6 najboljih krema za mešovitu kožu

6 najboljih krema za mešovitu kožu

Najbolja krema za mešovitu kožu nije mit. Ona zaista postoji, i pomaže kod nege, zateže kožu, hidrira, ma zlata vredi. Pogledajte kako da pronađete pravu za vas!

Najbolja krema za mešovitu kožu je ona koja vam neće izazivati dodatne probleme i koja je podjednako dobra za delove lica koji su suvi i delove lica koji su masni.

Ovaj tip kože je specifičan jer je neophodno voditi računa o raznim faktorima. Zato dobar proizvod mora imati karakteristike hidratacije, nege, zaštite i još 300 čuda. Ovo nije lako naći, zato je dobro imati vodič prilikom odabira savršenog preparata. Sve što vam je neophodno da znate vezano za odabir, namenu i koja je najbolja imate u okviru ovog teksta.

Zašto mešovitoj koži lica treba posebna krema?

Kada ste poslednji put osmotrili svoju kožu? Da li ste primetile suve obraze, a masno čelo, nos, bradu?

Upravo zbog ovih variranja neophodno je imati pravu kremu. Mešovita koža je poznata po tome što joj treba kompleksnija nega. Ovaj tip kože je komplikovan i pomalo problematičan. Ipak u toj jednoj kremi moramo imati bar 3-4 osobine .

To znači da vama koje imate takvo lice treba krema koja će istovremeno hidrirati, ali i sprečavati pojavu prekomerne proizvodnje sebuma. Kako bi se postigao ovaj multiefekat, trebalo bi birati kreme koje su namenjene baš tome.

krema za kombinovanu kožu

Jedan od najčešćih problema mešovite kože jeste izboranost lica. Kombinovana koža sklona je problemu sa hidratacijom. U cilju da se masni delove kože ne maste još više, izbegavamo kreme i hidrataciju, a i ne mislimo da je hidratacija potrebna čak i masnoj koži. Voda i masnoća nisu istu. Manjak vode doprinosi isušivanju ćelija kože zbog čega opada elastičnost, pa su bore česta pojava kod nas koji imamo takvo lice. Kako bi se sprečila ova pojava koriste se kreme koje sadrže supstance koje hidriraju kožu i čuvaju je od bora (hijaluron, ekstrakt masline).

Ovo nije retkost i može pogoditi bilo koju ženu. Aleksandra je kao i mnoge od nas imala iskustva sa borama. Njen prvi instinkt bio je da pronađe način kako da ih se reši. Kao i mnoge druge žene, primetila ih je stanje svoje kože, kada su već bile tu.  Požalila se drugarici koja joj je odala tajnu kako da ih se reši. Sada joj je koža oko usna i očiju glatka i nežna. Ni traga od onih bora koje su je nervirale. Ovakvo lice možete imati i vi. Pogledajte kako je Aleksandra uspela da reši problem sa borama  u njenoj ličnoj priči koja se nalazi na ovom linku: https://minutzamene.com/kako-sam-se-resila-bora-podocnjaka-i-podmladila-lice-za-kratko-vreme/

Pravovremena nega lica igra veliku ulogu u sprečavanju bora. Kako bi mogli da odaberemo pravi preparat za nas nije loše da znamo malo više o tome šta krema za mešovitu kožu lica treba da sadrži.

Šta treba da ima krema za mešovitu kožu lica?

Preparat koji je namenjen za ove probleme trebalo bi da ima određene karakteristike poput:

 • Sprečavanja dodatnog mašćenja lica – Ne bi trebalo da se desi prekomerna proizvodnja sebuma.
 • Hidratacija suvih predela lica – Ovaj vid kože može biti jako dehidriran. Hidratantni efekti u vašoj kremi pomoćiće vam da lice održi osvežen, zdrav i mladalački izgled.
 • Smirivanje crvenila – Mešovita koža može imati crvenilo na licu, zbog čega bi trebalo birati preparat koja će rešiti ovaj problem.
 • Sprečavanje iritacije – Među moguće neprijatnosti koji se javljaju kada imate kombinovanu kožu je i moguć svrab i iritacija. Kako bi se olakšali ovi simptomi trebalo bi da tražite umirujuće ekstrakte u vašoj kremi. Ova svojstva mogu imati biljke poput aloa vere, kamilice, maslinovog ulja.

