5 najboljih krema za bore za muškarce !

5 najboljih krema za bore za muškarce !

Otkrijte koje su specifične potrebe muške kože i šta treba da ima najbolja krema za bore za muškarce. Uz ovaj vodič – nema mesta za greške!

Dragi moji, da li krišom koristite mirišljave kreme za lice svojih žena ili devojaka? Ili već znate da vam to treba i uzimate ono što vam se pruža.

Već odavno je muška nega postala obeležje stila i brige o sebi. To što želite da se malo ponegujete i ispeglate po neku boru nije znak da ste feminizirani već da ste savremen muškarac koji drži do sebe i ide u korak s vremenom.

I ako ste u tom košu, onda znate da uveliko postoji i ovo:

Anti age nega za muškarce

Već izlizana izreka „muškarci su sa Marsa a žene su sa Venere“ simbolično govori o brojnim psihofizičkim razlikama među polovima.

Iako je tvrdnja postala kliše, zapravo muškarci se od žena razlikuju na više načina.

Ovde ne mislimo na čisto fizičke odlike koje su vidljive na prvi pogled već i brojne druge osobine.

A da li biste mi verovali ako vam kažem da postoji razlika između muške i ženske kože.

U narodu se obično smatra da žene brže stare od muškaraca.

Kada ste muškarac, nekoliko bora može vam dodati šarm vašem karakteru (bar to vredi za Bred Pita i Cloony-ja). To ne znači da treba da dozvolite da vam se lice zbrčka pre vremena. Podrazumeva se, ne treba da dozvolite to ni ako ste žena. Ana je uspešno izbrisala tragove starenja sa svog lica – od bora, do fleka! Njena tajna je potpuno prirodna i svakako preporučljiva i za muške bore. Ona je oduševljena, koža joj je opet čvrsta, jaka i zategnuta, a o čemu se radi pročitajte u njenom ličnom iskustvu na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Najbolji način očuvanja mladalačkog izgleda je dobra preventiva.

To znači da kožu lica treba štititi od sunca ali i da muškarci kao i žene treba da imaju adekvatnu dnevnu rutinu nege lica . Kako vreme odmiče potrebno vam je i malo više od onoga što muškarci obično smatraju negom. E tu na scenu stupaju anti age proizvodi dizajnirani specijalno za muškarce.

Mnogi od ovih proizvoda zaista obećavaju brda i doline, ali samo zaista dobri proizvodi štite mušku kožu od prevremenog starenja i ublažavaju već postojeće znake protoka vremena.

Kakva je razlika između muške i ženske kože?

Pol ima važnu ulogu u načinu na koji starimo.

Muškarci obično imaju duboke bore na čelu ali nemaju tako puno bora i finih linija oko usta.

U nekim stvarima vezanim za kožu smo različiti, ali i muškarci baš kao i žene, dobijaju bore.

Pogledajmo kako i kada te različitosti muške i ženske kože postaju dramatične i utiču na način na koji bi jedni i drugi trebali da se negujemo.

  • I muškarci i žene poseduju specifične hormone koji podstiču proizvodnju kolagena i elastina.
  • Žene mnogo brže od muškaraca,  sa protokom godina gube hormone koji štite kožu od starenja.
  • Životni stil ima daleko najveći uticaj na to kada i kako će naša koža stariti

Proizvodnja sebuma 

Da li ste ikada primetili da kada su akne u pitanju, muškarci su skloni da pate od ozbiljnijih bubuljica. Postoji realno objašnjenje za ovo.

  • Muškarci imaju veće pore od žena i ne samo to, njihove lojne žlezde proizvode više sebuma u odnosu na žensku kožu. Ovo se dešava zahvaljujući činjenici da u muškom telu teče više testosterona nego u ženskom.
  • Veća količina sebuma može biti loša kada su akne i druge nepravilnosti kože u pitanju. Sa druge strane, veća količina sebuma mušku kožu održava hidriranom i bolje je štiti od spoljašnjih uticaja. Znamo da dobro hidrirana koža manje pokazuje sklonost ka boranju, jedrija je jača i ima bolju boju. Jednostavno rečeno, izgleda mlađe.
  • Naravno, previše masnog sebuma na koži muškarcima može biti problem. Zato je pronalaženje pravog načina nege koji ne isušuje kožu, a uklanja nepotrebne količine prirodne zaštitE. Tako će koža biti čista i blistava.

