Gipsane bermude za celulit rade ovako!

Gipsane bermude za celulit rade ovako!

Autor:

Gipsane bermude za celulit obećavaju manji obim odmah posle tretmana. Ali kako rade? Šta se koristi i kakve veze gips ima sa celulitom? Proučite!

Ima li šta gore kada se celulit pojavi na vašem telu, a dolazi leto? Kako obući one prelepe haljine ili se skinuti u kupaći kostim na plaži?

Postoji li način koji može trajno eliminisati „narandžinu koru“ na zadnjici i zadnjem delu butina?

Ne postoji nešto što jednim potezom može ukloniti vidljiv celulit, ali postoje koraci koje možete preduzeti da biste se trajno oslobodili celulita .

Celulit je karakterističan i češći je kod žena, pre svega zbog zbog različitih raspodela masnoća, mišića i vezivnog tkiva.

Celulit je masnoća koja se nalazi ispod površine kože. Ona se skuplja u džepovima koji mogu učiniti da koža izgleda ispruženo. Vlakna kolagena, proteina koja pomaže koži, povezuju masnoću na kožu. Kako se ova vlakna protežu, razgrađuju ili povlače, masne ćelije  stvaraju izgled celulita.

Žene koriste kreme za celulit, gelove za celulit, idu na masaže i ostale tretmane. Kreme predstavljaju redovnu svakodnevnu rutinu, a ne povremenu korekciju i zato mogu biti vaše najbolje oružje protiv celulita. Katarina se uverila u to i uspela je upravo na taj način da se reši celulita i strija zauvek. Pričala nam je o tome i zabeležili smo njeno iskustvo jer mislimo da mnogim ženama može biti od koristi. Pročitajte ga na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-celulita/

Postoji veliki broj tretmana koji možete koristiti u borbi protiv celulita. Veći broj tretmana možete obavljati u kozmetičkim salonima, dok s druge strane, postoji veliki broj tretmana koje možete pripremiti i izvoditi kod kuće.

Jedan od takvih tretmana jesu i gipsane bermude.

Šta su gipsane bermude?

Hajde da vam objasnimo kako ovaj tretman funkcioniše i kako se izvodi. Da li se može raditi kod kuće, i kako rešava problem sa celulitom?

Gipsane bermude možete sami napraviti i koristiti kod kuće ili ga koristiti u kozmetičkom salonu.

Gipsane bermude funkcionišu po principu da se umotate u proizvod koji je sličan zavoju koji je natopljen posebnim sastojcima – obično mineralima, vitaminima i biljem – koji mogu smanjiti celulit.

Otkud naziv gipsane bermude?

Da ne bi došlo do zabuna, za tretman gipsanih bermuda ne koristi se pravi gips, koji vam fiksira ruku ili nogu prilikom loma. Kod ovog tretmana za celulit koristi se posebna vrsta gipsa, koja se nanosi preko kompresa, dakle ne ide direktno na kožu. To je jedna vrsta obloge protiv celulita.

Taj gips se namaže od butina, pa sve do stomaka (njegova gustina je kao smesa za palačinke), a preko toga se stavlja ćebe, zbog utopljavanja.

Bitno je naglasiti da ovaj tretman služi isključivo za izbacivanje vode, a ukoliko celulit nestane prilikom tretmana, verovatno je reč o vodenom celulitu.

Neki postupci garantuju gubitak od 15 do 40 cm iz različitih delova vašeg tela. Ipak, budimo realni – ovakva obećanja su preterana i nemojte nasedati na njih. 40 cm manje može vam eventualno priuštiti lisposukcija. Takođe  tvrde kako će ubrzati uklanjanje toksina i otpadnih proizvoda koji čine da celulit izgleda i bude izraženiji i šteti vašem zdravlju uopšteno.

Kome su namenjen gipsane bermude?

U pitanju je tretman namenjen tretiranju celulita, otečenih nogu i stomaka ( edematozna stanja celulita)  i neelastičnosti kože.

Ovde je bitno naglasiti da gipsane bermude nisu tretman protiv mršavljenja, već služi za izbacivanje vode. Aktivne supstance koje su odgovorne za rešavanje ovih problema su:

 • bakar– veoma je važan za ovaj tretman, jer ima važnu ulogu u stvaranju elastina
 • cink-vezuje slobodne radikale, tj.poboljšava eliminaciju štetnih materija
 • silicijum – on ima veoma dobru ulogu u stvaranju kolagena
 • magnezijum-veoma je važan za učvršćivanje tkiva
 • gvožđe-očuvanje mlade kože i tonusa koža

Ovaj fenomenalni tretman je veoma dobar, jer sa možete skinuti čak jedan konfekcijski broj, za tretman koji traje 45 minuta.

Ako vam se bliži veoma važan događaj, za koji morate da se uvučete u vašu omiljenu haljinu, onda je ovaj tretman idealan za vas.

