Plava glina topi kilograme i uklanja celulit

Plava glina topi kilograme i uklanja celulit

Znate li da plava glina uklanja celulit? Ima moć upijanja toksina iz kože i sagoreva masne naslage. Evo kako da napravite obloge protiv celulita i smanjite obim svog tela.

Plava glina se primenjuje u kozmetici i medicini. Deluje kao čistač, upija toksine iz tela. Mnogi su benefiti koje plava nam  glina može podariti. Između ostalih lekovitih  svojstava, plava glina pozitivno utiče na stanje kože, a posebno je korisna za uklanjanje celulita i mršavljenje.

Istrajete li u oblaganju tela plavom glinom koža će vam postati čvrsta i elastična, masne naslage će se istopiti i konačno ćete opet poneti onu divnu cvetnu haljinu iznad kolena od koje ste se već oprostili.

Kako vam se dopada ideja da se umotate u streč foliju ispod koje ste se namazali plavom glinom. Ako to topi salce i skida celulit što da ne.

Već ste stavljali zelenu glinu na lice i pili apotekarsku glinu i to je super. Radi za čišćenje lica i bolji ten bez akni.

A šta ćemo sa celulitom?

Niste znali da postoji glina plave boje?

Istina ona je nešto ređa pa je možda još niste sreli u svom pohodu na lepotu i vitko telo.

Glina ima raznih boja, a zajedničko im je to što nam daruju mineralno bogatstvo Zemlje . Razlikuju se po sadržaju aktivnih materija u zavisnosti od porekla.

Sigurno ste se već sretali sa raznim tretmanima glinom ali još niste imali priliku da se upoznate sa benefitima plave gline za gubljenje masnih naslaga i celulita.

Ova vrsta gline potiče od sedimentnih stena, izuzetno je fina  a njene koristi u kozmetici uopšte nisu za bacanje.Posebno cenjena za uklanjanje celulita i sagorevanje masnih naslaga.

Ovo nije jedini način da se rešite celulita prirodno. Ako ne možete naći plavu glinu, znamo šta sigurno možete. Naša poznata pevačica Goca Tržan nam je ispričala kako se ona rešila celulita prirodno i lako. Sada joj je koža ponovo zategnuta i glatka i ona je prezadovoljna. Podelila je sa nama svoje iskustvo i zasita treba da ga pročitate. Bacite pogled. Njena priča nalazi se na ovom linku: https://minutzamene.com/goca-trzan-nemam-celulit/

Šta je plava glina?

Glina- fino mlevena sedimentna stena, praškasta kada je suva , uz dodatak vode pretvara se u pastu ili sa manje vode u masu nalik plastelinu.

Plava glina pripada porodici filosilikata, ovaj prirodni mineral izuzetnu boju  duguje visokom sadržaju silikata i prirodnih pigmenata. Nalazimo je u nekim francuskim kamenolomima odakle se iskopava i suši. Krenete li u potragu verovatno ćete naići i na balatonsku i kambrijsku  plavu glinu . Naime one se najviše reklamiraju na internetu.

Šta sadrži plava glina?

Sadrži gvožđe, srebro, magnezijum, kalcijum, fosfor, cink, bakar, aluminijum, odnosno sve minerale i mikroelemente potrebne organizmu. Stoga se koristi za smirivanje upala, podsticanje cirkulacije, ubrzavanje metabolizma i dezinfekciju kože.

plava glina protiv celulita

Plava glina je dosta retka i stoga posebno cenjena. Njene prirodne karakterstike su temeljno ispitane u kozmetičkoj industriji. 

Za razliku od nekih drugih tipova gline koje možemo piti, plava glina se koristi samo spolja.

Plava glina se koristi za tretman gojaznosti, olakšava slabost mišića i popravlja pokretljivost zglobova. U kozmetičke svrhe, a to je ono što nas ovde interesuje, plava glina je  lek za celulit i sagorevanje masnih naslaga.

Svojstva plave gline

Manje je bogata mineralnim solima od zelene gline te nema tako jaku apsorpcionu moć ali zato poseduje mnoge druge vrline.

Naneta na lice, ova sedimentna materija revitalizuje ten ubijen zagađenjima, stresom, duvanom i umorom. Dodate li tome njenu antioksidativnu moć, plava glina čuda čini za kožu.

Ona revitalizuje epiderm i izvlači najupornije toksine iz kože.

Jednom rečju, nakon tretmana plavom glinom koža će vam prodisati kao nikad do sad i lako ćete njome osvežiti umorno lice.

Iako snažno deluje, veoma je blaga što je čini savršenom čak i za osetljivu i problematičnu kožu.

Kako plava glina deluje na kožu

Čisti

Plava glina izvlači toksine iz kože. Osobe koje žive u zagađenim sredinama posebno pate od  prisustva toksina u koži. Dodatno, nepravilna ishrana, duvan, alkohol i nedovoljan unos vode dovode do gomilanja otrovnih materija koje se akumuliraju u masnim ćelijama ispod kože provocirajući nastanak celulita. Nakon tretmana plavom glinom koža vraća svežinu i blistavost.