Antiseptično i antiaging dejstvo u preparatima za negu ovakvog lica je veliki plus. Najbolja krema za mešovitu kožu uglavnom poseduje kombinaciju navedenih osobina.

Kako bi se to postiglo, trebalo bi da gledamo deklaracije.

Sastojci koji određuju osobine naših omiljenih proizvoda ne nalaze se u svakom preparatu. Postoje preparati za negu mešovite kože koji imaju veću ili manju koncentraciju ulja i drugih supstanci. Kako bi dobili dobru negu i hidrataciju (hijaluronska kiselina) neophodno je da gledamo da krema ima dobar sastav.

Kada primetite sastojke kako što su ulje masline (neguje i čuva kožu od starenja), smilje, žalfija znajte da krema pogoduje mešovitoj koži. Biljke poput smilja, aloe vere i žalfije umiruju kožu, i sprečavaju iritaciju i crvenilo kod lica.

Ostale nesavršenosti kod kombinovane kože

Da li se javljaju podočnjaci?

Koliko god volele savršeno lice, podočnjaka nismo pošteđene ni mi sa kombinovanom kožom. Usled lošeg izbacivanja toksina, gomilanja tečnosti ili loše cirkulacije, tamni predeli oko očiju mogući su i kod vas.

Proširene pore i kombinovana koža – Na našu veliku žalost proširene pore gotovo dolaze u paketu zajedno sa mešovitom kožom.

Hidratantna krema za mešovitu kožu lica

Najbolja krema za mešovitu kožu uglavnom spada i u hidratantne vidove preparata, koje koristimo svaki dan.

Postoje razni načini na koje vaša omiljena krema može obezbediti hidriranost lica.  U njima možemo naći i vitamin E, A, C. Kada tražite dobru hidratantnu kremu, ona može u sastavu  šea puter. Lepo ste videli. Ovaj buter je dobra supstanca za našu kožu jer utiče na formiranje zaštitnog omotača na njoj. Kada dođe do toga, naše lice je zaštićeno, tako da ne dolazi do dehidriranosti lica. Samim tim smanjuje se i količina bora na licu. Među kvalitetne sastojke ubrajaju se i maslinovo i kokosovo ulje.

Kako bi se očuvala vlaga kože ponekad je potrebna i dodatna nega. Maske za lice su odlične za to.

Za kombinovan tip kože možete primeniti multimasking kako bi obezbedili prave sastojke za sve delove lica. Tijana (moja drugarica), nije verovala u to. Promenila je mišljenje tek kada je primetila da joj lice deluje beživotno i krenule su bore. Ona je zanemarila i osnovna pravila nege kože i očuvanja vlage lica, ali vi to ne morate raditi.

Postoje i načini na koji možemo očuvati vlagu u licu:

 • Da pijemo vodu
 • Izbegavamo direktno sunce – UV zraci mogu oštetiti dodatno kožu (gledajte da vaša krema ima UV zaštitni faktor)

Zašto je hidratacija bitna za kombinovanu kožu ?

Vlaga je neophodna ovom tipu kože, jer postoje suvlji i masniji delovi na licu.

Kada vam je koža dehidrirana ne mora značiti da će se simptomi pokazivati ujednačeno. Šta više, pre će vam se javiti ljuspanje na određenim delovima, nego što ćete osetiti preko celog lica. A

ko primetite da su vam određeni delovi lica masniji, nemojte misliti da koži ne treba hidratacija. Stručnjaci su utvrdili da lice koje luči više sebuma zapravo i traži hidrataciju, jer kroz masnoću gubimo i vlagu. Masnoća i hidriranost nisu ista stvar, zato gledajte da krema obezbeđuje i taj efekat.