Kako se radi tretman gipsanih bermuda?

U toku tretmana  gipsanim bermudama područje koje se tretira oslobađa se viška slobodnih radikala i znojenjem se izlučuju. Iz tog razloga, efekat ovog tretmana je vidljiv već nakon prvog tretmana.

Upravo, iz pomenutog razloga ovaj tretman ima veliku prednost u poređenju sa ostalim anticelulit tretmanima, jer za kratko vreme, vidite napredak.

Takođe, podstiče se protok limfe, što dovodi takođe do oslobađanja štetnih materija koji su glavni uzrok stvaranja celulita i neravnina na koži.Ovim se vrši detoksikacija kože koja može da se kombinuje i sa anticelulit masažama ili ručnom limfnom drenažom.

U toku tretmana nanose se preparati u obliku oligoelemenata koji učestvuju u borbi protiv upornog celilita i štetnih materija.

Oligoelementi su vrlo specifični, imаju svoju homoestetsku regulаciju i ulаze u međusobne interаkcije. Neki od oligoemenata su gvožđe,cink, mangan, bаkаr, hrom, mаngаn,kobаlt, i selen.

Napomeninjemo da  ova body wrap tehnika podrazumeva bandažiranje, uvijanje kritičnih delova tela bez kontraindikacija.

Za najbolji rezultat gipsanih bermuda se preporučuje da se radi u seriji od 5 do 6 tretmana na 5 dana. Broj tretmana i način izvođenja je  u zavisnosti od stanja celulita i viška tečnosti.

Posle ovog tretmana ne preporučuje se tuširanje tri sata, jer aktivne supstance  i dalje deluju posle tretmana. Nakon ovog vremena, istuširajte se toplom vodom. Za bolje rezultate, možete kombinovati sa ručnom masažom ili drenažom.

Koliko traju rezultati gipsanih bermuda?

Primena gipsanih bermuda može delovati interesantno.

Neophodno je napomenuti da efekti ovog tretmana nisu trajni.

Koliko dugo ćete imati glatku kožu tela zavisi od:

 • Razloga pojave celulita – ako ste mislili da možete nastaviti sa lošim navikama kao ranije varate se. Gipsane bermude vam mogu smanjiti masne naslage, ali ne mogu sprečiti da vam se celulit vrati.
 • Da li se hranite zdravo – Nezdrava ishrana je jedan od glavnih razloga pojave celulita. Nema tih gipsanih bermuda koje će ukloniti celulit zauvek ako jedete sve što vam je na dohvat ruke.
 • Da li trenirate – Redovni treninzi mogu pomoći oko redukcije celulita.

Kada se pridržavate navedenih smernica možete očekivati da rezultati traju oko 2-3 meseca.

Mogu li se raditi gipsane bermude kod kuće

Dobra vest je da ovaj, za neke skup tretman, možete raditi i kod kuće. Uštedećete vreme odlaska do salona, uštedećete novac, a dobićete iste rezultate. Evo i kako.

Za gipsane bermude kod kuće osnovni sastojak jeste glina.

Glina, posebno bela glina, prirodni je sastojak koji pruža mnoge prednosti u prirodnom tretmanu celulita.

Gline su potpuno prirodni proizvod, prirodni su minerali nastali još pre mnogo hiljada godina od pada stena sadrže plastična svojstva .Ona je poznata još od praistorijskih vremena u kojima se čovečanstvo okrenulo prema njoj za izradu različitih pribora za kuću poput lonaca, šoljica, tanjira, posuđa ukrašavanja u zgradama.Koristi se i od davnih vremena zbog svojih lekovitih i terapijskih prednosti u različitim kulturama.

Sa glinom možete pripremiti i različite kućne lekove, kako bi se oslobodili umornih nogu, stimulisali protok krvi, tetive i mišiće, napravili domaću pasta za zube, smanjili celulit.

Ovaj put ćemo vam dati informacije o tome kako napraviti gipsane bermude za celulit kod kuće:

Bela glina za gipsane bermude

Kao što smo rekli pre, postoje različite vrste gline, a za izradu gipsanih bermuda, bela glina je ona koja je dobra zbog svojstva koja sadrži.

Bela glina pomaže u stimulisanju protoka krvi, daje osećaj svežine, umiruje i ima korisno dejstvo za ten.

Količina bele gline za pripremu gipsanih bermuda zavisi od području koje treba tretirati, u ovom slučaju količine će se pripremiti za područje butina. Naravno i druge gline mogu biti korisne.Saznajte i kako se koristi plava glina za celulit!

Materijal potreban za izradu gipsanih bermuda:

 • plastična posuda
 • dugački i široki zavoji.
 • četkica
 • 5 kašika bele gline
 • 3 kašike vode.
 • 5 kapi eteričnog ulja mente.

