Da li anticelulit masaža medom zaista pomaže?

Da li anticelulit masaža medom zaista pomaže?

Anticelulit masaža medom zvuči primamljivo? Ako niste sigurni da li da je probate, u ovom tekstu naći ćete sve detalje koji će vam pomoći da odlučite!

Pobornicima masaže celulita sigurno nije promakla informacija da je jedna od sada aktuelnijih i masaža celulita medom. Uglavnom svi rado jedemo med, barem u onim količinama koje su dobre za zdravlje. Ipak, ideja mazanja meda na kožu možda u prvom trenutku i ne deluje primamljivo, budući da je lepljiv.

Ipak, kada je borba sa celulitom u pitanju, svaka strategija je prihvatljiva, ako deluje. Naročito u danima kada je toplije vreme sve bliže, a mi od idealne figure daleko svetlosnim godinama. Svi bismo želeli instant lepo telo, a bilo je opuštanja tokom zimske sezone.

Celulit je jako nezgodan i javlja se čak i kod onih kod kojih ga nikad ne očekujete. Protiv njega moramo boriti zaista svim sredstvima. O tome svedoči i jedna od najzgodnijih dama na sceni, Sindi Models. I ona je dugo mozgala  i tražila sredstvo da pomoću njega celulit zauvek nestane, jer je za njenu karijeru to jako bitno. Olakšanje je doživela kada je naišla na svoje sada omiljeno sredstvo protiv celulita. Ono je promenilo njenu rutinu i učinilo da stvari krenu na bolje. Tajna njenog tela bez celulita danas je u baš u tome, a to isto i vi možete probati. Pročitajte o čemu se radi u njenom ličnom iskustvu koje je iskreno podelila sa nama na linku: https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Dobro je da znate za alternativu, jer ma koliko masaža medom delovala slatko, činjenica je da celo iskustvo može biti malo neuredno i lepljivo ako ga radite sami. No, to nije razlog da se ne proba, pa zato pročitajte šta ova medena terapija nudi.

Šta je anticelulit masaža medom?

Pomenuli smo da ume biti nezgodan zbog svoje lepljivosti i osećaja koji može biti neprijatan na koži. Ipak, masaža medom može biti i prijatna, ako se prepustite i ne razmišljate previše o zamazanim čaršavima i peškirima.

medena masaža protiv celulita

Ova masaža je jedan od načina kako da se koža očisti od toksina, koji su često i krivci za probleme sa celulitom koji se javljaju. Ta masaža je takoreći standardna limfna drenaža, koja se obavlja rukama ili nekim pomoćnim sredstvom, kao što su drveni masažeri.

Podseća i na maderoterapiju tela, ako se koriste oklagije, a podseća i na klasičnu ručnu anticelulit masažu ako je radi neko u salonu ili vi kod kuće. Da, ovaj tretman je dobar i zbog toga što ga možete sami praktikovati kod kuće, a postoje i saloni koji su specijalizovani za ovaj vid tretmana.

A kako pomaže med protiv celulita?

O medu nema potrebe posebno govoriti, tačnije o njegovim lekovitim svojstvima. Od davnina je poznato da kašičica meda ujutru štiti od bakterijskih i virusnih infekcija. Čak je i njegovo blagotvorno dejstvo kada se namaže na kožu poznato. Na primer, lepo hidrira ispucale usne, a preporučuje se i u nekim maskama za lice.

Onda nije iznenađenje ako kažemo da se med koristi i za masažu, a razlozi su mnogi.

  • Prvo, to njegovo antimikrobno dejstvo, utiče na otklanjanje svih nečistoća sa kože. Na prvom mestu, on čisti pore. Uklanja sve nagomilane viškove koji se tamo mogu naći.
  • Pored toga, važno je što on prodire u donje slojeve kože, utičući na taj način na izbacivanje toksina, koji su  ključ kada je koža sa celulitom u pitanju. Med je odličan i za hidrataciju kože. Na negovanoj koži celulit se manje vidi.

Ono što ga čini dobrim jeste njegova prirodnost i neškodljivost telu i koži. Sa medom ste sigurni da na telo stavljate i u krvotok unosite samo dobre, prirodne sastojke. U kombinaciji sa masažom, posle toga će koža ostati mekana i lepa jer on utiče i na elastičnost kože, kao i na njenu baršunastost.

Naravno, potrebno je više tretmana kako bi se rezultati baš videli. Svakako, za početak je dovoljno to što koža posle toga ostaje lepša.

Koliko je tretmana potrebno?

Već smo rekli da nekoliko tretmana može popraviti tonus kože, ali ne može rešiti probleme sa celulitom. Zato, potrebno je odraditi barem 10 vezanih tretmana, kako bi se rezultati videli.

Jedna od važnijih stvari u ovom slučaju je sama metodologija anticelulit masaže medom. Recimo, ako se praktikuje ručna masaža, rezultati mogu biti drugačiji, od  masaže ventuzama ili drvenim oklagijama.

