Flasteri protiv bora: pomažu ili su samo marketinški trik?

Flasteri protiv bora: pomažu ili su samo marketinški trik?

Autor:

Flasteri protiv bora su još jedna inovacija anti-age industrije. Kako oni uopšte rade, da li pomažu i čime se voditi prilikom izbora? Otkrijte.

Do sada ste imali prilike da čujete za mnoge flastere, kao što su čuveni flasteri protiv pušenja ili flaster za vene, ali flaster za bore je možda nešto novo za vas.

Prve bore na licu će se pojaviti već u tridesetim godinama i to je onaj trenutak i suočavanje sa istinom – vaša koža počinje da stari. Bore na licu, od svih promena na licu jedne žene, čine i stvaraju najviše opterećenja.Kada bi neko izmislio neko čudo, koje bi izbrisalo bore samo tokom jedne noći, sigurni smo da bi žene platile čitavo bogatstvo samo da im se bore ne vide.

Flaster za bore je jedan od novijih trendova za kojim su poludele su devojke širom sveta.

Flaster za bore koristi se za eliminisanje bora na čelu i oko očiju i u isto vreme uklanja sve znake umora, kao što su tamni podočnjaci. Veoma lako se nanose i koriste i neophodno je da par sati ostanu na vašem licu.

Koliko su efikasni, kako ih možete koristiti i sve ostalo šta treba da znate o flasterima za bore, sledi u nastavku teksta.

Šta je flaster za bore?

Flasteri za bore oko očiju ili na nekom drugom delu lica su proizvod koji je izazvao ogromno interesovanje kod  žena koje imaju problem sa upornim borama na licu. Mnoge kozmetičke kuće se trude da naprave i smisle što bolje proizvode ove sorte.

Flaster za bore može vidno da ispegla vaše bore i to za samo  nekoliko sati nošenja – dakle prvi rezultati su vidljivi već nakon prvog korišćenja. Isključivo  se nanosi na čisto i suvo lice jednostavnim načinom –  jednom rukom ćete zategnuti kožu, a drugom zalepiti flaster za bore na lice.On treba da stoji nekoliko sati, tako da je najbolje da ga koristite kod kuće, a optimalno bi bilo preko cele noći.

Smatra se da je flaster za bore delotvoran, zato što je sve vreme tokom nošenja koža lica sprečena da se pomera, što na kraju kao rezultat dovodi do ravnije i zategnutije površine kože lica. Osim toga, oni uglavnom u sebi imaju aktivne supstance delotvorne protiv bora, kao što su kolagen, koenzim Q10, hijaluron ili neki drugi.

Flaster za bore je efikasno dizajniran za kućnu upotrebu ili ga možete koristiti i dok ste na putu, praktičan je, lak i ne zauzima puno mesta – zato ga možete nositi uvek sa sobom.

On pruža vam sigurnost i nudi rešenje za vaš „nov“ i mladalački izgled. Možete da poboljšate svoj izgled i da brzo smanjite bore nastale od smejanja, mrštenja ili ljutnje. Oni su  efikasni, laki i jednostavni za nanošenje i pokrivaju veliku površinu kože. Najbitnija stvar je da je lepak hipoalergenski.

I dalje ste nepoverljivi i pitate se  kako je moguće da vam flaster ispegla bore?

Jedno istraživanje je pokazalo da kod 84 % ispitanika, flaster za bore deluje i da je nakon tretmana njihova koža bila vidno zategnutija.

Najveća mana  ogleda se u tome što ste vezani za kuću dok ga nosite. Nije baš zgodno da izlazite iz kuće sa nalepljenim vidljivim flasterima na licu. U tom slučaju, oni nisu nikako rešenje za vas, već drugo i brže rešenje, kao što su kreme protiv bora.

Možete da pročitate Aleksandrinu priču i otkrijete koliko dugo se ona borila sa svojim borama na licu, dok na kraju, konačno, nije našla najbolje rešenje za sebe. Lice joj je sada zategnuto, a bore opeglane. Otkrijte koja je tajna njenog mladalačkog lica na sledećem linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Flaster za bore – sastojci

Sastojci flastera za bore deluju tako da bi brzo obnovili i uklonili bore oko očiju. Najčešće su tu prisutni kolagen i hijaluron. Već kod prvog korišćenja možete primetiti prve znatne promene. Svi sastojci zajedno održavaju hidratantnost, glatkoću kože tako što stimulišu aktivnost fibroblasta. U isto vreme poboljšavaju metabolizam kože, jačajući njenu prirodnu odbrambenu sposobnost .

flaster protiv bora

Uobicajeno pakovanje sadrži 15 folija sa po 2 flastera za bore. Možete istog dana koristiti dva flastera za bore oko očiju i dva flastera oko usana ili sledeći dan pa tako dalje. Možete ih  koristiti pre izlaska, nekoliko sati pre nanošenja šminke.

Trake za zatezanje lica: prednosti

Flasteri za bore imaju veliki niz prednosti. Ne samo što su veoma praktični i jednostavni za korišćenje, već poseduju niz drugih prednosti koje će vaše lice učiniti blistavo čistim i glatkim.

  • Tretman se koristi i pruža najbolje rezultate protiv bora na čelu, kao i za onaj deo između očiju
  • Izrađeni su od prirodnog neizbeljenog papira, dekstrina (kukuruza) sa bazom lepka
  • Flaster za bore će fino ispeglati udubljenja i bore oko usana
  • Omogućuava vašoj  koži da diše i održava normalnu obnovu tokom noći dok spavate
  • Može se smanjiti, oblikovati i na taj način prilagoditi vašem specifičnom obliku i potrebama(u zavisnosti na koji deo lica želite da primenite flaster za bore)

Mane koje imaju flasteri protiv bora

Iako jednostavan i lak za korišćenje ima nekoliko mana koje ne idu u njegovu korist.

