Sapun protiv peruti, rešenje koje vredi isprobati!

Sapun protiv peruti, rešenje koje vredi isprobati!

Osloboditi se peruti, nikada do sada nije bilo lakše. Uz sapun protiv peruti uživajte u kosi koja blista, odiše zdravljem i lepotom.

U nastavku govorimo više o tome kako nam sapun može pomoći da se oslobodimo masne peruti, na koji način deluje i kako se pravilno koristi. Ako želite put do jednostavnog rešenja, ostanite još kratko uz nas.

Perut, a naročito masna perut je nešto čega se milioni žena i muškaraca ne mogu na prirodan način osloboditi. Osim što svrbi, zapušava pore i čini kosu vizuelno masnom i neurednom, može ozbiljno narušiti mikrofloru kože i učiniti da kosa drastično izgubi na kvalitetu.

Osim sapuna, u neko pređašnje vreme,  retko šta je drugo bilo na polici za negu i higijenu. Od kozmetike, jedan te isti sapun je bio i za lice, bubuljice, pege, fleke, kosu, ama baš za sve.

Jako je važno kosu i kožu glave negovati prirodnim preparatima, ne bi li joj obezbedili dovoljno kiseonika i hranljivih materija koje ona koristi za pravilan rast i razvoj. Oni je neće ugušiti i otrovati industrijskim hemikalijama, kao fabrički, koji su samo naizgled dobro upakovani u lepe ambalaže, a posle kojih vremenom koža postaje osetljiva i izmorena od hemije.

Takvim pristupom nezi  je i Slađana uspela da se reši peruti i manse kose. Da je danas vidite, nikada ne biste ni pomislili da joj je kosa bila slepljena i masna, puna kojekavih ljuspica po glavi. Ona danas izgleda kao svetska diva, sa dugom, gustom zdravom i jakom kosom i sva njena perut je nestala.  I vi na isti način možete iskoreniti perut i imati blistavu i zdravu kosu. Kako? Ne može lakše! Pročitajte iz njenog iskustva koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/pobedila-sam-perut-i-opadanje-kose/

A kada već pominjemo prirodne  preparate, dolazimo do skoro i zaboravljenog sapuna, koji je prirodni čistač masne kože.

Sapuni protiv peruti su dobar izbor za redovno korišćenje, jer su pogodni za sve tipove:  od suve do masne, kose, kože i peruti.

Šta je sapun protiv peruti?

Sapun protiv peruti je ništa drugo do običnog domaćeg sapuna, koji je obogaćen aktivnim sastojcima namenjenim za borbu protiv peruti. Istina je da su šamponi preparati kojima se kosa najlakše može oprati i očistiti koža glave, ali neretko se u poslednje vreme sapun koristi u iste svrhe.

Podjednako kao i šamponi, sapuni su efikasni za temeljno čišćenje temena kože glave i uspostavljanja balansa izmežu mašćenja i stvaranja nove peruti.

Sapuni protiv peruti jako prijaju koži glave, a razlog tome je prisutnost prirodnih ulja i čistača koji se koriste u te svrhe. Njihova struktura je pogodna jer sadrži sve one elemente koji su potrebni da ne dođe do preteranog isušivanja kože, već da se ukloni višak prljavštine i stvori zaštitni sloj koje će je zaštiti od spoljašnjih uticaja.

Obično su svi stari domaći sapuni napravljeni od prirodnih materijala čija je osnova svinjska mast. Prečišćena svinjska mast je odličan razmašćivač kože i pora, bez suvišnog trovanja i dodatne iritacije. Pored masti koja fino razmasti kožu, dodatni sastojci prodiru duboko unutar i podstiču proces regeneracije. U nastavku govorimo detaljnije o tome kako sapuni direktno uklanjaju perut.

Kako on funkcioniše?

Kao što smo već i pomenuli, podloga ovih sapuna je prirodna struktura svinjske masti, koja ima zadatak da fino razmašćuje kožu i pore. Znamo da se masnoća najbolje rastvara masnoćom. Zato je sapun i delotvoran. Samim tim ovakav proizvod ne dozvoljava da se koža dodatno isuši, već joj održava balans između prirodnog mašćenja i iritacije.

Industrijski sapuni nedovoljno razmašćuju kožu, pa im je zato dejstvo na perut i nedovoljno snažno.

Kada sapun stupi u kontakt sa inficiranom i masnom kožom i kosom glave, prvo odradi dobro čišćenje. Treba ga ostaviti nekoliko minuta na koži glave da dobro odstoji, a zatim isprati. Kada se završi proces čišćenja, pore su dovoljno otvorene da mogu da prime sve ostale aktivne sastojke koji imaju određenu funkciju zbog koje su tu. Na dubinskom nivou se odigrava proces oporavka i regeneracije svih kožnih ćelija. Sapun još i dodatno hrani sve ćelije, radi brže regeneracije. Ostavlja za sobom balansiranu razmenu između čišćenja i stavranja novih masti, odnosno peruti.

sapun protiv peruti upotreba

Stvaranje sebuma je gotovo svedeno na minimum, pa je i ph kože dovedena u normalno stanje. Samim manjim stvaranjem masnoća, začepljivanje pora na površini je onemogućeno, postignuta je normalna cirkulacija kože glave, kao i protok kiseonika kroz ćelije kože. Postignuta je adekvatna razmena aktivnih materija kroz sve funkcionalne slojeve kose i kože. Uz to je i koren oporavljen i nahranjen.