Pospešuje cirkulaciju i limfnu drenažu

Stimulacijom  cirkulacije i i limfne drenaže pospešujete razgradnju masnih naslaga koje probijaju dublje slojeve kože čineći njenju površinu nalik pomorandžinoj kori. Efikasna limfna drenaža odnosi sa sobom toksine i molekule masnih naslaga.

Kožu snabdeva važnim mineralima

Plava glina obiluje brojnim mikroelementima. Dok vežbate umotani u streč foliju koža upija neophodne minerale.

Snabdeva kožu kiseonikom

Uvek je koži potrebno još kiseonika koji će dodatno pospešiti metabolizam ćelija i efikasnu razmenu materija. Prosto, metabolički procesi u ćelijama kože će ući u turbo pogon. Sve će se odvijati dosta brže, energija se brže troši tj. Sagorevaju se masne naslage.

Regeneriše kožu

Koži zahvaćenoj fibroznim celulitom  je potrebna totalna regeneracija. Njena vezivna struktura je oslabila pod pritiskom masnih naslaga a i zahvaljujući vašem “sedelačkom” načinu života.

Isceljuje ožiljke i povrede

Zahvaljujući svemu gore rečenom, koža se brže zaceljuje ukoliko imate ožiljke od bubuljica, a iskustva kažu da povoljno deluje i za uklanjanje strija.

Štiti kožu

Plava glina svojim blagotvornim mineralnim sastavom kožu čini jačom i otpornijom na spoljašnje negativne uticaje .

Plava glina za uklanjanje celulita i mršavljenje

Drage moje, znam da je celulit jedna od najčešće izgovorenih reči u ženskim razgovorima.

Mnogo ga spominjemo ali malo verujemo da ponovo možemo imati telo bez pomorandžine kore.

Upoznajte neprijatelja da biste ga potukle!

Evo kako nastaje celulit:

Fibrozna vezivna vlakna povezuju kožu sa mišićima koji se nalaze ispod. Izmedu kože i mišića nalazi se masni sloj. Pa dobro, ne baš kod svih, ali uglavnom ga imamo svi osim okorelih bildera. To je normalno. Međutim, vremenom, masne naslage počinju da se gomilaju i vrše pritisak na kožu jer je njena struktura slabija od strukture mišića. Fibrozna vlakna, pak teže da kožu sačuvaju vezanu za mišiće. Koža se pod pritiskom isteže, postaje neravna i molekuli masti probijaju kroz dublje slojeve pod samu površinu.

Celulit je svojstven ženskom telu. Muškarci su izuzeti od ovog problema. Stručnjaci kažu da se struktura vezivnog tkiva kod muškaraca i žena razlikuje. Celulit se vezuje i za starenje kada koža gubi elastičnost ali ovo nije pravilo.

Hormonski disbalans, loš životni stil, nedovoljna fizička aktivnost, alkohol i duvan su najuticajniji faktori rizika za nastanak celulita.

Je li moguće pobediti celulit?

Moguće je itekako! Najbolja rešenja su po pravilu i najjednostavnija. Ono što nije jednostavno je doneti odluku i istrajati u noj.

Razbijanje celulita podrazumeva, pre svega, odustajanje od životnog stila koji je  doveo do njegove pojave.

Celulit predstavlja skladište svega onoga što našem telu nije potrebno a to su toksini i masne naslage.

Dakle ovako, unesete koju kaloriju više, danas pa sutra… na poslu sedite posle posla gledate TV a te kalorije koje niste potrošili se pakuju , a gde drugo nego pod kožu u vidu masnih naslaga. To je energija koju niste potrošili pa je telo sačuvalo za ne daj bože. Pri tom koža stari, opušta se i postaje neotporna na pritisak koji masnoća vrši na nju. Tako molekuli masti puni toksina nalaze svoj put kroz donje slojeve kože i pojavljuju se u vidu sićušnih loptica ispod površine. Što je celulit intenzivniji to su loptice krupnije i više liče na grudve nepravilnog oblika koje sad ne zovemo pomorandžina kora već švapski sir.

Smatra se da je ovo jedna od najefikasnijih metoda za uklanjanje celulita i sagorevanje masnih naslaga. Plava glina sadrži veliki broj mikroelemenata koji prijaju vašoj koži zato je stručnjaci i savetuju.

Obloge od plave gline protiv celulita

Možda vam se čini komplikovano ali zapravo nije.

Obloge od plave gline su jednostavan tretman za čišćenje kože, sagorevanje masnih naslaga i uklanjanje celulita i strija.

Plava glina je sama sebi dovoljna. To znači da joj nisu potrebni nikakvi dodaci da bi efikasno odradila posao.