Sve zavisi od veštine onoga ko obavlja masažu. Ako je u pitanju salonski tretman, on će verovatno biti efikasniji od  tretmana koji sami obavljamo kod kuće. Sva je prilika da nismo dovoljno uigrani i da će nam trebati malo više vremena da se uhodamo.

Tretman traje oko sat vremena.

Razmak između tretmana takođe ne sme biti veliki. Radi se na svaka 3 dana, kako bi se održavala ta dobra prokrvljenost i kako bi se podsticalo izbacivanje toksina u što većoj meri. Posle 10 masaža, moguća je i dopuna tretmana, na primer još 2-3 dodatne masaže, ako se radi o dugogodišnjem, tvrdokornom celulitu.

Manji problemi i manje masne naslage se mogu rešiti brže.

Kako se izvodi anticelulit masaža medom?

Ima nekoliko koraka koje treba uraditi i pre same masaže, kako bi ona bila efikasna na očekivani način. Celulita može biti svuda, ali je najočekivaniji celulit na butinama. Može biti i celulita na zadnjici, celulit i strije na stomaku su takođe česti, ali ni celulit na rukama nije nikakva novina.

O kome god delu tela da se radi, postupak je isti.

Tuširanje posle tretmana je obavezno, zbog ulepljenosti, ali je obavezno i tuširanje neposredno pre tretmana.

Tuširanje pod mlazom mlake do toplije vode će otvoriti pore i bolje ih spremiti za ono što dolazi.

Posle toga je obavezno odraditi piling celog tela. Nije važno na koji ćete način to učiniti, da li lufa rukavicom, nekim kućnim pilingom sa sodom bikarbonom ili kupovnim pilinzima. Važno je da se sve mrtve ćelije sa kože uklone, opet, da bi što efikasnije došlo do prodiranja aktivnih sastojaka meda prilikom masaže.

Ovaj tretman, u zavisnosti da li se izvodi kod kuće ili u salonu, treba da sadrži još neke korake. U salonu će pre masaže, onaj ko vas masira odraditi još jedno suvo četkanje tela, rukavicom, kako bi osigurao otklanjanje svih mrtvih ćelija. Ako se izvodi kućni tretman, možda i ne morate ovo raditi ako ste neposredno pre toga ispilingovali telo.

Preporuka je i da se posle ovoga nakapa na delove koji se masiraju nekoliko kapljica soka limuna ili narandže, kako bi vitamin C uticao na bolju apsorpciju sastojaka meda.

Med treba da bude zagrejan, tako da se lako razmazuje po telu. Dakle, ne previsoka temperatura, samo blago zagrevanje meda. Kada se sve to postigne, onda se masaža vrši na neki od već pomenutih načina, uz pomoć aparature ili ručno. Pošto u salonu to radi profesionalac i ne morate previše brinuti, mi ćemo se koncentrisati na detalje za kućni tretman.

Ručna anticelulit masaža medom

Rukama se prvo med stapa sa kožom. Prave se kružni pokreti, kako bi se koža zagrejala, a med rastrljao i rastopio. Pokreti se rade prema srcu, pošto je to prirodan tok krvotoka, znači na gore. Pažljivo se jagodicama pritiskaju svi nabori celulita, postupno povlačenjem kože na gore. Tako nekoliko puta, u zavisnosti od veličine površine koja je zahvaćena.

Još se i ruke odlepljuju i vuku uvis, tako da med povlači kožu na gore i razdvaja slojeve jer kažu da je med najbolji prirodni vakum. To se radi više puta, a efekat je skoro kao da radite ventuzama, iako se sve završava ručno.

Važna napomena: Koža mora biti izdepilirana jer će malje upijati med, odnosno teže će prodirati do kože i efekat neće biti dovoljno dobar.

Anticelulit masaža medom i drvenim masažerima

Ako ste nabavili kod kuće drvene masažere, onda se kod kuće možete oprobati i ovom tehnikom. Važno je samo da otopite med dovoljno da se dobro razmazuje. Prvo ga lepo rastrljajte rukom, a onda uzmite drvene točkiće i radite maderoterapiju tela. Radite dovoljno žustro, kako biste podstakli izbacivanje toksina, a dovoljno blago da se ne povredite i ne napravite sebi modrice. Pokreti su isto ka srcu, sa što više ponavljanja.

Prednosti anticelulit masaže medom

Kada su prednosti u pitanju, prva među njima je uživanje tokom ovog tretmana. Veoma je prijatan osećaj medene masaže zbog zagrejanosti i same teksture meda koja klizi po površini kože. Provešćete nezaboravan sat u salonu, koji pored razbijanja celulita, lepo opušta i odmara sva vaša čula.

masaža celulita medom

Izbacivanje toksina je takođe jedan od važnih benefita koje ne smemo zaboraviti. Uz svaki anticelulit tretman preporučuje se i ispijanje većih količina vode, kako nijedan toksin ne bi ostao u telu. Samim tim, ako ispoštujete ovaj deo, radite potpunu detoksikaciju, na korist celog tela.

