Prirodna sredstva protiv bora koja možete probati ODMAH!

Prirodna sredstva protiv bora koja možete probati ODMAH!

Prirodna sredstva protiv bora iznenađuju mnoge svojim efektom. Čuvaju kožu od propadanja. Saznajte koja su najdelotvornija.

Prirodna sredstva protiv bora dobijaju sve više na popularnosti. Ona neguju kožu, pomažu nam da se izborimo sa prvim znacima starenja,pružaju nam neophodnu negu i daju nam mogućnost da oporavimo lice. Svi mi sanjamo o tome da nam koža postane mladolika, mada je nemoguće vratiti sat u nazad, možemo se pobrinuti da se godine “odlože”. Prirodna sredstva za negu nam pomažu u tome, zato se opustite i pogledajte kako se upotrebljavaju i na koji način možete odabrati savršen proizvod za vas.

Kako se rešiti bora prirodnim putem ?

Bore spadaju među najčešće probleme sa kožom. One često doprinose tome da osoba deluje starije, a neretko “ponosne vlasnice” bora izgledaju i umorno. Borba sa njima na licu počinje već u mlađem periodu, jer sve što radimo tokom života može uticati na kvalitet kože, a samim tim i na stvaranje ovih nedostataka.

kreme kao prirodna sredstva protiv bora

Izbor kozmetike igra veliku ulogu u sprečavanju bora. Prirodni proizvodi često imaju veliku koncentraciju vitamina, minerala, ulja. Njihova koncentracija i kombinacija utiču na poboljšanje proizvodnje i kvaliteta kolagena i elastina.

Elastičnost kože lica je veoma bitna zbog čega vas prava nega kože može spasiti bora.

Kao dobar način borbe protiv bora je krema na prirodnoj bazi.  Ona deluje dubinski na kožu i aktivira proces produkcije kvalitetnog kolagena. U prirodna sredstva protiv bora spadaju i serumi na bazi biljnih supstancI.

Pod uticajem blagotvornih supstanci lice postaje svežije, a bore mnogo manje izražene.

Kako bi se postigli najbolji efekti neophodno je odabrati odgovarajuću prirodnu kozmetiku. Da bi se pronašao odgovarajuć proizvod neophodno je obratiti pažnju na:

 • Stanje lica – Osobe sa crvenilom ili iritiranom kožom trebalo bi da biraju proizvode koji neće dodatno pogoršati stanje kože
 • Potencijalne alergije – Oni koji su alergični bi trebali obratiti posebnu pažnju na sastojke koji se nalaze u sredstvima koja koriste za ulepšavanje.
 • Nepravilnosti na koži – Bore nisu jedine nepravilnosti koje se javljaju na koži. Mnoge žene imaju proširene pore, tamne podočnjake i razne druge nepravilnosti, koje bi želele da umanje.
 • Tip kože – U zavisnosti od tipa kože lica zavise i određene nepravilnosti na njoj, Kada je suva koža u pitanju bore su uglavnom češće i izraženije, dok se kod masne kože češće viđaju bubuljice.

Podočnjaci, bore, vrsta kože, sve ovo možda deluje nepovezano, ali sve nesavršenosti izazivaju neprijatnosti. Zato se mnogi trude da pronađu pravo sredstvo i uklone ih.

Saznajte sve o tipu kože.

Bore na vašem licu se mogu umanjiti i kombinacijom više tehnika. Prirodna sredstva protiv bora mogu imati bolji efekat ako se upotpunjuju uz blagu masažu lica. Razlog za uspešnost ovakvog načina borbe protiv bora jeste činjenica da se masažom podstiče bolja cirkulacija, i poboljšava upijanje proizvoda i dejstvo na kožu.