Debljina kože i tekstura

Polni hormoni estrogen i testosteron imaju mnogo veze sa razlikom muške i ženske kože. Oba ova hormona utiču na debljinu i teksturu ljudske kože.

Estrogen i progesteron, oba štite kožu  od posledica protoka vremena tako što usporavaju propadanje kolagena i elastina, dva proteina odgovorna za čvrstinu i mladalački izgled kože.

Kada nastaju prve bore kod muškaraca?

Kod žena u određenim godinama nivo estrogena počine da opada da bi u menopauzi gotovo potpuno nestao iz organizma. Pored svih drugih muka koje će ženu snaći usled ovog gubitka, pad nivoa estrogena se povezuje sa suvoćom kože i borama. Ponestajanje estrogena u ženskom organizmu počinje oko 30, dok sa  40 godina žena ovaj važan hormon već mnogo brže gube.

anti age krema za muškarce

Testosteron je taj koji mušku kožu čini debljom, i masnijom u odnosu na žensku.

Iako i muškarci počinju da gube testosteron oko tridesete ovaj proces je dosta postepeniji od nestajanja estrogena u ženskom telu.

Zaključak: muška koža duže ostaje čvrsta i bez bora jer muškarci sporije gube testosteron.

Da li krema za bore za muškarce treba da bude posebna?

Uprkos razlikama, ni muškarci nisu pošteđeni bora u zrelom životnom dobu.

Međutim muške bore su drugačije raspoređene na licu i razlikuje se stepen njihove izraženosti.

Na primer, naučnici su ustanovili da muškarci generalno dobijaju dublje bore na čelu, dok su kod žena periorbitalne bore prvo vidljive na licu. Kod muškaraca su bore ispod očiju izraženije nego kod žena. U žena, bore se prvo javljaju oko usta i očiju.

Već decenijama žene uživaju u raznolikim anti age preparatima. 

Muška nega se do skora nije bavila borama i prevencijom njihove pojave. Srećom, vremena su se promenila.

Krema za bore za muškarce je ili univerzalna ili specijano dizajnirana za potrebe muške kože i pomaže redukovanju dubokih bora i vrećica ispod očiju.

Kako starite, bore se pojavljuju jer ćelije kože proizvode manje kolagena koji predstavlja strukturalni protein kože. Koža postaje tanja i opuštenija. Što je u koži manje kolagena to  ona može da zadrži manje vlage u sebi. Struktura kože se remeti prouzrokujući pojavu bora i finih linija u skladu sa najzastupljenijim mimičkim pokretima vašeg lica.

Na žalost ovo se ne može u potpunosti izbeći. Dobra vest je da se može odložiti i ublažiti. I sami znate poznajete muškarce na čijim licima vreme kao da je stalo.

Za to je delimično zaslužna genetika ali i vaše životne navike. Pušenje, nedovoljno sna, izostanak odgovarajuće nege kao i neodgovorno izlaganje suncu bez zaštite ubrzavaju pojavu bora kod muškaraca kao i kod žena.

Prednost je što je muška koža prirodno deblja od ženske za 25%. To znači da je struktura dubljih slojeva kože bolja i da ćete stariti lepše. Zahvaljujući toj ekstra snazi , znakove starenja je lakše obrisati sa muškog lica. A za to je potrebna dobra krema za bore za muškarce!

I šta ima u njoj?

Sastojci muške kreme protiv bora

Najbolje kreme za muškarce treba da vam vrate mladalački izgled i učine vas koju godinu mlađim, ali ne samo to!

