Uvijanje u foliju protiv celulita: rešenje ili gubljenje vremena ?

Uvijanje u foliju protiv celulita: rešenje ili gubljenje vremena ?

Uvijanje u foliju protiv celulita osvaja svet! Sastavni je deo mnogih beauty tretmana, ali se malo zna o njegovoj efikasnosti. Evo šta se krije iza toga.

 Celofan je jednostavno pomagalo koje možemo upotrebiti na 101 način, a ovo je jedan od njih. Folija može pomoći da brže, i lakše dođete do lepe i zaglađene kože.

Samo treba da se pridržavate pravila.

Da li uvijanje u foliju protiv celulita pomaže ?

Folija nije nešto što stavljamo svaki dan na telo. Verovatno je većina vas ne bi ni upotrebilo na ovaj način. Imate nedoumice?  Razumem vas potpuno, i sama sam imala iste misli kada sam prvi put stavljala celofan na telo.

Bila sam skeptična u početku, kao i moje drugarice. Ljiljana (moja poznanica), me je posmatrala čudno kada sam joj izašla pred oči uvijena kao mumija. Detaljno sam joj objasnila o čemu se radi, i onda je i ona krenula sa tim. Naravno, ni meni nisu sve stvari bile jasne, pa sam se detaljnije raspitala.

Saznala sam ovo:

Kakva folija je u pitanju?

Mislile ste da je svejedno koju kuhinjsku foliju stavljate oko tela? Velika greška! U zavisnosti od vrste, zavisiće i efekat na vaše butine. Ljiljani se najbolje pokazala folija koja je malo jača, dok se meni više dopadao laganiji celofan. Ono što bi trebalo da gledate prilikom odabira je:

 • Lako lepljenje – Lepljiva folija je lakša za umotavanje oko butina. One koje su jače teksture, lošijeg lepljenja mogu spadati, zbog čega je bitno da lepo prijanja. Pokušajte da učvrstite sa selotejp trakom, ako vam spada.
 • Birajte dobru rastegljivost – Ona koja nema dovoljno rastegljiv efekat može ograničiti vaše pokrete.
 • Znajte koju vrstu celulita imate – Od vrste zavisi da li ćete morati da primenjujete još neku metodu uklanjanja pored folije.

folija protiv celulita

Da li se može koristiti aluminijumska folija? 

Ova vrsta folije nije pogodna za tretman protiv celulita. Njena težina, i činjenica da se teško oblikuje neće vam davati dovoljno jak efekat. Korišćenjem aluminijumske folije ne možete dobiti:

 1. Dovoljno jako znojenje – Plastika je bolje rešenje, ako želite da postignete jače izbacivanje toksina.
 2. Savitljivost – Neće se obaviti oko vašeg tela kako treba, jer ovaj vid folije nije lagan kao prijanjajuća.

Kesa umesto folije ?

Da li ste pomislile na ovu opciju? Kesa možda deluje kao ekonomična zamena za celofan, ali nije toliko praktična. Njihovom upotrebom može se desiti da:

 • Spadnu tokom noći
 • Ne zalepe se dovoljno jako
 • Gubite vreme na sečenje i oblikovanje

Isplativija opcija je da se jednostavno držite prijanjajuće folije. Njihovom primenom bićete sigurne da će sve ostati na svojem mestu.

Možda vas celulit nervira, ali činjenica je da čak ni poznati nisu imuni na celulit.

Ivana Stamenković Sindi je javna ličnost koja je sinonim za nekoga ko izgleda sjajno. Ko bi rekao da je i ona imala ovaj problem. Njen posao zahteva glatku kožu, ali i ona je živo biće. Kamere svuda, a celulit u prvom planu. Pokušala je treninge, razne tretmane, ništa nije pomagalo. Nervirala se svaki dan, i razmišljala kako je mogla da dozvoli pojavu tih ružnih grudvica na koži. Onda je otkrila nešto što joj je pomoglo da povrati glatku kožu kakvu je ranije imala na sasvim prirodan način. Sada sa zategnutom kožom, glatkom, i bez celulita može bez straha pred kamere i reflektore. To što je njoj pomoglo, može pomoći i vama.  O čemu je reč, saznajte iz njene lične priče koja se nalazi na ovom linku:  https://minutzamene.com/ivana-stamenkovic-sindi-ovo-mi-pomaze-protiv-celulita/

Možete to kombinovati i sa folijom.

Kako deluje folija protiv celulita?

Želite da je isprobate, ali niste sigurne kako deluje? Na pravom ste mestu.

Čar folije ogleda se u činjenici da može dosta pojačati znojenje.

Znam da deluje malo lepljivo, čak pomalo i neprijatno, ali ovo je fenomenalna stvar. Znojenje je jedan od najboljih načina da sredimo izgled butina, i dobijemo te lepe noge. Kada se obmota oko nogu dolazi do jakog stimulisanja znojnih žlezda. Na ovaj način izbacuju se mnogi toksini i smanjuje se uporan celulit.

