Jeste li čuli za flaster za vene? Evo kako se koristi!

Jeste li čuli za flaster za vene? Evo kako se koristi!

Autor:

Da li flaster za vene može da reši vaše probleme sa venama i na koji način ? Svi odgovori o značaju flastera za vene slede u nastavku teksta.

Vene na nogama, ukoliko ih ne lečite na vreme, mogu da postanu ozbiljan zdravstveni problem  i da čak utiču na vaše samopouzdanje ukoliko su površinske vene u pitanju i vidljivi su čvorovi. Flaster za vene će vam pomoći da se rešite bola i neprijatnog osećaja u nogama.

Prednost flastera za vene se ogleda u tome što se lako koristi, a njegovi aktivni sastojci  pomažu mogu vam pomoći kod lečenja svih simptoma koji prate proširene vene.

Da vidimo onda kako se koriste flasteri za vene i na koju foru rade.

Flasteri za vene upotreba

Možda ste do sada koristili čajeve za proširene vene ili elastične zavoje, a sada ste čuli za flastere za vene, pa ih i želite probati.

Svakako, posebna prednost flastera za vene ogleda se u tome što su veoma praktični i jednostavni za korišćenje. To znači da se ne zahteva neka posebna priprema pre nanošenja, a koriste se na sličan način kao i obični flasteri – rekli smo da su jednostavni, zar ne ?

Flasteri za vene predstavljaju inovativni proizvod na bazi trokserutina . Ovaj sastojak je čest u proizvodima koji uklanjaju proširene vene, s razlogom. On deluje tako što smanjuje propustljivost kapilara, što je jedan od razloga pucanja kapilara u nogama, jača zidove krvnih sudova, poboljšava mikrocirkulaciju, deluje na otoke na nogama izazvane venama .Osim njega sadrže i divlji kesten, aloju, ginko,  borovnicu i druge ekstrakte, koji za cilj imaju da brzo olakšaju osećaj umornih nogu, smanjeno oticanje nogu u isto vreme i pospešuje vensku cirkulaciju.

Osim toga, flasteri za vene vam pomažu da efikasno funkcionišete u toku dana, i da nemate neprijatan osećaj u nogama. Oni su veoma praktični za korišćenje, a što je još bolje uopšte ih ne osećate na nogama.

Jednostavno se nanose, direktno na nogu, najbolje je da to bude u predelu gležnjeva ili na gornjem delu lista iza kolena.

Tako zalepljen flaster za vene, biće dobro fiksiran i nećete vam smetati u toku dana. Sa lakoćom ćete obavljati sve aktivnosti koje vas čekaju tokom dana, bez ikakvog bola u nogama i trnjenja nogu.

Kako deluje flaster za vene?

Flasteri za vene imaju osobinu konstantnog oslobađanja aktivnih sastojaka – što znači da efikasno i ujednačeno deluju sve vreme dok su na nogama. Vreme  delovanja flastera  je ravnomerno tokom 6 do 8 sati. Nakon ovog vremena treba da ga skinete sa vaših nogu. Rezultati se osećaju već nakon prvog nošenja.

Da vidimo kako ćete prepoznati simptome proširenih vena, na osnovu kojih ćete lako odlučiti da li su vam potrebni flasteri za vene:

 • Osećate napetost i težinu u vašim nogama – obično se ovaj osećaj javi na kraju dana ili posle dužeg stajanja. Ovaj osećaj brzo nestaje uglavnom tokom noći ili ukoliko podignete ekstremitete.
 • Osećaj peckanja ili žarenja je takođe česta propratna pojava, koja može biti prisutna konstantno ili u zavisnosti od opterećenja nogu.
 • Javlja se neprijatan svrab na koži i veoma bolni grčevi u mišićima tokom spavanja.
 • Javlja se zamor i oticanje nogu.

Svi ovi simptomi ukazuju da je reč o proširenim venama. Tada će biti neophodno da se obratite svom lekaru pre svega, kako bi prvo uradili pregled, a zatim izabrali najbolji način lečenja za vas.

Možda vas lekar neće savetovati da koristite flastere za vene, već će vam preporučite kreme za vene i kapilare, koje su svakako najsigurniji i najbolji način lečenja vena. Kreme za vene su do sada dale najbolje rezultate, a osim toga veoma lako se nanose i brzo upijaju u kožu. Njihova najveća prednost se ogleda u prirodnim sastojcima koji za cilj imaju da vas reše neprijatnog bola i ubrzaju vaš oporavak.

flaster za vene

Koristite flaster za vene na vreme!

Kada je pravo vreme, pitate se ? Proširene vene prolaze kroz svoje stadijume bolesti, tako da je veoma važno krenuti sa lečenjem na vreme, jer u suprotnom, u poslednjem stadijumu jedino lečenje jeste upravo hirurškim putem.

