Preporuka: 5 najboljih antirid krema za vašu kožu!

Preporuka: 5 najboljih antirid krema za vašu kožu!

Koja je uloga antirid kreme u uklanjanju znakova starenja sa lica? Šta su, kako deluju i koje su najbolje antirid kreme? Otkrijte u redovima koji slede!

Verovatno ste svi čuli za antirid kreme i znate da su one namenjenje uklanjanju bora, a prvenstveno se pod ovim pojmom podrazumevaju kreme za bore oko očiju.

Šta one rade?

Ublažavaju fine linije, jačaju kožu, vraćaju joj elastičnost.

Zašto postoje posebne kreme za predeo oko očiju?

Zato jer je ovde koža najtanja na licu i samim tim najosetljivija na razne spoljašnje i unutrašnje uslove koji je razaraju.

Za slučaj da niste upoznati sa njihovom funkcijom, ovo je prilika da dobijete sve informacije o tome koja je najbolja antirid krema i kako je izabrati!

Ona bi definitivno trebalo da bude štriklirana na „dodaj u listu želja“.

Šta je antirid krema?

Antirid krema za lice ili krema za predeo oko očiju je kozmetičko sredstvo koje se nanosi oko očiju i obično je ovo deo noćne rutine u nezi kože. Njihova uloga je da pomognu da predeo oko očiju ostane dobro hidriran kako bi se sprečila i što više odgodila pojava znakova starenja na licu i bora oko očiju.

Postoji veliki broj antirid krema i izbor može biti težak. Međutim, dobro je da znate da mnogi proizvođači nude uzorke, pa pre nego što kupite celo pakovanje, isprobajte kako vaša koža reaguje na uzorak.Premda vam uzorak neće biti dovoljan da vidite neke konkretne pomake i promene, možete na osnovu njega ustanoviti da li vam sama krema prija, da li vam je previše masna, suviše se brzo upija ili nešto slično.

Pošto su antirid kreme namenjene samo za ovaj delikatan predeo oko očiju i ne mažu se na celo lice, obično ćete ih naći upakovane u mala pakovanja (15-20ml) . Ali ne brinite – ako je količina aktivnih sastojaka dobra i vaša antirid krema dobro formulisana, videćete da uprkos maloj količini može biti itekako moćna.

Kako se nanosi antirid krema

Pošto su ove kreme obično u malim tubicama, onda ih jednostavno direktno iz tube aplicirate ispod i pored očiju. Ukoliko krema nije u tubici nego u kutijici, nanesite je prstom. Neke čak na vrhu imaju mali roler zamišljen kao sredstvo za masažu lica.

antirid krema upotreba

Masaža lica protiv bora može biti odličan način da dopunite svoju negu i podmladite lice, a možete je odraditi i prstima.

Ono što je bitno jeste da prilikom nanošenja ne budete grubi prema svojoj koži.Nežno utapkajte kremu – nema grubog masiranja i trljanja jer je ovo vrlo osetljivo područje. Nakon toga, jednostavno ostavite kožu da upije aktivne sastojke kreme i regeneriše se lagano.

A rezultati?

Verujte nam – mogu vas očarati!

Ana nije mogla da veruje kako joj je prirodna krema protiv bora oporavila lice. Uspela je za kratko vreme da se reši bora i podočnjaka i takoreći podmladi za nekoliko godina. I vi možete znati u čemu je njena tajna. Pročitajte njenu priču i njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-obrisala-bore-i-sve-znakove-starenja-sa-lica/

Kada je vreme za antirid kreme?

Da li treba da čekamo da se problem pojavi ili treba da počnemo da koristimo antirid kreme i pre toga?

Večita je dilema kada je vreme za nabavku antirid kreme!

To sve zavisi od toga kakav problem sa kožom imate.

 • Ukoliko je vaša koža mlada (a i vi sa njom) ne morate da počnete sa kremama ovog tipa pre 25-30 godine starosti. Tada je dovoljno da lice hidrirate i nanosite adekvatnu zaštitu od sunca.
 • Period nakon toga je vreme kada po prirodi stvari kolagen u našoj koži počinje da nestaje i gubi funkciju i kada mu treba pomoć i podsticaj u vidu kreme. Pravi efekat toga vidite tek neku godinu kasnije.

E sad, ako primetite da ste genetski skloni da se izborate i pre vremena, onda su dvadesete pravo vreme za neki antirid namenjen tim godinama.