Rešite se toksina! Što više vaše telo bude izbacivalo toksine, koža će postajati glatkija. To je ono što svi želimo, zar ne? Celulit se ipak najviše stvara na područjima nogu, i zadnjice. Zar to nije dovoljan razlog da se malo detaljnije pozabavimo ovim problemom? Prijanjajuća folija ne utiče samo na detoksikaciju putem znojenja. Toksine izbacujemo i na druge načine. Ovaj način borbe sa celulitom će vam pomoći i oko cirkulacije.

Dobra cirkulacija i celulit –  Dobra cirkulacija kože pomaže da štetne supstance brže dođu do: bubrega, lojnih i znojnih žlezda. Ona ujedno utiče i na zatezanje kože, zbog čega predeo butina i zadnjice može delovati zaglađeno i glatko.

Izbacivanje viška tečnostu  – Kombinacija “povišene temperature” i folija mogu biti prava kombinacija za vaše telo. Predeo sa najvećom količinom celulita ponekad zahteva malo drastičniji tretman. Ako uspevamo da zagrejemo površinu zadnjice i butina, znojenjem ćemo postići i izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Na ovaj način nestaje vodeni celulit.

Da li je folija za celulit dovoljna ? (ili treba još nešto)

Ono što folija sama po sebi ne može, to je topljenje masnih naslaga koje su sastavni deo adipoznog celulita na primer. E, taj efekat možete postići i primenom gela protiv celulita sa prirodnim ekstraktima. Aktivne supstance u njemu omogućavaju da ekstrakti dospeju dubinski i razgragrade (otope) celulit. Njegov efekat se pojačava kada stavimo foliju, zbog čega je ovo idealna kombinacija.

Najbolje je kombinovati uvijanje u foliju protiv celulita na sledeći način:

Anticelulit gel i folija

Složićete se sa mnom da ima nešto u tome kada se stavi gel na ovaj način. Meni lično daje neki utisak kao da sam u salonu. Čak i da ne izdvajmo gomilu novca za kozmetičke tretmane, ova metoda bi trebala da izvuče ono najbolje iz oba procesa. Želite da saznate kako se koristi? Dajem vam detaljno uputstvo:

Pre nanošenja anticelulit gela bilo bi dobro da uradite blagu pripremu u vidu pilinga za telo. Područje oko butina je jako osetljiva regija, zato se ne preporučuje korišćenjenje jakih pilinga. Može se napraviti blagi domaći piling sa:

Priprema pilinga: Iscedite ¾ grejpa i pola limete. Pomešajte dobro i i stavite malu oko 10-15 ml preko 100 grama šećera. Možete i više. Cilj vam je da se šećer natopi, ali da ne bude rastopljen. Pripremljenu smesu utrljajte u problematično područje zadnjice i butina, laganim kružnim pokretima. Telo isperite mlakom vodom i primenite anticelulit gel i foliju.

Primena anticelulit gela:  Najbolje je koristiti proverene gelove protiv celulita koji su na prirodnoj bazi. Oni imaju širok spektar dejstva, zatežu kožu (kesten), daju bolju cirkulaciju ( menta), i razgrađuju celulit (ekstrakt bršljena). Efekti poput regeneracije kože su izuzetno poželjni kod ovih prizvoda, on se može dobiti uz pomoć ekstrakta arnike. Kao što vidite razne biljke omogućavaju da se koža na butinama obnovi i zagladi.

Kombinovanje sa folijom doprinosi efektu samanjenja upornih masnih naslaga na nogama i guzi. Gel ima efekat na dubok celulit, ne ispira se lako zbog čega je veoma lak za korišćenje. Dodajte na sve to i celofan i imaćete super ektra jak efekat znojenja koji ste želeli. Pokušaji da se rešim celulita doveli su me do toga da isprobam i ovaj način. Tuširanje je bilo obavezno, kako bih omekšala kožu i otvorila pore. Probala sam da masiram predeo butina i zadnjice svako veče, masažerom za celulit.

Na vašem mestu ostavila bih malo kožu da upije gel (par minuta), i motala noge i zadnjicu u foliju. Predeo zadnjice gde se spaja sa nogama može biti malo nezgodan za uuvijanje u foliju protiv celulita. Vodite računa da ne stegnete previše. Neće vam biti prijatno ako to uradite.

Budite uporne! Ovo je savet brojnih stručnjaka. Celulit je problem koji ne nestaje sam od sebe. Za njegovo uklanjanje treba vremena.

Možete raditi vežbe za celulit ovako umotane (ako nije lepo zalepljena, folija se može odlepiti). Prespavajte sa folijom, pa je skinite ujutru. Verovatno ćete biti mokre od znojenja, zato savetujem tuširanje mlakom vodom.