-Potrebno je plavu glinu razmutiti u malo mlake vode da se dobije kremasta masa.

-Razmažite glinu na deo tela zahvaćen celulitom a potom obmotajte streč folijom. Preko toga obucite topliju garderobu. Ovako upakovani treba da provedete 1 sat.

-Da biste još poboljšali efekat uradite nekoliko vežbi protiv celulita.

-Pakujte se u glinu dva puta nedeljno i vrlo brzo ćete reći zbogom celulitu i masnim naslagama.

Najlonska folija je neophodna da bi koža što više upila sve korisne mikroelemente od čega postaje meka i elastična.

Ako baš ne nađete plavu glinu, probajte druge efikasne obloge protiv ceulita.

Prednosti obloga od plave gline

Ukoliko ste ozbiljni u nakani da ponovo zadobijete vitke noge, zategnuta bedra i čvrstu zadnjicu sigurno ste počeli da vežbate. Ukoliko niste,  počnite sad, odmah čim ovo dočitate. Ne odlažite, molim vas, za ponedeljak jer ponedeljaka nikad neće nestati. Znači trening mora, a sve ostalo su pomoćna sredstva. Plava glina protiv celulita i masnih naslaga je odličan pomagač.

obloga od plave gline za celulit

  • Tretman se sprovodi dok vežbate, dakle nije potrebno da potrošite dodatno vreme
  • Tretman je jeftin jer streč foliju već imate u kuhinji a plava glina nije skup proizvod.
  • Obloge od plave gline možete naneti na bilo koji deo tela, ruke, bokove, stomak , butine, folija vas čuva da se ne zamažete
  • Veoma koristan tretman za oblikovanje tela
  • Ako nemate vremena za trening, možete se umotati dok radite po kući.
  • Koža će biti nežnija i blistavija a celulit svaki put sve manje vidljiv

Pažnja: Ukoliko bolujete od neke kardiovaskularne bolest, bolesti srca, vena ili povišenog pritiska ne bi trebalo da primenjujete ovaj tretman za uklanjanje celulita.

Saveti za korišćenje

Trudnice ne treba da koriste obloge od plave gline.

Iako se plava glina veoma lako priprema za upotrebu ipak treba obratite pažnju na dve stvari. Prvo, nikada ne manipulišite plavom glinom predmetima od metala kao što su kašika, špatula, posuda. Radije izaberite drvenu, plastičnu ili porculansku kašiku i posudu u kojoj mešate glinu u prahu sa vodom. Metalni predmeti će neizostavno odreagovati sa oksidima koje glina sadrži.

Drugo, jednom već upotrebljena glina ne može se ponovo koristiti. Čak iako vam pođe za rukom da je ponovo pretvorite u prah ona će neizostavno izgubiti svoja korisna svojstva a sa druge strane biće puna toksina koje je izvukla iz vaše kože a to vam sigurno ne treba. Dakle uvek treba upotrebiti svežu glinu.

Blaga i revitalizirajuća, plava glina snabdeva kožu kiseonikom i efikasno uklanja nečistoće i toksine iz kože. Koža bolje diše, popravlja tonus i vraća energiju.

Plava glina je odlična maska za lice posebno za masnu i zrelu kožu.

Za najbolje rezultate udružite plavu glinu sa kremom ili gelom protiv celulita i anticelulit masažom. Ukoliko ste već izvršili korenite promene u svojim navikama ovaj trio ne može da ne uspe.

Gde kupiti plavu glinu?

Ovaj 100% prirodni mineral se prodaje u obliku praha koji treba rehidrirati pre upotrebe ili u formi “spremno za upotrebu”

Plavu glinu nije uvek lako naći. Bolje snabdevene drogerije i prodavnice zdrave hrane su mesta gde je možete kupiti. Ja sam je našla online. Ukoliko ne uspete u komšiluku, na Netu ima svega i šalju pouzećem.

Cena

Plava glina za mršavljenje i protiv celulita je jeftin tretman. Pakovanje od 200 g košta oko 550,00 dinara. Jedno pakovanje će vam biti dovoljno za otprilike 6 tretmana tj. 3 nedelje. Matematika kaže da ćete nedeljno potrošiti 179 dinara i malo folije. U poređenju sa rezultatima koje treba očekivati, prava sitnica.

Sigurno ovo nije jedina stranica o celulitu koju čitate. Saveta je zaista mnogo i ne znate kome da verujete. Za početak, uvek imajte na umu da ne postoji čarobno rešenje. Ponovno zadobijanje vitkog tela bez celulita podrazumeva disciplinu. Nismo strogi – samo smo realni.

Ako poštujete sebe , priuštite vreme za vežbanje, kvalitetnu hranu, dovoljno kretanja, dovoljno sna i ne maltretirajte svoj organizam duvanom i alkoholom. Plava glina protiv celulita ne može sve sama, ali možete je uključiti u proces mršavljenja i uklanjanja celulita.