Ono što je, recimo nedostatak sapuna za pranje kose, jeste način nanošenja, kao i ta činjenica da ovi preparati manje stvaraju pene od drugih oblika za higijenu kose (recimo šampona). Potrebno je više puta naneti sapun i dobro ga utrljati da bi se stvorila adekvatna količina pene koja bi kožu očistila na pravi način. Svi oni su takve strukture da ima je podloga masnija i zahteva dublje nanošenje.

Među onima koje smo izdvojili kao najbolje, sigurno ćete pronaći odgovarajući za sebe.

Koji sapuni protiv peruti su najbolji?

Izbor ovih sapuna nije veliki. Ima ih tek svega nekoliko, a svaki od njih sadrži nešto sebi svojstveno što im određuje kvalitet i učinkovitost. Pre nego što odaberete bilo koji od njih, imajte na umu da pripazite dobro na sastojke i procenite šta je to što vama najviše odgovara.

Kreza sapun protiv peruti

Sapuni iz kolekcije Kreza su podeljeni u nekoliko grupa i namena im je različita. Vodite računa prilikom kupovine, da ne kupite pogrešan.

Kreza sapun protiv peruti, svraba i pojačanog opadanja kose je ustvari kozji sapun, namenjen normalnoj i suvoj kosi. U sebi sadrži dodatak aloe vere, koja je namenjena za temeljno čišćenje i smanjenje iritacije kože glave. Osim protiv peruti i opadanja kose, mnogi ga koriste za povećanje volumena kose ili čak i kao masku za oporavak kose i kože temena glave.

Njegova cena je od 500-680 rsd.

Domaći sapun protiv peruti

Domaći sapun protiv peruti je namenjen masnoj kosi i koži glave. Izrađen je od jestivih materijala, a osnov i podloga mu čine jestiva svinjska mast. Može da ima dodatak zeolita u sebi, za koga je poznato da je odličan čistač i dezificijens kada su bakterije i virusi u pitanju. Zeolit izbacuje višak toksina iz kože glave i namenski čisti mikro pore.

Može u sebi sadržati i neka prirodna ulja, poput ricinusovog i bademovog, što mu daje specifično lep miris.

Cena domaćeg sapuna protiv peruti je oko 100 rsd.

Nim sapun protiv peruti

Nim sapun je napravljen od potpuno prirodnih biljnih preparata, bez dodataka koji potiču iz životinjskog porekla. U sebi sadrži veliki procenat ulja nima, masline, ruzmarina, koštica palme, kao i praha nonija. Idealan je za upotrebu kod kožnih oboljenja, poput gljivica, psorijaze, ekcema i dermatitisa, a veoma brzo uklanja parazite koji se gomilaju na koži glave. Ima antialergijski efekat, podstiče proizvodnju kolagena, štiti od infekcija i osipa, održava vlažnost i sprečava isušivanje kože i kose.

Cena mu se kreće oko 350 dinara.

Sumporni sapun protiv peruti

Sumporni sapun najvećim delom sačinjem je od aktivnog sumpora, koji u različitim oblastima nudi poboljšanje zdravstvenog sistema. Ima lokalno dejstvo na koži, a najčešće ga upotrebljavaju oni koji imaju problema sa masnom peruti, aknama, mitiserima i šugom.

Preporuka je da se upotrebljava dva puta dnevno, čak i umesto pilinga, ne bi li ukonio sav višak masnoće sa kože i kose.

Njegova cena se kreće oko 180 dinara.

Kako se koristi sapun protiv peruti?

Sapuni su visoke tvrdoće i jako su dugotrajni.

Pre sapuna, potrebno je da se teme i kosa pokvase. Zatim je potrebno dobro utrljati sapun između dlanova, da se napravi gusta pena, a onda naneti i dobro umasirati u kožu glave.

Biće potrebno sigurno 2-3 puta da se sapun utrlja, jer ne može iz prve da postigne dobro čišćenje.

Kada je sapun na glavi postigao dovoljno sapunice i očistio kožu, ostavite ga tako da odstoji 10-ak minuta, da bi efekat bio što potpuniji. Već nakon prvog nanošenja, primetićete da je koža glave znatno čistija i manje masna. Potpuniji efekat, primetićete nakon mesec dana redovne upotrebe sapuna protiv peruti.

sapun protiv peruti upotreba

Nakon odstajalog sapuna, potrebno je da kosu dobro isperete, kako biste izbegli dodatno mašćenje kose. Ako na kosi ostane tragova sapuna, doći će do nagomilavanja njegovih čestica, pa će vam kosa izgledati neuredno i masno.