BB krema za mešovitu kožu lica

“Imam mešovitu kožu lica, i stalno mi se pojavljuju nesavršenosti” . Irena nije želela klasičan puder za lice jer je morala zbog posla da se šminka svaki dan. Zato se odlučila za BB kremu. Ovi proizvodi su zapravo vrsta toniranih krema i pružaju efekat:

 1. Blagog prikrivanja nedostataka i
 2. Nege kože na licu

Da li BB kreme neguju kožu?

Ovi preparati imaju određen nivo hidratacije, ali ih ipak ne treba mešati sa klasičnim kremama. One to nisu, i nisu namenjene za ozbiljnu negu meštovite kože, već za blago šminkanje vašeg lica.

Šminkanje je privremeno rešenje, a pravo rešenje zahteva vreme.  Za borbu sa crvenilom, podočnjacima ili flekama na licu, bolje je koristiti kreme koje će uticati na smanjenje ovih simptoma. Dobra krema za mešovitu kožu sadrži i posvetljujuće supstance koje deluju na smanjenje njihove vidljivosti.

Postoji li puder za mešovitu kožu?

Dame koje vole da se šminkaju mogu pronaći posebne pudere za kombinovanu kožu. Postoje i prilagođavajuće vrste koji se mogu koristiti za ovakvo lice. Neophodno je voditi računa da proizvod nije previše mat, ali ni masan, jer na taj način vam može štetiti.

Napomena: Puder za lice (i bilo koja šminka) nisu zamena za pravilnu negu. Ako volite da se šminkate BB krema vam je bolja opcija jer nije komedogena kao puderi. Pri tom veća je i verovatnoća da neće štetiti masnijim delovima lica.

Dnevna krema za mešovitu kožu lica

Za dan nam je potrebno malo više hranljivih supstanci  itrebalo bi koristiti dnevne kreme. One su uglavnom lagane teksture koje ne maste previše kožu. Mogu biti obogaćene sastojcima kao što su amino kiseline, koje pozitivno deluju na prirodnu naše odbranu kože. Ovi sastojci utiču na naš tonus lica i osvežavaju nam izgled.

Ovi preparati su namenjeni da ih primenjujemo za dan, zato bi trebalo da ova krema:

 • Štiti od spoljašnjih uticaja (slobodnih radikala, zimskih uslova )
 • Mogu imati vitamine
 • Obično su obogaćene i uljima

Ne bi trebalo da vam izazivaju oštećenja kože i iritaciju. Ako se desi to, pečenje ili alergija onda bi trebalo prestati sa korišćenjem ili konsultovati stručnu osobu.

Noćna krema za mešovitu kožu lica

Noćne kreme za mešovitu kožu lica deluju veoma slično kao one za dan, međutim imaju par razlika:

 • Gušće su teksture od običnih krema
 • Mogu biti masnije
 • Obično sadrže veću koncentraciju supstanci

Razlika između noćne i dnevne kreme ogleda se i u tome što se noću obavlja najveći deo regeneracije naše kože, zbog čegu je ovaj tip proizvoda hranjiviji i može sadržati sastojke koji podstiču regeneraciju.

Krema za mešovitu kožu sa zaštitnim faktorom

„Nisam ni slutila koliko je neophodan UV faktor, dok mi nije zatrebao.” Rekla je Kristina, koja i sama ima kombinovanu kožu. “Osetljiva sam na sunce, zbog čega moram tražiti da u kremi imam sastojke koji će mi štiti kožu”. Ona je imala i pojavu fleka zbog ovog problema. Kao da sve to nije dovoljno samo po sebi, koža joj je meštovita, zbog čega mora da pazi kakve preparate uzima.

Da li ste znali da postoje sastojci koji vam mogu izbeliti te fleke na licu?

Biljke poput sladića i rabarbare su kao stvorene za ovakve probleme sa kožom. Gledajte da vaša krema sadrži neki od njih, ako imate ovaj problem. Njihovi ekstrakti utiču tako što sprečavaju vezivanje tamnog pigmenta na kožu, i smanjuju njegovu vidljivost.

