Balzam protiv opadanja kose je odlična pomoć!

Balzam protiv opadanja kose je odlična pomoć!

Kada vam kosa opada, može vam pomoći i balzam za opadanje kose. Nisu samo šamponi dobri u toj ulozi! Kako to rade balzami i koji su, saznajte u nastavku!

Šta je balzam protiv opadanja kose?

Navikli smo da, kada je opadanje kose u pitanju, koristimo šampone. Iako tu mogućnost ne treba isključiti, važno je znati da postoje i balzami protiv opadanja kose. Oni i te kako imaju ulogu u ponovnom uspostavljanju rasta dlaka.

Kada kosa počne da opada, onda se uspaničimo. Ne treba na taj način još više doprinositi opadanju. Potrebno je mirne glave proučiti situaciju i videti kako sve sebi možemo pomoći.

Svi znamo čemu balzami za kosu služe. Balzam za kosu je pomoćno sredstvo koje olakšava negu kose. Koristi se posle šamponiranja i njegova uloga je da kosu omekša i olakša češljanje.

Pored toga, uloga balzama je i dodatna nega. Balzami za kosu čine vlasi mekšima, nežnijima na dodir. Kosu čine sjajnijom, a krajeve kose sprečavaju da ispucaju. Zapravo, uloga balzama je da kosu učini lepšom, kvalitetnijom i da joj pomogne da bolje podnosi uticaje spolja.

Naravno, treba odabrati pravi, a mi smo tu da pomognemo. A za vas imamo i još konkretniju pomoć.

Pružamo vam je u vidu teksta, pri čijem pisanju nam je pomogla Sara, naša verna čitateljka. Ona je uspela da reši problem svoje kose veoma uspešno. Kosa joj je bila kao slama. Kidala se, ispadala iz korena. Bila je očajna. 

Posle mnogo traganja, našla je sredstvo koje je njenu kosu preporodilo. Zaustavila je opdanje kose prirodnim putem.Ponovo je mogla da se očešlja bez bojazni da će biti gomile dlaka na četki. A ponovo je mogla i da pravi frizure. I vi možete tako oporaviti kosu. Šta je to što pomaže, saznajte na ovom linku : https://minutzamene.com/kako-sam-oporavila-kosu-iz-korena/

Kako se razlikuje od običnog balzama za kosu?

Već smo konstatovali da regeneratori za kosu imaju jednu veoma važnu ulogu kada je u pitanju nega naše kose, a to je omekšavanje, dodatni sjaj i kvalitet. Koristimo ih redovno, pri svakom pranju, zato što samo tako možemo pomoći kosi da bude zdravija.

Ranije su čak i frizeri savetovali da sa balzamima treba biti škrt i ne koristiti ih pri svakom pranju. Sada je to mišljenje prevaziđeno i balzami su postali deo rutine pranja kose. Idu, maltene, u paketu sa šamponom. Pakovanja za kosu takođe.

Među balzamima mogu se naći i one strukture koje mogu pomoći da kosa manje opada. Svi balzami su malo gušći nego obični šamponi, pa tako i ovi. Dlakama pružaju dodatnu potporu i sprečavaju je da se iščupa iz glave.

Uz pomoć balzama, dlaka se čvršće drži za kožu glave. Balzami za opadanje kose imaju brojne aktivne sastojke koji doprinose njenom ojačavanju. To je veoma velika pomoć i podrška kada je ovaj problem u pitanju.

Aktivni sastojci u balzamima protiv opadanja kose nalaze se u malo jačem sastavu. Oni su koncentrovani tako da ne oštete kožu glave kada ih nanesete, budući da su čisti. A ipak, poenta je da pojačano deluju i da na taj način dlaku zadrže na svom mestu što duže.

Oni su dobra terapija, ali su pre svega odličan pomagač. Kada ih kombinujete sa još nekim sredstvima za kosu, uspeh je gotovo zagarantovan. Iako nisu bili popularni u proteklim vremenima, njihovo vreme tek dolazi.

Najbolji balzam protiv opadanja kose

Navikli ste od nas da ponudimo rešenja na tacni, što ćemo ovde i uraditi.

Evo spiska nekih od najboljih balzama za opadanje kose koje možete nabaviti i isprobati.

balzam za opadanje kose

Esi balzam protiv opadanja kose

Ova je linija veoma poznata po preparatima za opadanje. Ima u svojoj kolekciji i tablete, koje se uzimaju oralno. Ovaj balzam pomaže kosi da se oporavi od korena, do vrha. Ima sastav koji je odličan za sve probleme, pa i za opadanje kose sa korenom.

Na prvom mest tu su keratin, pantenol i protein mleka. Oni su odlični da kosu omekšaju i poprave raščešljavanje. To je jedan od važnijih faktora da se kosa ne iščupa preterano.

Tu je i arganovo ulje i kofein. Agranovo ulje popravlja sjaj kose, a kofein popravlja prokrvljenost kože glave. O kofeinskom šamponu smo već pisali.

Rigenforte balzam protiv opadanja kose

Ovaj balzam je nešto dostupniji u drogerijama i može se relativno lako nabaviti. U svom sastavu pored mnogih korisnih ulja ima i matične ćelije jabuke.