One treba da sadrže ključne sastojke koji će vam hidrirati lice. Uz to je važno da sadrže i SPF zaštitu od sunca.Ova kombinacija sastojka je izuzetno korisna i smanjuje izglede da dobijete bore oko očiju  druge znakove prevremenog starenja.

Istraživanja su pokazala da je retinol jedan od najefikasnjih sastojaka koje treba da ima krema za bore za muškarce. Retinol (Vitamin A): Velika većina proizvođača ističe da je retinol sposoban da obriše bore sa lica. Za ovu tvrdnju postoji medicinsko i naučno pokriće. Na žalost kreme sa retinolom mnogima isušuju i iritiraju kožu. Da ironija bude veća, suva iritirana koža se lakše bora.

Ovo važi za one najače i najefikasnije formule retinola koji se dobijaju samo i uz lekarski recept. Srećom postoje blaži, nežniji a efikasni oblici retinola. Jedan takav oblik ovog anti age sastojka nalazi se u aloja veri koja sadrži zdravu dozu retinola.

Redovnom upotrebom muške anti age kreme sa retinolom i drugim dermatološki osvedočenim sastojcima možete sprečiti pojavu bora i znatno umanjiti one postojeće.

Krema za bore za muškarece treba da ima i hijaluronsku kiselinu. Ona privlači ii zadržava vlagu u koži redukuje bore i fine linije

Vitamin C pospešuje proizvodnju kolagena i redukuje oštećenja nastala radom slobodnih radikala. Zaslužan je za mladalački izgled kože.

Neodermyl  je izvor čiste bioenergije koja se prirodno apsorbuje u kožu podstičući proizvodnju kolagena i elastina i podmlađujući je. Zapravo ovaj sastojak kreme za bore za muškarce direktno cilja ćelije vezivnog tkiva kože koji luče ove proteine i osnovne elemente neophodne za reaktivaciju kolagena i elastina. 

Posebne potrebe muškog lica

Uz aktivne materije koje su podjednako potrebne očuvanju mladalačkog izgleda i muškom i ženskom licu, muška krema za lice treba da odgovori specifičnim muškim potrebama. Naime, muškarci se svakodnevnim brijanjem izlažu uticaju pene ili sapuna za brijanje čija pH vrednost nije uvek nežna prema koži. Koža lica može biti suva nakon brijanja. Uz to, tokom brijanja na koži nastaju mikro povrede i iritacije.

Poželjno je da krema za bore za muškarce sadrži neki element koji deluje umirujuće i antiseptički na kožu. 

Ulje čajnog drveta i aloja vera odlično rade ovaj posao. Potražite preparate koji ih sadrže. 

Kada je pravo vreme za mušku kremu za bore?

Neki izvori tvrde da je pravo vreme za kremu za bore za muškarce onda kada čelo počne da vam se nabira a u uglovima očiju počine da se formita lepeza od finih linija.

muška krema protiv bora

Borba protiv starenja počinje kada i starenje počinje. Organizam počinje da stari čim prestane da raste, a to je sredina 20-ih.

Ipak, većina muškaraca će tu vrstu nege malo odložiti.

Statistika kaže da muškarci imaju dva perioda u životu kada počinju da brinu o borama.

  • Prvi put to se dešava u kasnim 20-im i ranim 30-im kada je gotovo sa ludi žurkama, danima provedenim na suncu u ekstremnim sportovima i kada se okreću porodici i karijeri. Tada će se prvi put zabrinuti zbog znakova koje su neuredan život i neodgovorno ponašanje prema svom telu ostavili na licu.
  • Kasne 40-te i rane 50-te su drugi važan momenat. Sada ste već uspešni. Imate dobru karijeru i sjajan život ali moglo bi se desiti da ujutru u ogledalu sretnete muškarca koji izgleda 10 godina starije. U ovom periodu muškarci podvlače neke životne crte, počinju da se boje starosti istovremeno se stalno poredeći sa mlađim muškarcima. Ovo je životno doba u kome će muškarac po prvi put postati ozbiljno zabrinut za svoj izgled i potražiti dobru, mušku kremu protiv bora.