Osim toga, pravo vreme za antirid kremu je:

 • Ako imate vidljive bore
 • Ako imate suvu kožu ( jer jer sklonija stvaranju nabora). Tada vam je potrebna krema koja će vratiti vlažnost koži, a one sa hijaluronskom kiselinom su najbolja varijanta.
 •  Ako imate tamne podočnjake i viseće kesice ispod očiju. Birajte kreme koje su formulisane tako da posvetljuju tamnu kožu, poboljšavaju cirkulaciju i smanjuju otečenost.

Kako izabrati antirid kremu?

Nimalo jednostvano pitanje.

Kada krenete u istraživanje, videćete da se razlikuju i aktivni sastojci, a bogami i cene. Vrlo često ćete doći do zaključka da vam antirid za predeo oko očiju i ne treba, jer je krema protiv bora za celo lice bolja varijanta koja pokriva sve u jednom.

Prilikom izbora antirid kreme, vodite se prvo svojim tipom kože. Svaki tip kože ima sebi svojstvenu problematiku.

 • Beživotna koža i bore problem su više onih sa suvom kožom i dobro hidrirajuća formula je ono što treba osobama sa ovim tipom kože.
 • Masni tipovi kože če više koristi imati od krema koje su formulisane u vidu gela, nego od teških masnih varijanti na bazi ulja.

Druga stvar kojom treba da se vodite prilikom izvora antirid kreme jeste koji problem imate. Idealno je da nađete kremu koja u jednom pakovanju pokriva sve probleme starenja kože – od staračkih pega, preko podočnjaka, do bora na licu.  To prvo potražite.

Ukoliko to ne upali, tražite kremu fomrulisanu za vaš problem.

 • Ako vas muče podočnjaci, dobre su kreme za bazi kofeina
 • Ako vas muče bore ili želite da ih sprečite, neka vaša krema bude puna antioksidanata i sastojaka koji stimulišu kolagen.
 • Ako imate  fleke na licu, kreme koje sadrže sastojke koji posvetljuju kožu su rešenje. Mi glasamo za prirodne. Hidrohinon je najćešći u kremama ovog tipa i jako je efikasan za fleke na licu, ali oko njega se pletu razne priče. Najbolja je opcija voditi se onim što je sigurno a to su prirodni sastojci. Ekstrakt sladića, limunska kiselina, vitamin C… sve to može pomoći da vaša koža prirodno posvetli.

Vrste antirid krema

Kao što smo rekli, postoji više vrsta antidrid krema na tržištu.

Kako izabrati?

Antirid krema sa retinolom

Verovatno najzastupljenije su antirid kreme sa retinolom. Retinol je oblik vitamina A. Njegova uloga je da deluje kao antikosidant i štiti kožu od spoljašnjih uticaja koji bi mogli da stvore bore na licu.

Ove kreme mogu biti nezgodne za suvu kožu, budući da je dodatno isušuju. Zato sa njima u tom smislu treba biti oprezan. Sa drudge strane, ta suvoća podstiče na ljuštenje kože i regeneraciju. Samim tim, koža se obnavlja, dolazi mlada, nova, tako da je ona zahvaljujući tome jako lepog i mladolikog izgleda.

Antirid krema sa kolagenom

Kolagen je za svežu kožu od izuzetnog značaja. Problem je što u određenim godinama počinje da se gubi iz kože, zato ga putem krema treba nadoknaditi. Kolegenska vlakna su vezivna i ona drže kožu u tonusu.

Ove kreme imaju zadatak aktivatora kolagena iz kože, zato je bitno da dubinski prodru u donje delove, kako bi pokrenule vlakna. Njihovo mazanje od tridesete godine treba da bude svakodnevno.

Antirid kreme sa hijaluronom

Antirid kreme sa hijaluronom imaju ulogu da vrate vlažnost koži. To je jedna od supstanci koja treba da obezbedi vezivanje dovoljne količine vode u koži, tako da ona ne deluje masno, već sveže, ishranjeno.

Kreme sa hijaluronom su takođe ozbiljna preporuka za sve starije od 25 godina. Iako koža tada još uvek deluje veoma sveže, tada je pravo vreme da se ona potpomogne spolja, da bi situacija bila što bolja za nekoliko godina. Posebno je važno da situacija na licu bude dobra i kasnijim, poznim godinama.

Antirid kreme sa koenzimom Q10

Antirid kreme sa koenzimom Q10 vraćaju koži čvrstinu i elastin. To je još jedan od elemenata koji se gubi kako starimo. Koenzim je deo ćelija kože, koji omogućava da ona bude zategnuta i zaštićena. Kada ga nema, odbrambene mogućnosti kože su smanjenje. Ona lošije izgleda.