Prvo ukoliko se javi crvenilo, osip na koži, to može biti znak alergije, pre svega na lepak. I ako mnogi proizvoači tvrde da je hipoalergijski, jednostavno nečija koža ne prihvata ove flastere i tako reaguje.Ukoliko se pojavi i najmanje crvenilo jednostavno, za vas nisu flasteri za bore. Kod nekih osoba crvenilo i iritacija će se pojaviti odmah, dok druge osobe mogu da imaju reakcije čak posle nekoliko nanošenja na lice.

Ukoliko se alergija mnogo proširi, najbolje je da se obratite lekaru.

Druga mana flastera za bore ogleda se u tome što treba dugo da stoje na licu. To znači da za to vreme treba da budete kod kuće. Zato je krema za bore praktičnije rešenje.

Takođe, proizvođači zato i preporučuju da se koristi tokom noći, ali to za posledicu ima to da se tokom noći može odlepiti, jer se u krevetu okrećete, možete slučajno i rukom odlepiti itd.

Kako se koristi flaster za bore?

Navikli ste na svoju antirid kremu, da je uvek tu pored vas i da sa lakoćom mažete predeo na licu gde su bore izražene. Svako jutro i svako veče, vaša prirodna krema protiv bora je pored vas – vaš verni prijatelj.

Ali kako ćete korisiti flastere za bore, pitate se?  Da li su isti i kao obični flasteri, koje su veličine i svašta još vam se mota po glavi?

U jednom pakovanju obično se nalazi 10 do 15 flastera . Uzećete jednostavno jedan flaster  kada želite da ga iskoristite. Najveća prednost jeste što se ga može prilagoditi delu lica na koji želite da ga zalepite. Dakle, makazama ćete ga zaseći i napraviti oblik  koji vama odgovara – u zavisnosti da li želite da ga primenite na čelu, oko očiju ili sitnih bora oko usana.

flaster za bore upotreba

Prethodno, potrebno je da dobro operete svoje lice i da isključivo na čisto i suvo lice nalepite trake za zatezanje lica. Koristite peškir za lice, kako biste skinuli i poslednju kap vode sa lica.

Lagano odvojite deo koji je fiksiran za lepljivu podlogu i odlepite. Kada ste ga odlepili, nanosite ga direktno na ona kritična mesta na kojima se nalaze bore. Preko flastera pređite rukom, kako bi se što bolje zalepio za kožu. Ostavite ga da deluje najmanje tri sata ili preko noći.

Kada dođe vreme da skinite flaster za bore, budite nežni, nemojte grubo cimati, već jednim laganim pokretom odlepite flaster sa lica. Ako je na koži ostao lepljiv trag možete da skinete vodom. Za potpuni kućni tretman protiv bora, naneste na kraju kremu za bore.

Flaster ne može da vam zameni osnovnu negu. On je dopuna dobrog svakodnevnoj nezi lica i anti age kremi.

Najbolji flasteri protiv bora

Evo i nekoliko brendova ovih proizvoda i različitih vrsta flastera:

  • Balea flasteri protiv bora oko očiju. Imaju u sebi koenzim q 10. Cena im je oko 500 rsd
  • CALA Better Days Ahead – flasteri za bore na čelu sa hijaluronom, kolagenom, ceramidima i vitaminom A. Cena je 780 rsd za 3 koma

  • SNP flasteri  sa 24 karatnim zlatom i kolagenom – učrvšćuju kožu oko očiju, cena je oko 2500 rsd u pakovanju je 60 kom.
  • Zero Baby  silikonski jastučići protiv bora – mogu se naći u Hrvatskoj, ali eto da pomenemo i ovaj vid flastera.

Flasteri protiv bora iskustva

Izdvojili smo za vas nekoliko mišljenja i iskustava devojaka koje su imale priliku da probaju i da koriste flaster za bore. Da vidimo šta one tačno kažu i koliko su bile zadovoljne.

Mira  je ispričala svoje iskustvo i rekla je sledeće – „Znate i sami kako bore mogu da naprave pakao ženama. Kada su mi se na licu pojavile prve bore, bila sam jako neraspoložena. Onda mi je sestra rekla za neki flaster za bore i ja sam rešila da probam. Moje prve bore su se pojavile na čelu. Ja sam uzela dva parčeta flastera za bore i zalepila na sredini čela u obliku slova X, odmah iznad obrva. Koristila sam ih tokom noći, a jako brzo sam primetila da su moje bore nekako ispeglane“

Branka je rekla sledeće – „Ja sam počela da koristim flastere za bore zajedno sa kremom za bore. Namazala sam kremu za bore oko očiju i na deo gde su podočnjaci, a onda sam zalepila dva flastera za bore i ostavila da stoje do jutra. Upravo zbog flastera za bore koža će upiti sve sastojke moje omiljene kreme“

Ljilja je imala negativno iskustvo dok je koristila flaster za bore, obzirom da nije primetila nikakvu razliku. Smatra da je izgubila i novaca, a najvise i vreme čekajući da se desi čudo i da joj se bore obrišu sa lica. Ljilja je rekla da se ipak odlučite za neko drugo rešenje protiv bora.

U svakom slučaju, ukoliko se odlučite da probate da uz pomoć flastera rešite svoj problem bora, budite najviše oprezni kod sastojaka koje sadrže.

A dalje, koristite ih i upotrebljavajte prema naznačenom uputstvu.