Evo koje su faze proširenih vena.

Ukoliko krenete da koristite flastere za vene na vreme, stadijum bolesti može ostati na početku, a osim toga veoma je važno da se pridržavate zdravih životnih navika, kako bi sami uticali da se vene ne šire.

Kod proširenih vena u samom početku nema baš nikakvih smetnji, ali se kasnije može javiti upravo osećaj težine u nogama, zamor, grčevi i neprijatni bolovi u nogama. Ovi simptomi su najizraženiji prilikom dugotrajnog sedenja ili stajanja, dok su manje izraženi dok hodate. Dok ste u ležećem položaju ove tegobe će potpuno nestati.

U poslednjem stadijumu bolesti, osoba postaje radno manje sposobna i njeno kretanje je veoma otežano, čak dovodi do invalidnosti.

Kako se koristi flaster za vene?

Proširene vene su  često oboljenje, češće se javlja kod žena, nego kod muškaraca.  Od bolesti vena leči se od 12% do 30% ukupne populacije, zapravo oboljenja vena su prisutna kod 50-55% odrasle populacije. Najčešće oboljevaju osobe od 20 do 40 godine života.

Tek nakon navršene 60-e godine života, učestalost  oboljenja vena po polu se izjednačava. Upravo, da biste izbegli razvoj bolesti, krenite sa korišćenjem flastera za vene.

Flaster za vene je proizvod koji se jednostavno i lako koristi. Proizvod je veoma nežan, lepo prijanja na kožu, ne sadrži parfeme, boje, silikone , kao ni parabene. Dakle, proizvod je sasvim siguran za korišćenje.

U pakovanju se obično nalazi 24 flastera, i koriste se po uputstvu ispisanom na samoj kutiji. Uzećete jedan flaster za vene, izvaditi ga iz kesice, i odlepiti – skinite flaster sa stripa. Kada ste odlepili flaster za vene, prislonićete ga na nogu, najbolje je da to bude deo u predelu gležnjeva, ili na listu.

Kada flaster za vene zalepite na nogu, laganim pritiskom ruke, pristisnite, kako biste bili sigurni da je  dobro fiksiran.

Važno je da flaster za vene uvek nanosite na čistu i suvu kožu, prethodno dobro opranu sapunom.

Ukoliko ste dobro zalepili flaster na nogu, on će stajati na nozi od 6 do 8 sati, i bićete sve vreme sigurni. Flaster za vene neće vas pritiskati, stezati, ni ti će vam pružiti osećaj nelagodnosti. Vi zapravo njega nećete ni osetiti.

Kada prođe 8 sati, flaster za vene nežno skinite sa nogu. Slobodno se istuširajte i nakon flastera možete namazati vaše noge, svojom kremom za vene i kapilare.

Flasteri  za vene služe isključivo za jednokratnu upotrebu, nakon čega se bacaju. Nakon upotrebe  dobro zatvorite kesicu sa preostalim flasterima.

Pakovanje je veoma praktično i možete uvek nositi sa sobom u svojoj torbi.

Flasteri za vene aktivni sastojci

Flasteri za vene su posebno delotvorni, upravo zbog svojih aktivnih sastojaka, koji utiču na mikrocirkulaciju, povećavaju venski tonus, i smanjuju bol i otok nogu. Da vidimo onda, koji su to aktivni sastojci i koje su njihove prednosti za vene na nogama:

Borovnica – uspešno sprečava propustljivost kapilara. Ima antiinflamatorno i antitrombocitno dejstvo. Borovnica uspešno sprečava nastanak otoka  i bola u nogama.

Divlji kesten – poznat kao najbolji sastojak za lečenje vena, možete i sami napraviti obloge od divljeg kestena,  koji utiče na vensku i limfnu cirkulaciju.

Aloja vera – deluje protivupalno i smiruje bolove u nogama i smanjuje osećaj teških nogu.

Flaster za vene ima  antiinflamatorno, antiedemsko i venotonično dejstvo, zbog escina. Smanjuje izlazak tečnosti iz krvnih sudova čime se uspešno  otklanja otok i osećaj težine u nogama i smanjuje propustljivost kapilara.

Ukoliko zapustite vaše vene na nogama i ne lečite ih, može doći do daljih komplikacija, kao što su:

 • otvrdnuće i zapaljenje kože
 • otok noge
 • rane na nozi i ekcem

Takođe, komplikacije proširenih vena mogu se javiti i u isto vreme, što može  smanjiti vašu radnu sposobnost.

prednosti flaster za vene

Flasteri za vene cena

Flastere za vene možete kupiti u drogerijama po ceni od 515,00rsd za jednu kutiju. Oni  su pakovani u maloj i praktičnoj kutiji, koju možete uvek nositi sa sobom gde god da krenete.