Nadoknada pomoću krema je veoma važna, budući da se preko njih aktivira koenzim Q10 u koži. Za razliku od prethodna dva, koenzi  Q10 mazati u zrelim godinama, kada kreme sa hijaluronom i kolagenom više ne daju rezultata.

Možete birati i u zasvisnosti od godina

 • Antirid krema u dvadesetim treba da je lagana. Birajte one koje se bore sa podočnjacima, (koje imate iz više razloga osim samog starenja i tanjenja kože ispod očiju) i koje mogu da imaju i rashlađujući efekat . Neka ipak imaju i antioksidante koje sprečavaju nastanak bora. U ovom periodu dovoljno vam je dobro da imaju vitamin E ili ekstrakt nekog prirodnog ulja dobrog za lice, kao što je recimo maslinovo ulje. U suštini, za lice vam je dovoljna i dobra hidratantna krema, a za predeo oko očiju nabavite antirid kremu.
 • Ako ste u tridesetim, krema protiv bora može da ima i neke jače aktivne sastojke. Ovo je vreme kada koža počinje teže da zadržava vlagu i da se lagano opušta. Sastoci kao što je hijaluronska kiselina pomažu kremama za bore u 30-im da dobiju fantastična hidrirajuća svojstva. Ovo je jako bitno jer u ovom predelu oko očiju ima jako malo prirodne masnoće i tu koža najpre dehidrira i izgubi elsastičnost. Sama hidratacija nije dovoljna, već se ovde pozabavite sastojcima koji obnavljaju  kožu i jačaju njenu strukturu kako do bora oko očiju ne bi još došlo. Neodremyl se odličan sastojak za koji stručnjaci tvrde da funkcioniše poput kolagena. Vitamin C je takođe nešto što će pomoći koži da se revitalizuje i povrati svežinu, kao i ceramidi koji sprečavaju da koža izgubi masnoću
 • U četrdesetim godinama dobra antirid krema treba da daje što pre vidljive rezultate i količina aktivnih sastojaka u njoj treba da bude veća. Krema za lice u 40-tim može sdržati i retinol, prirodna ulja dobra protiv bora, ali i neke prirodne varijante koje su danas dostupne a koje zatežu lice, kao što su razni biopolimeri i ekstrakti guar i ksanatan gume. Deluju tako što prave nevidljiv filma na predelu oko očiju i zatežu lice. OVo je vreme kada možete ds razmislite da počnete da koristite antirid kremu za celo lice. Nađite neku prirodnu kremu protiv bora.
 • Nega kože nakon pedesetih može biti vrlo teška, posebno ako se tek tada uključite u brigu. Ovo je vreme kada za mnoge žene počinje i menopauza. Pored brojnih promena koje donosi, ovaj period donosi i smanjenu proizvodnju estrogena, manje sebuma, manje kalcijuma. Koža ubrzano počije da propada. Ako ste do tada brinuli o njoj, ona će manje trpeti. Ako niste, onda će vam najbolje pomoći neki ozbiljniji kozmetički tretaman protiv bora kao što su botoks, mezoniti i razni oblici face liftinga. Onda kada ste popravili štetu, nastavite da negujete lice antirid kremom i kremama protiv bora: Konezim Q10, retinol , peptidi, aminokiseline  i drugi aktivni sastojci treba da budu prisutni u njima.

Šta je apotekarski antirid?

Kao i brojne druge preparate, i antirid kreme možete naći kao proizvode koje prave pojedine apoteke u svoma asortimanu. Apotekasrki antirid nije u nekom privlačnom pakovanju, već u onom tipičnom belom, na kojem stoji etiketa sa nazivom apotekarke ustanove.

Kakva su iskustva sa apotekarskim antirid kremama?

Neki im ne veruju jer je cena ovih proizvoda niska. Pitanje je koliko aktivnih sastojaka zaista može da se stavi u kremu koja košta 80  – 300 dinara.  Sastojci, zapravo, uopšte nisu tako loši: to su bademovo ulje, ricinusovo ulje i jedno i drugo odlična za negu lica. Koristi se još i vazelin i lanolin, vitamini E i A. Onima sa suvljom kožom lica odgovara za svakodnevnu hidrataciju. Takve osobe hvale antirid iz apoteke i oduševljeni su njegovim dejstvom. Sa druge strane su i oni koji nemaju problemsa suvom kožom. Njima ovakva krema obično bude previše masna i teška.

