Blato protiv celulita? Pomaže, ali ga koristite pravilno!

Blato protiv celulita? Pomaže, ali ga koristite pravilno!

Donosimo vam vesti o tome kako funkcioniše blato protiv celulita i ispitujemo da li je baš ono saveznik kog ste tražili u borbi protiv celulita.

U borbi protiv celulita pametno je tražiti više saveznika kako biste problem napali sa više strana. Pored promena u životnom stilu i ishrani, postoji i pregršt prirodnih preparata koji vam pomažu da uklonite celulit na ciljanim zonama tela.

Sigurno da znate za razne kreme, gelove, tretmane i vežbe protiv celulita. E, pa, sada toj družini dodajte i blato protiv celulita.

Iako je bilo ekstremno popularno pre nekoliko godina, pomalo je zaboravljeno u moru hirurških i kozmetičkih tretmana protiv celulita koji se danas nalaze na tržištu.

Da li je to zbog toga što tretman nije valjao ili ga je konkurencija jednostavno pregazila ‒ otkrićemo vam u ovom tekstu.

Blato protiv celulita: preparat za skidanje izgleda pomorandžine kore

U suštini, radi se o kozmetičkom proizvodu, tj. preparatu koji se najpre koristio samo za tretmane u kozmetičkim salonima kako bi se pristupilo koži koju muči celulit.

Nešto poput gipsanih bermuda, na primer.

Sa napretkom tržišta, kozmetičke kompanije našle su način da ovo blato usele i u domove svojih potrošača. Tako se uskoro pojavilo i na policama apoteka i drogerija zajedno sa uputstvom kako ga koristiti u toplini svog doma.

Samo blato pojavilo se u dve varijante:

  • blato sa efektom hlađenja
  • blato sa efektom zagrevanja.

Popularno nazvane toplo i hladno blato protiv celulita, i jedna i druga varijanta napadaju problem celulita pre svega na nogama (butine i zadnjica). Ovaj efekat zagrevanja i hlađenja sličan je onom koji imaju pojedine kreme protiv celulita.

Iskustva onih koji su koristili ovo sredstvo protiv celulita kažu da ono jednako efikasno deluje i na površinski celulit i na masne naslage koje se nalaze dublje u koži , ali i na vodeni celulit.

Ako ne nađete blato ili vam se procedura njegovog korišćenja čini komplikovanom, neuredonom, vremenski zahtevnom, postoji i druga prirodna alternativa. Jelena nam je ispričala kako je ona uspela da uništi sve tragove celulita koje je imala. Lako je !Njen celulit je nestao, a koža joj je sada zatgenuta, glatka i bez grudvica. Možete probati i sami njenu metodu. Nema obloga, čekanja, uvijanja u foliju… Namaažeš i nastaviš da živiš, a celulit nestaje. Pročitajte obavezno njeno iskustvo koje se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/moj-celulit-je-nestao-na-ovaj-nacin/

Ako ste ipak za blato ( a kao što smo rekli, nije loše da kombinujete više načina borbe), onda čitajte dalje jer je jako važno da znate kako deluje i kako se pravilno koristi.

Kako blato protiv celulita deluje?

Sastojci iz blata poboljšavaju tonus vaših nogu i ubrzavaju gubljenje celulita, što se najpre ogleda u smanjenom obimu butina. Pored svega toga, sadrži i dodatne supstance koje neguju samu kožu nogu koja postaje mekša i svilenkastija.

Da bi se u potpunosti razumelo kako bilo koji preparat protiv celulita deluje, morali bismo prvo da dobro razumemo kako i zašto nastaje celulit. Međutim, tu nastaje problem.

Premda postoji mnoštvo indikacija kako i zašto nastaje celulit, u nauci danas postoje dve struje koje se nisu do kraja usaglasile oko prirode celulita, pa samim tim ni oko pristupa lečenju i uklanjanju.

blato za celulit

Na primer, po pitanju toga da li je celulit samo obično skladištenje masnog tkiva ili ne, te da li na njegov nastanak utiču toksini u telu ili ne naučnici još uvek raspravljaju.