Često se ne razmišlja dovoljno o preventivnim merama borbe protiv bora, zbog čega žene kasnije zažale. Jedna od njih je Helena. Ni ona nije primenjivala preventivne metode dok je bila mlada, nije ni razmišljala o tome. Tek kada su joj se pojavile bore, koje su postale izražene, počela je panično da se raspituje kako da ih ukloni. Sada je zadovoljna jer je pronašla prirodno sredstvo protiv bora joj je ispunilo želju. Helena ima glatku i zdravu kožu, koja je elastična i nežna. Smanjila je neželjene bore i podočnjake. I vi možete uraditi isto. O čemu se radi, saznajte iz njene lične priče koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/ovako-sam-se-ja-resila-bora-i-podocnjaka-lako-je/

A otkrijte i sledeće…

Koja su najbolja prirodna sredstva protiv bora

Prirodna sredstva protiv bora dolaze u raznim oblicima i sastavu. Ona utiču na jačanje kože, poboljšanje teksture kože i tonus lica. Njihovom primenom koža dobija na lepoti i mnoge nesavršenosti mogu postati znatno smanjene.

U najbolja sredstva na prirodnoj bazi spadaju:

 • Biljke protiv bora – Kada su biljke u pitanju ne mislimo na njihovu direktnu primenu. One bi se jako teško upotrebljivale u svom prirodnom obliku, ali zato mogu imati odličan efekat u obliku raznih tonika, čajeva ili kao deo drugih proizvoda za lice.
 • Prirodna ulja protiv bora – Spadaju među najčešće korišćena sredstva za smanjenje bora. Ona sadrže razne vitamine i hranljive sastojke koji neguju kožu lica i utiču na poboljšanje njenog izgleda.
 • Prirodna kozmetika protiv bora – Široko rasprostranjena i veoma korisna, ova kozmetika može uticati na dubinski oporavak kože.

Biljke protiv bora

Koje biljke možemo primenjivati protiv bora je nešto što se ljudi često pitaju. Među uobičajene spadaju: Ehinacea , aloe vera, menta, ali i biljke koje nam nikada ne bi pale na pamet da ih koristimo u ovu svrhu. Suncokret je jedna od njih, lešnik, zeleni čaj kao i gavez.

Ulja za smanjenje bora

Prirodna ulja mogu biti odlično sredstvo za smanjenje bora. Vitamin A, E i C, pomažu koži da se odbrani od procesa starenja, i omogućavaju da se smanje bore. Tekstura ovih supstanci omogućavaju da se ovaj predeo nahrani. U prirodna ulja koja se mogu koristiti za ovu svrhu spadaju: maslinovo, orahovo ulje, arganovo, lavandino. Često se koristi i ružino ulje.

O tome kako da upotrebite ove i neke druge sastojke protiv bora, pogledajte u ovom videu:

Prirodna kozmetika za bore

Primena prirodne kozmetike za umanjenje bora podrazumeva redovno i pravilno korišćenje proizvoda.  Nisu svi kozmetički preparati isti. Neki mogu imati oblik kreme, a tu su serumi i maske za lice.

Prirodne kreme protiv bora

U prirodna sredstva protiv bora spadaju i kreme, naravno ne sve već one koje su na bazi supstanci koje nisu veštačkog porekla. One su različitog sastava, mada dobre kreme imaju :

 • Ekstrakte biljaka (sladića, rabarbare, masline, aloe vere)
 • Vitamine – Oni su uvek dobrodošli sastojci u kremama.
 • Shea buter – Neguje kožu i pruža joj zaštitu
 • Hijaluronska kiselina – Hvaljen sastojak kod mnogih proizvoda za lice. Pruža odličnu hidrataciju zbog čega se veoma često koristi.
 • Bioktivne supstance – U njih spadaju recimo Neodermyl, biopolimeri, koenzimi

Zbog supstanci koje se nalaze u ovim proizvodima lice dobija neophodnu negu, zaštitu ali i hidrataciju. Kreme ovakvog tipa mogu uticati i na nesavršenosti poput tamnih podočnjaka, a ako se odabere prava dolazi i do sužavanja pora na licu.

Serumi kao prirodna sredstva protiv bora

Serumi za kožu mogu biti i prirodnog porekla. Navedena vrsta proizvoda je obično puna eteričnih ulja od raznih biljaka koje čine čudo za lice. Takvi proizvodi poseduju visoku koncentraciju antioksidansa koji usporavaju starenje.