Pogledajte više o vežbama za celulit na ovom linku:Super vežbe za celulit koje možete raditi kod kuće

Kafa i folija za celulit

Ovo spada u još jednu od metoda koje sam imala priliku da isprobam, mada je malo “ prljava „.  Za ovaj način borbe protiv celulita potrudite se obavezno da imate sledeće stvari:

 • Odličnu prijanjajuću foliju
 • Stare čaršave – u slučaju da celofan nije baš tako samolepljiv trebaće vam. Ne želite da imate kafu po celom krevetu!

U ovom slučaju, uvijanje u foliju protiv celulita raditi na sledeći način:

Pripremite kafu. Napunite džezvu sa njom, kada proključa ostavite sa strane da se prohladi. Talog (soc) od kafe je ono što nam treba. On nam treba za pravljenje obloge, koja može pomoći oko smanjenja celulita.

Kofein iz kafe, ima odličnu moć pospešivanja cirkulacije, pomaže da se izbace toksini, a deluje i poput blagog pilinga.

Ohlađen talog pomešajte sa malo maslinovog ulja. Samostalna upotreba soca obila bi vam se o glavu, verujte mi! Obloga ovakvog tipa zahteva malu dozu masnoće, inače je previše rastresita, i raspada se čim se nanese na zadnjicu. Ne želite da stavljate maslinovo ulje, ili ga nemate u kući? Ni to nije problem, probajte bilo koje drugo ulje protiv celulita.

Kod ovog slučaja bolje je da ne radite vežbe. Talog se teško skuplja i može isprljati vašu odeću, zato čvrsto uvijte foliju. Prespavajte noć sa umotanim nogama, i isperite sve ujutru. Možda ćete morati malo više da trljate, jer soc može ostavljati kožu malo tamnijom. Pazite na odvod, da se ne zapuši!

Ulje bršljana i folija protiv celulita

Ovaj sastojak je jedan od najboljih kada želimo smanjiti masne naslage. Bršljan je biljka koju često viđamo u anticelulit proizvodima. Njegovo ulje pospešuje vašu cirkulaciju, omogućava dobro izbacivanje toksina iz organizma. To dovodi do manje količine masnoće i samim tim vidljivost vašeg celulita je smanjena.

Imate uporan celulit na butinama? Primenite metodu masaže sa bršljanovim uljem, i zatim uvijte noge u foliju. Ostavite da prenoći, i lepo se istuširajte nakon spavanja. Još jedan, dobar način upotrebe bršljanovog ulja jeste da pokušate nakon mazanja da upotrebite masažer protiv celulita. Kao opciju imate i rukavicu za celulit, koja može doći kao dobro pomagalo prilikom tuširanja.

Pročitajte više o rukavici za masažu celulita.

Ulje bršljana u kombinaciji sa ostalim sastojcima

Ne morate ga primenjivati samostalno, bršljan se može naći i u kombinaciji sa drugim uljima (arganovo, kokosovo). Pogledajte sastav vašeg omiljenog anticelulit proizvoda, najverovatnije ima u sebi bršljanovo ulje. On jeste čest, ali se najbolje ponaša kada je u kombinaciji sa drugim prirodnim ekstraktima. To može biti slučaj sa anticelulit gelom na prirodnoj bazi, koji spada u proizvode sa aktivnim supstancama prirodnog porekla. Udruženim dejstvom ovih sastojaka dobićete jači efekat na celulit.

Glina i folija protiv celulita

Pitate se koja vrsta gline je pogodna za uklanjanje celulita? Koliko dugo se drži pod folijom ? Da li se sme često koristiti?

Određene vrste gline su pogodne za anticelulit tretmane. Gore pomenuta Ljiljana je uportrebila plavu glinu u jednom salonu. Uspela je da smanji vidljivost celulita sa njom. U zavisnosti od vrste gline i tipa celulita zavisi i koja će biti pogodna za primenu na butinama uz pomoć folije.

Bentonit glina je poznata po svom uticaju na kožu. Hranljivi sastojci dospevaju iz nje u dublje delove tela, zatežu kožu i ojačavaju je. Primenom gline uz obmotavanje folijom, umanjuje se vidljivost celulita. Ovaj način ulepšavanja ne bi trebalo da radite često. Glina može biti korisna stvar, ali i štetna ako se ne primenjuje pravilno.

Ona može:

 • Isušivati kožu zadnjice, butina, listova – Prečestom primenom može doći do gubitka vlage u vašoj koži. Možete dobiti mikrooštećenja, ili se pojaviti bore. Pazite prilikom primene. Lidija (kozmetičarka) tvrdi da nije preporučljiva češća upotreba od 2 puta tokom nedelje.
 • Održava vlagu – Folija omogućava da se koža ostane vlažna. Sprečava glinu da se previše osuši, i omogućava mineralne materije da dospeju do dubljih slojeva kože. Ovo se postiže zahvaljujući dobroj cirkulaciji, koja ujedno i omogućava zatezanje kože. Upotrebom od bar par meseci možete primetiti da koža postaje glatkija.

