođe do pomenutih problemima sa aknama i bubuljicama, nama ostaje da se borimo . Lečenje akni ume da bude dugotrajno i vrlo zahtevno.  Moja prijateljica Nina je godinama tražila pravi način da to uradi. Na kraju, ono što joj je pomoglo, bilo je tako lako za upotrebu i prirodno. Nikada ne biste rekli da je imala nekih problema sa licem. Izgleda sjajno! I vi možete probati njenu metodu. Pročitajte o čemu se radi na ovom linku: https://minutzamene.com/nasla-sam-resenje-protiv-bubuljica-ovo-je-moj-kec-iz-rukava/

Kreme protiv akni i bubuljica su verovatno prva alternativa i rešenje za kojim poseže veći broj žena u nameni da neguju upaljenu kožu i predeo okolo nje. Krema za mitisere je takođe  učinkovita u svojoj nameri zasigurno je da će  rešiti postojeći problem.

Mali nedostatak kreme za bubuljice je taj što su kreme uglavnom masnog karaktera i ne prijaju svakom tipu kože.

Isto tako, suva koža ne isključuje pojavu bubuljica, te ako spadate u tu grupu, budite oprezni u biranju vama odgovarajućeg oblika preparata.

Krema protiv akni i bubuljica može dodatno opteretiti predeo zahvaćen bubuljicama i samo pogoršati stanje tj, učiniti da se ti delovi još više zapuše i napravi upalni proces. 

Za razliku od krema, gelovi za bubuljice su jedinstveni u svom načinu prodiranja u duboke slojeve kože. Ne oštećuju kožu na koju se nanesu, ne isušuju, već savršeno hidriraju i koža ih lepo upija. Nakon nanošenja gela na lice, koža lica je savršeno mekana i potpuno spremna za upijanje sledećeg sloja šminke ili kreme. Odlična je podloga pre šminkanja, jer ne ostavlja masne tragove, a opet stvara zaštitini omotač za kožu, koji je neophodan svakom tipu. Posebno je pogodan za one dame koje svakodnevno upotrebljavaju jače nijanse šminke ili koriste profesionalnu šminku. 

Preporučuje se da se pre nanošenja gela za akne, koža dobro očisti toplom vodom, zatim nekim prirodnim losionom, kako bi se uklonile sve nečistoće sa površine lica. 

Evo detaljnijeg uputstva o načinu nanošenja gela za bubuljice. 

Kako se nanosi gel za akne i šta u sebi sadrži?

Gelovi za bubuljice se od ostalih preparata izdvajaju kao jedinstveni zbog svoje čarobne strukture.

gel protiv akni

Većinskim delom sadrže vodu, koja je glavni faktor za dobru i redovnu hidrataciju kože. Gelovi su bogati aktivnim sastojcima (govorimo o potpuno prirodnim preparatima) i u sebi sadrže sve neophodne sastojke koji su tako formulisani da regenerišu kožu, smiruju upalu i crvenilo, pomažu u ukljanjanju akni i mitisera, dubinski čiste pore, dezinfikuju i hidriraju kožu

Najbolji sastojci su :ekstrati biljke Tamarinda, Šafranike, ekstrakt smole primorskog bora, Alantoin, aloe vera, derivate vitamina b5 koji ubrzava zarastanje rana na površini kože. Svi ovi sastojci sadržani u jednom preparatu su veoma učinkoviti u rešavanju problema sa pojavom akni i bubuljica.

Gelovi protiv akni se nanose na prethodno dobro očišćenu i osušenu kožu.  Blago se utrljaju na mesto prekriveno bubuljicama u tankom sloju,  masirajući lice dok ih koža lepo ne upije. S obzirom da prodiru duboko u dublje slojeve kože, koža vrlo brzo nakon nanošenja gela biva spremna za dalje tretiranje.

Gelovi za bubuljice su nežni za našu kožu, ne oštećuju zdravu kožu oko bubuljice i vrlo brzo smiruju upalu, otečenost i bol te problematične regije. Ponekad je preporučljivo očistiti lice losionom, pa dobro hidrirati gelom za akne. Uvek se preporučuje podrška prilikom nanošenja odrešenih preparata. 

Gelove ne treba mazati na pedeo oko očiju i usana, ne treba ga mazati ako postoje otvorene rane na bubuljicama ili ako postoji neko veće mehaničko oštećenje.

Može se koristiti dva puta dnevno, ujutru kao priprema i podloga pre šminkanja i uveče, za redovnu negu i hidrataciju. Osim gelova koji se nanose na suvo područje, postoje i oni gelovi namenjeni vlažnom čišćenju, tj umvanju. Evo malo detalja o njima. 