Veoma dobro su nam poznati tretmani matičnim ćelijama koje se koriste za popravljanje zdravstvenog stanja. To su, naravno, matične ćelije ljudi. Matične ćelije biljaka se veoma široko koriste u kozmetičkoj industriji.

Jabuka, kao i jabukovo sirće, imaju izuzetna svojstva kada je u pitanju poboljšavanje periferne cirkulacije. Zato i ne čudi što je ovaj tretman jedan od poznatijih i za opadanje kose.

Balzam protiv opadanja kose Kafe Krasoti 

Ovaj balsam sadrži aktivne sastojke koji su tu da poboljšaju rast kose i pomognu joj prilikom oštećenja. Ono što karakteriše ovaj balsam, jesu sledeći sastojci: ulje jojobe, ulje makadamije, ekstrat magnolije.

O ulju jojobe je bilo reči. Ovo sjajno regenerativno ulje može se koristiti i za kosu i za kožu. Makadamija i magnolija takođe imaju jaka regenerativna svojstva, tako da nije čudno što se baš ova tri aktivna sastojka nalaze tu kako bi oporavili kosu.

Klorane balsam protiv opadanja kose

Ovaj balzam u svom sastavu ima vitamin B i kinin. Vitamin B je važan kako za ishranu, tako i za spoljnu upotrebu jer poboljšava rad ćelija. Opadanje kose usled nedostatka vitamina je često.

Što se kinina tiče, on je posebno odabrano sredstvo jer stimulišuće deluje na kožu glave. Pomaže da se koren kose aktivira, samim tim, rešava opadanje.

Kerastase balzam protiv opadanja i za jačanje kose

Kada je u pitanju linija kerastase, ne treba je previse predstavljati. Regenerator iz ove kolekcije za opadanje kose ima u sebi keratin i ceramid. Oba sastojka su pažljivo odabrana i uklopljena u odgovarajućim razmerama, kako bi dali najbolji efekat.

Naravno, od vas zavisi za koji brend i za koju varijantu ćete se odlučiti.

Cena i gde kupiti balzam protiv opadanja kose?

Ovi su proizvodi široko dostupni, ima ih u parfimerijama i drogerijama. Naravno, za nešto kvalitetnije varijante, možete potražiti na internetu.

Cene su različite od brenda do brenda. Od 900 do 5 500 dinara za poslednje navedeni brend. 

Kako se koristi balzam protiv opadanja kose?

Kada su u pitanju balzami, koristimo ih sve na sličan način. Ovaj balzam za opadanje kose će možda imati minimalne razlike. Tačnije:

Ako ga upotrebljavamo za opadanje kose, onda ga treba dosledno koristiti.

Šta to znači?

To znači da, kada počnete, nemojte prekidati upotrebu. Neka to bude barem dva meseca kontinuirane upotrebe, da bi i rezultati došli. Neki kažu da je u prvim danima korišćenja situacija ista, nekada čak i gora nego što je bila. Neka vas to ne obeshrabri.

Koristite ga prilikom svakog pranja kose. Pored toga što će kosu sprečiti da opada, on će omogućiti i jačanje dlaka koje su stabilne.

Posle šamponiranja kose, a uglavnom se praktikuje dva puta zbog temeljnog čišćenja glave, stavlja se balzam. Inače ne praktikujemo da balzame stavljamo baš na koren kose, ali balzam protiv opadanja treba staviti po čitavoj dužini kose, pa i na koren kose.

Smatra se da balzami doprinose dodatnom mašćenju, zato se koren izbegava. Međutim, kod ovakvih balzama neophodno je delovati na koren, kako bi kosa ostala na mestu.

Kupovni balzami se većinom ispiraju, osim ako nisu na suvu kosu u vidu spreja i ako nisu pravljeni.

Zato, kada nanesete balzam, a gledajte da to bude na prosušenu kosu, držite ga malo duže na kosi. Što duže, to bolje. Barem petnaestak minuta. Njemu treba određeno vreme da oddeluje, kako biste posle mogli da ga isperete.

Kada je oddelovao, isperite ga mlakom, što prohladnijom vodom. Ovo radimo jer nam je potrebno da se kosa što manje čupa, a kada je voda pretopla i kosa se više čupa iz korena. Prilikom sušenja peškirom budite nežni, a i prilikom iščešljavanja. Što manje vucite kosu. Najbolje bi bilo da je prvo blago prosušite, pa onda češljate. Ovo je bitno kako biste sprečili trakcionu alopeciju.

Za neko vreme, i prvi rezultati će doći.

Kako napraviti balzam protiv opadanja kose?

Na tržištu ima sjajnih prirodnih preparata za opadanje kose. Među njima su i balzami. Ipak, neki prosto ne veruju u bilo šta što je kupovno, žele baš, baš prirodnu varijantu. Onu iz kuhinje.

Znate da su domaći recepti naša specijalnost, pa vam zato nudimo dva prirodna balzama protiv opadanja kose koja veoma lako možete napraviti sami. Ovi balzami će biti veoma korisni za bilo koju varijantu opadanja kose, opadanje na krugove ili opadanje na pečete.