Prirodna sredstva protiv bora poput seruma ojačavaju teksture kolagena. Ona takođe imaju sposobnost da se upiju u kožu i dospeju do dubljih delova. Serumi spadaju u eliksire koji revitalizuju i podmlađuju lice. Oni koji sadrže aktivne supstance prirodnog porekla omogućavaju da se proces umanjenja vidljivosti bora odigra mnogo brže, ali i bezbednije za samu kožu.

Pročitajte sve o serumima za lice.

Prirodne maske protiv bora

Maske protiv bora deluju dobro na hidrataciju kože, zaglađuju kožu i poboljšavaju cirkulaciju, što pomaže da lice ne bude toliko sklono nastanku bora.

Maske protiv bora treba da uklone posotojeće bore, odnosno smanje njihovu izraženost, ali to nije sve. One utiču i na kvalitet kože, zatežu je, pomažu da je koža nahranjena. Maske ne mogu zameniti redovnu negu (kreme za lice), ali mogu učiniti da se dopunjuje i dobije supstance koje licu treba da bi postalo lepše.

Napravene su da deluju na razne načine. Neke su utiču direktno na proces starenja uz pomoć aktivnih supstanci, druge zategnu lice i na taj način zaglade kožu. Postoje i one koje su poput gela i hlade lice, pružajući mu dopunu kvalitetnih sastojaka, a mnoge od njih i hidriraju.

Kupovina ili pravljenje maski protiv bora?

Maske za lice se mogu kupiti u raznim prodavnicama, poručiti preko interneta ili se napraviti. Pravljenje verzije zahtevaju poznavanje potreba lica, osobine sastojaka koji se stavljaju i vreme koje je neophodno izdvojiti za primenu, ali i da bi počele da deluju (ako nema aktivnih supstanci duže se čeka da bi krenulo dejstvo).

Maske se prave od raznih sastojaka:

 1. Voća (banana, avokada)
 2. Povrća (paradajz, zeljasto povrće)
 3. Dodaju se ekstrakti ili eterična ulja (maslinovo, ricinusovo)

Trebalo bi da ste upućeni u to da sastav može varirati i zavisi i od uticaja koji želimo da postignemo na bore. Kako bih se postigla željeni efekat trudim se da čistim lice na pravilan način, što preporučujem i vama. Stručnjaci veruju da je dobro upotrebljavati prirodne sastojke za čišćenje lica.

Masaže kao prirodna sredstva protiv bora

Ranije je navedena masaža kao jedna od potencijalnih opcija za ublažavanje izboranosti lica. One spadaju takođe u prirodna sredstva protiv bora, zbog čega je njihova primena postala veoma popularna. Masaže pomažu koži da se pojača cirkulacija, omekša i zategne tkivo i ublaže znaci umora i stresa. Sve ovo dovodi i do sposobnosti da se ublaže znaci starenja, ali i da se bolje usvajaju proizvodi za negu lica.

masaža kao prirodno rešenje za bore

Masaža lica može se raditi na više načina. Možda najpoznatija je Zogan masaža. U poslednje vreme sve više na popularnosti dobija i gua sha masaža lica.

Masaže se mogu raditi ručno, ali i uz pomoć malih masažera i rolera za lice. Sam dodir je koristan, ali je najbolje da masaža nije suva. Zato, spojite dobro i korisno!

Koje se supstance primenjuju za masažu lica ?

Kako bi masaža imala optimalan utica potrebno je imati sredstvo koje se nanosi na ovaj predeo. Ona mogu biti:

 1. Eterična ulja i losioni
 2. Kreme za lice
 3. Gel za lice sa raznim ekstraktima
 4. Serumi

U zavisnosti od tipa masaže, ali i ličnih želja, bira se sredstvo koje će pomoći u masaži. Svakako, šta god izaberete, nećete pogrešiti.