Gelovi za umivanje protiv bubuljica

Gelovi za umivanje lica su vrlo bitan momenat kada je u pitanju higijena lica, jer umivanjem počinje i završava se jedan dan. Kada je problematična koža u pitanju, osim sastojaka protiv bubuljica, u svom sastavu pre svega treba da sadrže aktivne komponente za negu, protiv suvoće i zatezanja. Ako je koža nakon umivanja suva i ispucala, odabrani gel nije odgovarajuć. Prilikom izbora odgovarajućeg gela za umivanje protiv bubuljica, postoje neka pravila koja vam mogu biti dobar orjentir za odabir, a ona glase ovako:

  • Za suvu kožu birajte hidrantne preparate.
  • Za masnu kožu birajte gelove, ili preparate koji u svom sastavu ne sadrže ulja, a sadrže salicilnu kiselinu koja savršeno uklanja višak sebuma i uspešno se bori protiv bubuljica i akni
  • Za osetljivu kožu birajte prirodne preparate, biljna ulja dobra za akne, a klonite se preparata koji sadrže veštačke boje, mirise i koji su parfemisani. 

Gelovi za umivanje su uglavnom pH neutralni, ne zatežu i ne maste kožu i pogodni za umivanje kod osoba sa masnom i kombinovanom kožom lica. Za razliku od sapuna za bubuljice koji isušuju površinske delove kože, gelovi čiste i podmazuju dublje slojeve. Birajte pametno!

Najbolji gelovi protiv bubuljica su upravo ovi!

Prema svom tipu kože lako možete odrediti koji vam gel najviše odgovara. Ukoliko niste sigurni i dvoumite se koji da izaberete, mi ćemo vam malo pomoći i olakšati u odabiru. Svakako je da bi trebalo poneki i isprobati, zato budite slobodni da pametno izaberete.

gel za bubuljice

U top proizvode možemo nabrojati:Aknolin gel, Klindamicin gel, Eritromicin gel, Puzzle gel, Sebamed gel,Tyrosur, Sinoderm, Afrodita, Probaza, Pantenol, Noreva, Differin gel, Acknes gel

Predstavljamo vam ih pojedinačno!

Aknolin gel protiv bubuljica

nije slučajno prvi u nizu našeg spiska. To je preparat koji se pokazao i dokazao kao jedan od najdelotvornijih na našim prostorima, jer je potpuno prirodan, blag i podnošljiv, a opet vrlo snažan da pobedi akne i bubuljice. Sastoji se od prirodnih sastojaka koji datiraju od davnina i poznati su po svom lekovitom i umirujućem delovanju na kožu. Samo neki od njih su aloe vera, ekstrat bukovače, ekstrat smole iz primorskog bora, biljka Tamarinda i mnogo drugih. Najbolje rezultate daje kada se kombinuje sa istoimenim losionom za lice. Možete ih naručiti na internetu na sajtu; www.ovotaris.com/aknolin

Cena seta je 2920 rsd, dok je cena samo gela 1890 rsd.

Klindamicin gel

Klindamicin gel je antibiotski preparat, koji propisuje isključivo lekar. Na osnovu pregleda dermatologa, uz lekarski recept i izveštaj, dobijate potvrdu da vam je baš ovaj antibiotik potreban. U suprotnom, nije preporučljivo da birate sami ovakve preparate, jer možete dovesti do još većeg problema i zapaljenskog procesa na licu. 

Eritromicin gel

Eritromicin gel prati ista priča. Spada u grupu antibiotika širokog spektra delovanja, uglavnom kod osoba koji ne trpe penicilinske preparate. Za njegovu indikaciju takođe treba potražiti savet lekara, da ne dođe do pogoršanja stanja. 

Puzzle gel protiv bubuljica

Puzzle gel pripada vrsti gelova za čišćenje lica. Postoji dugo na našem tržištu i uglavnom ga biraju korisnice mlađe starosne dobi, jer je specijalizovan za mladu kožu, sklonu aknama i bubuljicama. Pisali smo o tome da krema za akne za tinedjžere mora biti posebna. O njegovom dejstvu i sastojcima ne treba puno govoriti. Za uspeh neophodno je koristiti celokupnu paletu priozvoda, od losiona, gela, kreme, korektora i sapuna da bi imalo vidljivog efekta. Cena gela je oko 315 rsd. 