Još jedna od prednosti je i gubitak obima. Posle desetak tretmana, očekuje se da obimi počnu da se smanjuju, odnosno, da naslage celulita budu manje vidljive. Naravno, to zavisi od količine celulita koji je bio nataložen.

Nedostaci anticelulit masaže sa medom

Hajde da se osvrnemo i na stvari iz nekog drugog ugla.

Prvi važan nedostatak meda je što on nema moć da topi masne naslage. On je veoma dobar za elastičnost kože, za njenu baršunastost, za detoks. Ipak, med ne može sam srediti probleme sa celulitom na taj način da pomogne u topljenju. Masaža u te svrhe pomaže, kao i losioni protiv celulita.

Jedan od nedostataka, naročito ako se odlučite za ovu anticelulit masažu kod kuće, jeste baš ta lepljivost meda koja može učiniti da sve živo isflekate i da se totalno isprljate. Kao posle spremanja nekog super jela kada morate oprati gomilu sudova, pa vam se to smuči. U salonu je ipak lakši anticelulit tretman jer vi ne čistite nered.

Postoji realna mogućnost da se isprva nećete snaći kako treba u ovoj masaži kod kuće. Zato je njegova salonska varijanta opet bolja u odnosu na kućnu jer će profesionalac to uraditi odmah i baš kako treba. Ako se ne snađete u prvoj masaži, onda je verovatno da ćete od nje i odustati.

Med nije jeftin, naročito onaj koji je prirodni, pravi i dobar. A potrebne su veće količine meda za masažu, zato i to može biti jedan od nedostataka.

Za desetak tretmana, koliko je potrebno, to možda i neće baš biti jeftina investicija.

Na kraju, ali ne i najmanje važno, deset salonskih tretmana će biti odlično, međutim, da li je održiv ovaj rezultat? Ako se posle toga ništa ne preduzima i ne nastavi da se radi na održavanju rezultata, onda postoji mogućnost da će se celulit za neko vreme opet stvoriti.

Zato, nastavak terapije u vidu mazanja gela protiv celulita biće jedini način da dugo budete spokojni. Zašto? Celulit će biti pomoću aktivnih sastojaka istopljen jer on radi lipolizu. Čak i u toku tretmana, kako bi rezultati bili još bolji, blo bi dobro mazati neko prirodno anticelulit sredstvo koje će rezultate podržati i unaprediti. Mora biti prirodno, kako ne bi naštetilo koži i kako bi rezultat bio što bolji.

Recept za unapređenu anticelulit masažu sa medom

Kada je med ipak sam po sebi komplikovan za rukovanje kod kuće, može se napraviti fuzija sa medom, koja će biti pogodnija. Med će se malo razrediti, pa će i masaža biti lagodnija da se izvede.

Evo recepta:

  •  1 velika kašika meda
  • sok od pola pomorandže
  • nekoliko kapi ulja lavande
  • pola kašičice cimeta

Sve lepo izmešati i onda smesu možete utrljati na mesta koja ćete masirati. Med će se lepo rastvoriti, a eterično ulje će dati dodatnu masnoću i olakšati razmazivanje. Tretman će biti lagodniji, manje leljiv, a efekat isti, ako ne i bolji.

Vitamin C doprinosi da se med lepo apsorbuje, a cimet će čak raditi i blagi piling tokom masaže. Masaža je gotova kada smesa počne da se suši na koži i kada boja potamni. Miris je neodoljiv i zaista razbuđuje čula, što nije malo važno. Ugođaj koji ćete svakako pamtiti.

Iskustva sa mednom masažom

Neke naše čitateljke su već isprobale ovaj tretman, zato hajde da vidimo njihove komentare.

Sara

Masaža medom mi je veoma prijala, ali nisam primetila neke mnogo značajne rezultate u pogledu celulita. Koža mi je bila baršunasta i meka, ali celulit je i dalje bio tu. Tek nakon mazanja gelova i discipline u vidu uzdržavanja od masne hrane, rezultat je bio tu.

Milica

Ovu sam masažu isprobala kod kuće sa drugaricom. Malo je reći da smo se cele zamazale i da sam bila očajna koliko smo meda „bacile”. Žali Bože. Mislim da više nikada ne bih to radila.

Olja

Masaža medom je odlična, ali ako je radi profesionalac. Bila sam na nekoliko tretmana i zaista sam uživala. Za rešavanje problema celulita kod kuće, ipak bih preporučila anticelulit kreme i losione.

Medena masaža je vrhunski tretman i možete u njemu uživati ako ste pomoć potražili na pravom mestu. Kako je celulit veoma kompleksan problem, potrebno ga je napasti sa više strana za najbolje rezultate. Udružite ovu vrstu masaže sa nekim drugim metodama i uživajte u rezultatima.