Vežbe kao način da uklonite bore prirodnim putem

Da li ste znali da  vežbe možemo primenjivati i za lice ? Ako niste bili upoznati sa ovom činjenicom, možda je vreme da se raspitate malo detaljnije, i krenete da primenjujete ovu metodu za ublažavanje bora. Kada se rade prave vežbe, dolazi do velikog poboljšanja tonusa kože lica, ali i zatezanja kože, pojačanje cirukulacije krvi, uklanjanja opuštenosti lica, i naravno umanjenja nesavršenosti na koži.

Da li su sve vežbe iste ?

Ne, nisu. Postoje razni tipovi vežbi za lice, koje pomažu oko problema sa borama. Neke su lakše za izvođenje, dok za druge treba malo vremena i strpljenja. Rezultat je zategnuta koža, bez opuštenih delova koja postaje podmlađena i zaglađena.

Ishrana kao prirodno rešenje protiv bora

Hrana je jedan od genijalnih načina na koji možete umanjiti vidljivost bora. Loše stanje kože počinje iznutra, pa bi upravo zato trebalo da se krene sa dobrom i kvalitetnom ishranom. Ono što bi trebalo znati, jeste da ne utiče sva hrana podjednako na uklanjanje bora. Neke vrste proizvoda ne utiču uopšte.

Za besprekoran i zaglađen izgled lica neophodno je konzumirati sledeće sastojke:

 • Zeleno povrće
 • Paradajz, šargarepu, papriku
 • Bobičasto voće, agrume, sezonski plodovi su takođe odlična opcija

Tajna se krije u velikoj koncentraciji sastojaka kao ššto su vitamini. Poznato je da je paprika super izvor vitamina C, dok je šargarepa jedna od namirnica koje su blagoslovene velikom količinom beta karotena . Mnogi minerali se dobijaju konzumacijom biljaka, tako se veliki izvor gvožđa nalazi u blitvi, zelju i spanaću.

Kada se zdravo hranimo i imamo apetit, naše telo je zdravo i obično poseduje zdrav i kvalitetan ten. Ovo se dešava zbog dobrog protoka materija u organizmu, izbacivanja toksina, sposobnosti da telo bude zategnuto. Jednostavno rečeno, telo bolje funkcioniše kada se pravilno hrani.

Pročitajte više o hrani protiv bora.

Iako je pravilna ishrana odlična stvar, za najbolje efekte preporučuje se primena nege za lice u vidu krema na prirodnoj bazi sa aktivnim supstancama. Preparati poput ovog imaju veliku količinu biljnih sastojaka, čija je kombinacija pravi pogodak za uporne bore, i predstavlja skriveno rešenje za njih.

Bioaktivni sastojci – Moćna prirodna sredstva protiv bora

Retko šta ima takav uticaj na uklanjanje bora, kao bioaktivne supstance. Ovi sastojci deluju na kvalitet kože, omogućavaju da se ponovo uspostavi ravnoteža između proizvodnje kolagena i lica, i omogućavaju brži proces regeneracije.

Ove supstance podstiču odgovor tela ( deluje na stimulaciju bioaktivnih agenasa). Nauka napreduje iz dana u dan, tako da se sve više povećava broj proizvoda koji ih sadrže.

 

Pogledajte više o bioaktivnim proizvodima.

Da li ih ima u svim proizvodima ?

Bez obrzira što su na prirodnoj bazi, bioaktivne sastojke ne možemo pronaći u svakom proizvodu. Da li će se naći u nekom proizvodu, koji i koliko zavisi od kompanije, odnosno proizvođača i od toga koliko su skloni da u svojim prirodnim formulama koriste i najnovija dostignuća i tehnologije.

prirodne supstance protiv bora

Prirodna sredstva protiv bora utiču na kožu na mnoge načine. A znate šta je najbolje od svega? Odlično se kombinuju!

Recept za uspeh je onda sledeći: redovna primena kreme protiv bora, uz dopunu maskom za bore 2 puta nedeljno. Umesto kreme može serum na prirodnoj bazi. Sve to koristiti masažnim pokretima. Hranite se zdravo, a nije loše da jednom dnevno radite i vežbe za lice. Vrlo lako, prirodna sredstva protiv bora učiniće čudo! Uverite se!