Sebamed gel

Ovo je vrlo blag i nežan prema našoj koži. Sadrži alantoin i pantenol kao dva vodeća sastojka koja ga izdvajaju po delovanju. Ciljano isušuje i smanjuje upalne procese na koži, zato se ne preporučuje za upotrebu kod suve kože lica. Za ostale tipove može biti dobar izbor i kombinacija. Sadrži bisabolol, alantoin, pantenol… cena mu je oko 550 rsd. 

Tyrosur gel za akne

Ovo je medicinski preparat, pogodan za dezinfikovanje površinskih rana. Osim što čisti i dezinfikuje, uspešno umanjuje srvenilo i otok na koži, ali se njegova upotreba ne preporučuje često i svakodnevno, zbog specifičnosti delovanja. Spada u grupu antibiotika i za njegovu kupovinu će vam biti potreban lekarski recept. Ograničeno je vreme upotrebe ovog gela 7-10 dana. 

Sinoderm gel

Ovaj proizvod  pripada grupi kortiko preparata, koji su vrlo dobro poznati kao neželjeni medikamenti u bilo kakvoj terapijskoj meri. Upotreba kortiko preparata se propisuje u izuzetnim slučajevima, kada ne postoji nijedna druga alternativa ili rešenje. Mogu veoma negativno uticati na rad unutrašnjih organa, te se ne preporučuje mazanje duže od 5 dana, uz obavezno pravljenje pauza između mazanja. Za kortiko preparate važi pravilo da brzo rešavaju problem, ali ne i dugotrajno. 

Afrodita gel protiv bubuljica

Ovo je prirodni preparat i spada u grupu najviše korišćenih proizvoda. Mnogi biraju baš ovaj preparat jer sadrži ekstrat majčine dušice koji deluje protivupalno i smiruje kožu. Stimuliše ostale procese u ćelijama kože. Cena mu je oko 600 rsd.

Probaza gel za akne

U pitanju je prirodni preparat, sastavljen od najvećeg procenta propolisa u sebi. Kao što znamo, propolis je dobar izbor za podizanje imunog sistema kod ljudi, a može se koristiti i za oboljenja usne duplje. Kod pojave herpesa na usnama vidno smanjuje upalu, pa ga mnogi i koriste za smirivanje upaljenih akni i bubuljica. Cena mu je oko 500 rsd.

Noreva gel

pripada grupi medicinske kozmetike, tako da je njegova upotreba ograničena na smernice i savete dermatologa, ukoliko postoji potreba za njim. Uspešan je u lečenju ciljane grupe problema, ali i ne često preporučivani preparat. 

Acknes gel za bubuljice

Transparentni gel za lice, namenjen za  negu masne i mešovite kože sklone aknama. Sprečava nastanak bubuljica ali i ožiljaka i fleka od akni.  Ne isušuje kožu i ne čini je fotosenzitivnom. Saddrži ulje čajevca, azelainsku kiselinu, cink, aloe veru, vitamine A, E i F. Cena mu je oko 520 rsd.

Iskustva sa gelovima za akne

Iskustva korisnika su uglavnom pozitivna. Nakon otprilike 4 nedelje od korišćenja gelova primećuju se prvi rezultati. 

Može se dogoditi da u početku koža odreaguje crvenilom ili još jačom upalom, ali to znači da je koža lepo odreagovala na nanetu supstancu. Ipak, najbolje informacije možemo dobiti od osoba koje su ih isprobale. 

Mila

“Problem sa bubuljicama sam rešila nakon mesec dana od upotrebe, konkretno Aknolin gela. On je savršen u svakom smislu te reči. Smanjio mi je vidno crvene bubuljice, i oslobodio me viška masnoće sa lica. Vrlo lepo ga koža upija i ne ostavlja masne naslage na mom licu. Imam utisak da mi ne opterećuje dodatno kožu. Koristim ga svakodnevno, u kombinaciji sa losionom za čišćenje iz iste kolekcije, ujutru i uveče i koža mi je glatka, mekana i gipka. Preporučila bih ga svima koji imaju problem kao što sam imala i ja i sigurna sam da će dugotrajno da ga reše.”

Jedno je sigurno. Mnogo je ljudi i muškog i ženskog sveta koji vode borbu sa upornim aknama i upaljenim bubuljicama. Takođe je puno načina i da se izborite sa njima. Mi smo samo izneli neka od mogućih rešenja, a na vama je da odaberete šta vašoj koži zaista prija i da će baš gel protiv bubuljica biti vaš izbor. Budite istrajni i uporni kada je u pitanju tretiranje bubuljica, jer samo tako ćete ih se za duže osloboditi.