Pasta za celulit uz foliju

Niste sigurne kako se pravi pasta za celulit? Kako se upotrebljava?

Ovde se radi o sličnoj upotrebi kao kod obloga za celulit.

umotavanje u foliju protiv celulita

Pasta protiv celulita se može napraviti u raznim kombinacijama. Birajte prema potrebama koju ćete odabrati. Dajem vam par mogućnosti:

Pasta od spanaća i celera za celulit

Čule ste da je zeleniš dobar za borbu protiv celulita? Niste ni slutile koliko. Ne morate ga jesti poput Popaja. Nisam ga ni ja toliko često primenjivala u ishrani. Dovoljno je napraviti par jednostavnih smesa, i uživati u njihovom blagotvornom efektu.

Priprema:

Spanać i celer stavite u blender i izmiksajte, dok se ne sjedini. Dodajte ulje, izmešajte, i stavite na listove, butine, zadnjicu. Pazite sa količinom ulja. Previše jaka doza može dovesti do osećaja pečenja i preteranog zagrevanja kože. Umotavanje folijom povećava efikasnost zaglađivanja kože. Znojenje može biti intenzivnije zbog sastojaka u ulju paprike. Ponavljajte par meseci, jer se i ovde radi o metodi koja nema dubinsko delovanje na kožu.

Pasta sa citrusima i folija

Sigurno ste čule za efekat citrusa na celulit. Oni su bogat izvor vitamina C, zatežu kožu, pružaju dobru cirkulaciju i razbijaju celulit.

Sastojci koji su vam neophodni za ovu pastu su:

 • Limunov sok  ½
 • Jedna pomorandža
 • Grejpfrut (po želji)
 • Ražano brašno – sprečava masku da bude previše tečna

Priprema: Iscedite agrume i dodajte brašno. Izmešati, i staviti na guzu i noge. Pre primene uradite piling kože, na namazanu kožu stavite celofan. Kada učvrstite sve stavite par peškira na krevet (u slučaju curenja), i ostavite dok spavate. Tuširanje bi trebalo uraditi ujutru. Osećaćete lepljivost nakon budjenja i želećete da sperete tu smesu sa sebe.

Za najbolje efekte preporučljivo je ipak primenjivati prirodni gel protiv celulita. Samostalna upotreba ovih pasti možda neće biti dovoljno jako za uporan i tvrdokorni celulit.

I većin sjajnih obloga protiv celulita koristi se baš sa folijom.

Pogledajte ovaj video , kako bi upotreba folije protiv celulita bila jasnija:

Gde kupiti foliju?

Sve znamo da se radi o jednostavnoj kućnoj potrepštini koju možemo nabaviti na raznim mestima. Dovoljno je da odete u najbližu prodavnicu i kupite jednu prijanjajuću foliju. Za one koje nemaju vremena da idu u kupovinu, ove proizvode mogu poručiti i online. Supermarketi i veće radnje, često imaju veliki izbor ovih proizvoda. Ako planirate ovo duže da praktikujete, nije loše da nađete negde gde se prodaje plastična folija na veliko ( za mesare ili slično) pa kupite neku veću rolnu.

Uvijanje u foliju protiv celulita: iskustva

Marija – “ Tvrdokorni celulit je bio užasan. Zaista nisam želela sa takvim masnim naslagama da idem na more. Zacrtala sam da se rešim celulita, pre polaska  i započela sa primenom folija. Prvo sam pokušala samo sa njima, pa sam prešla na foliju sa kafom, ali su efekti bili previše blagi. Koža mi je bila zategnutija, ali je celulit i dalje bio tu. Krenula sam sa prirodnim gelom za celulut i celulit se zaista smanjio. Imala sam skoro skroz glatku kožu pred more.”

Anica – “ Isprobala sam uvijanje u foliju protiv celulita.Koristim kombinaciju folije i anticelulit gela sa aktivnim prirodnim sastojcima. Imala sam baš problematičnu kožu sa mnogo vodenastog celulita. Par nedelja redovnog korišćenja, i mogu reći da mi koža mi je koža postala ravnija, čistija, nema više vidljivih grudvica. Zadovoljna sam.”

Celulit može biti naš trn u oku. Od savršene linije do grudvica na telu za tren oka. Ali oporavak može biti isto tako brz. Ako želite da ubrzate oporavak kože i dobijete telo bez nesavršenosti upotrebite  foliju uz anticelulit gel na prirodnoj bazi. Zaslužujete lepo telo, a ove jednostavne cake vam to mogu i omogućiti.