U kutiji se nalazi 24 flastera i jedan može da stoji na nozi od šest do osam sati. Nakon toga se baca, jer su isključivo za jednokratnu upotrebu.

Šta je prevencija za vene?

Nastanak proširenih vena ne može uvek da se  spreči, jer smo na početku i rekli šta utiče na njihovu pojavu. Ali ono što možete učiniti za sebe, jeste da možete ublažiti tegobe i sprečiti dalji razvoj. Evo na koji način možete sprečiti dalji razvoj vena na nogama:

 • Vodite računa o težini, jer kilogrami utiču na cirkulaciju u nogama
 • Koristite kreme za vene i kapilare
 • Nemojte  dugo da stojite ili da sedite
 • Ne držite prekrštene noge
 • Izbegavajte tesnu, neudobnu i obuću sa visokim potpeticama
 • Izbegavajte visoke tempreture – sauna, vreo tuš, dugo na suncu
 • Povećajte fizičku aktivnost  – plivanje ili trčanje, a najbolje je pešačenje
 • Odmarajte noge
 • Koristite tople kupke za vaše noge
 • Hidromasaža nogu od stopala na gore hladnom vodom
 • Nosite obuću sa ortopedskim ulošcima
 • Radite vežbe za poboljšanje cirkulacije. Ovo su najbolje vežbe za vene!

Uzroci nastanka vena

Vene na nogama mogu da budu posebno bolne i  čak se javlja otok i onaj osećaj teških nogu. Osim toga, proširene vene mogu biti i estetski veoma neprijatne, jer su veoma izražene, a kod nekih osoba se mogu pojaviti i čvorovi.

Koji god način lečenja vena da koristite, bilo da je reč o čarapama, kremama, flasterima za vene, mora da budete istrajni i da svoje lečenje sprovodite tačno i na vreme, kako vam je lekar propisao.

Možda ste se nekada zapitali zbog čega baš vi imate vene, dok kod drugih osoba su noge tako glatke i lepe, i vene se jedva i naziru. Postoji nekoliko faktora rizika nastanka proširenih vena, a one mogu biti:

Nasledni faktor kao uzrok nastanka proširenih vena

Proširene vene su veoma često nasledna bolest, zato se upravo i smatra kao jedan od najčešćih faktora rizika prilikom nastanka vena na nogama.  Venski zalisci na zidovima nisu dovoljno razvijeni, ili čak nedostaju kod nekih osoba, što je upravo određeno naslednim faktorom.

Upravo to omogućava preduslove za proširenje venskog zida, što dalje dovodi do gubitka njegove elastičnosti, a samim tim i proširenja same vene. Svakako, ukoliko znate da je u vašoj porodici neko imao problem sa venama, svakako je savet za vas da počnete da koristite flastere za vene, kako bi ublažili bol, i neprijatan osećaj u nogama.

Hormonalni razlozi nastanka proširenih vena

Hormonalni razlozi mogu biti vezani za period trudnoće  ili menopauze, kada upravo kod žena češće dolazi do pojave vena na nogama. Usled poremećaja rada hormona, dolazi do pojave proširenih vena.

Možete koristiti kreme za vene koje se jednostavno i lako nanose na sva ona mesta gde se nalaze i gde su vidljive vene.

Na isti način vam mogu pomoći i flasteri za vene.

Proširene vene tokom trudnoće

Dok je žena u drugom stanju, njena materica raste i pritiska krvne sudove karlice. Tada dolazi do povećanja pritiska u venama na nogama i može da se desi da se pojave proširene vene.

Najbolje rešenje za trudnice jeste da se konsultujuete sa vašim lekarom i ginekologom oko najboljeg načina lečenja.

Gojaznost kao uzrok nastanka proširenih vena

Kada dođe do povećanja težine, dolazi i do povećanja pritiska na donje ekstremitete, i krvne sudove u njima. Usled konstantnog pritiska na noge i krvne sudove, može upravo doći do pojave proširenih vena na nogama zbog gojaznosti.

Dugotrajno stajanje još jedan uzrok proširenih vena

Ovo se posebno odnosi na profesije koje zahtevaju dugotrajno stajanje – jer upravo zbog slabe aktivnosti mišića, pre svega, potkolenice dolazi do slabijeg potiskivanja krvi ka srcu. Krv zaostaje u venama, pa se tako povećava venski pritisak, pa se i vene šire.

U tom slučaju  preporuka za vas upravo jesu flasteri za vene, jer se lako koriste, a neće vas ometati pri samom radu. To je posebna prednost flastera za vene, jer uopšte nemate osećaj da se nalaze na vašem telu.