Najbolja krema za mešovitu kožu lica

Pored svih tih preparata na tržištu, čovek se oseća pomalo zbunjeno kada mora da ih kupi.  Znam mnoge žene koje u želji da udovoje svojoj kombinovanoj koži kupuju dve kreme: jednu za suve obraze i jednu za masnu t zonu lica.No, to ne mora tako.

najbolja krema za mešovitu kožu

Iskustva pokazuju da među najbolje kreme za mešovitu kožu spadaju ove:

Eucerin krema za mešovitu kožu lica

Ovo je svima nama dobro poznat brend koji nam nudi kremu koja je na bazi koenzima Q10. Ona je namenjena za dnevnu upotrebu i ima zaštitu od sunca SPF 15. Naveden proizvod utiče na smanjenje vidljivosti prvih bora, jer zateže kožu, i pomaže njenoj regeneraciji. Krema je lagana i nije previše masna. Nanosi se 2 puta u toku dana, na čisto i očišćeno lice.

Kupuje se u svim većim apotekama, online, drogerijama.

Neborela krema

Iako prvenstveno namenjena borbi protiv starenja kože, meni je ova krema revolucionarna. Tako savršeno prija mojoj koži, kako onim suvim delovima, tako i masnoj T zoni. To je zato što je prirodna, lagane formulacije, i tako iskombinovana da vraća koži mekoću i elastičnost, a ne masti je.

Sadrži hijaluronsku kiselinu, neodermyl, ekstrakt sladića, masline, rabarbare…Sve ono što sam u tekstu pomenula kao blagodet za mešovitu kožu.

Ova krema se kupujue samo preko interneta, na sajtu:  neborela.com.

Mixa krema za mešovitu kožu

Ona spada među hidratantne dnevne kreme. Namenjena je kao pomoć da se uspostavi i održi balans i normalan ph kože. Bazira se na glicerinu. Ima sposobnost da utiče na manje isušivanje vašeg lica, i pruža hidrataciju koja bi trebala da traje ceo dan. Zbog svojih karakteristika možemo je koristiti i ako imamo lice sklono alergijama, iritacijama i osipu.

Može se nabaviti u bolje snabdevenim dorgerijama i apotekama..

La Roche Posay krema za kombinivano lice

Ova kompanija ima medicinske preparate koji mogu da utiču na naše bore jer sadrži veoma veliku količinu vitamina C i manoze.

Primenjuje se u malim količinama 2 puta na dan. Najbolje je da očistite temeljno kožu od šminke. Ona učvršćuje kožu i sprečava njeno pojavu lošeg tonusa kože. Preparat je dobar kada koristi u kraćem vremenskom periodu.

Uriage Hyseac 3-Regul krema za meštovitu kožu

Ova krema sadrži  termalnu voda, ekstrakt sladića, TLR2 i  MPA-regulirajući patent, voćne kiseline . Odlična je za one kojima je kombinovana koža problematična i sklona aknama, bubuljicama i mitisereima . Voćne kiselina skidaju mrtve ćelije kože i rade blagi hemijski piling i tako sprečavaju začepljenje pora. Termalna voda neguje površinski sloj kože i jača zaštitnu barijer, a u kombinaciji sa ostalim sastojcima smanjuje lučenje sebuma na mestima gde je to problematično.

Možete ih naći po bolje snabdevenim kozmetičkim radnjama ili online

Multiaktiv BIOLOGICAL dnevna krema za normalnu i mešovitu kožu

Ovo je sjajna krema lagane teksture pogodna za dnevnu varijantu.  Sadrži ekstrakt nara, maline i ružinu vodicu, zatim  ulje semena grožđa i vitamin E . Ovo je odlična kombinacija antiokisadanasa koji štite kožu od dejstva slobodnih radikala. Svilenkasta podloga kreme pogodna je za one koji imaju mešovitu kožu. Nahraniće suve delove, a neće biti preterano teška za masne.

Zaključak

Mešovita koža može biti veoma teška za negu. Sama činjenica da imamo dva tipa kože koja moramo negovati otežava potragu za najboljom kremom za mešovitu kožu. Ipak postoje one koje su prilično blizu. Prilikom odabira gledajte da vaša krema ne oštećuje vaše lice i ima prirodne supstance koje će je negovati.