Ipak, nesumnjivo je da je celulit izraženiji kod osoba koje imaju više toksina u telu. Stoga, dok ne dobijemo čvršće dokaze, možda nije loše razmotriti opcije koje pokrivaju više mogućih uzročnika. Za svaki slučaj, što se kaže.

Blato protiv celulita najpre deluje na površinski celulit, tako što svojim aktivnim sastojcima zateže kožu na butinama i zadnjici. Kada je koža zategnutija, celulit i ostale neravnine su manje vidljive. Iako on tehnički i dalje postoji u dubljim slojevima, makar će biti prikriven.

Pročitajte detaljnije kako se razlikuju vrste celulita.

Što se sastojaka koji će vam u tome pomoći, treba da potražite bršljan, vitamin E ili limunovo ulje između ostalih, jer oni dokazano postižu ovaj efekat.

Onda kada ste postigli brzi efekat prikrivanja celulita, ipak, ne znači da treba da stanete sa tretmanom.

Mala začkoljica kod blata protiv celulita jeste da ga morate koristiti duže kako bi se postigli ozbiljniji rezultati.

Ako prestanete čim vidite prve efekte ili počnete da ga koristite ređe, računajte kao da ga niste ni koristili. Celulit će se vratiti u punom sjaju. Tačnije, samo će se ponovo obznaniti, jer nikada nije stvarno ni otišao.

Redovnom upotrebom, blato deluje i na dublje slojeve celulita i lagano razgrađuje grudvice i pomaže telu da sagori masti. Tako ćete nakon nekon vremena primetiti da ste izgubili nekoliko centimetara u butinama.

Za postizanje ovog efekta, bitno je da blato sadrži sastojke poput kofeina (nije tajna da kafa deluje na celulit) ili divljeg kestena koji je čest sastojak i anticelulit gelova. Oni deluju dubinski na masne ćelije i pomažu njihovo smanjivanje.

Kako se koristi blato za celulit?

Jedna od prednosti blata protiv celulita je ta da mu upotreba nije naročito komplikovana. Ako ste ikada pokušali da kod kuće odradite bilo kakav kozmetički tretman, blato protiv celulita ne bi trebalo da vam predstavlja problem.

Međutim, odvojite vremena za ovaj tretman. Ne očekujte da je to nešto što možete da odradite na brzaka i ovo nije način kako izgubiti celulit za 7 dana

Kada blato  nanesete na kožu u izdašnom sloju, butine treba da uvijete plastičnom folijom ili kesom i to dobro, kako ne biste blatom zamazali sve po kući ako krene da se sliva i otpada.

Ukoliko koristite toplo blato protiv celulita, noge treba da uvijete i u peškir kako biste pomogli zagrevanje te oblasti i pospešili tretman. Za hladno blato protiv celulita peškir vam tehnički ne treba, mada bi mogao biti dobra zaštita za nameštaj.

A zaštita će vam trebati jer ćete morati da blato držite na nogama dobrih pola sata, pa i 45 minuta. Postoje pojedine brže varijante koje tvrde da mogu obaviti isti posao i za 10-ak minuta, ali budimo realni, ti preparati nisu podjednako efikasni.

Kada je vreme isteklo, blato treba dobro isprati sa kože i naneti kremu protiv celulita ili neki hidratantni losion.

Možda se sad pitate koji će vam đavo i krema protiv celulita kad već koristite blato.

Pa, u tome verovatno leži razlog zašto blato nije više tako popularan tretman. Da ima svojih prednosti ‒ ima, ali danas teško da može da zameni dobru kremu protiv celulita. Jednostavno, kreme su napredovale i neke od njih su uspele da postignu sve što može i blato protiv celulita, pa i više.

Toplo vs. hladno blato protiv celulita

Vreme je za okršaj! Koji je od dvojice takmičara bolji, pitate se?

Odgovor je ‒ zavisi.