Priprema:

U posudi napravite smesu gline i vode. Izvadite višak vodu dok se glina dobro ne otopi. Dodajte kapljice eteričnog ulja mente. Ponovno uklonite višak. Umotajte zavoje i malo ih iscedite.

Nanesite sastojke na područje koje je zahvaćeno celulitom. Držite zavoje oko 30 minuta na telu, zatim ih uklonite. Isperite područje toplom vodom.

Gipsane bermude za tretman kod kuće, za celulit mogu se izvoditi oko 3 puta nedeljno. Broj tretmana koji ćete izvoditi kod kuće, zavisiće od toga kakve rezultate želite da postignete.

Oslanjanje na gipsane bermude za poboljšanje celulita je dobar izbor, ali morate uzeti u obzir,da se u potpunosti možete rešiti celulita, samo ukoliko se pridržavate svakodnevnim zdravim životnim navikama kao što su sledeće.

 • Zdrava i uravnotežena ishrana.
 • Potrebno je da pijete najmanje 1,5 litre ili 2 litre vode koju možete zameniti uzimanjem čajeva ili prirodnih sokova voća ili povrća.
 • Potrebno je raditi dnevno vežbe ili  hodajte barem pola sata svaki dan.
 • Izbegavajte zasićene masti, pržena jela, testo i pekaru.
 • Izbegavajte slatka i gazirana pića.
 • Izbegavajte da pijete alkohol.
 • Zabranjeno je pušenje.

Šta kažu iskustva o gipsanim bermudama

Obzirom da postoji veliki broj žena koje su već isprobale ovu tehniku uklanjanja celulita, iskustva su različita.

gipsane bermude protiv celulita

Ne oduzima mnogo vremena, i materijal za gipsane bermude nije skup. Rezultati su vidljivi brzo.

Neki lokalni tretmani ili kreme postavljene ispod ili natopljene omotom mogu dodatno smanjiti pojavu celulita, posebno ako sadrže kofein, koji ima kratki učinak stezanja.

Smanjenje veličine će svakako biti primetno, ali to smanjenje zapravo ne znači da gubite celulit zauvek i neće biti trajno.

Tijana je isprobala ovaj tretman. Njena koža nikada nije bila savršena, ali se čak i ona zaprepastila činjenicom da se celulit počeo gomilati na predelima butina. Naizgled preko noći, ali svi znamo da nije baš tako. Zapostavila je negu tela i sada je došlo na naplatu. Kako bi smanjila gomilanje neželjenih masnih naslaga odlučila se na gipsane bermude. Nakon par nedelja počela je da primećuje razliku u centimetrima. Mada joj je koža postala glatkija, efekat je bio dosta sporiji od očekivanog. Kako bi ubrzala skidanje celulita počela je da primenjuje i druge metode. Sada ima negovanu i glatku kožu koju je želela.

Jasna – „Moja koža pre i posle ovog tretmana je nešto što nikada neću zaboraviti. Uglavnom sam imala glatku i negovanu kožu butina i zadnjice. Bez obzira što sam vodila računa počela sam da primećujem blagi celulit na tom području. Nisam želela da se iskomplikuje pa sam odlučila da odmah preduzmem nešto. Gipsane bermude su mi delovale kao prava stvar jer su jednostavne za primenu i nema mnogo cimanja. Celulit mi se jeste smanjio, ali je trebalo vreme i upornost.“

Moguće komplikacije

Generalno, ovo je bezbedan tretman.

Ako doživite privremeno smanjenje struka ili kukova, to je posledica gubitka vode, a ne gubitka masti. Obloge takođe mogu uticati na normalnu cirkulaciju, što može biti opasno.

Ukoliko želite da primenite neki od drugih lakših i jednostavnih tretmana, adekvatna zamena jeste gel za celulit. Gel za celulit se koristi lakše, jednostavnom masažom pogođenog područja. Radite to masažerom za celulit i svaki dan.

Gipsane bermude cena

Tretman gipsanih bermuda se radi u većini kozmetičkih salona.  Cena će zavisiti pre svega od broja tretmana koji se izvodi na vašoj koži i regije.

Postoje saloni, koji vam za veći broj tretmana može odobriti popust. Broj tretmana zavisi od toga, kako reaguje vaša koža i koje rezultate želite da postignite.

Ukoliko želite da smanjite izgled za jedan konfekcijski broj, biće vam dovoljan jedan do dva tretmana. Tretman možete obavljati na pet dana u salonu tako da u najboljem slučaju možete željene efekte postići od deset dana do dve nedelje. Cena je oko 2500 -5000 rsd za tretman .

Gipsane bermude protiv celulita možda deluju kao jednostavno rešenje masnih naslaga, ali pazite! One mogu pomoći da smanjite blage naslage celulita, ali za dugotrajan efekat i sprečavanje dubinskih masnih naslaga neophodno je vreme, trud i ponekad mala pomoć “prirode”.