30-te su odlično vreme da počnete koristiti kremu za bore. Tada ćete i primetiti prve promene na svom licu. Ukoliko ste prešli tridesete onda je pravo vreme za anti age kremu danas.

Najbolja krema protiv bora za muškarce

Ukoliko ste pomislili da svakog meseca izbace po neki novi anti age proizvod na tržište sasvim ste u pravu.

Iskreno, mnogi od njih nisu tako efikasni kao što to reklame poručuju. Neke kreme protiv bora sadrže i hemikalije koje nisu baš prijateljske za kožu. One zapravo mogu izazvati kontraefekat na licu.

Ono što je za sada nauka potvrdila kao najefikasnije sastojke u kremama za bore namenjene muškarcima su prirodni sastojci koji vam daju najviše šanse da vratite biološki sat unazad.

U nastavku vam dajemo spisak najboljih muških krema za bore! Naravno, rezultati su individualni.

Nivea krema za bore za muškarce

Poštujući različitost muške kože Nivea je kreirala nekoliko proizvoda za negu muškog lica.

Jedan je Protect & Care intenzivna krema za lice. Namenjena je suvoj koži, jer intenzivno hidrira.

Sadrži aloju, vitamin E  provitamin B i aktivne materije koje lice štite osd spoljašnjih uticaja. Ova krema sadrži UV filtere. 

Nivea active age je još jedna krema namenjena zreloj muškoj koži. Sadrži kofein i kreatin. Koži vraća elastičnost i čvrstinu, sprečava isušivanje i umanjuje bore jer podstiče regeneraciju ćelija.

Ono što mi je palo u oči je da ova krema sadrži jednu vrstu parabena.

Neborela krema za bore

Pitam se da li su muškarci u stanju da instiktivno namirišu dobru kremi i prepoznaju je kao svog aduta protiv bora?Znam samo da je moja krema za lice je počela da nestaje duplo brže. Vraćamo se na početak priče i muško šlepanje uz nas za kozmetiku. 

Ukratko, istom brzinom kojom je nestajala moja krema vraćala se mladalačka blistavost na lice muškarca iz priče.

Neborela krema sadrži neodermyl, hijaluron  i druge bioaktivne sastojke za lice bez bora. Prirodna je i jako efikasna kako za žene tako i za muškarce! Univerzalna! 

Moj savet: Obradujte svoju dragu, nađite na Google Neborela kremu, kupite je i videćete kako će bore, podočnjaci i fleke sa lica da vam nestanu.

muška krema protiv bora

Eucerin krema za mušku negu

Ni u Eucerinu nisu zaboravili na gospodu.

Eucerin Men Anti Age Krema vraća koži energiju , ne ostavlja masne traove, sadrži koenzim Q10, hijaluronsku kiselinu i UVA filtere. Pruža dugotrajnu hidrataciju, jača zaštitnu barijeru kože, revitalizuje kožu.

Vichy krema za bore za muškarce

I ovaj brend ima liniju proizvoda za muškarce. Pažnju mi je privukla linija Vichy Homme i krema Hidra Mag C  za umornu kožu i kožu oko očiju a protiv znakova starenja. Ovo je hidratantni preparat sa pročišćavajućim fluidima, hidrira i učvršćuje kožu. 

Brickell revitalizirajuća anti aging krema za muškarce

Hrani i  hidrira kožu. Posebno pogodna za suvu i opuštenu kožu.

Ove kreme za muškarce nisu jedine. Svi ovi a i drugi brendovi imaju i odvojene kreme za bore oko očiju, losione i druge preparate koji čuvaju mladost muškog lica.

Dve stvari imajte na umu: Prvo, negovan muškarac se prepoznaje na puškomet iako se vama tako ne čini. Drugo, uvek možete podeliti kremu protiv bora sa svojom dragom dok ne izaberete onu najbolju za muškarce.