  • Toplo blato protiv celulita, dakle, izaziva efekat zagrevanja i time podstiče cirkulaciju. Ovaj efekat jedan je od glavnih faktora koji pospešuju sagorevanje masnih naslaga.Ipak, i pored svih korisnih stvari koje vam toplo blato donosi, ono se ne preporučuje ljudima koji imaju problem sa proširenim venama ili sa čestim pucanjem kapilara. Pritom, ovo blato izaziva i  crvenilo na koži koje se može zadržati neko vreme nakon tretmana.
  • Zbog toga postoji i hladno blato protiv celulita koje hladi kožu, a sa celulitom se obračunava na mikro nivou. Pritom je jednako efikasno, a neće vam napraviti dodatnih problema sa venama, niti će izazvati crvenilo.

Možda smo subjektivni, ali nama se čini da je hladno blato malčice bolja ideja, naročito za dame preko 35-40 godina.

I sad možda mislite da možete da odete u prvu drogeriju i samo kupite blato. Ali, pitaće vas koje želite?

Verovali ili ne, postoji više vrsta i u nastavku vam ih predstavljamo kako biste doneli najbolju odluku pre kupovine.

Najbolje blato protiv celulita

Nije samo pitanje da li vam treba toplo ili hladno. Postoje različiti brednovi anticelulit blata i svaki ima neku svoju prednost.

Guam blato protiv celulita

Verovatno najpopularnije blato  koje se koristi kod nas jeste Guam blato protiv celulita. Ono sadrži glinu, esencijalna ulja i morske alge, između ostalih sastojaka koji deluju na celulit i masne naslage.

Iskustva kažu da ovo blato može izazvati blago peckanje (naročito ako koristite toplo blato), ali ništa što je štetno za kožu i što može izazvati veće neprijatnosti. Ovo, razume se, ne važi u slučaju da imate veoma osetljivu kožu ili da ste alergični na jedan od sastojaka (naročito se može desiti alergija na alge).

Proizvođači koji su nam doneli Guam blato protiv celulita tvrde da ćete izgubiti oko 2 centimetra u obimu butina nakon korišćenja jednog čitavog pakovanja ovog preparata. Pakovanje Guam blata biće vam dovoljno za otprilike 10-12  nanošenja – to je 500 g blata.

Na tržištu vam je ponuđeno klasično Guam blato protiv celulita ili Guam blatna krema koja ima efekat zagravanja, a koja je tek malo slabija od blata protiv celulita.

Guam blato  najbolje deluje u kombinaciji sa drugim proizvodima iz Guam linije. Ono je jedno od najskupljih na našem tržištu, pa se spremite za ozbiljnije ulaganje, ako se odlučite za njega.

Ipak iskustva kažu da se isplati jer Guam blato protiv celulita deluje i to tako da se prvi rezultati vide odmah, a ogledaju se u glatkoj i zategnutoj koži. Nakon redovne upotrebe, koža se podiže, postaje čvršća a celulit je manje vidljiv.

A kako se koristi?

Guam blato od algi se namaže u srednjem sloju ( znači ne previše tanko) na noge. POželjno je da imate i guam sauna pantalone koje ćete obući – praktičnije je nego folija protiv celulita. Nakon 45 minuta, isperete.
A tempo je ovakav:

  • prva dva dana uzastopno
  • posle toga, svaki treći dan
  • nakon 10 dana – pauza od 20 dana pre ponovne upotrebe

S druge strane, postoje i suprotna iskustva po kojima ovo blato nije imalo jednako zapažene rezultate. Ova negativnija iskustva uglavnom su vezana za činjenicu da se Guam blato slabo obračunava sa dubinskim masnim naslagama.

Ukoliko želite da ovaj preparat stvarno deluje na dubinski celulit, morali biste da ga koristite redovno na duže staze, od čega potrošači često odustanu nakon nekog vremena, pre svega zbog cene.

U tom slučaju, možete se odlučiti za kreme protiv celulita koje su dobra zamena.