Sve te vrste alopecije umeju biti veoma nezgodne i nekada se dese periodično. Zato je dobro da imamo neki kec iz rukava kada nas muči to opadanje kose koje može biti i od stresa.

Recept br.1

  • 1 šoljica jabukovog sirćeta
  • 1 čaša mlake vode

Vodu i sirće u razmeri 1:2 pomešajte i operite kosu na uobičajen način. Bilo bi dobro da prilikom pranja koristite šampon bez sulfata jer su samo oni dobri ako već želite da na duže staze imate lepu i negovanu kosu.

Kada to uradite, kosu jednostavno isperite ovom mešavinom vode i sirćeta. Vodite računa da vam voda ne uđe u oči, zbog sirćetne kiseline.

Kada ovu mešavinu sipate na kosu, vodite računa da dobro okupate glavu. Utrljajte dodatno u koren kose i tako sedite barem 20 minuta, čekajući da kiselina odradi svoj posao.

Ovo nije uobičajeni balzam, ali je odličan za kosu jer sirćetna kiselina čisti kožu glave od bakterija i gljivica, koje ponekad mogu biti krive za opadanje kose. Ovo može rešiti i još neke probleme, kao što je perut glave ili pojačano mašćenje kose.

Ništa ne košta da isprobate ovaj veoma jednostavan način rešavanja problema opadanja kose.

Recept br. 2

Možda malo složeniji, ali verujemo u vas!

Potrebno je:

Verovatno se pitate zašto je ovo složeniji recept kada ima samo dva sastojka. Odgovor se krije u majonezu, koji je bolje da bude prirodan. Možete ga lako napraviti sami od dva jaja i čaše maslinovog ulja. Oba sastojka su odlična za kosu.

Kada štapnim mikserom napravite ovu mešavinu, onda u nju dodajte she puter. Majonez je dobar za omekšavanje i sjaj kose, a she maslac pomaže korenu da ostane zdrav. Samim tim, kosa će manje opadati.

Oba sastojka treba kašičicom lepo sjediniti. Prvo sipati majonez, pa she maslac. Posle pranja, naneti ovu smesu na vlažnu kosu i držati je barem 20 minuta.

Posle je potrebno još jednom našamponirati kosu i temeljno je isprati mlakom vodom. Problem sa sjajem i sa opadanjem kose biće rešen u kratkom roku, ako se oko ovoga potrudite.

Balzam ili šampon protiv opadanja kose? Šta izabrati?

Ovo je veoma važno pitanje i ne sme ostati bez detaljnog odogovora.

balzam protiv opadanja kose upotreba

Skloni smo tome da smo isključivi, ili – ili. Kada su ova dva preparata u pitanju, stavićemo sastavni veznik “i “između njih.

Najbolje je da ih koristite zajedno. Uopšte se ne treba pitati koji izbaciti. Ne izbacujte nijedan!

U ratu je najpreporučljivije napasti svim sredstvima. Shvatite opadanje kose kao rat.

Ako za pranje kose upotrebite neki dobar, prirodan šampon, koji u sebi ima aktivne sastojke, vi svakako nećete pogrešiti. Već smo napomenuli da se šamponira dva puta šamponom protiv opadanja kose, kako bi se sve prljavštine i nečistoće uklonile.

Korišćenjem šampona protiv opadanja kose, vi napadate problem. Kada posle toga upotrebite balzam protiv opadanja kose, vi samo pojačavate dejstvo šampona, odnosno, onoga što ste započeli.

Kombinacijom oba i borbom na svim frontovima, uspeh je izvesniji, a vi potencijalno zadovoljniji.

Da rezimiramo, nema biranja. Ako ste u mogućnosti, nabavite neki dobar šampon, po pogućstvu prirodan, protiv opadanja kose. Upotrebljavajte ga bez prestanka. Takođe, ako ste za pravu borbu, nabavite i neki dobar balzam za opadanje kose, takođe prirodan.

Kosa će vam u najkraćem mogućem roku biti fantastična i prestaće da opada.

Iskustva sa balzamom protiv opadanja kose

Iz prve ruke, evo nekoliko iskustava čitalaca.

Mira

Balzam za opadanje kose koristim isključivo uz šampon. Trudim se da budu iz iste kolekcije. Tako mi je preporučila frizerka.

Slađana

Iako sam uvek koristila u kombinaciji šampon i balzam protiv opadanja kose za bolji efekat, ponekad u kupatilu imam samo balzam. Koristim ga kada primetime da kosa malo više opada. To je uglavnom smena godišnjih doba. Efekat je odličan.

Dana

Imam odlična iskustva sa balzamom protiv opadanja kose. Ranije ih uopšte nisam koristila, kao ne trebaju mi. Onda sam dobila preporuku i sad uvek imam neki kad perem kosu.

Nadamo se da smo i kod ove teme bili od pomoći. Informišite se, isprobajte i onda nam javite šta je vama pomoglo kod opadanja kose. Da li je to bio baš balzam ili imate neka druga iskustva?