Često antirid iz apoteke nema ispisan sastav jer se nekako podrazumeva da ako je iz apoteke, onda mora da je u redu. Međutim, ovako ne znate zaista šta stavljate na lice i da li je krema prirodna, a ponajmanje šta je taj aktivni sastojak koji deluje ili koji vam ne prija.

Najbolja antirid krema – preporuke

Da ne bude da pričamo u prazno, daćemo vam sada konkretne smernice i preporuke za antirid kreme. Proučavali smo forume i iskustva korisnica i napravili ovaj mali spisak od kojeg možete početi.

najbolja antirid krema

Eucerin antirid kreme

Eucerin ima nekoliko različitih antirid krema:

Eucerin volume filler krema sadrži hijauron, peptide i magnolol i koži oko očiju vraća jedrost, vlažnost i svežinu.

Eucerin Urea krema sadrži ureu i hijaluron i prvenstveno potpomaže zadržavanje vlažnosti kože oko očiju.

Eucerin  Q10 active cream sa konezimom Q10 aktivira ćelije kože i tako smanjuje tamne kolutove i bore oko očiju

Neborela krema

Neborela je antirid krema na biljnoj bazi. Njome možee tretirati celo lice, ali i nanositi je samo oko očiju – dakle jedan kompletan proizvod protiv bora. Na vama je da izaberete kako ćete je koristiti. Sastojci kojie ima su hijaluron, neodermyl, ekstrakti biljaka kao što su ekstrakti rodopske herbalee, rabarbare, sladića, masline deluju tako što pružaju zaštitu od slobodnih radikala i posvetljuju tamne fleke i staračke pege, dok biopolimeri, esktarkti guar i ksantan gume zatežu kožu.

 

Nivea antirid program

Nivea ima mnoštvo proizvoda pod svojom markom pa i antirid kreme za područje oko očiju i to u nekoliko vrsta.

Nivea Q10 plus povećava nivo ovog koenzima u koži ,jača kožu, stimuliše stvaranje kolagena pa tako sprečava nastanak bora oko očiju i uklanja tamne podočnjake. Pored ove, imate i dodatnu seriju sa koenzimom Q10 i vitaminom C.

Nivea cellular antirid krema sa hijaluronom, namenjena je osetljivoj koži. Uklanja sitne bore i osvežava kožu zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, kreatinu i ekstaktu magnolije.

Nivea hidratantna krema za predeo oko očiju je antirid namenjen podmlađivanju kože na bazi ulja semenki grožđa i vitamina E.

Vichy antirid krema

Još jedan poznat brend koji pod svojim okriljem nudi nekoliko vrsta antirid krema:

Vichy Liftactive namenjen je za negu kože u 40-tim. Sadrži, kofein,escin (iz divljeg kestena) i biljni šećer. Umanjuje vidljivost podočnjaka i kesica oko očiju.

Vichy idealia antirid krema redovnom upotrebom smanjuje tragove  umora i podočnjake, te osvežava umornu kožu oko očiju. Sadrži ekstrakt sladića  i kofeina.

Vichy neovadiol je formula namenjena ženama u menopauzi kod kojih zbig delovanja hormona dolazi do opuštanja kože oko očiju i usana. Ova antirid formula sadrži faktore rasta važne za regeneraciju koće, Pro Xylane i Eperulin koji sprečava pigmentne promene.

Vichy slow age antirid krema osmišljena da štiti osteljivo područje oko očiju od spoljašnjih uticaja.

Bioten antirid kreme

Bioten antirid kreme su takođe dosta cenjene i hvaljene. Ovaj brend ima dve opcije namenjene predelu oko očiju.

Bioten skin defence je na bazi ekstrakta nara i elaskina (sastojka morskog porekla). Smanjuje bore, vraća elastičnost, štiti od slobodnih radikala i sprečava starenje kože.

Bioten hyaluronic 3D / antirid krema sa hijaluronom  i njena uloga je da hidrira kožu.

Ovo su antirid kreme koje se kod nas najviše preporučuju.

A da bismo dali potpune informacije, dotaknimo se i novca.

Antirid krema cena

Cena antirid krema može da varira od 80 dinara za apotekarsku kremu pa do 3000 dinara za neke druge varijante. U svakom slučaju, možete ih naći za svačiji džep. Kada to nađete, ostaje vam samo da utvrdite da li odgovara i vašem tipu kože. Bore na vašem licu i oko očiju – one će malo da sačekaju!