Cena Guam blata je oko 5600 dinara za kilogram.

Venus blato protiv celulita

Pored Guam blata, jedno od poznatijih blata protiv celulita je i Venus blato. Ono se može nabaviti u parfimerijama i drogerijama, u vidu kesica ili kao blato u prahu. Ono sto treba reći, to je da ovo blato navode mnogi kao jedno od efikasnijih, dok su neki protiv njega jer izaziva crvenilo kože.

Nanosi se na prethodno pilingovanu kožu, koja je zahvaćena celulitom. Pomeša se sa vodom, ali tako da masa ne bude ni previše retka, ni previše gusta. Postoji uputstvo. Poželjno je da ga nanesete u debljem sloju, a onda uvijete samoprijanjajućom folijom.

Najbolje je držati ga 45 minuta, a može i manje. Takođe se preporučuje da se 15 dana uzastopno ovo blato nanosi na kožu zahvaćenu celulitom dva puta dnevno , a posle toga može jednom dnevno.

To jest, neki kažu da je glatka i vidljivo ispeglana, dok neke žene imaju suprotno mišljenje. Mnoge potvrđuju da je koža posle njega jako crvena i upaljena, a dok ga držite, ono pecka.

Savet je da isprobate i sami procenite da li vam vise odgovara ono ili neki gel protiv celulita.

Pakovanje sadrži 8 kesica po 20ml. Svaka kesica 2-3 doze. Cena pakovanja je oko 800 dinata.

Blato protiv celulita iz Mrtvog mora

Još jedno popularno blato jeste ono koje se pravi od blata iz Mrtvog mora. Ovaj preparat pre svega se reklamira kao efikasan način da oblikujete telo, i to naročito butine i zadnjicu, međutim dobar je i za celulit na rukama, ali i stomaku.

Ovo blato mahom je dostupno u kozmetičkim salonima, mada se u regionu može naći i za kućnu upotrebu.

Ova varijanta sadrži preko 20 minerala iz Mrtvog mora koje hrani vašu kožu, posvetljuje je i podstiče cirkulaciju. Da biste pospešili efekat ovih minerala, nije loše da nakon tretmana izmasirate kožu masažerom protiv celulita, na primer. Pomaže i limfna drenaža, kažu kozmetičari.

Ovo blato očistiće i vaše pore, otkloniti višak sebuma i podstaknuti čitav metabolizam. Efikasno utiče i na zadržavanje tečnosti u organizmu i još i stimuliše regeneraciju ćelija kože.

Upotreba je slična kao i kod ostalih opisanih preparata. Nanesete blato, uvijete noge plastičnom folijom i ostavite da deluje nekih pola sata.

Cena za 500g je oko 3000 dinara.

Belo kremasto blato protiv celulita i blatna krema

Evo još jednog efikasnog preparata protiv celulita koje ujedno čisti kožu površinski i oslobađa tečnost koja se zadržava u nogama, i koja između ostalog utiče na stvaranje celulita.

Sve ovo postiže se zahvaljujući sastojcima koji ciljano deluju na celulit. To su:

Ovo kremasto blato protiv celulita dobro je za sve tipove kože, pa je dobra ideja za osetljivu i suvu kožu jer nije agresivno kao druga blata protive celulita.

Još jedna prednost ovog blata ili blatne kreme (u prodaji postoje obe verzije), jeste to što nećete morati da uvijate noge u foliju niti da se brinete da će blato skliznuti ili početi da se sliva sa nogu. Kremasto blato protiv celulita stoji baš tu gde ste ga i naneli.

S druge strane, uputstvo za upotrebu kaže da ovo blato treba držati na nogama svega 5-10 minuta što je veoma kratko. Nameće se zaključak da ćete onda morati da ga koristite češće kako bi se postigao neki stvarni efekat na celulit.

Zbog toga ne očekujte da rezultate vidite ubrzo nakon što počnete da ga koristite.

Preporučuje se da intenzivno koristite tretman tokom 4 nedelje i to tako što ćete ga prve 2 nedelje koristiti 3 puta nedeljno, a druge dve 2 puta nedeljno.