S obzirom da sapun odradi dobro čišćenje dlake i temena, poželjno je radi lakšeg raščešljavanja kose, na kraju pranja koristiti balzam za kosu, jer je kosa na krajevima suva i jako osetljiva, jako brzo puca.

Ne možemo reći da isti efekat postižu i šamponi, veliki broj njih već u sebi sadrži prirodna ulja koja su prirodni balzam za lakšu negu i raščešljavanje. U tome i leži glavna razlika između ova dva preparata.

Sapun ili šampon protiv peruti, šta je bolje?

Već smo, čini mi se i nagovestili tu jasnu razliku između sapuna i šampona za pranje kose, protiv peruti.

Osim lakoće koju nam šamponi pružaju prilikom pranja i stvaranja sapunice, mnoštvo je prednosti koju nam oni pružaju kada je nega i održavanje kvaliteta naše kose u pitanju.

S obzirom das je o sapunima već dosta bilo reći u tekstu iznad, sada ćemo akcenat baciti na šampone, kao i koliko je njihov dobar odabir važan za zdravlje naše kose.

Perut, kao hronično oboljenje kože glave koje pogađa vlasište, osim što svrbi, ume puno i da nervira kada ga vidite na svojim ramenima, u vidu ljuspica. Tada prvo pomislite, da treba da promenite šampon za kosu, jer vam očigledno ne odgovara. Ali, oprez! Ovde leži ključna začkoljica o kojoj morate voditi računa kada birate šampon protiv peruti za vas i vašu kosu.

Prvo i osnovno je da uvek birate preparate koji su napravljeni od prirodnih sastojaka. Izuzetno je važno da u sebi ne sadrže sulfate i parabene, jer takvi dodaci samo dodatno štete kosi.

Prirodni šamponi su napravljeni tako da u sebi sadrže sve neophodne vitamine i minerale koji su kosu potrebni za pravilan rast i razvoj. Bogata struktura biljnih dodataka, obogaćuje sastav ovih šampona, koji nisu štetni za čestu primenu, štaviše preporučuju se za dužu upotrebu. Oni su posvećeni da temeljno čiste kožu glave, bez dodatnog isušivanja ni kože i vlasi.

Otvaraju pore i uklanjaju višak svih masnoća i toksina koji se na koži glave gomilaju, usled nepravilne higijene ili pak nekih drugih štetnih uticaja. Ishranjuju koren u potpunosti i oporavak kose kreće iz dubinskih nivoa.

Šampon za kosu potiv peruti možete lako koristiti u udobnosti svoga doma, svaki put kada vaša kosa zahteva pranje. Oni uglavnom dobro pene i najčešće nakon njegove primene nije neophodno koristiti balzam, zbog prirodnih ulja koje sadrži u sebi. Dlaka je na kraju pranja ishranjena i obložena, a teme dobro očišćeno i hidrirano.

Gde nabaviti sapun protiv peruti?

Sapuni protiv peruti se mogu nabaviti u svim bolje snabdevenim apotekama i drogerijama. Verujemo da ih ima i po opremljenijim marketima, ali radi vaše bezbednosti, uvek kupujte na proverenim mestima koji vam pružaju određenu sigurnost svojih preparata.

Prednost sapuna protiv peruti, jeste i u tome što ih većinom možete napraviti u udobnosti svoga doma, pa onda neće biti dileme šta ste na kosu naneli i da li je to zaista sve provereno. Mnoštvo recepata možete pronaći na internet stranicama.

Cena sapuna protiv peruti

Cene naravno variraju od mesta do mesta, ali okvirno možemo reći da se kreću od 100 dinara, pa recimo do 800 dinara.

Pre nego što kupite, ipak još jednom proverite da li su zaista sačinjeni od prirodnih sastojaka, jer je baš u tome njihova velika prednost. Hemikalije koje lepo i izazovno mirišu možete pronaći na svakom koraku, a ono što se ceni jeste kvalitet i efikasnost, koju definitivno samo u prirodnim preparatima možete osvariti.

Iskustva sa sapunom protiv peruti

Iskustva onih koji su probali sapun protiv peruti su različita.

  • Jedni kažu da nisu baš oduševljeni dobijenim rezultatima, jer je kosa nakon pranja jako krhka i utegnuta. Uglavnom muškarci imaju pozitivna iskustva, jer je njihova kosa kratka, pa lako naprave sapunicu i kosa im se nakon toga ne umrsi. Većina dama koje su ga takođe probale, a imaju farbanu kosu, nisu za ovu varijantu pranja, jer kako one kažu, ne mogu se očešljati, što nikako nije za pohvalu, jer se kosa tim putem dosta kida.
  • Ima, naravno i onih koji kažu da im pranje sapunom protiv peruti izuzetno prija. Kažu da im je teme dosta čisto i da ih glava uopšte ne svrbi. To samo govori o tome koliko svakom ponaosob nešto različito prija, te vam puštamo na volju da sami izaberete ono što vam najviše odgovara.

Vama ostaje da isprobate sapun protiv peruti, pa da nam javite, jer je svako novo iskustvo priča za sebe.