Nakon toga sledi takozvani period održavanja, koji iziskuje da koristite ovo blato protiv celulita jednom nedeljno narednih godinu dana.

Prednosti i mane koje ima blato protiv celulita

Iako više nije tako popularno (mada bi moglo uskoro da se ponovo vrati u modu, sudeći po popularnim trendovima u kozmetičkim krugovima), blato protiv celulita ima svojih prednosti.

tretman blatom protiv celulit

  • Pre svega, ono je prirodno rešenje koje vam može pomoći da smanjite izraženost celulita. Na kraju svih krajeva, ono što hoćemo prvenstveno i jeste da ga ne vidimo na površini svoje kože.Većina proizvoda na tržištu bazira se na prirodnim sastojcima i ne sadrži parabene, što je plus. Pritom, dobar deo onih koji su koristili blato protiv celulita kažu da postiže sve što i obećava.

S druge strane, stoje i mane blata protiv celulita. Prva i najočiglednija jeste da je ovo rešenje dobro pre svega za površinski celulit, ali ne i onaj dubinski. Ili makar ne na kraće staze.

Da biste postigli neke ozbiljnije rezultate sa dubinskim celulitom morali biste da se obavežete na dugotrajno korišćenje, a sam tretman po sebi nije baš najpraktičniji. Iako nije težak, on vam oduzima vreme, pa nije zahvalan za zaposlene, a tek nije praktičan ukoliko imate malu decu.

Pritom, pojedini sastojci nekih od ovih preparata mogu izazvati i alergije, iako to nije čest slučaj. Najbolje je da pre korišćenja obavite test na maloj površini kože da vidite kako ćete reagovati.

Ako i ne izazovu alergije, sve su šanse da će izazvati blaže iritacije, naročito na osetljivoj koži, pa pažljivo birajte blato protiv celulita kako biste izbegli crvenilo, peckanje i svrab, ili osipe.

Blato protiv celulita uglavnom se ne preporučuje za upotrebu tokom trudnoće i dojenja. Nije preporuka ni za osobe koje imaju proširene vene i osetljivu kožu.

Konačno, samo blato teško da će moći da vam pomogne da se izborite sa celulitom. Potrebno je da ga kombinujete prvenstveno sa zdravom ishranom i stilom života, ali i sa vežbama za celulit, kremama, maderoterapija i pojedinim drugim tretmanima za celulit kao što su LPG tretman ili lipoliza, na primer.

Dostupnost anticelulit blata

Kod nas je danas relativno lako nabaviti blato protiv celulita, pa vam je u tom smislu lako dostupno. Međutim, to se ne odnosi i na cenu.

Blato je među skupljim preparatima, pa ćete za veća pakovanja morati da izdvojite nekoliko hiljada. Na primer, Guam blato protiv celulita u pakovanju od 1 kg košta negde između 4 i 6 hiljada.

Još možete naći i manja pakovanja, ona u kesici za jednu upotrebu, na primer (mada će vam za noge možda trebati nekoliko kesica).

Ona koštaju po nekoliko stotina dinara u zavisnosti od proizvođača, ali kad saberete koliko vam treba za jedan pun tretman (minimum 6-8 nanošenja), to opet izađe nekoliko hiljada dinara.

Naša preporuka je da isprobate neko od ovih blata i proverite da li ono odgovara koži. Ako se ispostavi da ne odgovara, važno je da znate kako nije sve izgubljeno. Postoje brojni preparati koje takođe možete upotrebiti protiv celulita, kao sto su kreme i gelovi.

Važno je da birate preparate koji su na prirodnoj bazi, kako koža ne bi bila ugrožena, kao i čitav organizam, brojnim hemikalijama koje se u preparatima za negu nalaze.

Borba protiv celulita je duga, iako je se najviše setimo u proleće, u susret letu. Vodite računa o stilu života, nabavite dobar preparat i celulit više neće biti problem.